- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
A te inhalacje jak robisz, bo Filipowi też katar dalej męczy
Abra ale super obrączki, gdybym kiedys zamierzała wyjść za mąż (zo raczej nigdy nie nastąpi )to wybrała bym podobne
Marta ja na początku dawałam pół słoiczka a potem jak widziałam że nic mu nie jest i w dodatku mu smakuje to już cały. Zawsze oprócz stałego pokarmu daje mu jeszcze cyca. Podejżewam że dopiero jak b edzie jadł już dania z mięskiem czy rybką to zastąpi całkowicie jeden posiłek w postaci mleka.
A kupki na począ tku też robił takie jak pisałaś ze tak jakby wogóle nioe przetrawiona marchewka, albo kupa przypominająca plasteline ale z czasem wszystko wróciło do normy tylko kupa jest bardziej gęsta niz ta "mlekowa"
A ja juz końcem września wiedziałam że jestem w ciąży bo zrobiłam badania krwi, wcześniej 3 testy wychodziły negatywne pomimo że okres spóźniał mi się dwa tyg. Ale w zasadzie wszystko wskazywało że jstem w ciąży więc to tylko tak dla zasady.
Agusia podziwiam Cię że dajesz rade z dwoma szkrabami.Trzymaj się
Okresu też jeszcze nie mam chociaż już dawno brzuch mnie pobolewa tak jakbym miała dostać,ale jak już kiedyś pisałam wcale za nim nie tęsknie
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
My w miarę wyspane teraz mała się bawi, rosołek się gotuje a ja popijam kawusie
Abra obraczki boskie ja też mam 3 cyrkonie tyle że sa z bialego złota z dodatkiem normalnego i najmocniejszy to chyba ketonal.
Agusia masz racje że go zostawiłaś z małym niech wie jak to jest "łatwo"
Dziekuje za komplementy a takie pytanko w ciemnych wlosach czy w jasnych lepiej pytam bo Wy mi powiecie najlepiej prosto z mostu
Miłej niedzieli
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja również podziwiam Agusie, dwulatka i taki maluszek, wielki szacun :*
Karolka, właśnie wiem,że ketonal, ale nie wiem czy tak łatwo nu go przepisze :/ Bo różnie to z lekarzami bywa... hmm...a włoski to powiem ci,że w ciemnych ci bardzo ładnie.
Ja już swoich rudych nie mam, bo moje kochanie mi odcienie pomyliło w sklepie jak był i go prosiłam,żeby kupił no i mam brązowe,ale też ładnie
Rysa, a czemu twierdzisz,że nie nastąpi??
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
wklejam linka z elizka i jej gadaniem, kto chce niech obejrzy
www.facebook.com/photo.php?v=52059226802...04704&type=2&theater
mam nadzieje, ze da sie otworzyc
abra obraczki bardzo fajne. ja pewnie jak abra nigdy nie zaloze
dzieki za rady dotyczace kregoslupa, bo eliza caly czas by siedziala, a ja sie balam, ze jej sie krzywda zrobi.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Dzis niestety ostatni dzień urlopu mężulka
Abra obrączki sliczne
Kakaszka Eliza by šie z Bartusiem dogDala
Kolejna majowka będzie drugi raz mama powiem wam ze fajnie tak by było mieć po roku dzieciaczki mój maz tego entuzjazmu ńie podziela niestety ale chciAłbym żeby drugi dzieciaczek urodził šie we wrześniu 2015
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
Ledwo nadążam czytać.
Spożnione życzonka dla Elizki
Agusia już Ci chciałam napisać, żebyś się nie martwiła bo ja też miałam przy tej wiecznej kolce głupie myśli, ale musze Ci jednak napisac że miałam straszniejsze – sama się ich wstydze… A zdjęcie ze ślubu ekstra.
Ikunia Ty też z córcia dwie modeleczki!!
Rysa super fotka z synkiem, Az chyba sama sobie taka z moim zrobie! Wiesz ze już nie długo będą chcieli synowie się z nami zenić, ale na to czekam.
Gochens ale fajne zdjęcie! Co do książki to zaraz chciałam jej rady wcielać w czyn a tu mi synus od wczoraj daje popalić. Ciagle płacze i zasnąć nie może. Jak przedwczoraj spędziliśmy na dworze 2 razy po 2 godziny tak wczoraj wyszłam i za 5 minut wrociłam z takim rykiem, że nawet jak go rozebrałam to płakał i nie dal się utulic.Popołudniu wyszłam z mężem to go na rekach targałam bo znow ryk. Wieczorem powtorka i dziś rano od 7 do 9 go nosiłam i tylko chwilami przestawał płakać. Potem przyjechała mama i tez go nie mogla uspokoić no i zabrała go na dwor. Chyba spi bo nie wrócili zaraz . mam nadzieje że to ten skok rozwojowy o którym piszecie bo nie dam rady. Niby te kolki były gorsze, ale wczoraj wieczorem już się nad nim znów poryczałam. No i mąż jeszcze za nic oberwał. A musze przyznac że on ma momentami wiecej cierpliwości do Tomsia niż ja – nawet mi troche z tego powodu wstyd.
Aleksia normalna jestes. Ja tez się boje jak wieje. Teraz to synkowi z pieluchy robie taki parawanik przed buzia żeby mu nie wiało. No i kombinuje jak taka przeźroczysta osłonkę zrobic na gondole. Pamiętacie w naszyc wózkach była taka przezroczysta? Ja chyba do tego pokrowca na wozek doszyje taką. Bo na śnieg to wykorzystywać będę ta pelerynke na deszcz ale na wiatr musze jakąs ochrone zrobic!! No i tez do południa czekam na wyjscie, teraz z rana często jest mroźno. Jeszcze teraz się mamy prawo bać o nasze maleństwa bo dopiero przystosowują się do swiata. Ważne żeby codziennie wychodzić.
Abra Tobie teraz to jakiś porządny relaks by się przydał bo Ty do tego slubu kochana się wykończysz!!! Obrączki super. Ja też „żółtego” złota nie chciałam, ale mój slub i tak szokował już teściów (bo nie chciałam tak klasycznie wszystkiego robić) że kolejną rzecza nie chciałam ich załamac i mamy z mężem dwukolorowe obrączki.
Karolka ale ślicznie wygladałaś na slubie. Mnie bardzo się w ciemnych podobasz.
Marta śliczny bukiecik. O Bartusiu już na brzuchu nie wspomne
To ja swoim się tez pochwale
Kakaszka mój synuś zakochał się właśnei w Elizce!! Mama obok karmiła Tomka a ja puściłam sobie twoje nagranie. Tomuś jak usłyszał Elize to głowe zaraz z butelką odwrócił prawie180 stopni i od kompa nie mógł oderwac wzroku. Oj chyba nastepnym następnym razem w drodze do Wrocka wstapimy do Oławy
Marta ja tez bym chciała w 2015 jeszcze….
Miłego dnia życzę
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Abra piękne obrączki Ja mam taką zwykłą i wąską że czasem mi głupio... Ale też mam uczulenie na złoto, tylko że takie dziwne, bo jak mam wąskie pierścionki to jest ok, a jak pierścionek był za szeroki to automatycznie mi się takie bolące robiło, że aż śmierdziało... A z moją wąską nic się nie dzieje Na srebro mam to samo, więc wolałam mieć wąską i nosić a nie szeroką, żeby leżała na szafie
Ja też chciałabym już być w następnej ciąży Ale najpierw muszę sprawdzić w jakim stanie jest moje wnętrze... Nie mogę się zmobilizować żeby iść do gina, bo boję się że mięśniaki mi się bardzo rozrosły, albo jeszcze co innego porobiło...
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Mnie maz włAśnie wyprowadzil z równowagi kazał mi šie lekarki zapytać czy maly ńie jest za gruby bo mu mało co nadgarstki widać wcale ńie nie jest grubiutki waży w normie i zdrowo wygląda
No kurcze ... Mam mu karnet na siłownię wykupić? ! Albo zaglodzic? !
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
kasiu zapraszamy narzeczonego z tesciowka
ja nie wiem co dzis z eliza sie dzieje w poztywnym sensie. tylko mnie zobaczy odrazu zaciesz od ucha do ucha, a wczesniej sie trzeba bylo prosic i gada non stop. przed chwilaja nakarmilam ona zasnela przy jedzeniu nawet nie odbeknela, bo spala na ramieniu, a tylko ja ulozylam jedno oko sie otworzylo mnie zobaczylo i znowu banan przykrylam ja pielucha to zasnela, bo caly dzien jeszcze nie spala.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Abra śliczne obrączki.
Ja też narazie nie planuje kolejnego dzidziusia. Dla mnie bycie w ciąży było super, brzuch mi w niczym nie przeszkadzał, a jak julia się ruszała w brzuszku to było bardzo przyjemne uczucie.
Gorzej jest teraz, opieka nad maleństwem 24h na dobę nocne wstawanie. Gdyby bylo jeszcze jedno maleństwo byłoby bardzo ciężko. Dlatego podziwiam Agusie.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Dziewczyny ja te zawroty glowy mam od ciazy to nie tylko stres przedslubny
Abra zabrzmiało to tak jakbyś była w ciąży mam gratulować?
A my dziś mieliśmy fajny dzień ...poszliśmy do restauracji chińskiej z okazji mojego A. imienin później wstąpiliśmy do znajomych...jutro wyjeżdżają na tydzień na Majorkę...ale fajnie się mają
Teraz siedzimy sobie przy kawce...a Lenka leży koło nas i pluje haha
Dziś nie spała w południe i nawet nie jest marudna
Abra obrączki ładne...ale mi osobiście zawsze podobały sie tradycyjne ze żółtego złota
Agusia czyli wczoraj Twój D. też coś wywinął haha ci faceci...ech. Wiem, wiem że mam się tak na niego nie wkurzac bo ogólnie dobry i pomocny jest ale czasem mnie do szału doprowadza
Marta Twój przesadza chyba...jesli lekarz nie widział nic złego we wyglądzie Bartka to w czym problem. Mojej tez nadgarstki się zawijają a jeszcze jej trochę brakuje do wagi Waszych maluszków
Miłej niedzieli życzę
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
Teraz ja właśnie wróciłam z kościoła i powiem wam ze to moj chyba pierwszy wypad pieszo ta deleko bez wózka.No i równowaga mi jakos przy chodzeniu bez wsparcia wózka nawala. A w kościele stałam i cały czas miałam ochote oprzeć się na wózku a tu zonk bo jego brak
Wiecie co mój synus dziś znow ma kolki
Marta te chłopy to są głupki... Moj synus raczej z tych chudszych, ale ciało jak ciało dzieci jest takie (jak mowiła połozna na szkole rodzenia) budyniowate, pulchniutkie. No i mój tez tak kiedys strzelił przy rozbieraniu Tomusia przed kapielą i mówi: wiesz on nogi bedzie miał po tobie takie pulchne
A srenka ja tez mam ten problem. Mięśniakimi pojawiły sie w ciązy. Jak pisałam 2 najwieksze mi wycieli w czasie cesarki. Moja gin mi powedziała ze jak chce najszybciej zajsc w druga ciaze to musze je zostawic i za rok zajść w ciaze a po niej je wyciąć. No ale chciałabym to jeszcze z jakimś lekarzem skonsultować bo ona cos mi taka mało wiarygodna się okazała jak sobie tak przeanalizuje moją ciąże, ale kase zbiera jak za zboże
A co do ciązy nastepnej to ja bym chciała bo wiek juz nie ten sama jestem jedynaczką i chciałabym zeby moj synus kogos miał poza rodzicami