- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
A jesli chodzi o kaszki, to moze i lepiej, że nie ma smakowych? W nich musi być cukier a po co dziecku? Moja koleżanka specjalnie kupowała takie kaszki, o których piszesz z jakis sklepów ze zdrową żywnością,
A ja sie zastanawiam kiedy moim dzieciom spanko się poprzestawia.
Wyobraźcie sobie, że wczoraj zrobiłam Artkowi na noc 150ml wody, do tego 5 łyzeczk mleka, czyli tak jak powinno sie robić...dodałam zagęszczacz i zrobiło się 170ml...jednak za geste, dolałam wody i było 200ml...stwierdziłam, dobrze, zje ile będzie chciał a reszte wyleje...a on zjadł wszystko, jak sie skończyło to trochę plakał, ale cumel załatwił sprawę.
A najlepsze jest w tym wszystkim to, że spał na tej bombie od 20-23 ...a później budził się co 2 godziny, a nad ranem prawie co godzinę...nie rozumiem jak to możliwe...już się bałam, że go brzuszek będzie bolał...a ten po 3 godzinach przyssał sie niemiłosiernie do cyca.
I co ja mam zrobić?
przecież jak czytam, że wasze maluchy tak pięknie śpią w nocy to ja się załamuje psychicznie...
dzis w ogóle mam denny dzień....wczoraj pokłciłam się z D.
Malutka prosze w tabelce napisz przy karmieniu cyc/mm...bo jednak na wieczór daje Artusiowi mm, chociaż juz sama nie wiem czy jest sens, skoro od tygodnia śpi tyle samo na moim mleku
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
wszystko co napisalas zgadza sie, a najgorsze, ze o tym wiem nie pierwszy rok i zdaje z tego wszystkiego sprawe, ale mam strasznie slaby charakter, a przez to nie potrafie zostawic czlowieka ktorego kocham. przeciez na poczatku ciazy wzielam wszystkie rzeczy i wyjechalam do rodzicow, to juz po 2 godzinach podrozy chcialam wrocic, ale dotaram do domu i to dopiero zaczela sie meka, po tygodniu mi bylo wszystko obojetne tak chcialam zpowrotem, no i po 3 tygodniach wrocilam. cienka jestem w tych sprawach
no agusia sama nie wiem co z tym mlekiem, wszystkie numerki sa, ale nr1 nie ma we wszystkich sklepach w poblizu. smiech na sali...
no to ladnie arturek sobie ciumka moja elizka pewnie tez by zjadla jakbym jej tyle dala. widocznie dzieicaczki urodzone po 4 kg juz tak maja glodomorki ale dziwne, ze tak malo po takiej kolacji spi.
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Ja mam chwilę relaksu zrobilam co najważniejsze maly zasnal zakopal się pod kocykiemi pochrapuje a ja mam kawke i ciastko maz mój przyjedzie za niedługo z tesciowka i po obiedzie transportuje ich na spacer i może coś jeszcze porobie
Uważajcie na kasztany tzn te zielone skórki bo wczoraj mój ma gume złapał w kole wozka
A to mój sposób na lezenie ma brzuszku
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Agusia nie pomyliło mi sie 1 tak jak piszesz jest do skończenia 6 miesiąca czyli akurat teraz Lenka je pije a dwójka jest po 6 miesiącu (tak mam napisane na kartonie) Najpierw Lenka piła mleko o nazwie "Pre" czyli Humana HA Pre. Tyle tylko że za długo jej je podawałam bo do końca 3 miesiąca (zgapiłam się trochę) i dopiero od 2 tygodni pije numer 1
Agusia kurka ale głodomorek ...ale chyba wszystkie Arturki to głodomorki bo mój też haha ale dziwne, że go to mleko tak nie trzyma, ja pikolę żeby wypić 200ml i wytrzymać 3h tylko? to moja po takiej dawce to z 8h by chyba nie jadła hmmm wiesz co zapytaj się może pediatry co jest grane jak pójdziesz na najbliższa wizytę.
Moja Lena spała od 21 do 3 (ale o tej 3 sie niby obudziła niby nie, coś tam stękoliła mój A. zrobił jej mleko i wypiła zaledwie 50ml) później usnąc nie chciała oczy jak 5zł polulałam chwile bo sama na pół spiąca byłam, odłożyłam ją do łóżeczka, chwile się pokręciła i sama zasnęła i spała do 8.30.
Marta dzięki za ostrzeżenie ...faktycznie juz kasztany leca i nie tylko na koła trzeba uważać bo na głowę też bo bym dzis o mało co nie dostała haha Bartek fajnie sobie leży i pozuje
Abra - nic się nie martw...przyjdzie ten czas...ale to jeszcze dłuuuga droga zanim Kubuś to zrozumie...prędzej nie ma co mówić...a jeśli bedzie miał dobry kontakt z P. to przyjmie to na pewno dobrze
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I przepraszam ze pytam a jak jego prawdziwy ojciec? Odzywa się coś? I jak alimenty?
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
A prawdziwy ojciec nawet jednego smsa nie napisał od tamtego czasu kiedy sie wyprowadził...A czekam na termin rozprawy..
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A kubusiowi powiedz to jak najwcześniej - jak zacznie tyko rozumieć co nieco bo po pierwsze ńiech się dowie tego od was a ńie od życzliwych sąsiadów a po drugie im wcześniej się dowie tym łatwiej mu to będzie przyjąć i zaakceptuje to jak normalną kolej rzeczy i ńie będzie żadnego buntu
I ty mi tu myśl o weselichu a ńie o takich rzeczach kubuś strój ma?
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Załatwiłam dzis ubezpieczenie w UP. Jutro muszę sie dodzwonić do kliniki na wizyte sie umówić i po to zaswiadczenie do becikowego. No i w skarbówce tez bylam więc teraz tylko B. Musi załatwić zaswiadczenia i bedzie ok
Bartus pięknie leniuchuje na rogalu:*
Abra ja osobiscie uwazam ze ojca ma sie jednego jakiby on nie był. Ale to tylko głupia ja. Więc rób kochana tak zeby bylo dobrze. A przeciez Kubus niczego nie traci. Najwazniejsza jest milosc jaka go z Piotrkiem otaczacie;)
Bylam w netto bo świecie przekonana calyczas ze dzis czwartek a tu zong
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja się pytam co robiła opieka społeczna? chodzili do tej rodziny? na pewno nie !!!! siedza tylko i bąki zbijaja i kase biorą świnie jedne !!!! A gdzie sasiedzi?? Zawsze tacy "życzliwi" i wtykający się w nie swoje sprawy, wszystko wiedzący o innych lepiej niz o sobie...ale jak dzieje się komus krzywda, jak katuja dziecko lub inną osobe to od razu nikt nic nie widzi, nikt nic nie wie, nikt nic nie słyszał !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boże co za znieczulica !!!!!!!!!!!!!!! Obrzydliwe !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sorrki że tak tu na forum pogarszam nastrój tym, ale musiałam sie gdzies "wykrzyczeć" !!!
bo szlag mnie trafia jak czytam takie rzeczy !!!
Ikunia fajnie że juz masz UP z głowy i zdrowotne w pełni
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22