BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #759526 przez abrakadabra
kakaszka, piszemy prawde laluniu :P

i sluchaj nie maja wyjscia, to 3 miesieczne dziecko MUSZA WAS PRZYJAC!!!! CO TO MA BYC :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #759533 przez Kasiasia
kakaszka pchaj sie na siłe do tego lekarza!!!!!

jesli to skaza to da ci odpowiednie mleko... no przeciez nie bedzie sie meczyc koleny dzien na tym.
Moj dostaje nutramigen smierdzi i w smaku jest ohydne. Ja bym sie nie cackała i poszła do tego lekarza to małe dziecko z wysypką i tu trzeba szybko działac.

Moj jak pisałam od soboty znow ma kolke. Rano dzis sie tak usmiechał jak sie obudził... ledwo dałam mu mleko znow to samo... wypił 20 ml i zwijanka za godzine znow mu mlek dalam i nic nie zjadł. W płaczu masowałam mu brzuszek i zasnął. Pewnie nei na długo bo ma pusty brzuszek.

kakaszka co to za piekne imie nosisz?

Lece na strone lidla zobaczyć co wykupic moga Marcie ;)

11 lata 3 miesiąc temu #759534 przez kakaszka
no wlasnie ja to tez tak odbieram, a polozna powiedziala, ze to JUZ 3 miesieczne dziecko, wiec nie jest taka malutka, a po weekndzie dzieciaki z goraczka 39 przychodza i mniejsze od niej. juz myslalam ze do innej przychodni pjsc ale jak jestem tam zarejestrowana to w innej bede musiala placic, tak mi powiedziala polozna.

eliza rano sie zachowywala jakby miala kolke, takze dziewczyny co przezyly kolki podziwiam was.

11 lata 3 miesiąc temu #759537 przez aleksiaa88
Wczoraj zmusiłam małego do spania o 22, wzięłam go na ręce położyłam się na łóżku oparłam i tak siedziałam i go lulałam aż zasnął.
W nagrodę obudził się 3 razy na pewno albo 4 razy w nocy tylko z tego częstego wstawania i patrzenia na zegarek to mi się już pomyliło. Nie wiem jak to jest jak w dzień coś robię to wszystko wiem z dokładnością i nawet potrafię pamiętać sytuacje i rzeczy z przeszłości jak chodziłam do zerówki tak potrafię sięgnąć pamięcią wstecz ale jak wstaję w nocy to nie pamiętam ile razy to było choć to tylko 3 lub 4 w nocy chyba mam słabą pamięć.

Kasia jak czytałam o Twojej teściowej to jakbym słyszała swoją historię mój też jego mamusia to najważniejsza i jak coś chce to oczywiście robi według jej. Kiedyś potrafiła dzwonić ze 3 razy w tyg i nawet jak nie miała co mówić to i tak dzwoniła.
Z pytaniem co słychać: NIC NOWEGO! Nawet potrafiła pytać co było na obiad w niedziele kurczę jakby nie wiedziała, że w niedziele zawsze jest ROSÓŁ a na drugie ZIEMNIAKI Z MIĘSEM ale i tak musi zapytać :angry:
Teraz na szczęście zadzwoni raz na tydz a czasem i raz na 2 tyg.
I jeszcze mnie wkurza, że u nas w domu wszyscy mówią normalnie, a jego mamusia ostatnio walnęła takim tekstem zmiękczonym, że nie potrafię powtórzyć ale wkurza mnie jak mów ALBELCIK (nauczy go seplenić imię) grrrrrrrr a jak dowiedzieli się jak będzie miał imię to pierwsze co to zaczęli o BERCIK będzie taka mnie cholera wzięła będą mi imię zmieniać. Ktoś posłyszy i później zostanie Bercik no kur***** oczywiście z jego rodziny tak mówią, jak usłyszę Bercik to uprzejmie im mówię, że nazywa się ALBERT a nie Bercik i żeby tak do niego nie mówili. Ale oczywiście mężu nie zwróci im uwagi, żeby mówili poprawnie tylko ja muszę zzzzzzzzzzzz

11 lata 3 miesiąc temu #759538 przez Hania84
Witam :)

Dziewczyny co Wy takie z ta kakaszka :silly: orientację zmieniłyście czy co :woohoo: :lol:

Lena obudziła się dziś dopiero o 9 a zasnęła wczoraj chwile po 21-ej...a mleko wczoraj ostatnie wypiła o 18.30 a dziś dopiero o 9.30 :cheer: to chyba jej najdłuższa przerwa w piciu mleka. Obudziła się co prawda o 2.30 ale mleka nie chciała tylko się poprzytulac :blush:

Kakaszka musza was przyjąć...nie ma to tamto. Niech się położna wykaże :)

Lena własnie strzeliła kupala...ide ja przebrac i na pocztę idziemy.

Miłego poniedziałku :)

11 lata 3 miesiąc temu #759545 przez aleksiaa88
24 października w Biedronce będą ubranka dla dzieci od numeru 68 heh tylko kto nosi taki rozmiar chyba tylko mój synalek dopiero będzie wchodził :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #759594 przez cordis
Witamy się po niespokojnej niedzieli i my.

Widzę, że temat teściowych na tapecie :) moja też czasem jak coś przywali to klękajcie narody począwszy od tego, że " prawdziwa kobieta rodzi dziecko naturalnie a nie przez cięcie, że jestem chyba złą matką skoro mój pokarm nie wystarcza dziecku, że JEJ dzieci kolek nie miały więc czemu mój ma" i tego typu kwiatków mam moc ;-). Ale mój chłop jej uwagi nie zwróci nigdy za to do moich rodziców się stawia co mnie wku@@@ strasznie bo pomagają nam na każdym kroku jak mogą dali nam do mieszkania 40 tys i cały czas pomagają czy to z małym czy coś w mieszkaniu a on ma to tam gdzie słońce nie dochodzi. Natomiast jego rodzice jak przyjeżdżają to tylko rozkazują że mamy to czy tamto zrobić w mieszkaniu a czemu to tak jest, że to czy tamto źle, normalnie nerwa mam na to strasznego bo wymagania nie wiem jakie a pomocy zero. Nawet jak chciałam małego zostawić na2 godziny i skoczyć do sklepu to był foch bo jak zacznie płakać to nosić go nie będą :angry: . To się wyżaliłam ufff od razu lepiej.

Moje dziecko dalej podmienione jest na przemian śpi i budzi się z wrzaskiem bo to nie jest płacz, mam nadzieje że to nie cholerne kolki nam się wróciły tylko jeszcze po szczepieniu coś mu jest.

a dzisiaj w Lidlu rzut ubranek dla dzieci startuje po południu po dresik:)

11 lata 3 miesiąc temu #759604 przez szósteczka
Hej ale dużo napisałyscie przez niedziele . Troche was nadrabialam
wszystkiego najlepszego kolejnym miesięczniaczkom
obraczki sliczne trzymaj się z ta reka niech sie szybko goi
grzyby sliczne i durze suuuper
o tym ze laseczki jestescie to już pisalam:-)
podziwiamwas ze juz myslicie o kolejnej ciazy ale dajcie sie zregenerowc waszym organizmom uwięzcie wiem jak to ciezko gdy ma sie maluszka i jest sie znowu w ciąży a i mnie najmniejszy odstęp od porodu do następnej ciazy wynosiła 10 mies. i było ciezko i dla mnie i dla starszego babla.
Ja dzis ide do lekarza z jedna ze starszych dziewczyn łucja i pawelkiem. Łucje od paru dni boli brzuch a pawełek wciąż podziebiony pozdrawiam i lece bo sie spoznie.
A i nie martw sie ta skaza dostanie odpowiednie mleczko i bedzie ok.

11 lata 3 miesiąc temu #759611 przez violcia00
witajcie kochane.

ja znow nie w temacie.

ja po weselichu siostry,bylo super,wytanczylam sie ze wszystkimi za wsze czasy,a wypilam tylko jedno piwo,wiec i bez alkoholu mozna sie fajnie bawic,tylko troche stresa mialam bo bylam swiadkowa ale wszystko poszlo super,tylko boje sie oglaac pozniej plyty bo czesto mnie kamerowano a troche sie wydurnialismy no i pod koniec wesea spiewalismy karaoke bo moj szwagier troche gra po weselach,plus do tego kuzyn i ja no ale coz powyglupiac tez sie trzeba,czuje sie jakbym miala kaca :lol:

popoludniu ide spinac wlosy,bo nie potrzebuje tak dlugich :silly:

Co do tesciowych yo moja jest nawet spoko ale mnie czasem wkurza i z mezem sie czesto kloca,wczoraj stanelam po jej stronie choc nie powinnam to tamten sie obrazil i nie chcial jechac ze mna na poprawiny wiec spakowalam Oskara i chcielismy jechac sami ale moj zmiekl,szybko sie ubral,tesciowa chciala zostac z malym no ale on byl wkurzony mowil ze musi od swoich rodzicow troche odpoczac wiec teraz jestesmy u moich ale w piatek trzeba wracac do FR :(

Oskarek grzeczny ale babcie,ciocie itd duzo go nosza na reka toi sie do tego zaczyna przyzwyczajac,moge pozniej miec ciezko jak zostan sama.

Teraz musze kawke wypic bo zasne zaraz.

milego dzionka :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #759613 przez Gochens
DOBRY ;-)

Mój syn dwie standardowe pobudki czyli 3 z czymś i 6 z czymś ;-) Aleksia też mi się często myli ile razy wstaje w nocy, także to chyba normalne :-P
Od 7 Alan nie śpi, teraz oczywiście jest senny ale spać NIE, bo lepiej przecież płakać! A jego łóżko to chyba parzy :huh: nawet nie mam czasu przeczytać tej cholernej książki, żeby móc go rozkminić.
Woow Hania nieźle Ci Lenita wytrzymała! super ;-)
Ikunia trochę grzyba zebralas! Co z tym becikowym? załatwiła?? Byłaś u gina?
Też może skończę do Lidla...
Karolka ja jestem za jasnymi chociaż nie wiem jak Ci w ciemnych ;-)
Violcia super że impreza się udała! Jedno piwo? Woow nieźle :lol: dobrze że się bawiłas o to chodzi, najgorzej jak świadkowa właśnie taka sztywna jest..

Co do teściów ja jestem naprawdę mega zadowolona. Alanem kiedy chcemy się opiekują, wręcz wyganiaja nas gdzieś żeby im zostawić wnuka. Do nas nigdy się nie wtracali, zawsze pomocni... Moja mama też dużo nam pomaga także nie narzekam, jest naprawdę fajnie :woohoo: :side:

11 lata 3 miesiąc temu #759624 przez KaRoLkA
Cześć dziewczynki :)

My dzisiaj wyjątkowo pospałyśmy do 9.30 :cheer: z przerwami po 2 , po 4 i po 6 :) ja ogarnęłam mieszkanko a mała dalej śpi :D
Zarezerwowałam już wizytę w konsulacie na przyszły tydzień żeby paszport małej wyrobić .
Na dzisiaj jeszcze w planach rezerwacja terminu chrztu u księżulka i w restauracji :)
co do włosów to będę narazię kombinować z jaśniejszymi, tyle mam dobrze że sama sobie zrobię :D

Kakaszka trzymam kciuki żeby Elizkę przyjęli i żeby okazało się że to nie skaza :)

Hania brawo dla Lenki, śpioszek z Niej :D

Violcia super że wszystko się udało a mężusiowi przejdzie :) i jak dla Mnie to super że wracacie bo już się niemogę doczekać tej kawusi :D

cordis co do teściowych to brak słów normalnie heh ale i tak najbardziej mnie wkurza to "synusiowanie" np: synku kochany bardzo zmęczony jesteś, dobrze Cie karmi? a to że ja na rzęsach staje żeby miał wysprzątane , ugotowane, wyprane i wyprasowane to im lotto,i co w tym wszystkim najgorsze bo jak jezdzimy do PL to mieszkamy u Teściów ale kiedy chce to chodzę do swojej mamy bo mieszka 800 m dalej :)

a tu nowy nabytek Gabryski:D

11 lata 3 miesiąc temu #759658 przez cordis
karolka ale Twoja córcia pozuje:) na fotce wydaje się taka wysoka.

a mój znowu wybrzydził przy cycu wrzask taki, że aż mnie uszy bolą. Dostał butlę a ja odciągam i lecę po ten dresik do lidla.

11 lata 3 miesiąc temu #759660 przez Hania84
Wróciłyśmy z "miasta" :)

Lena tak wyjatkowo chyba długo spała i nie budziła się specjalnie bo wczoraj w dzień nie spała :)

Kurczę Gochens co tak Alankowi się pozmieniało ? Współczuję kochana i mam nadzieję że szybko to minie :kiss:

Karolka ale śliczny fotelik i ta księżniczka w nim :) Kurczę taka pannica w tym foteliku że nie powiedziałabym że ma 3 miesiące :) No to już prawie gotowi na podróz do PL :) zazdraszczam :silly:

violcia super że weselicho udane i ze się wytańcowałaś :) teraz szczęśliwie wracajcie do domku :)

aleksiaa - moja jeszcze nosi ubranka na 68 :)

Jeśli mowa o teściowych to ja też nie mogę narzekać na swoją, nie wtrąca się i jak mój do niej dzwoni (a rzadko bo nie jest synkiem mamusi ;) ) to ona zawsze pyta co u Lenki i co u mnie i prosi by nas pozdrowił...jedynie co to dla małej nic nie dała jeszcze ale to nic...od mojego A. brata dzieci też raz do roku dostają tylko na dzień dziecka...bo ma trochę wnuków i nie pamięta urodzin hehe..więc przyzwyczajona jestem i mi to nie przeszkadza :)

11 lata 3 miesiąc temu #759681 przez srenka_918
Ikunia gratuluję takiego zakończenia Waszej historii ;) Naprawdę bardzo się cieszę, że pieniążki zostały u Ciebie a mimo tego zamieszkacie razem ;)

Pawełek z 68 ma tylko jedno body ;) U nas w miarę spokojnie... Mały tylko chce być lulany do spania, nie wiem skąd mu się to wzięło...

11 lata 3 miesiąc temu #759682 przez violcia00
Wow dziewczyny-Karolka,Agusia<Aleksiaprzeslicznie wygladalyscie w dniu slubu.

Gochens balam sie pic alkohol o nie chcialam na drugi dzien dac mu cyca a i zal mi tak wylewac moje mleko jak odciagam bo cos wypije,mysle wtedy o moim synku ze mialby tyle mleczka,a picie to ja sobie jeszcze kiedys odbije :silly:

Gabi slicznie wyglada w tym foteliku no i fotelik swietny,bardzo mi sie podobaKarolka ja tez z utesknieniem czekam na spotkanie :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka