- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
musimy sie pochwalic ,ze juz wazymy 3260g-juz kawal z nas panny.
A jutro poznamy babcie ,ciocie,wujka i kuzyna-ciekawe jak tyle osob wokol wplynie na rytm dnia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
teraz jeszcze mnie uświadomcie bo już ze stresu nie wiem czy dobrze myślę: jak odejdą wody to do szpitala, jak cokolwiek z krwią to do szpitala, jak będą skurcze co 5-7 minut trwające minimum 60 sekund to do szpitala????
torba zapięta na ostatni guzik, umyta i ogolona pozostało mi tylko czekanie
annuska widzę że twoja księżniczka ładnie przybiera na wadze, tak dalej
co do odwiedzin całej rodzinki to ciekawa jestem jak mała zareaguje???? mam nadzieję że OK a Tobie choć na chwilkę ulży, będzie miał kto bawić
śpijcie spokojnie paapa
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
1.Jest becikowe "giertychowe"- na dzień dzisiejszy dostają go jeszcze wszystkie mamuśki po urodzeniu dzieci.
2.Jest becikowe samorządowe- w niektórych gminach rada ustala dodatkowe świadczenie dla rodziny gdzie pojawiłosie maleństwo.
3.Oraz jesto dododatek do zasiłku rodzinnego- dla rodziny słabo usytuowanych finansowo.
Są to trzy różne rzeczy- u mnie w Poznaniu niestety nie ma becikowego samorządowego.Zapytajcie u siebie w Urzędzie- może u was gmina wypłaca coś takiego.Zawsze to dodatkowe pieniądze dla maluszka.
A dodatkowo wczoraj byłam zapisać moje maleństwo do żłobka.PESEL nadany wiec niech podanie sobie czeka w kolejce.A z pracy cały czas dzwonią -"lusieńka kiedy wrócisz?" Powiem że zacxzyna mnie to troszkę denerwować-ile można w końcu urlop macierzyński mi i mojemu Filipkowi sie należy.
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!
Moja Maja spi dzisiaj jak anioleczek, to moj pierwszy taki luzny dzien od jej urodzin. Nie moge sobie miejsca znalezc....
Pozdrowionka
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Lusieńka dzięki wielkie za zgłębienie tematu becikowego. A macierzyński Ci się należy i już! Potęsknią jeszcze trochę, to potem lepiej Cię w pracy przywitają.
Milibryl dokładnie tak jak piszesz - czyli kiedy do szpitala. I nie strachaj się, naprawdę poczujesz kiedy trzeba jechać. Jak już się zacznie, to będziesz wiedziała i tyle. Będzie dobrze, nie stresuj się.
Anuskka baw się dobrze z rodzinką
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja jeszcze w dwupaku i mam nadzieję ann że będzie tak jak mówisz i że będę wiedziała że to już
olencja - dobrze ża Maja dziś spała jak aniołeczek, przynajmniej troszkę odetchnęłaś
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olencja zasluzylas na ten odpoczynek. Kochana Maja dala mamie odetchnac-ale to prawda-gdy za dlugo spia juz nam ich brak.
dzieki Ann za zyczenia. moj siostrzeniec zachwycony kuzynka-nazywa ja Lala-i chyba sie przyjmie to jako przydomek Milenki.
Milibryl twoj dzidz chyba rzeczywiscie czeka do urodzin tatusia...
a ja padam , wiec na razie sie zegnam buziaki.
- hiszpanka
- Wylogowany
- gaworzenie
- mama 14 - latki i miesiecznego synka :)
- sylwia89
- Wylogowany
- gaworzenie
- kiedy Cię zobacze....
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A ja byłam wczoraj na KTG ale nic się nie dowiedziałąm, nikt nic nie tłumaczył tylko kazał przyjśc na następne Ktg dopiero 5 lutego... więc chyba nic się nie dzieje.../ to moje pierwsze KTG i nie mam pojęcia o co w tych wykresach chodzi i gdzie te skurcze może kto9ś wie jak to się czyta?
pewnie Ci chodzi o 5 marca
kochana ja to ktg mam obcykane zaraz spróbuje je zamieścić i Ci je opisać
Hiszpanka - duże dzidzi już u Ciebie nie martw się na pewno niedługo się wszystko wyjaśni, zaciskam by było to jak najszybciej
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
sylwia spróbuję bez zdjęcia:
na górze masz jeden wykres a na dole drugi. Ten na górze mówi nam o tętnie dziecka,masz tam z boku skalę, u mnie jest 60,80,100,120,140,160,180,200 i potem leci ci wykres i prawidłowe tętno dziecka jest pomiędzy 120-160. Jeżeli czułaś jakieś ruchy to pewnie musiałaś naciskać na specjalny przycisk i jeśli takie ruchy były i nacisnęłaś to są one zaznaczone pod tym górnym wykresem takimi przecinkami. Dolny wykres natomiast pokazuje skurcze macicy, również jest skala, u mnie 25,50,75,100. Na moich wykresach przeważnie idzie wykres na wysokości 25 lub poniżej a to oznacza że nic się nie dzieje, zero skurczy. Między 50-100 jak jest to oznacza że są skurcze macicy.
Mam nadzieję że to napisałam zrozumiale i choć trochę Ci pomogłam
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- sylwia89
- Wylogowany
- gaworzenie
- kiedy Cię zobacze....
- sylwia89
- Wylogowany
- gaworzenie
- kiedy Cię zobacze....
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a to przez to że już się nie mogę doczekać dzidzi i człowiek tak głupio myśli a przecież na pewno będzie wszystko ok