BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

11 lata 9 miesiąc temu #609429 przez edittt
Sander moje też tylko na boki, siłują się żeby przewrócić się na brzuch ale na siłowaniu się kończy :)
Farsz do ogórków to ser żółty, szyneczka i jajko pokrojone w kostkę i przyprawione solą, pieprzem i trochę majonezu. Stwierdziłam że pełno będzie tradycyjnych potraw to ja przyniosę trochę "wiosny" ;)

Kaska to będę się cieszyć jak dopiszesz moje dziewczyny
Natalia - 14.11.2012 - 13:39 - 2270g - 45cm
Emilia - 14.11.2012 - 13:44 - 2090g - 44cm
36 tydzień / sn - planowany termin 09.12.2012

Zuzu19, Gorla co do tabletek trochę mam cykora, bo to 99% skuteczności ale zaryzykuję, jutro rano idę do gin i chcę poprosić o receptę, kilka lat nie brałam tabletek, ciekawa jestem jak mój organizm zareaguje.

Moje dziewczyny przeskakują właśnie na rozmiar 68, pamiętam jak się urodziły to 42 był za duży, ale to szybko zleciało, rosną jak na drożdżach, śmieje się że tatuś zamiast do chlebka - daje drożdże córciom ;)

Współczuje Wam dziewczyny teściowych, moja to super babka, dużo pomaga mi przy dziewczynkach, objady czasem przynosi ( nie muszę robić ;))

Dziś kolejny raz dałam dziewczynom jedzonko ze słoiczka i w końcu chyba załapały że buzię trzeba otwierać, nie mogłam nadążyć z nabieraniem na łyżeczkę :):):) zaraz wrzucę fotki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #609769 przez edittt
Dziewczyny, dziś dla wszystkich urodzinowy szampan i truskawki.
Ale stara jestem ;)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #609819 przez Baasiuniaa
Editt wszystkiego najlepszego w takim razie :)))

11 lata 9 miesiąc temu #609905 przez lunaa
Witam. Nie jestem mamą listopadową, tylko grudniową.Urodziłam 12 grudnia. Mój mały ma prawie 4-miesiące. Mam do Was pytanie. Zaczęłam karmić Mojego Szkraba jabłuszkiem. W jaki sposób podajecie dzieciom jedzenie? Czy siedzi Wam na kolanach? Czy może już sadzacie na łóżku i podpieracie poduchami, aby się nie przewrócił? A może macie już dla dzieciaczków stoliczek i krzesełko? Dodam, ze mały podnosi się kiedy trzymam Go za rączki. Podparty poduchami też siedzi, ale na krótką chwilę.Pozdrawiam

11 lata 9 miesiąc temu #609934 przez ewelka1505
Ja sadzam mała w lezaczku-bujaczku i karmie ją :)
Edittt sto lat!!!!! :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #609972 przez kaska
Edittt spelnienia marzen i pociechy z dziewczynek! :kiss:
ktore to urodzinki, ze mowisz, ze stara ? :)

ja karmie tez na takiej hustawce- blokuje sie i jest cos ala fotelik. Taki do karmienia tez mam, ale jeszcze nie uzywam.

bylam dzisiaj na szczepieniu-istny cyrk ! no ale napisze pozniej bo teraz juz nie dam rady ;)

11 lata 9 miesiąc temu #610061 przez Zuzu19
U nas do jedzenia służy fotelik samochodowy :)

Ale mam na oku krzesełko do karmienia. Z różnymi poziomami do siedzenia, chyba zakupie. :blink:
allegro.pl/ShowItem2.php?item=3132404036..._id=5&ars_rule_id=93

Te fioletowe, co sądzicie? Basia , Gorla ?? Bo wy się już znacie :P

Editt najlepsiejszego staruszko :silly: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #610582 przez Baasiuniaa
Zuzu posikałam sie ze śmiechu :P

Kaska- my też byłyśmy na szczepieniu dzisiaj, u nas było oki, najpierw malutka pisnęła po wkłuciu ale po chiwli już sie chichrała uff..:) i... moja kruszynka waży 7800!!! jezuniu heheh klocek mały, ale pytałam czy ok przybiera p dr powiedziała ze w pełnej normie i że 90 centyl :)

Ja karmię malutką opartą o poduchę-tego rogala do karmienia tak w pozycji pół leżącej bo w huśtawce mi szkoda że ja ubrudzi bo ma taką bielusią wkładkę pluszową a na krzesełko jeszcze za mała jednak.
Ja juz wiem, że fotelik tym razem kupię najprostszy beż żadnych regulowanych pozycji wysokości itd bo miałam taki niby super ;/ gówno skończone u rodziców jest zwykły drewniany i jest milion razy lepszy, no tyle że te drewniane nie mają regulowanego oparcia więc maluch musi już dobrze siedzieć. b fajne jest z fisher price zen moja siostra dostała na chrzicny mega wypas.
Zuzu zerkne na to Twoje i ci zaraz powiem bo cos mi sie www nie otwiera.

11 lata 9 miesiąc temu #610585 przez Baasiuniaa
no to juz widze mialam identyczne;/ i tez mi sie na allegro podbalo mega i stwredzilam ze nie tanie wiec bedzie dobre.. ja bylam niezadowlona bo regulacja w moim jakos nie działała..a jak działała to krzywo i nóżki stałuy nierówno...
Pokaże Ci jakie teraz mi sie podobaja i wydaja sensowne..

11 lata 9 miesiąc temu #610632 przez Baasiuniaa
mysle ze to juz praktyczniejsze bo nie ma tych nóżek wielkich tylnych:
allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-neptun...013-i3122677000.html

to tez praktyczne po za jakiś czas jako stoliczek już wykorzystasz:)
allegro.pl/nowosc-4-baby-krzeselko-stoli...tis-i3120313817.html

najzwyklejsze najpraktyczniejssze:
allegro.pl/klups-agnieszka-3-krzeselko-k...mis-i3135192441.html

teraz takie co mi sie designersko podobaja meega hehe i niekoniecznie praktyczne ale wygladaja czadowo:)
allegro.pl/mamaspapas-krzeselko-baby-snug-i3138612783.html

wypas jak sie podróżuje: allegro.pl/benbat-walizeczka-i-krzeselko...ory-i3125561341.html

a moja kumpela ma takie i jest mega zadowolona:http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-na-kazde-krzeslo-dorosle-i3103305775.html mi tez sie coraz bardziej podoba :) bardzo praktyczne

a to.... :))) przeczadowe co... tylko cena juz mniej czadowa :P
allegro.pl/tatamia-peg-perego-wielofunkc...-0m-i3113828334.html

11 lata 9 miesiąc temu #610917 przez YummyMummy
Zuzu kondolencje :P chociaz, moja tesciowa tez ma czasem pomysly,ze rece opadaja... ale chociaz nie sciemnia, ze kupuje nowe ciuchy, tylko wprost mowi,ze wynalazla na ciuchach :P
a jak byli na swietach,to codziennie mialysmy dyskusje na temat zapinania malej w bujaku. uwziela sie,ze nie musi,bo nie i chyba dla zasady albo na zlosc mi to robila. na nic tlumaczenia, ze ona teraz sie mocno giba i mostki robi i w sekunde moze wypasc... ehhh. nie chcialam sie juz klocic,bo byli krotko u nas, ale bardzo sie ciesze, ze dzieli nas 500km :P

A chrzicny u nas istny koncert w kosciele :D bylo 10 chrztow,bo to swieta i najglosniej bylo slychac moja corusie :P generalnie wiekszosc czasu na zachrystii spedzilismy, ale bylo wesolo! stwierdzam tez,ze zlym pomyslem jest chrzczenie dziecka w okresie zabkowania! Wrzuce kilka foci do galerii, min z moim dzielem tortem :D

Ja mala karmie w bujaku, bo ma taka opcje siedzenia,no i zablokowac mozna zeby sie nie gibal. Mamy krzeselko od szwagierki z chicco,ale za mala jeszcze jest. Chociaz ostatnio juz coraz lepiej idzie jej podciaganie;)

11 lata 9 miesiąc temu #611341 przez ewelka1505
Basia to Twoja niunia tez duza dziewczynka :)
YummyMummy sama zrobilas ten tort? Jestem pod wrazeniem :) Bardzo ladny :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #611432 przez YummyMummy
sama :D dekoracje na allegro wynalazlam!

Ewelka czy to jest taki sprytny sliniaczek? gdzie mozna taki nabyc? bo ja Zuzi owszem wiaze taki zwykly,ale nie widze z niego pozytku,bo i tak wszystko jest na rekawkach i raczkach :P

11 lata 9 miesiąc temu #611510 przez ewelka1505
Pola podczas jedzenia macha raczkami, wklada do buzi a potem jak nie zdarze jej wytrzeć to ubranko uwalone i dlatego kupilam jej taki sliniak z rekawkami. Fajny jest bo ją tez cala zakrywa i nie ma opcji zeby ubranie pobrudzila :silly: Kupowalam małej kilka rzeczy na allegro i zamowilam jej m.in. wlasnie taki sliniak :p allegro.pl/bobas-sliniak-z-rekawami-niep...acy-i3100619008.html

11 lata 9 miesiąc temu #611581 przez Zuzu19
Fajny macie Ewelka ten leżaczek , ładne kolory :)

YummyMummy jestem pod wrażeniem!! Tort przepiękny!! :)

Basia dzięki za propozycje. Ten peg perego to zajebiaszczy :silly: Ale teraz mam mętlik w głowie :laugh:

Kaska ile waży Kacper??

Z Maćka robi się niejadek :huh: Je 5 razy dziennie mleko i raz deserek. Nie za mało? chcę mu podawać więcej ale gdzie tam nie chce więcej. To jest jego max dobowe. :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka