- Otrzymane podziękowania: 22
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Abra super pomysł z rączkami też myślałam nad tym znaczy stópkę i rączkę odbić bo mam takie ramki na to.
Ikunia karmisz piersią jak dobrze wyczytałam z ramki coś mówiłaś o śluzie i czy to okres.
A mnie dziś brzuch boli jak na okres dziwne uczucie ostatni raz to rok temu czułam, a ja myślałam, że jak daje się tylko cyca to okresu się nie ma- a może jestem w błędzie- nie wiem skąd mi się to myślenie wzięło hmmm
Sprawa z karmieniem nie za dobrze wygląda ale walczę nadal
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
U nas dzień bardzo spokojny malutka grzecznie już śpi
Abra super prezent co do waszej dyskusji to nie będę się wtrącać bo nie znam sytuacji ale zgadzam się odnośnie tego że ojcem jest ten który wychowuje
Hania gratulacje dla Lenki że tak dzielnie zniosła szczepienie
Sophie mi też włosy garściami lecą :/
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Ja chyba jutro pobawię się z masą solną, bo ja nie mam takich umiejetności malarskich jak Abra:P w moim reku farby to tylko do malowania ścian hihi:P
Lecę obudzić młodą, przebrać w piżdzamke nakarmic i spać. jutro od rana znów wypad po pampery do netto a póxniej znów wycieczka do rodziców B.
Buziaki i dobrej nocki:*
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Abra super pomysł my mamy w ramce odciski też stóp i w pralni cała ścianę w napisach naszych plus odciski rąk u stopy Alana:-)
Dziewczyny wczoraj zauważyłam że z uszu Alka dziwnie pachnie, jakby takim brudem czy czymś ale czyszcze mu codziennie uszy i w wannie i później wacikiem. Jak u waszych maluchów?
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Ikunia, ja też jeszcze nie byłam u gina jakoś mi się nie spieszy no chyba że po zaświadczenie do becikowego... Niestety przez moje problemy z macicą chodziłam na prywatnie i teraz nie stać mnie na wizytę a inaczej nie załatwię zaświadczenia... Może w nowym miesiącu będziemy lepiej z kasą stać to pójdę...
A z pampiaków ja na razie używam tylko Dady, w tym miesiącu szukałam oszczędności wszędzie Dobrze że niedługo się kończy...
Jakubie, Gabriello wszystkiego co najlepsze z okazji szczęśliwej Trójeczki
Abra jaka świetna pamiątka Cudny pomysł Może swoje „nóżki” też trzeba było cisnąć?
Aleksia ja też myślałam że jak się karmi to się okresu nie ma, nawet czytałam taką książkę, która podaje, że jak się w pełni karmi to okres nie następuję, a mianowicie trzeba karmić w ciągu dobu łącznie ponad 100min i przerwy nie mogą być dłuższe niż 6-7godz inaczej okres może nastąpić a najgorsze jest to że ten pierwszy cykl zaczyna się nie okresem a owulacją!
Gochens ja dziś zauważyłam że "śmierdzi" małemu szyjka... Jakby skisnął pot... A przecież codziennie dbam o jego higienę no i nie jest czerwona czy coś... To nie wiem co to... A może mu tam się ulało i zgrzało... No nie wiem... Jakiś czas pilnowała go teściowa a ja z mężem zrywaliśmy podłogę w pokoju...
Mały już śpi w łóżeczku, ja mam czas dla siebie Pewnie poćwiczę trochę Kurczę z tą moją wagą... Czy żywię się słodyczami czy mam zakaz słodyczy waga nie chce spaść w dół... ;(
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
abra pamiatka czadowa. tez musze cos takiego zrobic
srenka ja juz myslalam, zeby sciagnac wszystkie moje posty z ciazy, kiedys napewno bedzie fajnie wrocic do tych czasow i sobie przypomniec co sie przezywalo
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
A co do promocji to my wczoraj kupiliśmy za 79 zł w realu 132 sztuki już 4 bo w zasadzie są już dobre a te 3 jakieś coraz ciasniejsze a mamy jeszcze 1,5 paczki więc 4 się przydadza
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
e
A tymczasem Pochwale swojego synka bo przed chwila pierwszy raz sam usnął w łóżeczku.Wczesniej tak bardzo płakał i już mi zaczął przy butli usypiać az nagle mu sie odwidziało i zaczal dyskutowac, smiac sie i bawic butla wiec sie wkurzylam i zostawilam go przy zapalonej lampce,wracam po chwili a on już szparki a za chwile zasnąL
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
W carrefourze teraz jest promocja Pampersow.Megapaka 150szt za 78 zl.A Filip robi kupki 2,3razy dziennie.Przemiana materii po tatusiu chyba
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Juz nie pamietam kiedy ostatni raz wstałam w nocy do dziecka. Chyba jak miala jakies półtora miesiaca.
Wybudzaly ja pierdki. Więc dalam jej cycka. Pojadla, uśmiechnęła sie do tej drugiej mamy w lusterku i poszla spać.
Jutro tak z godzine po śniadaniu dam jej herbatki rumiankowej moze przepchnie wreszcie to gowno:/
Eh co ja mam z tym moim obsrojtkiem małym
Do rana:*
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Do rana
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Ale nocka do bani,pobudka o wpół do 3,pozniej o 5 i Zosia do tej pory nie spi wierzga nózkami i zadowolona, a mama siedzi jak nietoperz
Mam nadzieje że zaraz usnie i sobie troche pospie, przynajmniej z godzinkę!
Wczoraj wreszcie znalazłam ten proszek jelp,nigdzie w sklepach niemogłam go znależć,aż wreszcie w moim ukochanym rossmanie znalazłam,muszę sobie tę karte Rossnę aktywować i bedą zniżki! mega
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mały 2 razy w nocy się obudził i wziął cyca potem mu pociekło wzięłam na ręce znów poczuł głód to ja mu cyca a on NIE ale w końcu zasnął. Rano też pogardził teraz coś go ścina więc pije herbatę i lecę drzemać.
Kakaszka super pomysł z tymi postami fajnie by było je ściągnąć przynajmniej trochę druknąć i poczytać po paru latach ehhh
Zapomniałam się pochwalić mały wczoraj siedział na huśtawce miał przywieszone przed sobą misie na sznurku i co zaczął ręką w nie uderzać pomału zaczyna się interesować zabawką
Abra pytanko gdzie można kupić te farbki do malowania?
Srenka też czytałam o tym właśnie w dzień 3-4 godz przerwy i noc 6-7godz i łączny czas karmienia na dobę 100minut
mój czas teraz łączny to 30 minut mały z 3 razy na dobę pociągnie a reszta to butla w nocy się udaje i czasem jak wstanie ze spania to niczym dobrze oczy otworzy to złapie a potem nie ma szans od razu wyrywa się i płacze.
Próbowałam w ciszy na stojąco na leżąco z muzyką jem cały czas to samo nic nie zmieniłam a mu coś nie pasuje