BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #762401 przez Hania84
Zosia ale balerina :) świetnie wygląda w tym wdzianku :)

Karolka niestety nie pomogę z tym ulewaniem. Jedynie mogę polecić to co Klarze - Nutriton...ale on w PL jest więc i tak D...pa.

aleksiaa a czy chłopcy nie mogą nosić rajstopek? Nic w tym dziwnego przecież :) U małych dzieci to normalka...i bez różnicy czy chłopiec czy dziewczynka. Chłopcy tez mogą nosić rajstopki i nawet też dla chłopców takowe są :) Pełno niebieskich z autkami, dinusiami itp. Ze spokojem załóż synkowi rajstopki...nawet w domu w samych rajstopkach jest wygodniej dziecku niż w spodniach. Sama wygoda :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #762443 przez Sophie25
Zosia dziekuje za komplementy :lol: Na tym zdjeciu skarpetki jej spadły :lol: Tak sie rozkopała że nie dość że skarpetki spadły to i w łożeczku się przekreciła na bok :lol:

Hania ma racje chłopczyki też noszą rajstopki,zawsze w sklepie sie pytają jak kupuje Zosi rajstopki czy dla chłopczyka czy dla dziewczynki,kiedys widziałam takie cudne w ciuchcie :lol:

KaRoLka wydaje mi się że problem moze wynikać w zbyt szybkim wypływaniu pokarmu z piersi,może Twoja córcia w pośpiechu połyka powietrze, które potem cofa się z żołądka wraz z częścią mleka?Może spróbuj układać się tak, by mleko z piersi leciało nieco pod górkę, np. połóż się na łóżku podparta poduszkami, a Gabi połóż na brzuchu.Spróbuj...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #762477 przez Marta1985
Zosia cudna :-)

Aleksia ... dziewczynkom zakłada šie rajstopki dziewczece tzn różowe, w serduszka, kwiatki itp :-) a chłopcom zakłada šie rajtuzki niebieskie, w samochody, ciuchcie itp :-)

Jak to mój maz mówi dziewczyny mają rajstopki a chłopcy rajtuzki ;-)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #762478 przez abrakadabra
Hej, przygotowania w porządku. Pare spraw sie posypało. Ale damy rade.
Kubuś marudny od kilku dni.
Jutro jedziemy do teściów na dwa dni, po wielkich bojach, stresa mam jak cholera, bo to pierwszy raz ;)
Reka sie już prawie zrosła ;) Ale czasami nadal pobolewa.
Dzieciaczki cudne ;)
A co do rajstop, to ja Kubusiowi zakładam i jakoś szczególnie nie zwracam uwagi na to co na nich jest ;P Dzisiaj miał np. żółte z krową na kolankach i tyłku :P

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #762479 przez KaRoLkA
Dziękuje za rady :)
Wiecie co może to głupota ale wyczytałam że zmiana zapachu mamy może tak działać na dziecko , a ja zmieniłam ostatnio żel pod prysznic wykąpie się dzisiaj w tym wcześniejszym i zobaczymy a co do ulewania to sophie chyba masz racje ,
że mała nie nadaża połykać :/

A i odnosnie rajstopek to wedlug mnie jak najbardziej tyle zeby byly dobrane dla chlopca ;)

Abra powodzenia u teściów :) napewno wszystko będzie ok i będzie miło :)

11 lata 3 miesiąc temu #762488 przez abrakadabra
Karolka, dziekuje bardzo :-)

11 lata 3 miesiąc temu #762497 przez Sophie25
Abra ja rowniez sie dołaczam
POWODZENIA :)

KaRoLka ciesze sie ze moglam jakos pomoc :)

Kurde mojej małej znowu krostki wyskoczyły,co My mamy z ta skora :( strasznie jest wrazliwa,a zmieniłam wszystko proszek,plyny,kremy co jeszcze moze byc nie tak :dry:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #762499 przez srenka_918
He he ;) Jakie Zosia ma fajną spodenko-rajstopo-sukienkę ;)

Karolka nie wiem czy CI pomogę tym, że jak Pawełek nie robił tydzień kupki to ostatnie kilka dni też ulewał sporo, a nawet jak robi kupkę co dzień to ulewa ale mniejsze ilości, a pediatra stwierdziła że ten typ tak ma ;) On nie ulewa tylko w nocy a w dzień albo coś go spłoszy i mu z buzi zacznie wyciekać albo po prostu odbeknie raz a powinien dwa ;)

Ja małemu też zakładam rajstopki, mam takie w autka z pepco nawet się nimi chwaliłam, do tego mam białe i niebieskie bez wzorów i jestem zadowolona z noszenia rajstop, bo przynajmniej nie zjeżdżają mu jak półśpiochy

A co do zapachu mamy to chyba chodzi o takie maleńkie dzieciaczki co nie widzą dobrze... Hm...

A jeżeli z piersi leci za szybko to dziecko się krztusi... Wtedy jak najbardziej polecana jest pozycja do karmienia na plecach i dziecko leży na brzuchu i pije ;) Ja kilka razy tak karmiłam i się nie krztusił ale ulewał jeszcze bardziej... Aha i tak sobie przypominam że mój mały cały czas nie ulewa, tylko jak wypadają te śmieszne skoki!

Abra powodzenia!!! ;) Pamiętam jakiego ja miałam stresa jak jechałam poznać teściów ;)

Sophie a próbowałaś prać w płatkach szarego mydła? I bez zmiękczaczy? Ja po urodzeniu przez jakiś miesiąc tylko tak mogłam prać... Teraz to już prawie wszystko hipoalergiczne przechodzi ;)

11 lata 3 miesiąc temu #762501 przez Ikunia1910
Karolka wstrzymaj sie ze zmianami bo u mnie tzn u zosi jest tak ze ulewa przez kilka dni co dwa trzy tyg i potem spokoj wiec ulozylam sobie teorie ze to jest zwiazane z rozwojem ukladu pokarmowego czyli jakby nie bylo skok rozwojowy.
A ile dni tak ci Gabi ulewa?

A rajty dla chlopcow jak najbardziej nawet w pepco widzialam odjazdowe z autami i nie tylko niebieskie:) nawet czerwone, czy tak jak Abra mowi żółte. np. takie jak Lenka miala na ostatnim zdjeciu tez sa unisex :)

Abra powodzenia u tesciow;)

Zosia śliczna tancerka. Jezioro łabędzie wywijala w łóżeczku:)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #762505 przez Hania84
Abra powodzenia u teściów :) A co Twój przyszły mąż na to mówi? Rodzice jego w porządku?

No własnie rajstopki/rajtuzki dla każdego :) mogą być i uniwersalne kolory typu żółty czy zielony :) Moja Lencia jak widziałyście na wcześniejszych zdjęciach też nie miała typowo dziewczęcych bo zgniłą zieleń (takie ciemne) ale co tam ważne że wygodne :P

Tata Lenkę usypia...ciekawe czy mu się uda...ale chyba tak bo najpierw był płacz a teraz spokój jest więc może zasnęła :)

hehe Ikunia wyjęłaś mi to z ust ...Lenka miała na sobie unisex :blink: :side:

11 lata 3 miesiąc temu #762513 przez Ikunia1910
Tata Lenke wezmie "sposobem" ;)

A karolka moja dziunia robi kupe raz na kilka nascie dni( 9-12 ) i nie bylo to uzależnione od ulewania a raczej nic takiego nie zanotowalam.

Dzien zakanczam piwem. Strasznie dupny nastroj:(

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #762517 przez abrakadabra
Srenka, Sophie, Hania Dziekuje :kiss:

Hania No rodzice wydają sie w porządku :-) Ale sie okaże zapewne w pierwszych 20 sekundach,czy sie polubimy czy nie :P Upiekłam babeczki nadzieniem waniliowym, to może teściówke przekupie :p

11 lata 3 miesiąc temu #762528 przez Hania84
Hehe chyba wziął Lencię "sposobem" bo śpi :)
Ikunia a czemu dupny nastrój? :kiss:

Abra pewnie da się przekupić tymi babeczkami ;) Spytałaś swojego P. czy lub takie cuś? Pewnie tak więc spoko luz :)

Moja też ulewa raz na jakiś czas...np. jak zacznie się ulewanie to 2-3 dni ulewa i później znów spokój na jakiś czas. Faktycznie tak jak Ikunia mówi ulewanie może też być przyczyną dostosowywania się układu pokarmowego np. do większej ilości mleka...tak jak to było u mojej Lenki :) Różne sa przyczyny ulewania i jeżeli nie jest to non stop tylko przelotne, chwilowe to nie ma się czym martwić :)

11 lata 3 miesiąc temu #762534 przez abrakadabra
Hania Hmm czy lubi? Nie wiem, ale gorzej bedzie z babką jego :p "BYŁA PRZEDSZKOLANKA" :p także bedzie pewnie co to nie ona :P

11 lata 3 miesiąc temu #762537 przez Sophie25
Moja teściowa taki rodzaj przekupstwa uwielbia haha :lol: :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka