BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

11 lata 9 miesiąc temu #603657 przez Sander
Ewelka współczuje Ci bardzo z tym kłuciem... ja bym chyba wyła od razu...
Zuzu to badanie dopiero przed Tobą??

Kaśka boski ten twój Kapi!! Heheh nie ma ja swoje własne nóżki :) Izka też stópki do góry zadziera ale jeszcze do buzi nie sięga.

Basiu i jak Klara? Zaraziła się?

Mi ćwiczenia nie wyszły... bo jeszcze jestem chora... a od środy 03.04 aerobic w wodzie więc muszę być naprawdę zdrowa. Ale wychodzi mi nie jedzenie słodyczy, chipsów i picia piwa w tygodniu :) Moge sobie na to pozwalać tylko w piątek popołudniu, sobote i niedziele. A tak to mi weszło w krew że w sumie w ogóle mi się nie chce słodkiego, może 1-2 cukierki, do ciasta tez miałam chyba z dwa podejścia i zjadłam po gryzie. Więc się ciesze :)

Przeanalizowałam naszą sytuacje jeżeli chodzi o moją prace i wszystkie opcje, wygląda to tak że albo kuroniówka 6 miesięcy albo kolejna ciąża i pensja przez 21 miesięcy... Nie wiem co zrobić... z jednej strony serce krzyzczy TAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKK!!! Ale rozum się waha... czy ja dam sobie rade z dziećmi rok po roku?? No i czy potem uciągnę finansowo?? No ale czy nadaża się jeszcze taka okazja by tak "bezpiecznie" zajść w ciąże?? achhh mam dylemat... ale pomarzyć sobie moge o kolejnym brzdącu przynajmniej :)

Byłam u gina i powiedział że jest wszystko dobrze :) Ze co prawda powinnam rok odczekać ale tak ładnie się wszystko wygoiło że mogę już w zasadzie zajść i on by mi to oczywiście polecał. I miałabym wtedy cc.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #603809 przez Zuzu19
My już mieliśmy raz pobieranie krwii z główki. Nie jest to takie drastyczne jak się wydaje ... Albo... Mam syna super zucha :woohoo: :woohoo:

Ja bym się nie zdecydowała na drugą ciążę tak szybko. Jest to ogromne obciążenie dla organizmu. Po za tym moim zdaniem fajniej mieć starsze rodzeństwo a nie w podobnym wieku :)

11 lata 9 miesiąc temu #603930 przez ewelka1505
Hmm Sander musisz sobie dokladnie przemyslec sytuacje, czy jestes w stanie opiekowac sie 2 malych dzieci no i finansowo czy dacie rade. Moim zdaniem fajnie miec bobasy z niewielka roznica wieku :silly: ale to moja opinia :) jak bym mogla to bym sie juz zdecydowala na kolejna ciaze, ale po pierwsze musze zaczekac az mąz zmieni prace na lepiej platną, a po drugie to wydaje mi sie ze jeszcze to za szybko po cc. No ale skoro Twoj lekarz mowi ze juz moglabys zajsc to chyba wie najlepiej :silly: ja bym chciala kolejne dziecko urodzic sn wiec musi byc chyba 2 lata odstepu pomiedzy porodami. Takze ja jeszcze tylko z tych wzgledow sie wstrzymuje :)

11 lata 9 miesiąc temu #604635 przez edittt
Witajcie :)

Weszłam wczoraj na chwilkę na Wasz wątek i zostałam do wieczora, jednym duszkiem przeczytałam kilkadziesiąt ostatnich stron.
Moje córeczki Natalka i Emilka urodziły się 14 listopada 2012, miesiąc za wcześnie, ale bez komplikacji. Miały troszeczkę ponad 2 kg, ale rosną jak na drożdżach.
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona :)

11 lata 9 miesiąc temu #604752 przez Zuzu19
Editt witaj wsród listopadówek :)
Córcie super :) w tych biało- czerwonych sukienkach wyglądają jak takie małe biedroneczki :silly:

My dziś na szczepienie... na 16.30. :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #604764 przez ewelka1505
Witaj Editt :) oczywiscie ze Cie przyjmujemy do naszego grona :) Coreczki przepiekne :kiss:
My juz wrocilysmy z szczepienia. Wyniki badan bardzo dobre :) I moje malenstwo wazy juz 8340g B)

11 lata 9 miesiąc temu #604819 przez kaska
Editt Ty już chyba z nami pisałaś co? Coś pamiętam mamę bliźniaczek :) Jak małe? Opowiadaj wszystko począwszy od porodu. Przynajmniej ja jestem ciekawa jak to jest z bliźniakami :blink:

I śliczne są obie.
Napisz która to która.
Dopisać Cie do naszej tabelki???

Pola to ogromna jest! Ty na pewno ją tylko na cycu chowasz :lol: ? Super,że wyniki dobre. :kiss:

Zuzu 3mam kciuki za szczepienie :)

Sander a ja uważam tak jak Ewelka,że mała różnica wieku między rodzeństwem jest fajna. Ja np mam siostrę 6 lat starszą i zupełnie się nie dogadywałyśmy. Dopiero teraz jak obie już stare krowy coś zaczęło się układać ;) No i jak obie się wyprowadziłyśmy z domu hehhe
Co do cesarki to słyszałam,że rok należy odczekać. No ale skoro lekarz mówi,że już można to można. :) Najwidoczniej szybko się regenerujesz. Wiadomo,że oni podają rok tak mniej więcej. No ale każda kobieta jest inna.
A po sn można szybciej zajść, bo nie ma ryzyka,że rana się "rozwali" ( zabrakło mi słowa jak to inaczej nazwać, ale cholercia siedzę z Kacprem i najchętniej to bym agu ciągle mówiła- cofam się :side: ) Z tego co rozmawiałam z lekarzem przy sn chodzi o wytrzymałość szyjki. No mi by odradzał bo pewnie by się skończyło leżeniem tak jak i w tej ciąży. :dry: Ja na razie o dziecku nie myślę :side:

Sander a jak mąż? Chciałby drugiego szkraba? No wyzwanie nie powiem. A gdyby się bliźniaki trafiły?? :lol:
Ogólnie to chyba w marcu trzeba by było popracować nad dzidzią żeby było rok różnicy między dzieciaczkami? jak za miesiąc się zdecydujesz to już będzie 2 :blink:

No to tyle z pisania bo Kacper się już obudził. Idziemy na spacer.'Pogoda super

Pozdrawiam :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #604893 przez ewelka1505
Hah Kasia na samiutkim cycu jedziemy :)

11 lata 9 miesiąc temu #605033 przez kaska
Ewelka dobra dobra :P Pola dużo je? co ile ją gdzieś karmisz?
Kacper też na cycu a "tylko" ponad 6 waży :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #605041 przez Zuzu19
Jak Pola na szczepieniu?? To ona na naturalnym i taka pucia a Maciek na sztucznym i drobinka :) A tak mówią,że na sztucznym to dzieci są grubaśne.. :blink:

Ja sobie nie wyobrażam mieć bliźniaków :silly: Nie dała bym sobie rady z dwójką Maćków :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #605091 przez gorla
Editt witajw naszym gronie i też jestem ciekawa jak to z blizniakmi w ciązy sie chodzi :lol: :lol: :lol: to zdjęcie w awatarze super :kiss: :kiss: :kiss:

ewelka wowwww waga Polci spora :silly: :silly: Majka całe 6800 g.

po szczepieniu spokojnie, zakwiliła przy wkłuciu i tyle,zaraz zasnęla w wózku i spała 2 godz., za to jakwracaliśmy autem na wioske to raban robila niemiłosierny, 2 razy stawaliśmy przy drodze :side: :side:

sander z dwójką małych ciezko na pewno, ale z drugiej strony.. za jednym zamachem dwójeczkę odchowasz.. grunt dobre rozplanowanie dnia i jakoś idzie :lol: teraz sie zastanawiam co ja robiłąm z czasem jak miałam tylko Oliwię :silly:

U nas dzień wygląda tak; wstaje o 6.30, ubieram i itd, robie sniadaniedla wszystkich, budzi sie Maja przed 7, poranna toaleta karmienie, budze Oliwie, wyszykowuje, ubieramy sie ipo 8 jedziemy do zerówki, tam czekam do 13 na Oliwię, w miedzy czasie robie zakupy , spacer z Mają , zwykle Marecki jeszcze mnie gdzies wysyła cos załatwić :side: w domu jesteśmy ok. 14. Obiad , sprzatanie , kąpanie, kolacja, ubrania na rano wyszykować, uspać , obiad na jutro i mój czas wolny :lol: ale zwykle jestem zrabana i ide spać. Ale co tydzień idzie mi lepiej zorganizowanie dnia :side: :silly:

kaska spacerek udany??

zuzu Maciek na wagew normie :) ciesz sie ze taką ma dobra przemiane materii.. po mamusi :kiss: będzie miał mniej ciezaru do dzwigania jak zacznie smigac na nóżkach :)

Dziewczyny jakie dania robicie na wielkanoc!!????? nie licząc barszczu :) nie mam pomysłu...

11 lata 9 miesiąc temu #605111 przez ewelka1505
Wczesniej to ją w dzien karmilam tak co 3 godz, czasem zdarzyla sie krotsza przerwa, czasem dluzsza. Ostatnio zazwyczaj tak co 2 godz (moze to ten jakis skok rozwojowy :p). W nocy karmie ją tylko raz ok 3-4 "na spiocha", bo ona sie nie budzi :silly: Pola duzo wazy, ale nie wyglada jak jakis pulpecik :p fakt ma troche pulchne nozki i rączki ale nie jakos strasznie :)

11 lata 9 miesiąc temu #605114 przez ewelka1505
A na szczepieniu nawet spoko. Standardowo chwile pokrzyczala po ukluciu :p ale zaraz sie uspokoila. No i nie spodobalo jej sie jak ją pielegniarka na rece wziela, bo ja musialam sie dogrzebac do portfela w torebce :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #605348 przez YummyMummy
Ewelka to jak u mnie, Zuzia tez tylko chwile po placze :) zobaczymy czy takie beda twarde jak podrosna i beda swiadome,ze je kluja :P

Dzis drugi dzien marcheweczke mala wcinala :D doslownie az jej sie uszy trzesly :P! wrzuce pozniej fotke do galerii jak wygladala podczas jedzonka. a kupcia jaka po tym smiechowa!

Kaska gdzie Ty mieszkasz,ze masz pogode super?! u mnie od 3 dni zawierucha taka,ze o spacerku mozemy tylko pomarzyc! drzewa z korzeniami wyrywa :P

Mi tez ciezko sobie wyobrazic miec blizniakow :P ale z drugiej strony inne kobiety nie moga sobie wyobrazic miec jednego dziecka...

11 lata 9 miesiąc temu #605559 przez Baasiuniaa
Cześć Dziewczyny :)

Edittt witamy witamy :) opowiadaj jak to wszytsko w wersji stereo wygląda:)))

oj dajcie tej Polci spokój juz:) hehe mała tap madl będzie i tak :)))

U mnie ufff sie nie pochorowały dzieciaki więc serio super bo się bałam.
Poza tym miałam Mamcie w szpitalu(kamyki na woreczku) ale jutro do domku wieć tez fajnie i sie wszystko udało.

U mnie pogoda meega słoneczna, wiatr troche ale spacerki codziennie zaliczamy.

Dzisiaj z Kapim pisanki robiłam...tzn ja dmuchałam wydmuszki i malowałam pisanki a on malował wszystko dookoła :P no i szykowaliśmy gniazdko na zająca na rano ( u nas w wielki czwatek przychodzi- kiedy u Was? bo to wszedzie w PL inaczej, a w UK? robicie dziewczynkom też zająca?

Klarunia jak załapała te przewroty to serio na okrągło teraz na brzuch na plecy na brzuch na plecy:) no i w nocy nawet wariatka mała :P ja chce jej po cichutku po mleczku pieluszke zmienić a ta sie chichra i kula na brzuszek :) wczoraj to mi łzy ze śmiechu poleciały jak mi uciekała:)

My robimy śniadanie wilekanocne u mojej siostry w tym roku(mieszkanie powiększyli troszke) bo zazwyczaj wyjeżdzalismy wszyscy gdzies głównie na narty albo w PL albo Czechy, ale w tym roku ze wzgl na klarcie za malusia i moja siostra koniec 6 mc to wolimy na miejscy bez latania, ale fajnie bo udało nam sie naszych tesciów zgrać tez z naszymi Rodzicami i tak od 3 lat (od naszych slubów, bo my rowno w 2009) to zawsze razme wielkanoc spedzamy wiec naprawde fajnie:) no i moja misja to rzeżucha i sobie wczoraj o niej przypomniałam ;/ sziit z Kapim zasadziłam, na koniec zjadał już ziarenka :) ale obawaim sie ze nie wyrośnie do świąt.. oprócz tego bede robic schab faszerowany owocami na zimno,i paste jajeczą (chcę ze szczypiorekim i paluszkami krabowymi) bo tak sie dzielimy zawse ze każda coś robi:)
A Wy jakie plany świąteczne?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka