BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #761599 przez _Klara_
Srenka Jula pije mleko nan, jest tam witamina D na 100g - 7,2 mikrograma. A ten jej guzek zrobił się teraz mniejszy, dziwne. Jutro chyba się wybiore z nią.
Jak dziecko uczy się nowych umiejętności to na ten czas zapomina o tych poprzednio zdobytych.

Ale ślicznotka z Gabi :)

W naszej gondoli jest jeszcze sporo miejsca, szukaliśmy takiej żeby wystarczyła nam na zimę ma 80 cm.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #761611 przez kakaszka
dopiero was ogarnela i nie wiem czy zdaze napisac posta, bo akurat mala sie obudzila :)

ja dzis mniej wiecej wyspana, bo pospalysmy az do 8.30, co daje godzine wiecej niz zwykle.
przychodnie narazie olalam i stweirdzilam ze zaczekam do tego 17 jak mamy szczepienie, bo krostki sie posuszyly i zanikaja :) mam wielka nadzieje, ze to nie skaza, bo mala je ladnie, spi ladnie, a dzis w ogole aniolek. co spowodowalo wielkie sprzatanie mamusi, a pozniej spacer z kolezanka, no i oczywiscie z mala :) dlatego dopiero pisze :)

no i teraz jak zawsze wszystkiego nie pamietam co mialam napisac :)

ikunia zoska na zdjeciu jak laleczka porcelanowa :)

klara corcia przeslodka :-*

haniu ty to masz zaparcie na te cwiczenia.

ja samoistnie ciagle chudne, nie ma to jak diete finansowa :) juz jestem mniejsza niz przed ciaza, bo spodnie zdupy spadaja :) w koncu slysze na ulicy teksty facetow ( najczesciej starych, albo roboli :)) jaka mamuska itd, taka glupota a cieszy jak cholera. odkad bylam w ciazy to nikt mi tak nie mowil, a brakowalo mi tego baaaardzo, odrazu sie czlowiek czuje dowartosciowany.

rano mnie moj kochany doprowadzil do lez i chuj mu w dupe, niech jedzie za granice.

eliza wcina spokojnie 150ml, no i ciuchy 68 prawie wszystko sa juz za male, to jest jakas masakra, a wgondoli to mala dotyka nogami , a od glowy do konca wozka ma ze 3 cm, takze nie wiem w czym ja bede ja wozic w zimie, bo jeszcze do tego dojdzie kombinezon, zalamka.

musze konczyc bo moja zabijaka sie obudzila na wieczorne zabawy, pzniej kapiel i spac. mam w planach dzis zrobic sobie dluuuugo kapiel, ale zobaczymy co z tego wyniknie, bo juz planuje to z tydzien i ciagle nie mam wieczorem na to sil.

11 lata 3 miesiąc temu #761650 przez Sophie25
Kakaszka ja tak samo z tą kąpielą,ale u mnie ostatnio wchodzi w grę tylko krótki prysznic...

Kiedyś jak weszłam do wanny to zaraz słyszę męza " Ej a gdzie pieluchy są? Ej a przebrać jej te śpioszki? Ej ale ona chyba za Tobą płacze? Włoże ją do bujaczka co? Ej a kiedy wyjdziesz? "

Więc wolę prysznic hah :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #761691 przez srenka_918
Co do kąpieli to ja mogę bez obaw nawet 2 godz siedzieć ;) Mąż pokazuje dumę i nie da na siebie choćby nie wiem co ;) Radzi sobie (chyba że mały głodny i u niego cyca szuka wtedy mnie woła) Ze spokojnym sercem co jakiś czas robie sobie kąpiele po 40 min ;) teraz będę kąpać małego, siebie i do spania.

Dobrej nocki kochane i kochani ;)

11 lata 3 miesiąc temu #761727 przez Ikunia1910
zaświadczenia od lekarza nie dostalam tak jak przypuszczałam:/ muszę isc prywatnie do tego dziada u ktorego bylam na poczatku ciazy (i stowa w plecy będzie :( ) bo w książeczce ciazy nie mam wizyty wpisanej żadnej w pierwszym trymestrze:( polityka eh:/ bez sensu poł miasta zwiedziłam

Pozniej pojechałyśmy w odwiedziny do mojego dwuletniego braciszka i sfiziowalam... ma nauke nocnikowania teraz zesral sie w gacie i dopiero teraz załapałam ze niedlugo tez mnie to czeka:( a ja taka brzydliwa jestem heh, czasem to sie nawet smieje ze zoska o tym wie i dlatego te kupy tak rzadko robi :P

No i skok rozwojowy dzisiaj. zaczela gadac jak wrocilam od gin chyba z tej radosci jak mnie zobaczyła i tak papa jej się nie zamykała az do kąpieli. I na brzuchu ladnie lezy i nawet prostuje rączki w łokciach jestem cala w skowronkach:)

Jula i Gabrycha pikne działchy :lol:

Buziaki.
Dobranoc.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #761732 przez KaRoLkA
Malutka śpi a my ogląmy top szefa :)
Nawet przetrzymanie jej nie pomogło, ciężko jej zassać ale jak już chwyci to je :)
Oj marzy mi się kąpiel w wannie ale długo sobie pomarze bo brak wanny :/ a co do prysznica to biorę jak mała już śpi bo chwile mi schodzi a jest tak jak u sophie :)

Kolorowych snów dziewuszki :)

11 lata 3 miesiąc temu #761753 przez Agusia83
Hejka :laugh:
D. pojechał dziś spotkać się z kolega, a ja popołudniu byłam z dzieciakami na spacerze, a po ogarnęłam maluchy, nakarmiłam, wykąpałam i zasnęły w mig, tak, że o 20 miałam już labę :laugh: I trochę pocwiczyłam...ledno wstałam z podłogi...poszłam pod prysznic i fajnie się czuję :laugh:

Ikunia, jak to nie masz zadnych wpisów z pierwszego trymestru?

Jakie boskie dziewuszki ja widzę :laugh: Zosia, Gabrysia :laugh: :laugh: ...pierwsza dama ma świetną czape a druga cudne skarpeciorki :silly:

Ja chodzę o ile mi się chce :silly: poleżeć do wanny jak dzieciaki śpią...a gdyby Artus się obudził, to D. by się nim zajął.

Jutro idziemy na szczepienie...trzymajcie za nas kciuki...po 7 rano musimy już wyjść,,,

11 lata 3 miesiąc temu #761762 przez Sophie25
Agusia bede trzymała kciuki! :)

Zosia mi usnęła także ja też się zbieram :)

Miłej nocki! :) :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #761767 przez Gochens
Julcia, Dudusia i Zosienka śliczne dziewczyny ! Kolejne misski nam rosną ;)

Co z Alkiem hmm wieć po spacerze było ok cycus, lezonko i gitarka... zauważyłam jedno, co zrezzta było napisane w książce, że on nauczył się, że COŚ go usypia, a to spacer w sensie wózek, a to bujawka z to szumy a to CYC.... no i jak nie ma TEGO czegoś to sam n ie usnie. Na spacerze śpi bosko, w samochodzie to samo, przy cycu również, ale sam za chiny ludowe. Dopiero ta książka w sumie otworzyła mi oczy bo do tej pory wciąż a to spacer a to cyc co 1, 5 godziny.... wydawało mi się że jak gorąco to chce mu się pić a on po prostu uspokajał sie przy dydzie. :dry:

No cóż mam nadzieję, że kiedyś nauczy się sam zasyoiac B) B)

Zauważyłam, że od wczorajszego płaczu a raczej mocnego "darcia" dziś miał chrype więc jutro pojade do lekarza ehhh

Sorka dziewczyny że tak o samej sobie, jutro obiecuje poprawę 1 :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #761774 przez Agusia83
A ja jestem zdziwiona, że są takie momenty, w których Artek potrafi sam zasnąć...

A jeśli chodzi o cyca, to też się ostatnio strasznie wierci i kręci, ale to chyba normalne, coraz więcej bodźców do maluszków dociera i się rozpraszają....jedynie w nocy ssie nieprzerwanie :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #761848 przez Marta1985
Dziewczyny mi już lepiej :-) dziekuje :-*

Mt też zia idziemy na szczepienie, ostatnie w najbliższym czasie :-)

Ikunia ale na wizycie byłaś w pierwszyn trynestrze u tego prywatnie? Jaj tak to może obejdzie ęe bez kosztów albo mój gin 'takie zaświadczenia wypisywał bez wizyty tzn jego recepcjonistkila pisała i dawała my tylko do podpisu :-)

11 lata 3 miesiąc temu #761869 przez szósteczka
czesc ja telko na chwilke bo jestem padnieta, szymek mi w nocy wymiotowal mam nadzieje ze to nie grypa zoladkowa bo zaraz wszyscy beda mi chorowac ja w kazdym razie jestem padnieta ale chcialam zdac relacje z wczorajszej wizyty u lekarza, szczepieni mielismy w trzy koniczyny strasznie wyl i jako ze ostatnio wieczorem po szczepieniu bolaly go miejsca po szczepieniu tak teraz odrazu przylozylz
am mu kapresy z sody i bylo ok poszedl mi spac bardzo wczesnie i zrobilam blad ze go nie wybudzilam bo poszedl mi spac okolo 17 i wstal po 22 .00 no i niestety pozniej juz czesciej budzil sie tak okolo 2z3 godzin.
DO TABELKI: 4miesiace i 8 dni waga 7200, wzrost 63 a wczesniej w 7 tygodniu 5440 waga a wzrost 56. a jeszcze w ramach uzupelnienia to termin mialam przewidywany na 2 czerwca :-) wiec urodzil sie mocno o czasie.
dobra spadam odypiac w miare mozliwosci tylko zaprowadze zerowkowiczke papa milego dnia.

11 lata 3 miesiąc temu #761896 przez KaRoLkA
Witamy w ten deszczowy dzień :)
My dzisiaj w nocy zaliczyłyśmy "rozmowy nocą" od 4 do 5.30 gadane i później udało Mi się ją ululać i pospała do 8.30 , a teraz wojuje:D normalnie jestem w szoku, bo w nocy tak gada że hej uuuuu, łuuuuu, buuu i ooo a w dzień za chiny ludowe tak nie chce :) a i odnośnie cyca to w nocy ssie pięknie a w dzień to chyba faktycznie ją rozprasza, muszę jakieś ustronne miejsce znaleźć na karmienia w dzień :)

trzymamy kciukasy za Naszych przystojniaczków, bądźcie dzielni na szczepieniach :blink:

100 lat dla Alberta :kiss:

miłego dnia

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #761898 przez Sophie25
Melduje sie z rana i ja! :)

Pogoda u nas łądna się zaczyna więc bedziemy spacerować :)

Mała ucięła sobie drzemkę więc ja poprasuje , a jednak nie bo sie budzi :P

Szósteczka Pawełek ładnie przybywa:) Oby u synka nie była to grypa zoladkowa... Trzymaj sie sie ,bo to wirus holernyyy.....

Albert 100 latek :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #761908 przez Hania84
Witam

Pogoda deszczowa od godziny 6 pada nieprzerwanie i dość mocno.
Lena od tej pogody marudzi mi dzis B) W nocy pobudka na mleko o 3 i później obudziła się juz na wstawanie o 7 ale udało mi się ja przetrzymac do 8.
Teraz sucho ma, najedzona jest, muzykę jej puszczam i leży na macie ale i tak marudzi...ech

szósteczka to też Wam się przytrafiają te choróbska no. Oby nie wirusówka jakas bo faktycznie wszyscy się rozchorują.

Agusia trzymamy kciuki za Artka :) Daj znać jak było.

Gochens moja tez tak miała że musiało być "cos" by usnęła...a to moje ręce, a to wózek a to odkurzacz włączony...a teraz jej się odmieniło i zaśnie sama...więc pewnie Alkowi niedługo też :) próbuj go może kłaść po trochu już samemu do łóżeczka i posiedź przy nim jak będzie pora na spanie a jak będzie marudził to pogłaszcz po główce , po nóżce, mów ciiii może akurat zaśnie sam :)

Miłego dnia

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka