- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak dziecko uczy się nowych umiejętności to na ten czas zapomina o tych poprzednio zdobytych.
Ale ślicznotka z Gabi
W naszej gondoli jest jeszcze sporo miejsca, szukaliśmy takiej żeby wystarczyła nam na zimę ma 80 cm.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ja dzis mniej wiecej wyspana, bo pospalysmy az do 8.30, co daje godzine wiecej niz zwykle.
przychodnie narazie olalam i stweirdzilam ze zaczekam do tego 17 jak mamy szczepienie, bo krostki sie posuszyly i zanikaja mam wielka nadzieje, ze to nie skaza, bo mala je ladnie, spi ladnie, a dzis w ogole aniolek. co spowodowalo wielkie sprzatanie mamusi, a pozniej spacer z kolezanka, no i oczywiscie z mala dlatego dopiero pisze
no i teraz jak zawsze wszystkiego nie pamietam co mialam napisac
ikunia zoska na zdjeciu jak laleczka porcelanowa
klara corcia przeslodka :-*
haniu ty to masz zaparcie na te cwiczenia.
ja samoistnie ciagle chudne, nie ma to jak diete finansowa juz jestem mniejsza niz przed ciaza, bo spodnie zdupy spadaja w koncu slysze na ulicy teksty facetow ( najczesciej starych, albo roboli ) jaka mamuska itd, taka glupota a cieszy jak cholera. odkad bylam w ciazy to nikt mi tak nie mowil, a brakowalo mi tego baaaardzo, odrazu sie czlowiek czuje dowartosciowany.
rano mnie moj kochany doprowadzil do lez i chuj mu w dupe, niech jedzie za granice.
eliza wcina spokojnie 150ml, no i ciuchy 68 prawie wszystko sa juz za male, to jest jakas masakra, a wgondoli to mala dotyka nogami , a od glowy do konca wozka ma ze 3 cm, takze nie wiem w czym ja bede ja wozic w zimie, bo jeszcze do tego dojdzie kombinezon, zalamka.
musze konczyc bo moja zabijaka sie obudzila na wieczorne zabawy, pzniej kapiel i spac. mam w planach dzis zrobic sobie dluuuugo kapiel, ale zobaczymy co z tego wyniknie, bo juz planuje to z tydzien i ciagle nie mam wieczorem na to sil.
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Kiedyś jak weszłam do wanny to zaraz słyszę męza " Ej a gdzie pieluchy są? Ej a przebrać jej te śpioszki? Ej ale ona chyba za Tobą płacze? Włoże ją do bujaczka co? Ej a kiedy wyjdziesz? "
Więc wolę prysznic hah
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Dobrej nocki kochane i kochani
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Pozniej pojechałyśmy w odwiedziny do mojego dwuletniego braciszka i sfiziowalam... ma nauke nocnikowania teraz zesral sie w gacie i dopiero teraz załapałam ze niedlugo tez mnie to czeka:( a ja taka brzydliwa jestem heh, czasem to sie nawet smieje ze zoska o tym wie i dlatego te kupy tak rzadko robi
No i skok rozwojowy dzisiaj. zaczela gadac jak wrocilam od gin chyba z tej radosci jak mnie zobaczyła i tak papa jej się nie zamykała az do kąpieli. I na brzuchu ladnie lezy i nawet prostuje rączki w łokciach jestem cala w skowronkach:)
Jula i Gabrycha pikne działchy
Buziaki.
Dobranoc.
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Nawet przetrzymanie jej nie pomogło, ciężko jej zassać ale jak już chwyci to je
Oj marzy mi się kąpiel w wannie ale długo sobie pomarze bo brak wanny :/ a co do prysznica to biorę jak mała już śpi bo chwile mi schodzi a jest tak jak u sophie
Kolorowych snów dziewuszki
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
D. pojechał dziś spotkać się z kolega, a ja popołudniu byłam z dzieciakami na spacerze, a po ogarnęłam maluchy, nakarmiłam, wykąpałam i zasnęły w mig, tak, że o 20 miałam już labę I trochę pocwiczyłam...ledno wstałam z podłogi...poszłam pod prysznic i fajnie się czuję
Ikunia, jak to nie masz zadnych wpisów z pierwszego trymestru?
Jakie boskie dziewuszki ja widzę Zosia, Gabrysia ...pierwsza dama ma świetną czape a druga cudne skarpeciorki
Ja chodzę o ile mi się chce poleżeć do wanny jak dzieciaki śpią...a gdyby Artus się obudził, to D. by się nim zajął.
Jutro idziemy na szczepienie...trzymajcie za nas kciuki...po 7 rano musimy już wyjść,,,
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Co z Alkiem hmm wieć po spacerze było ok cycus, lezonko i gitarka... zauważyłam jedno, co zrezzta było napisane w książce, że on nauczył się, że COŚ go usypia, a to spacer w sensie wózek, a to bujawka z to szumy a to CYC.... no i jak nie ma TEGO czegoś to sam n ie usnie. Na spacerze śpi bosko, w samochodzie to samo, przy cycu również, ale sam za chiny ludowe. Dopiero ta książka w sumie otworzyła mi oczy bo do tej pory wciąż a to spacer a to cyc co 1, 5 godziny.... wydawało mi się że jak gorąco to chce mu się pić a on po prostu uspokajał sie przy dydzie.
No cóż mam nadzieję, że kiedyś nauczy się sam zasyoiac
Zauważyłam, że od wczorajszego płaczu a raczej mocnego "darcia" dziś miał chrype więc jutro pojade do lekarza ehhh
Sorka dziewczyny że tak o samej sobie, jutro obiecuje poprawę 1
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
A jeśli chodzi o cyca, to też się ostatnio strasznie wierci i kręci, ale to chyba normalne, coraz więcej bodźców do maluszków dociera i się rozpraszają....jedynie w nocy ssie nieprzerwanie
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Mt też zia idziemy na szczepienie, ostatnie w najbliższym czasie
Ikunia ale na wizycie byłaś w pierwszyn trynestrze u tego prywatnie? Jaj tak to może obejdzie ęe bez kosztów albo mój gin 'takie zaświadczenia wypisywał bez wizyty tzn jego recepcjonistkila pisała i dawała my tylko do podpisu
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
am mu kapresy z sody i bylo ok poszedl mi spac bardzo wczesnie i zrobilam blad ze go nie wybudzilam bo poszedl mi spac okolo 17 i wstal po 22 .00 no i niestety pozniej juz czesciej budzil sie tak okolo 2z3 godzin.
DO TABELKI: 4miesiace i 8 dni waga 7200, wzrost 63 a wczesniej w 7 tygodniu 5440 waga a wzrost 56. a jeszcze w ramach uzupelnienia to termin mialam przewidywany na 2 czerwca wiec urodzil sie mocno o czasie.
dobra spadam odypiac w miare mozliwosci tylko zaprowadze zerowkowiczke papa milego dnia.
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
My dzisiaj w nocy zaliczyłyśmy "rozmowy nocą" od 4 do 5.30 gadane i później udało Mi się ją ululać i pospała do 8.30 , a teraz wojuje:D normalnie jestem w szoku, bo w nocy tak gada że hej uuuuu, łuuuuu, buuu i ooo a w dzień za chiny ludowe tak nie chce a i odnośnie cyca to w nocy ssie pięknie a w dzień to chyba faktycznie ją rozprasza, muszę jakieś ustronne miejsce znaleźć na karmienia w dzień
trzymamy kciukasy za Naszych przystojniaczków, bądźcie dzielni na szczepieniach
100 lat dla Alberta
miłego dnia
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pogoda u nas łądna się zaczyna więc bedziemy spacerować
Mała ucięła sobie drzemkę więc ja poprasuje , a jednak nie bo sie budzi
Szósteczka Pawełek ładnie przybywa:) Oby u synka nie była to grypa zoladkowa... Trzymaj sie sie ,bo to wirus holernyyy.....
Albert 100 latek
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Pogoda deszczowa od godziny 6 pada nieprzerwanie i dość mocno.
Lena od tej pogody marudzi mi dzis W nocy pobudka na mleko o 3 i później obudziła się juz na wstawanie o 7 ale udało mi się ja przetrzymac do 8.
Teraz sucho ma, najedzona jest, muzykę jej puszczam i leży na macie ale i tak marudzi...ech
szósteczka to też Wam się przytrafiają te choróbska no. Oby nie wirusówka jakas bo faktycznie wszyscy się rozchorują.
Agusia trzymamy kciuki za Artka Daj znać jak było.
Gochens moja tez tak miała że musiało być "cos" by usnęła...a to moje ręce, a to wózek a to odkurzacz włączony...a teraz jej się odmieniło i zaśnie sama...więc pewnie Alkowi niedługo też próbuj go może kłaść po trochu już samemu do łóżeczka i posiedź przy nim jak będzie pora na spanie a jak będzie marudził to pogłaszcz po główce , po nóżce, mów ciiii może akurat zaśnie sam
Miłego dnia