- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Agusia rób prawko i nie patrz na D. Będziesz bardziej niezalezna Zdasz na pewno !!!
Rysa synus fajnie rośnie My idziemy jutro na szczepienie...co prawda ważyć mi Lenki nie bedą bo teraz nie przypada nam bilans ale zapytam doktorka czy mogę orientacyjnie dla siebie ją zważyć
Lenka od 14-ej mi śpi. Też byłam z nią na spacerze w nosidełku...też Lence się podobało, wpitalała swoje ręce i gadała całą drogę
Ja na razie stałych pokarmów jeszcze nie wprowadzałam...zastanawiam się cały czas i myśle od kiedy zaczać. Dałam jej tylko jakiś czas temu 3 razy sok z marchewki ale jej nie podpasił i boję się że marchewką startą też mi będzie pluć. Ona nawet czasem ma problem wypić 130ml MM więc bardzo się zastanawiam nad marchewka czy ją polubi...ale bedę musiała spróbowac bo inaczej się nie dowiem w niedzielę chyba spróbuję pierwszy raz z tą marchwią.
Marta nie martw się ja za komodą dla Lenki czekałam 6 tygodni ! haha przyszła jak byłam w szpitalu z małą
Sophie moja nie ma tak wrażliwej skóry...ciesze sie bardzo z tego. Już kilka razy prałam jej ciuchy z naszymi i pomieszałam proszki 3/4 Loveli i 1/4 naszego a później pół na pół i nic jej nie jest Nie ma żadnych wyprysków Także jak skończy się nam Lovela to chyba przejdę już na normalny proszek tylko moze nieco łagodniejszy, jakis sensitive.
Dziewczyny a prasujecie jeszcze ciuszki dzieciom? Bo ja jeszcze prasuję, jakos tak nie mogę nie przeprasować nawet jak jest nie pogięte. Czytałam na innym forum że dziewczyny w wiekszości już nie prasują.
a co do kup to mamy co drugi dzień i raz rzadka a raz normalna
dzis na obiad miałam "gzik"
Gochens udanej Randki
Kakaszka kopnij go w dupę tak ze mu but wlezie nie mam słów na niego. Przykro mi kochana, tule Cię mocno
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Jakby co dawajcie pranie hah
kakaszka mała ma strasznie wrazliwą , łatwo ją podrażnic, ma takie krostki i skóra jej schodzi musiałam zmienic jej wszystkie kosmetyki....
Mam zamiar wykapac ją w rumianku taka stara metoda babci
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Gochens jak bym karmiła małego tylko cycem to pewnie też bym czekała jeszcze z wprowadzaniem nowych pokarmów. Zazdroszcze mamom które mają tyyle dobrego mleka w cycach że mogą sobie na to pozwolić żeby karmić tylko cycem
Filip zwykle je ok 130ml mm ale wcześniej troche ciumka cyca. A jak mu daje tylko butle to zja da ok 160ml, raz zdarzyło się mu 200ml
Kakaszka pani doktor powiedziaóła że Filip jest na tyle duży że od samego mleka mm może za dużo tyć.No i w sumie ma już 4 m-ce skończone prawie
Haniu ja cały czas prasuje ciuszki.Nienawidze prasowania ale ciuszki małego mogła bym codziennie
Agusia ja też właśnie robie prawko, wczoraj miałam pierwsze jazdy
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
co do prasowania, to nie prasuje, ale ja nawet naszych ciuchow nie prasuje. co najlepsze, ze nawet zelazka nie mam co dziwne uwielbiam prasowac, to mnie spokaja i kiedy jestem u moich rodzicow to sie rzucam na prasowanie. przypomnialas mi musze sobie kupic zelazko
a z tym proszkiem tez musze sprobowac. bo narazie mam jeszcze balsam do prania dla dzieci i nie wiem czy mozna to zmieszac z proszkiem.
dzis eliza dostala nowe ciuchy od znajomych. ja juz nie wiem gdzie mam to dawac, ale tez duzo wiekszych, a butow to ma tyle, ze nie wiem gdzie to wszystko dawac. juz nie wsominajac ile ja kasy zaoszczedzilam ( kupilam sama tylko 1 body i niedrapki ) tylko niestety zadnego kombinezonu na zime nie mam, pewnie bede musiala kupic.
eliza dzis marudna, pewnie czuje, ze mama ma dupny humor, az musialam ja na rekach lulac do snu, zadnego fitnessu nie trzeba
dzis musze ja przytrzymac do 20 z jedzeniem, bo chce ja w koncu o normalnej porze wykapac i nakarmic i ulozyc spac. bo codziennie ja kapie o 23, a przed tym musze ja budzic, bo o tej porze juz mocno spi.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
A tak co do wieku naszych maluchow- ogladalam teraz wiadomosci i tak sie zastanawiam czy to teraz tak o tym glosno czy zawsze ak bylo tylko nikt tego nie naglasnial? kolejne dziecko niezyje, rodzice zabili. miala polamanych kilka zeber ktore juz sie zrastaly (jak babcie zostawaly z ta dziewczynka to myslaly ze ma kolke bo tak plakalo a ona zebra miala polamane), liczne krwiaki na glowce i zasiniona twarzyczke w momencie gdy przyjechalo pogotowie z policja. co najgorsze to dziewczynka byla w wieku naszych babelkow... az sie poplakalam ja powiedzili co za obrazenia miala i ile miesiecy zyla, spojrzalam na moja kruszynke ktora wlasnie drzemie na moich rekach i lzy jak grochy mi polecialy...
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
to jest STRASZNE....
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Waży 6980 kg i ma 63, 5 cm i wszystko z nią pożądku.
Ją prasuje rzeczy małej. A co do pracy to ją musiałam sie zwolnić bo tutaj macierzyński trwa tylko 14 tyg i musiałabym 28 września wrócić do pracy a nie jest to realne bo Gabi jest za mała a pozatym nie mam jej z kim zostawić , zazdroszczę wam tego rocznego macierzyńskiego.
Gochens udanego wieczorku.
Bratus wszystkiego najlepszego
Kakaszka bądź silną bo masz dla kogo żyć
Ją to jestem w szoku że ludzie są tacy bez serca i krzywdzą takie malizny, co mu takie dzieciątko zawiniło , według mnie to za zabójstwo dziecka powinna być kara śmierci .
Miłego wieczoru
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moj skarb troszkę lżejszy, a Twoja chyba starsza 1 dzień jak dobrze pamietam tak?
Moja płakała strasznie,a w domu to był ryk okropny,aż mi sie samej płakać chciało. Dałam jej czopek przeciwbólowy i narazie nie płacze
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Też jestem tego zdania, że powinni wprowadzić w PL karę śmierci. Dzieciobójstwo powinno być szczególnie surowo karane. Czytałam o tym zabójstwie 3-miesięcznego maleństwa w internecie i też mna to wstrząsnęło. Jestem takiego samego zdania...po co zabijać jak można oddać dziecko do okna życia czy zostawić po prostu w szpitalu. Jest tyle par, które nie może mieć dzieci i na pewno pokochaliby takie skarby. Co takie dziecko zawiniło, że musiało w taki sposób umrzeć? Ostatnio bardzo dużo słyszy się o dzieciobójstwach, ludzie dostają na głowę już powoli.
Karolka wow ładnie Gabrysia waży to w tej Szwajcarii mało masz macierzyńskiego. A wychowawczy? U nas w DE jesteś 8 tyg. na macierzyńskim ale po tym obowiązkowo przechodzisz na rok wychowawczego płatnego.
Miłego wieczoru i do jutra jutro Lenka ma szczepienie
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Tyle w ludziach okrucieństwa, ale to wszystko ta JE-BA-NA Polska, Rząd, brak pracy, brak pieniędzy, brak jakiej kolwiek pomocy od państwa
Prawda jest taka że Ci co nie mogą mieć dzieci muszą mieć jakieś niesamowite warunki, matce która kocha dziecko ale nie ma pieniedzy to dziecko zabiorą i oddadzą do rodziny zastępczej której dadzą na to samo dziecko 3 patyki. Gdzie tu jest KURka sprawiedliwość? I cała ta paplanina o polityce prorodzinnej. Wrrrrr
Ta trzymiesięczna dziewczynka została zakatowana, jakiś czas temu umarł 3 letni chłopczyk też w Łodzi...jakieś apogeum...chyba nie będę oglądać wiadomości zbyt wiele negatywnych emocji:(
Zosia już śpi, po kąpieli. Trochę marudziła jakiś śpiący dzień znów miała.
Kupy nie robi mi znów tydzień, ale brzuch miękki pierdzi ładnie je również nie spina się ani nic, więc chyba z tą kupą to u nas już tak zostanie.
Prasowanie... prasuje wszytsko prócz majtek i skarpetek (swoich bo Zośkowe skarpety ida pod żelazko) Piorę od początku wszystkie ciuszki Zosi z naszymi w "dorosłym" proszku, raz bryza, raz persil, raz ariel, nic nam nie wadzi
Bartuniu
Gochens ja to nie mam się czym chwalić jeśli chodzi o tatusiowe zdjecia, mam może dwa B. z Zosią i na żadnym nie wygląda korzystnie Udanego wypoczywania poza domkiem
Violcia rzeczywiście wklejałaś już kiedyś to jedno zdjęcie przypomniało mi się jak zobaczyłam
Lenka powodzenia maluszku.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
karolka to masz dzielna dziewuche ale z tym macierzynskim przesada wieeeelka. gdzie takie malenstwo zostawic, nawet jak jest babcia, to przeciez cyckiem nie nakarmi. dziadostwo troche.
ja jestem tez za kara smierci wszystkim co krzywdza dzieci w jakikolwiek sposob, czy to zabicie, maltretowanie, czy gwalt. chcociaz smierc to za malo, katowac katowac katowac takich skurwieli...tylko ja nie wyobrazam jak musi miec popierzone w elbie, zeby takiej kruszynce zrobic jakakolwiek krzywde.
no lenka trzymam mocno za ciebie kciuki, zeby ci nic nie bolalo :-*
ikunia widocznie zoska ma taki urok z ta kupka, ale jak jej to nie przeszkadza to gitara