- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
Zuzu to badanie dopiero przed Tobą??
Kaśka boski ten twój Kapi!! Heheh nie ma ja swoje własne nóżki Izka też stópki do góry zadziera ale jeszcze do buzi nie sięga.
Basiu i jak Klara? Zaraziła się?
Mi ćwiczenia nie wyszły... bo jeszcze jestem chora... a od środy 03.04 aerobic w wodzie więc muszę być naprawdę zdrowa. Ale wychodzi mi nie jedzenie słodyczy, chipsów i picia piwa w tygodniu Moge sobie na to pozwalać tylko w piątek popołudniu, sobote i niedziele. A tak to mi weszło w krew że w sumie w ogóle mi się nie chce słodkiego, może 1-2 cukierki, do ciasta tez miałam chyba z dwa podejścia i zjadłam po gryzie. Więc się ciesze
Przeanalizowałam naszą sytuacje jeżeli chodzi o moją prace i wszystkie opcje, wygląda to tak że albo kuroniówka 6 miesięcy albo kolejna ciąża i pensja przez 21 miesięcy... Nie wiem co zrobić... z jednej strony serce krzyzczy TAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKK!!! Ale rozum się waha... czy ja dam sobie rade z dziećmi rok po roku?? No i czy potem uciągnę finansowo?? No ale czy nadaża się jeszcze taka okazja by tak "bezpiecznie" zajść w ciąże?? achhh mam dylemat... ale pomarzyć sobie moge o kolejnym brzdącu przynajmniej
Byłam u gina i powiedział że jest wszystko dobrze Ze co prawda powinnam rok odczekać ale tak ładnie się wszystko wygoiło że mogę już w zasadzie zajść i on by mi to oczywiście polecał. I miałabym wtedy cc.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja bym się nie zdecydowała na drugą ciążę tak szybko. Jest to ogromne obciążenie dla organizmu. Po za tym moim zdaniem fajniej mieć starsze rodzeństwo a nie w podobnym wieku
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- edittt
- Wylogowany
- gaworzenie
Weszłam wczoraj na chwilkę na Wasz wątek i zostałam do wieczora, jednym duszkiem przeczytałam kilkadziesiąt ostatnich stron.
Moje córeczki Natalka i Emilka urodziły się 14 listopada 2012, miesiąc za wcześnie, ale bez komplikacji. Miały troszeczkę ponad 2 kg, ale rosną jak na drożdżach.
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Córcie super w tych biało- czerwonych sukienkach wyglądają jak takie małe biedroneczki
My dziś na szczepienie... na 16.30.
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
My juz wrocilysmy z szczepienia. Wyniki badan bardzo dobre I moje malenstwo wazy juz 8340g
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
I śliczne są obie.
Napisz która to która.
Dopisać Cie do naszej tabelki???
Pola to ogromna jest! Ty na pewno ją tylko na cycu chowasz ? Super,że wyniki dobre.
Zuzu 3mam kciuki za szczepienie
Sander a ja uważam tak jak Ewelka,że mała różnica wieku między rodzeństwem jest fajna. Ja np mam siostrę 6 lat starszą i zupełnie się nie dogadywałyśmy. Dopiero teraz jak obie już stare krowy coś zaczęło się układać No i jak obie się wyprowadziłyśmy z domu hehhe
Co do cesarki to słyszałam,że rok należy odczekać. No ale skoro lekarz mówi,że już można to można. Najwidoczniej szybko się regenerujesz. Wiadomo,że oni podają rok tak mniej więcej. No ale każda kobieta jest inna.
A po sn można szybciej zajść, bo nie ma ryzyka,że rana się "rozwali" ( zabrakło mi słowa jak to inaczej nazwać, ale cholercia siedzę z Kacprem i najchętniej to bym agu ciągle mówiła- cofam się ) Z tego co rozmawiałam z lekarzem przy sn chodzi o wytrzymałość szyjki. No mi by odradzał bo pewnie by się skończyło leżeniem tak jak i w tej ciąży. Ja na razie o dziecku nie myślę
Sander a jak mąż? Chciałby drugiego szkraba? No wyzwanie nie powiem. A gdyby się bliźniaki trafiły??
Ogólnie to chyba w marcu trzeba by było popracować nad dzidzią żeby było rok różnicy między dzieciaczkami? jak za miesiąc się zdecydujesz to już będzie 2
No to tyle z pisania bo Kacper się już obudził. Idziemy na spacer.'Pogoda super
Pozdrawiam
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Kacper też na cycu a "tylko" ponad 6 waży
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Ja sobie nie wyobrażam mieć bliźniaków Nie dała bym sobie rady z dwójką Maćków
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
ewelka wowwww waga Polci spora Majka całe 6800 g.
po szczepieniu spokojnie, zakwiliła przy wkłuciu i tyle,zaraz zasnęla w wózku i spała 2 godz., za to jakwracaliśmy autem na wioske to raban robila niemiłosierny, 2 razy stawaliśmy przy drodze
sander z dwójką małych ciezko na pewno, ale z drugiej strony.. za jednym zamachem dwójeczkę odchowasz.. grunt dobre rozplanowanie dnia i jakoś idzie teraz sie zastanawiam co ja robiłąm z czasem jak miałam tylko Oliwię
U nas dzień wygląda tak; wstaje o 6.30, ubieram i itd, robie sniadaniedla wszystkich, budzi sie Maja przed 7, poranna toaleta karmienie, budze Oliwie, wyszykowuje, ubieramy sie ipo 8 jedziemy do zerówki, tam czekam do 13 na Oliwię, w miedzy czasie robie zakupy , spacer z Mają , zwykle Marecki jeszcze mnie gdzies wysyła cos załatwić w domu jesteśmy ok. 14. Obiad , sprzatanie , kąpanie, kolacja, ubrania na rano wyszykować, uspać , obiad na jutro i mój czas wolny ale zwykle jestem zrabana i ide spać. Ale co tydzień idzie mi lepiej zorganizowanie dnia
kaska spacerek udany??
zuzu Maciek na wagew normie ciesz sie ze taką ma dobra przemiane materii.. po mamusi będzie miał mniej ciezaru do dzwigania jak zacznie smigac na nóżkach
Dziewczyny jakie dania robicie na wielkanoc!!????? nie licząc barszczu nie mam pomysłu...
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- YummyMummy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzis drugi dzien marcheweczke mala wcinala doslownie az jej sie uszy trzesly ! wrzuce pozniej fotke do galerii jak wygladala podczas jedzonka. a kupcia jaka po tym smiechowa!
Kaska gdzie Ty mieszkasz,ze masz pogode super?! u mnie od 3 dni zawierucha taka,ze o spacerku mozemy tylko pomarzyc! drzewa z korzeniami wyrywa
Mi tez ciezko sobie wyobrazic miec blizniakow ale z drugiej strony inne kobiety nie moga sobie wyobrazic miec jednego dziecka...
- Baasiuniaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Edittt witamy witamy opowiadaj jak to wszytsko w wersji stereo wygląda:)))
oj dajcie tej Polci spokój juz:) hehe mała tap madl będzie i tak ))
U mnie ufff sie nie pochorowały dzieciaki więc serio super bo się bałam.
Poza tym miałam Mamcie w szpitalu(kamyki na woreczku) ale jutro do domku wieć tez fajnie i sie wszystko udało.
U mnie pogoda meega słoneczna, wiatr troche ale spacerki codziennie zaliczamy.
Dzisiaj z Kapim pisanki robiłam...tzn ja dmuchałam wydmuszki i malowałam pisanki a on malował wszystko dookoła no i szykowaliśmy gniazdko na zająca na rano ( u nas w wielki czwatek przychodzi- kiedy u Was? bo to wszedzie w PL inaczej, a w UK? robicie dziewczynkom też zająca?
Klarunia jak załapała te przewroty to serio na okrągło teraz na brzuch na plecy na brzuch na plecy:) no i w nocy nawet wariatka mała ja chce jej po cichutku po mleczku pieluszke zmienić a ta sie chichra i kula na brzuszek wczoraj to mi łzy ze śmiechu poleciały jak mi uciekała:)
My robimy śniadanie wilekanocne u mojej siostry w tym roku(mieszkanie powiększyli troszke) bo zazwyczaj wyjeżdzalismy wszyscy gdzies głównie na narty albo w PL albo Czechy, ale w tym roku ze wzgl na klarcie za malusia i moja siostra koniec 6 mc to wolimy na miejscy bez latania, ale fajnie bo udało nam sie naszych tesciów zgrać tez z naszymi Rodzicami i tak od 3 lat (od naszych slubów, bo my rowno w 2009) to zawsze razme wielkanoc spedzamy wiec naprawde fajnie:) no i moja misja to rzeżucha i sobie wczoraj o niej przypomniałam ;/ sziit z Kapim zasadziłam, na koniec zjadał już ziarenka ale obawaim sie ze nie wyrośnie do świąt.. oprócz tego bede robic schab faszerowany owocami na zimno,i paste jajeczą (chcę ze szczypiorekim i paluszkami krabowymi) bo tak sie dzielimy zawse ze każda coś robi:)
A Wy jakie plany świąteczne?