- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Karolka niestety nie pomogę z tym ulewaniem. Jedynie mogę polecić to co Klarze - Nutriton...ale on w PL jest więc i tak D...pa.
aleksiaa a czy chłopcy nie mogą nosić rajstopek? Nic w tym dziwnego przecież U małych dzieci to normalka...i bez różnicy czy chłopiec czy dziewczynka. Chłopcy tez mogą nosić rajstopki i nawet też dla chłopców takowe są Pełno niebieskich z autkami, dinusiami itp. Ze spokojem załóż synkowi rajstopki...nawet w domu w samych rajstopkach jest wygodniej dziecku niż w spodniach. Sama wygoda
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Hania ma racje chłopczyki też noszą rajstopki,zawsze w sklepie sie pytają jak kupuje Zosi rajstopki czy dla chłopczyka czy dla dziewczynki,kiedys widziałam takie cudne w ciuchcie
KaRoLka wydaje mi się że problem moze wynikać w zbyt szybkim wypływaniu pokarmu z piersi,może Twoja córcia w pośpiechu połyka powietrze, które potem cofa się z żołądka wraz z częścią mleka?Może spróbuj układać się tak, by mleko z piersi leciało nieco pod górkę, np. połóż się na łóżku podparta poduszkami, a Gabi połóż na brzuchu.Spróbuj...
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Aleksia ... dziewczynkom zakłada šie rajstopki dziewczece tzn różowe, w serduszka, kwiatki itp a chłopcom zakłada šie rajtuzki niebieskie, w samochody, ciuchcie itp
Jak to mój maz mówi dziewczyny mają rajstopki a chłopcy rajtuzki
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Kubuś marudny od kilku dni.
Jutro jedziemy do teściów na dwa dni, po wielkich bojach, stresa mam jak cholera, bo to pierwszy raz
Reka sie już prawie zrosła Ale czasami nadal pobolewa.
Dzieciaczki cudne
A co do rajstop, to ja Kubusiowi zakładam i jakoś szczególnie nie zwracam uwagi na to co na nich jest ;P Dzisiaj miał np. żółte z krową na kolankach i tyłku
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Wiecie co może to głupota ale wyczytałam że zmiana zapachu mamy może tak działać na dziecko , a ja zmieniłam ostatnio żel pod prysznic
że mała nie nadaża połykać :/
A i odnosnie rajstopek to wedlug mnie jak najbardziej tyle zeby byly dobrane dla chlopca
Abra powodzenia u teściów napewno wszystko będzie ok i będzie miło
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
POWODZENIA
KaRoLka ciesze sie ze moglam jakos pomoc
Kurde mojej małej znowu krostki wyskoczyły,co My mamy z ta skora strasznie jest wrazliwa,a zmieniłam wszystko proszek,plyny,kremy co jeszcze moze byc nie tak
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Karolka nie wiem czy CI pomogę tym, że jak Pawełek nie robił tydzień kupki to ostatnie kilka dni też ulewał sporo, a nawet jak robi kupkę co dzień to ulewa ale mniejsze ilości, a pediatra stwierdziła że ten typ tak ma On nie ulewa tylko w nocy a w dzień albo coś go spłoszy i mu z buzi zacznie wyciekać albo po prostu odbeknie raz a powinien dwa
Ja małemu też zakładam rajstopki, mam takie w autka z pepco nawet się nimi chwaliłam, do tego mam białe i niebieskie bez wzorów i jestem zadowolona z noszenia rajstop, bo przynajmniej nie zjeżdżają mu jak półśpiochy
A co do zapachu mamy to chyba chodzi o takie maleńkie dzieciaczki co nie widzą dobrze... Hm...
A jeżeli z piersi leci za szybko to dziecko się krztusi... Wtedy jak najbardziej polecana jest pozycja do karmienia na plecach i dziecko leży na brzuchu i pije Ja kilka razy tak karmiłam i się nie krztusił ale ulewał jeszcze bardziej... Aha i tak sobie przypominam że mój mały cały czas nie ulewa, tylko jak wypadają te śmieszne skoki!
Abra powodzenia!!! Pamiętam jakiego ja miałam stresa jak jechałam poznać teściów
Sophie a próbowałaś prać w płatkach szarego mydła? I bez zmiękczaczy? Ja po urodzeniu przez jakiś miesiąc tylko tak mogłam prać... Teraz to już prawie wszystko hipoalergiczne przechodzi
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
A ile dni tak ci Gabi ulewa?
A rajty dla chlopcow jak najbardziej nawet w pepco widzialam odjazdowe z autami i nie tylko niebieskie:) nawet czerwone, czy tak jak Abra mowi żółte. np. takie jak Lenka miala na ostatnim zdjeciu tez sa unisex
Abra powodzenia u tesciow;)
Zosia śliczna tancerka. Jezioro łabędzie wywijala w łóżeczku:)
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No własnie rajstopki/rajtuzki dla każdego mogą być i uniwersalne kolory typu żółty czy zielony Moja Lencia jak widziałyście na wcześniejszych zdjęciach też nie miała typowo dziewczęcych bo zgniłą zieleń (takie ciemne) ale co tam ważne że wygodne
Tata Lenkę usypia...ciekawe czy mu się uda...ale chyba tak bo najpierw był płacz a teraz spokój jest więc może zasnęła
hehe Ikunia wyjęłaś mi to z ust ...Lenka miała na sobie unisex
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
A karolka moja dziunia robi kupe raz na kilka nascie dni( 9-12 ) i nie bylo to uzależnione od ulewania a raczej nic takiego nie zanotowalam.
Dzien zakanczam piwem. Strasznie dupny nastroj:(
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
Hania No rodzice wydają sie w porządku Ale sie okaże zapewne w pierwszych 20 sekundach,czy sie polubimy czy nie Upiekłam babeczki nadzieniem waniliowym, to może teściówke przekupie
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ikunia a czemu dupny nastrój?
Abra pewnie da się przekupić tymi babeczkami Spytałaś swojego P. czy lub takie cuś? Pewnie tak więc spoko luz
Moja też ulewa raz na jakiś czas...np. jak zacznie się ulewanie to 2-3 dni ulewa i później znów spokój na jakiś czas. Faktycznie tak jak Ikunia mówi ulewanie może też być przyczyną dostosowywania się układu pokarmowego np. do większej ilości mleka...tak jak to było u mojej Lenki Różne sa przyczyny ulewania i jeżeli nie jest to non stop tylko przelotne, chwilowe to nie ma się czym martwić
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa