BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #760842 przez Agusia83
Włoski się wycierają najbardziej w tym miejscu gdzie dzidzia styka główkę z poduszką.

Dziekuje, że pytasz...Emisia coraz częściej siada na nocnik, jestem w szoku bo już kilka razy sama zaczęła komunikować, że chce si....wiem, że jeszcze przed nami długa droga..ale jest bliżej niż dalej. Poza tym to wielki urwis i już na tym etapie mogę powiedzieć, że Artek ma zupełnie inny charakter :silly:

A tak w ogóle, ładna z Ciebie kobietka...i taka młodziutka :laugh: wyglądasz na 18 lat

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #760868 przez Sophie25
Aż sie zaczerwieniłam dziekuje :) Ale 18 było dawno...chodz wszyscy mowią ze młodo wyglądam,mam 26 :)

Oo to super że córka juz woła że chce siusiu,robi postepy niunia:)Fajne takie 2letnie takie czułe i kochające :) Dużo juz rozumie ,staje sie samodzielne super,az sie nie moge doczekac :laugh:
A no na tym etapie mozna wiele poznać ja już uwiłam teorie że moja zocha to charakterna kobitka jest :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #760875 przez KaRoLkA
No mogę nareszcie siąść na tyłku i zjeść kolacje :)
Gabi już śpi ale oczywiście ja ją musiałam utulić w przerwie robienia gołąbek bo mój nawet niewie jak ona lubi zasypiać (może 3
razy ją usypiał a pampersa raz zmieniał) a tak w ogóle to mnie wkurzył bo poprosilam zeby mi kupił jedną rzecz której ja zapomniałam kupic i oczywiscie tekst a to czemu sama sobie nie kupiłam usłyszalam bo oczywiście mi nie wolno zapomnieć choc tyle na głowie i z mała w sklepie byłam a on potrafi zapomnieć o jednej rzeczy o która poprosiłam :(

Sophie moja też ma taka łysinke ale z prawej strony i troche plaską główke ale jak daje ją na lewą strone do spania to i tak się
obraca cwaniara mała :)

Aguś super że Emisia taka grzeczna i że Artuś ładnie zasnął sam :)

Lecę pod prysznic i do spania bo padam :) dobrej nocy :)

11 lata 3 miesiąc temu #760889 przez Agusia83
Emisia w cale nie jest taka grzeczna...czasem jej się zapomni i jest :silly: wczoraj na spacerze pokazała swoje chimery...nie chciała dziewczynce oddać wózka...nie ważne, że ma w domu...oczywiście obcy, fajniejszy :silly: ale jak zobaczyła misie, to musiała oba zabrać...i był wrzask jak jej zabrałam...dobrze, że wzięłam szelki na pole, zapiełam ją i tak wracałyśmy do domu.

Karolka, mój tez nie wie jak Artek lubi zasypiać na wieczór...ale z tymi zakupami nie ma problemu..bardzo pomocny w tych sprawach :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #760916 przez Sophie25
Agusia może to ten tzw bunt dwulatka :laugh:

Przejdzie niuni i bedzie słodziutka i spokojniutka :laugh:

Moj M powiedział dzisiaj coś takiego do Zosi : "Chciałbym żebyś juz mówiła,to by się z Toba dogadał co chcesz i czy Cie coś boli" coś w tym jest ale mi sie i tak śmiać chciało :laugh:
A teściowa zaraz że jeszcze Ci sie znudzi jej gadanie, no i zgasiła mój humor,jak ona cos palnie to niewiem gdzie łeb wsadzić :P

11 lata 3 miesiąc temu #760925 przez Hania84
Witam wieczornie :)

Lenka własnie zasypia :) późno znów ale w dzień spała dzis 4h i pewnie spałaby dłużej ale otworzyłam drzwi od pokoju w którym spała bo już trochę za długo i wiedziałam ze wieczorem znów przez to pójdzie później spać.

Sophie moja to prawie łysol jest :P Twoja i tak ma jeszcze dużo włosków mimo wytarcia :) a mojej to się w dziwnym miejscu wytarły bo na czubku głowy tak bardziej z lewej strony :silly: ciekawe od czego :P

Agusia fajnie, że Emi już coraz ładniej woła na nocnik :)

Mój też nie umie uśpić Lenki...ona nawet przy nim nie chce zasnąć..muszę ja być to wtedy spokój jest.

Miłej nocy :)
dobranoc

acha szósteczka no Ty to dla mnie jesteś MEGA !!! jeszcze tyle przetworów ogarniasz...no podziwiam na prawdę :)
fajnie tak mieć swoje dla dziecka...ja niestety nie mam i muszę dawać słoiczki.

Swoją drogą to teraz od kilku dni nie podaję jej marchewki..zrobiłam przerwę bo wojowała trochę przy tym...pluła i wyrzuciła mi raz pojemnik na ziemię B)
też jest charakterna...ale akurat wiem po kim hihi :lol:

no teraz mówię dobranoc ;)

11 lata 3 miesiąc temu #760936 przez Agusia83
To Artek ze spaniem ma tak, że po pobudce jest "na chodzie" 1,5 góra do 2h a później idzie spać tak na 2h...i tak jest przez cały dzień :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #760938 przez KaRoLkA
Agusia to Ci Emisia , nauczy się tyle jej co powojuje w dzieciństwie i cudze zawsze lepsze :)
A i koniec końców on pojdzie i kupi tyle że bez mamrania się nie obędzie , muszę go wysłać na zakupy z Gabryśka ciekawe czy wtedy też będzie tyle gadał :)

11 lata 3 miesiąc temu #760975 przez srenka_918
Dobranoc dziewczynki ;)

11 lata 3 miesiąc temu #761003 przez Ikunia1910
Dzien dobry lalunie:)

Wczoraj wróciłyśmy dosc pozno od rodzicow B. no i szafy nie zlukałam bo B. Mial przy sobie klucze od dołu a jak przyjechal to szybko juz sie zwinelismy bo byla 23 z groszem i zoska marudna bo kiepsko jej sie spi nie w swoim łóżeczku.

Dzis ide do gin wreszcie :blush:

A zoska zaczela mi chyba robic kupki co drugi dzien jestem przeszczesliwa :lol:
Hehe ile to obsrane male dupsko przynosi radosci. :silly:
Włoski też mamy wytarte ale to przeciez norma u kazdego bobasa. Ja planuje ja skosic maszynka ale to jak skonczy poł roku. Mam nadzieje ze po tym beda jej rosly wloski prawidlowe a nie te jak ja to mówię "anielskie". :side:

Gochens jak tam Alus juz mu przeszla wscieklizna ? ;)

Szósteczka chcialabym zrobic przecier z dyni i buraczkow dla małej na zime do sloikow. Jak ty to robilas kochana?

sophie niezla mamuska z ciebie ;)

A tu moja buba:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #761032 przez malutkamilka
Jeju dziewczyny ale naskrobalyście aż byłam w szoku ile mialam do nadrabiania, ale nie bede sie cofac z odpowiedziami na tematy jakie poruszalyscie od piatku. Moze za jakis czas spowrotem sie nawinie temat.

Juz rozgladacie sie za fotelikami? Kurcze chyba tez bede powoli musiala bo co prawda na dlugosc ten co mamy od wozka jest dobry ale jak wpakuje mloda do kombinezonu to ma ograniczone ruchy na boki. A do karmienia to chyba jeszcze odpuszcze dopoki mloda nie zacznie siadac ladnie. Jak na razie jak daje jej jesc to sadzam na bujaczku-lezaczku albo na bujaku bo ma taka jakby blokade o cos takiego wiec mysle ze na razie starczy:
allegro.pl/fisher-price-hustawka-z-proje...yka-i3592358234.html

Zosinda jaka juz duzia,a Wikula jak sie zapatrzyla na kolezanke.

He o rodzenstwo sie postaramy ale jeszcze nie teraz choc byly przyjemne wieczory i poranki- wlasnie przyszla czerwona ciocia... eh ulga

Moja fruzia tak rosnie ze w ciagu dwoch tygodni wyrzucilam juz polowe komody i musialam przejzec te co mialam odlozone jako za duze.
\
Dobra uciekam sie obmyc, zrobic sniadanko sobie i corci bo zaczyna juz marudzic.

Dostalam zlecenie zrobienia filmu ze zdjec na 50 rocznice slubu, matko jak dlugo razem ze nawet nie pamietaja dnia kiedy slub brali ;)

Z allegro jeszcze sie nie wyjasnilo!!!

Trzeba troszku mieszkanko ogranac bo jak deszcz spadnie to jedziemy do banku i na zakupki z mezem.

Eh napisalam posta a Wikula polozyla swoje raczki na klawiature i szystko skasowala..

Wasze dzieciaczki tez sie juz podnosza jak dacie im palce? kurcze Wikula potrafi dostac histerii jak jej nie dam palcow. A boje sie ze to trocheza wczesnie na siadanie. Jak usiade na pol lezaco i opre ja na swoi biuscie przodem do pokoju to podnosi glowke i ja tak chwile przytrzymuje.
Na brzuchu to wklada kolana pod siebie i dupke probuje podnosic i przy okazji prostuje rece co powoduje ze cofa sie do tylu i londuje poza mata po paru takich rucchach.

Wiecie co. zaczynam ubierac galotki z przed ciazy. sprostuje ze caly czas je wkladalam aale boki mi tak wyplywaly ze wrzynaly mi sie w rowek ;) Zaczelam pic duzo wody, jednego dnia cwicze z Ewa, drugiego jezdze rowerem, a trzeciego hoola hop plus brzuch i uda ze skalpela Ewy a pozniej od nowa. Niedziela odpoczynek.

11 lata 3 miesiąc temu #761076 przez srenka_918
Malutka mój maluszek od jakiegoś czasu też uwielbia robić "brzuszki" ;) Jeśli robi to z własnej nieprzymuszonej woli i potem może prosto poleżeć i odpocząć to nic jej się nie stanie ;)
Super masz że rzeźbisz sobie sylwetkę ;) Ja nie mam samozaparcia... Po 3 minutach ćwiczeń padam na twarz i daję sobie siana a co gorsza po ćwiczeniach głodnieję jak wilk i jem tyle co słoń...

11 lata 3 miesiąc temu #761130 przez Hania84
Witamy środowo :)

Lenka wczoraj wypiła mleko o 21-ej zasnęła chwile po 22 i na kolejne mleko obudziła sie o 6 rano :D ale się wyspałam :) i później pospałyśmy jeszcze do 9 :lol:

Dziś pogoda pochmurna ...może po południu skoczymy na spacerek.

Zosiek jak zawsze uroczy :)

Miłego dnia

11 lata 3 miesiąc temu #761153 przez Sophie25
Hejoooo z rana :)

Humor znakomity bo wreszcie obudziłam się obok córci :kiss:

Ikunia niunia slicznie wyglada,a jak pozuje :laugh: Boską ma sukieneczkę :)

Moja mała ucina sobie drzemkę,a wiec ide pranie nastawic bo moj M mi zostawił sterte ubran,chwile baby niema i sodoma w domu :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #761164 przez aleksiaa88
Czy mi się wydaje czy stoimy w miejscu ze stronami

Co to była za noc wypił 160 butli i zasnął o 22 pobudka już o 23:30 1:30 4:00 5:30 7:15 zasnął i o 7:45 już oczy otworzył i koniec spania. Dyndał do 10 i teraz śpi. Zjadł tyle na noc więc myślałam, że długo pośpi.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka