BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #760038 przez KaRoLkA
Gochens mąż napewno zrozumie że to z nerwów i przemęczenia:) palisz i karmisz ? Mnie czasami ciągnie jak się wkurzę na
swojego ale nie tykam bo się boję że mleko strace i ogolnie od roku nietknęłam :)
Oby się Alankowi poprzestawiało :)

Ikunia pokaż te odciski ?

Gabi po kapieli, jedzonku i dyskusjach smacznie śpi :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #760076 przez Gochens
Ikunia poka odciski!!! Karmię cycem.

Karolka nie palę na codzień... Mam paczkę fajek z imprezy mi została, tylko do alkoholu lubię sobie zapalić. Myślę że to nie zaszkodziło bo po fajce go nie karmiłam. Też mam nadzieję że mu się przestawi bo jak nie to zacznę mieszkać na dworze :lol:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #760095 przez Hania84
Lena spi od 25 min. ale miała problem ze zasnięciem dziś. Siedziałam z nią w pokoju 50 min. A ona tak: najpierw popłakiwała mi, później sie uspokoiła ale wierciła sie i robiła wygibasy w stylu nogi do góry i nogi jak do mostku , następnie jak już myślałam, że zaśnie bo zaczęła się mocno przytulac do pieluszki to coś jej się odwidziało i zaczęła pluć i pierdzieć buzią B) a mnie już tak tyłek bolał od twardego siedzenia na stoliku nocnym więc jak odwróciła głowe do ściany to wyszłam z pokoju...i o dziwo nic nie płakała ...była totalna cisza...weszłam po 15min i smacznie spała ufff :lol: hehe dziś było jej ciężej zasnąć bo w dzień spała 4,5h :P

Też chcę zobaczyć odciski Zośki :)

dobrej nocki :)

11 lata 3 miesiąc temu #760126 przez Kasiasia
hej

Ja się chce poprawić!! bo może nei zostalam dobzre zrozumiana. ja bardzo lubie moją teściową :) tylko moj mężus nasze mamy nierowno traktuje!!

Viola fajnei że wszystko się udało i że się wybawiłas. Oby te ostatnie dni w PL dłuzyły Ci się!!

aleksia moj nosi jeszcze na 62:)

sophie trzymaj sie

szósteczka ty to jestes cyborg a nie len B)

Abra to sresy przed slubem nie daj im się!!

Hania zazdraszczam snu Lenki :) i tego jej samodzielnego zasypiania :)

Kakaszka jakie śliczne imie masz..... :kiss: tez takie chce :silly:

miłej nocy

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #760165 przez Marta1985
Dzień dobry :-*

Iikuniu żółta rewelacja :-*a Zosi spóźnione życzenia :-)

Ja muszę šie za porządki zabrać bo pelno gdzieś srubek desek itp no i poszykowac rzeczy do polek w salonie... Z tych ambitnych planów wyszlo tyle ze umylam okno i ogarnęłam podłogę w najmniejszym pokoju w ktorym praktycznie nic ńie ma;-)

Wogóle to jakoś brak mi sił i chęci ;-) śpiąca jestem non stóp :-(

Dziś ide do rodziców a wieczoren prasowańie :-(

Miłego dnia dziewuszki a dzieczkom buziaki żeby grzeczne były :-)

11 lata 3 miesiąc temu #760235 przez Hania84
hejka :)

Lena obudziła się o 3 i wypiła setkę :silly: i zaraz zasnęła...a końcowo obudziła się przed 8 i zaczęła brykac od razu :)

Teraz bawi się na macie i gada do misia...zaraz idziemy do apteki po moje piguły i maść robioną na zamówienie na syfki (podejrzewam, że cynkowa...miałam taka w PL i Gó.no dała :dry: ) zobaczymy co to będzie.

Miłego wtorku :)

...nie spać ...już 9.30 jest :silly: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #760260 przez KaRoLkA
Dziendobry:)
My wlasnie wstałysmy , popudka o 2.30 i od 4.30 gadane do 6 :)

Haniu super że Lenka już sama zasypia, duża dziewczynka :)

Gochens obys nie musiała mieszkać w namiocie :)

11 lata 3 miesiąc temu #760286 przez srenka_918
Mały zasnął to mogę wejść ;) U nas pobudka była o 4.30 i dopiero o 7 ;) No i mały padł w końcu bo tak brykał że szok ;)
Wczoraj po kąpieli miał jakiś napad płaczu, tak straszliwy że nie wiedziałam co się dzieje, mąż na mnie patrzy przerażony a ja przerażona patrzę na małego, jakby go ktoś ze skóry obdzierał! A wcześniej tylko trochę kwilił, że głodny, a jak go już brałam do cyca to taki wrzask był... Najpierw myślałam że go uderzyłam (przez przypadek otarłam jego ucho) ale to nie było to... Na szczęście był tak zmęczony że długo nie płakał, szybko dał się utulić i pocycał już na śpiocha...

Dziś bratanek ma 7 urodziny i próbuję wymyślić jakąś dedykację do książki z bajkami i ni w ząb nic wymyślić nie mogę... Dobrze że jest Dobry Brat Google ;)

Miłego dnia kochane mamuśki i dzieciaczki ;)

11 lata 3 miesiąc temu #760297 przez _Klara_
Witam się w ten piękny słoneczny dzień.
My mieliśmy dziś dwie pobudki nocne :( o 2,30 i 5,30 a wstaliśmy o 7.30. Mam nadzieje ze to związane jest z intensywnym wzrostem i za jakiś czas znowu będzie wstawać tylko raz na mleczko.
Jula nosi już rozmiar 74 ale 68 tez jeszcze wchodzi.

A jak tam polowania w lidlu?, nam udało sie kupić body i dresik, byliśmy okolo 12 i było jeszcze w czym wybierać. Tylko zastanawiam sie nad zwrotem tego dresiku, wydaje mi się ze jest za szeroki :dry: A body bardzo fajne :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #760305 przez Hania84
Karolka no cieszę się, ze Lenka sama zasypia...myślałam że będę musiała ją do roczku bujać na rękach hehe :lol:

Klara a jaki dres kupiłaś? Ja mam welurowy (czerwony) i też ma szerszy ale to dobrze bo ma luz i jej nic nie uciska...ma swobodne ruchy przy tym. A w takich dresach to dziecko rośnie z nimi i na długo się przydają :) Dres będzie rósł z dzieckiem, jak to się mówi :)

Jeszcze nie wyruszyłyśmy do apteki bo Lenka ucięła sobie drzemkę i nie chcę jej budzić :)

11 lata 3 miesiąc temu #760318 przez Gochens
Dzień Doberek. U nas pobudka o 12 a później. O 5.30 i 8... o 10 udało mi się go uśpić i spał aż 30 minut heh to było najcichsze 30 minut w moim życiu :lol: teraz słyszę, że się obudził ale nie idę do niego, może jeszcze usnie, kto wie. Pewnie jak skończę pisać posta to się wydrze na dobre heh. Narazie słyszę że się skupia, może kupsko w końcu walnie ;)
Gratki dla Lenki za samodzielność !
Póki co leze w łóżku też jakoś nie mam dziś na nic chęci. Muszę ułożyć dietke na kolejny tydzień ehh nie chce mi się myśleć ;) później do biedry na zakupy ehh

Milego dnia kochane

11 lata 3 miesiąc temu #760322 przez kakaszka
dzien dobry :)

ja jestem znowu w dupie z lekarzem. poszlam jeszcze przed otwarciem przychodni a przede mna bylo juz osob 30 i 20 znich chcialo zarejestrowac dzieciaki. co najlepsze ze 5 osobom udalo sie, a dla pozostalych nie ma miejsc. ale sie wkurwilam, jedna babka az sie poplakala, bo juz ktorys dzien nie moze zarejestrowac dziecka, a ta babke w rejestracji nic nie obchodzi. to sie wcisnela bez kolejki do pielegniarki do dzieci zdrowych i mowie c jest, a ona mi pokazuje sterte kart dzieci i mowi, ze nie wyobraza gdzie mnie wcisnac. powiedziala zebym przyszla 17 jak mamy wizyte na szczepienie, skoro dziecko je dobrze, robi dobre kupki i spi w miare dobrze.
polozno w olala nas i mowi, ze tez nie ma zadnej mocy zeby nas jakos przepchac.

co prawda eliza jest w miare grzeczna no i spi normalnie i fakt je dobrze, tylko gdzies pol godziny po jedzeniu ma wdecia i ciezko jej sie wypyrkac to wtedy daje jej koperku i po chwili juz jest ok. wiec juz sama nie wiem czy to skaza, ale jak ja mam sie dowiedziec jak do kurewskiego lekarza nie moge sie dostac. dzwonilam po innych przychodniach i wszedzie szal chorych dzieci.
nie mam juz pomyslow co robic, czy faktycznie zaczekac, czy codzienie rano chodzic pod ta przychodnie i sie tylko wkurwiac.

moj facet chory w dupe, lezy juz drugi dzien w lozku i umiera, a ja sram w gacie, ze zarazi elize.

lenita ale jestes grzeczniutka dziewczynka z tym zasypianiem, oby tak dalej.

dziewczyny ktoras z was pisala, ze chyba tez maluszek ma skaze, ale nie pamietam kto dokladnie. jakie byly objawy?

eliza tez sie zaczela juz 2 razy w nocy sie budzic na jedzonko i mi sie wydaje, ze juz tak zostanie i o jednym wstawaniu moge pomazyc :)

oby te nasze dzieciaczki sie pouspakajaly :) ale podejrzewam, ze poprostu teraz maja juz wiekszy rozwoj, wiecej bodzcow dostrzegaja itd, no i zaczynaja pokazywac humorki, takze dalej moze byc jeszcze weselej :) ale pocieszylam sama siebie :)

wlasnie dzis stwierdzilam ze jednak 68 jest juz za maly, ubrac jeszcze ubiore, ale widze ze jest naciagniete ubranko. grr

11 lata 3 miesiąc temu #760341 przez KaRoLkA
Kakaszka to niezły nawał dzieci :/ kurde może poczekaj do tego 17 jak Elizce nic nie jest oprucz tych krostek , sama niewiem.

A Gabi się coś podziało i cuduje przy cycu :/ 5 minut poje i gadać jej się chce a mleko mi kapie normalnie , może nie nadąża
połykać i musi odpocząć , i jeszcze jej się ulewa pomimo że odbeknie .

Mała mi zasypia przy piosenkach góralskich :cheer:
Kapela górole wymiata he he uspokajaja mi dziecko :D

11 lata 3 miesiąc temu #760365 przez _Klara_
Kakaszka to straszne co piszesz, nie mozna dostać się do pediadry przez kilka dni. A jak dziecko naprawdę zachoruje :( Jakaś epidemia u was czy tak jest zawsze.

Karolka na ulewanie polecam ten zagęszczacz bebilon nutrion o ktorym Hania mówiła, naprawde działa my juz prawie zapomnielismy o ulewaniu. Ciekawe jak działają te butelki tomme tipee z rurką co malutka kupiła.
Malutkamilka się steskniła za mężem i o forum całkiem zapomniała :(

11 lata 3 miesiąc temu #760383 przez KaRoLkA
Klara tyle że ja karmie tylko piersią ale dziekuje za radę :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka