BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #751004 przez aleksiaa88
Wasze dzieciaczki takie duże, a my przekroczyliśmy dopiero 5kg

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #751008 przez aleksiaa88
Trzeba się rozjechać po świecie, a potem przypadkowo odnajdzie się człowiek z tego samego krańca

11 lata 3 miesiąc temu #751018 przez Sophie25
Moja córa robi kupkę raz dziennie przewaznie wieczorem,a na poczatku robiła po każdym posiłku...

No super że mamuśki z podkarpacia się znalazły,a i z Małopolski chyba tez są :) :laugh: :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #751040 przez Agusia83
Z tymi kupami to różnie bywa...
tu macie fajny artykuł:
"Konsystencja kupki niemowlaka

Normalnie, częstotliwość oddawania stolca u niemowląt wynosi 2-4 wypróżnienia w ciągu doby przy karmieniu piersią lub 1-2 kupki w przypadku karmienia sztucznego. Jeśli kupka jest luźna, wodnista, a częstotliwość jej wydalania wynosi co najmniej 3 stolce na 12 godzin oznacza to, że dziecko najparwdopodobniej męczy biegunka. Nie podawaj dziecku leków przeciwbiegunkowych na własną rękę. Skonsultuj się z lekarzem. Im szybciej, tym lepiej. Przy biegunce, podobnie jak przy wymiotach, u niemowląt istnieje wysokie ryzyko odwodnienia.

Gdy malec ma problemy z wydalaniem, jego kupka jest konsystencji śrutu, albo od trzech dni nie zrobił kupki (a do tego ma napięty i bolący brzuszek) może to świadczyć o zaparciach. Wizyta u pediatry jest wskazana.

Niebezpiecznym symptomem jest tłusty, błyszczący stolec. Może wskazywać na problemy z trzustką. Nie zwlekaj z wizytą u pediatry!

Obecność śluzu w kupce towarzyszy stanom zapalnym układu pokarmowego. W takim przypadku niezwłocznie udaj się z dzieckiem do lekarza.

Jeśli kolor, konsystencja lub częstotliwość oddawania kupki przez niemowlę budzi twój niepokój, koniecznie skonsultuj się z lekarzem. Zachowaj zabrudzoną pieluszkę z wątpliwą zawartością do celów diagnostycznych. Jeśli czeka cię wizyta patronażowa, możesz poprosić o konsultację położną środowiskową."

Dziewczyny, ja jestem z Krakowa :woohoo:

Abra, super Kubus z mama rozmawiał :woohoo:

A ja chce zrobić prawko tak by D. o tym nie wiedział...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #751053 przez KaRoLkA
Violcia ją do gorlic mam 7 km ;) moja mała robi co 3 dni średnio ale nic nie płacze więc ją brzusio nie boli :)
Dzieciątka prze słodkie wszystkie :D8

11 lata 3 miesiąc temu #751079 przez Sophie25
Karolka mam do Gorlic 84 km :) :laugh:

Jakiś spot mam musi być :lol: :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #751084 przez Gochens
Woow ależ się rozpisałyście ;)

Haniu a no widzisz jak to można "ufać" mediom :lol: normalnie takie niusy sprzedają, że ho ho !!

Co do karmienia ja bym chciała na bank do 6 msc only cyc później zacznę wprowadzać kaszki i przecierki i inne gadżety. Byłam dziś w pracy i bardzo chcą, żebym JUŻ wróciła więc nie wiem w sumie ale do 6 msc na bank zostaje z małym. Później zobaczę jak wyjdzie z ta robotą to podejmę decyzję jak karmić ;)

Mój mlodzik robi że 3-4 kupska wcześniej miał bardzo często wodniste teraz zauważyłam, że ma bardziej konkretne a ostatnio zrobił taka gęsta jak po mm aż dziwne bo mm nie dostał

Idziemy dziś z małżem na randeczke a Aluś ląduje u dziadków. Trzeba wyjść trochę do ludzi.

Abra super gadka ja jak wezmę tel do ręki to zaraz przestaje gadać i się śmiać. Muszę też go przechytrzyć :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #751087 przez cordis
To ja mam najbliżej do Agusi, bo ja z okolic Krakowa :) i też planowałam zrobić prawko poza wiedzą męża ale teraz to licho z kasą u mnie :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #751092 przez rysa
Wow ale się rozpisałyście :silly:

My właśnie wróciliśmy z wycieczki w nosidełku(do sklepu i z powrotem :laugh: ).Filipowi baardzo się podobało a ja się tak umęczyłam że szok :laugh:

Oprócz tego byliśmy dzisiaj na szczepionce, Filip zniósł ją bardzo dzielnie tylko w momencie ukłucia trochę zapłakał a tak to się chichrał jak zwykle :laugh: Mam tylko nadzieje że reszta dnia też dobrze upłynie, bez gorączki itp.

Pani doktor go zbadała i wszystko super :) Możemy już podawać stałe pokarmy w postaci zupek oznaczonych od 5 m-ca. To dobrze bo od dwóch dni przerabiamy marchewke :) Dzisiaj robimy przerwe, jutro jemy jabłuszko a potem polecimy z innymi składnikami, warzywka, mięsko i rybka :)

Filip waży 6800g i mierzy 68cm( :ohmy: :laugh: )Także mimo że to dopiero 17 tydz to możesz nas wpisać do tabelki Malutkamilka :laugh:

Potem Was poczytam a tymczasem ide przebrać małego bo walnął mega śmierdzącą kupe :side:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #751096 przez Gochens
BARTUS WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 4 MSC !!!!! :laugh:

Violcia pięknie wygladaliscie kochana na ślubie !

Wszystkie dzieci prezentują się zjawiskowo !!!!!

Ikunia a Ty chciałaś galerke tatusiowa a gdzie zdjęcie B ? B) B) ?? Ja poproszę ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #751099 przez Sophie25
Rysa ładnie przybywa Twój maluszek!:)

Moja mała ma strasznie wrażliwą skóre, smarowałam ja juz przeróżnymi kremami, ale teraz kupiłam oilatum krem i emoulsje do kąpania . A u was maluszki też mają taką skóre wrażliwą?
Ja nawet proszek do prania musiałam zmienić,teraz piorę w JELP.

Gochens udanej randki! :) :laugh:

Mój narazie ciągle w pracy,ma sajgon że szok...

11 lata 3 miesiąc temu #751101 przez Marta1985
Super dziewczyny ze mieszkacie ńie daleko siebie :-) ja mieszkam w tym samym mieście o Kasia :-) może kiedyś poznamy siebie same i chłopaków :-)

A my mamy szał zakupowy mebli :-)

Wyobrazcie šobie ze na biurko w agacie trzeba czekać 3-4 tyg :@ ńiech się gryzna :-(

11 lata 3 miesiąc temu #751102 przez Sophie25
ooo Marta to tak jak ja :D Ja szukam narożnika do pokoju! :lol: :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #751104 przez cordis
Marta a sprawdzałaś meble stąd :www.mmeble.com.pl ? bo ja też uzupełniam mieszkanie teraz :) i conieco mi tam w oko wpadło.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #751107 przez kakaszka
ja znoqu musze sie wam troche pozalic. tatus znowu wystartowal pomagac komus w remoncie, a ja od samych slow sie poryczalam ( widocznie cos we mnie peklo), ale sytuacje jak zawsze obrocil do gory nogami i ja zostalam winna. bo jego slowa " jak ja moge siedziec w tym domu, jak ty ciagle masz do mnie problem". nie moglam sie uspokoic jak on wyszedl, ale juz jest dobrze. eliza mi uzmyslowila gadaniem, ze lzami nic nie wskuram, a dla niej musze byc silna, bo ona wszystko czuje. nie wiem czy kiedykolwiek bed w stanie zrobic powazny krok, watpie w to, bo ciota ze mnie tragiczna, ale uzalac sie nad soba tez nie jest wyjscie.

no rysa duzego kozaka masz :) a czemu tak wczesnie lekarka powiedziala juz normalne jedzonko podawac?

gochens zazdroszcze randki, bacie sie dobrze :)

elizka ostatnio tez ma kupke dosc zadka, ale nie panikuje, bo czesciej niz raz na dobe nie robi, wiec to chyba nie biegunka.

bartek juz 4 miechy!!!!!!!!!!!!????????????? szok, my jeszcze do trojki msimy zyc i zyc :D 100 latek :))))))

sophie a co sie dzieje ze skora malej? jest sucha, luszczy sie czy co?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka