- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Buziaczki.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- sylwia89
- Wylogowany
- gaworzenie
- kiedy Cię zobacze....
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
cos tu ucichlo-pewnie kazdej z nas trudno sie dostac na forum-ale mam nadzieje,ze wszystko u was w porzadeczku?
- milibryl
- Wylogowany
- pierwsze słowa
po całodziennych porządkach bolały mnie tylko plecy, zero jakiś innych oznak
w nocy praktycznie cały czas bolał mnie brzuch, tak jakby miał mi przyjść okres, czasami jakieś kłucie na samym dole i tyle. I co najdziwniejsze pierwszy raz w nocy o 3 nad ranem wstałam siku, a całą ciąże mi się to nie zdarzyło. Dziś rano seksik, spacerek i urodzinki męża (torcik i goście, którzy już poszli), teraz sobie leżę ale jakoś nie czuję żeby mnie miało zebrać, czuje za to maleństwo jak się przemieszcza pod skórą , no cóż chyba mu jest za dobrze i na razie się nigdzie nie wybiera
- olencja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!
- Angelaw
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Udalo mi sie wejsc na forum jakos tak naokolo bo normalnie tylko blad wyswietla
U nas sytuacja nieciekawa...
Maly je z butli moje mleko na zmiane ze sztucznym bo niestety ale nabawialm sie najpierw grypy i 41 stopniowej goraczki ktora udalo sie zbic dopiero na 5 dzien do normalnej a teraz zeby malo bylo dostalam zapalenia piersi i od wczoraj jestem na antybiotykach...
I musze najpierw robic cieply oklad, potem odciagac pokarm (co przy chorej piersi razem z masowaniem trwa conajmniej pol godziny jak nie wiecej, i tak co 3 godziny, potem masowanie i oklad z kapusty...
I zeby tego bylo malo maly nam sie przeziebil, ma paskudny katar i do tego kaszel, w sobote wyladowalismy na dyzurze lekarskim zeby sprawdzic czy z pluckami wszystko w porzadku i okazalo sie ze jest ok, ale w poniedzialek jako ze szlam do lekarza z tym zapaleniem moim to i malego wzielismy na osluchanie i plucka sa w porzadku, po prostu maly jest przeziebiony ale na szczescie bez goraczki...
Niestety meczy sie bo przez nosek ciezko mu oddychac, charczy kiedy spi, wiec mamy go w lozku pomiedzy soba bo ciagle sie wybudza a my zakrapiamy nosek i meczymy go gruszka zeby bylo mu latwiej...
Szkoda go tak strasznie ze jak jechalam do lekarza to plakalam w samochodzie jak patrzylam na tego naszego aniolka...
Mam nadzieje dziewczyny ze u was nie ma takiego sajgonu i wasze aniolki zdrowo rosna...
Pzdrawiam bo lece sie wydoic
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lusienka u nas tez kolki.moze nawet nie sa one az tak bardzo dokuczliwe,ale najlepiej pomaga na nie przytulic maly brzuszek mocno do mamy i klepac po pleckach. Wiec godziny przedpoludniowe spedzam z wtulona we mnie Milenka .nie wiem czemu,ale bardziej ja meczy rano.
jesli chodzi o szczepienia to tu pneumokoki i meningokoki sa obowiazkowe i refundowane. natomiast z dodatkowych bede szczepic na rotawirusy-bojesie,zew zlobku mala lapalaby wszystkie biegunki...
bylam wczoraj pytac sie o zlobek. To straszne ale uswiadomilam sobie,ze te trzynascie tygodni ktore mi jeszcze zostalo z urlopu zleci szybko -i bede musiala powierzac komus obcemu opieke nad moim malentwem to mnie okropnie doluje...
mam pytanie-czy kiedys slyszalyscie o tzw.strzelajacych kupkach?
- dolores181
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
JA BEDĘ MIAŁA D;LA MAŁEJ TE DODATKOWE ZA DARMO DLATEGO ŻE JEST WCZESNIAKIEM A TAK POZATYM TO MAŁA MA WYSYPKĘ I MUSIALAM WSZYSTKO ODSTAWIĆ NAWET NABIAŁ I ZOBACZYMY BO MOŻE DLATEGO TAK ULEWA A SWOJĄ DROGĄ TO CIĄGLE PŁACZE , DZIS NIE SPAŁAM DO 4 30 BO SIĘ DARLA I WYGINAŁA A KOLKI TO RACZEJ NIE SĄ BO PIJĘ DUŻO HERBATKI LAKTACYJNEJ A TAM JEST KOPEREK I KUPKI ROBI CZĘSTO, ALE CAŁY CZAS JEST NIESPOKOJNA NIC NIE MOGĘ ZROBIĆ W DOMU A ONA CIĄGLE ULEWA, A TERAZ GOTUJĘ ROSÓŁ NA SAMYM KURCZAKU I NA SNIADANIE JEM SUCHE BUŁKI Z CHUDĄ SZYNKĄ. NAWET KAWĘ PIJĘ BEZ MLEKA , NIE MAM POJĘCIA CO TU JESĆ PRZY DIECIE ELMINACYJNEJAngelaw trzymaj sie dzielnie,uszy do góry.Ciezko ci z cala pewnoscia.My caly czas walczymy z kolkami.wczoraj wieczorem i popoludniu maly dal czadu,smiac mi sie chce bo placz ma donosny moze bedzie chorzysta.Zatydzień pierwsze szczepienie i zastanawiam sie nad tymi pneumokokami.A wy bedziecie szczepić na te dodatkowe szczepienia?
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
my niestety bardzo mało przybrałyśmy na wadze. Pani doktor dała nam jeszcze 10 dni (bo od tygodnia jest lepiej wg mnie z karmieniem) ale jak za 10 dni nie przybierzemy dużo na wadze to skończy się na dokarmianiu
strzelające kupki - np takie które w momencie przebierania lądują na koszuli taty
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
strzelające kupki - np takie które w momencie przebierania lądują na koszuli taty
no cos w tym stylu-tylko,ze miewaja tez swoje przyczyny np. niektore sa spowodowane nietolerancja jakiegos skladnika mleka np.cukrow.
wg.mojej mamy u milenki mamy z tym do czynienia. myslalam,.ze moze ktoras z was ma wieksza wiedze na ten temat
u nas zaczal sie katarek. oprocz czyszczenia noska gruszka, uzywam tez roztworu wody morskiej .mocze patyczek do uszu i delikatnie czyszcze nosek -tak udalo nam sie przespac noc z tylko jedna pobudka.
- sylwia89
- Wylogowany
- gaworzenie
- kiedy Cię zobacze....
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- lusieńka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Na kolki zacząlismy stosować dardzo, bardzo mocne masaże, po takim mocnym gnieceniu brzucha idą bąki i kupki że hej, a po chwili mój mały Filipek zmienia się w słodką kochaną grzeczną dzidzię.Aby taki masaż miał sens trzeba mocno nadusić na brzuch,my wczesniej naszego Promyczka "głaskaliśmy " po brzuchu i nie było efektów.