BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #762191 przez Marta1985
Alanek gratuluje :)

Albercik buziak :*

I Zosi za spóźnienie ogromny buziak :*

Dziewczyny .... komputer już stoi na "tymczasowym biurku" a w poniedzialek instaluja nam kablowke i INTERNET :) !!!!!!!!!!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #762221 przez Hania84
ale się rozpisałyście ciotki klotki :)

Lenita dziękuję ciociom za komplementy :kiss: a te oczęta takie wielkie bo błysk lampy ją ciekawił hehe :lol:

Ikunia to coś tam jednak pamiętasz z germańskiego :blink: i faktycznie masz sporo spraw do załatwiania...nie zazdroszczę :S ale wyrobisz się, dasz radę bo obrotna babka jesteś :)

Marta no w końcu normalny net będziesz mieć :)
Bartek twardzielu niech Cię ciotka ucałuje :kiss:

Gochens zazdraszczam, że Alanek się przekręcił, nawet jeśli zrobił to nieświadomie...Lenita nadal leń i tylko nogi i dupa na bok a reszta ciała lezy płasko :P

A my byliśmy w Media Markt i kupiliśmy odtwarzacz DVD bo mamy filmy a na laptopie nam nie odtwarza bo nie mam jak ściągnąć programu dobrego bo pojemność dysku mała...zresztą na tv się lepiej ogląda :) ... i przy okazji kupiłam w dziecięcym Lence szalik bo dziś nawet zimno jest.

11 lata 3 miesiąc temu #762232 przez KaRoLkA
Ikunia trzymam kciuki żebyś dała rade, obrotna kobita z Ciebie :)

Alanku gratulacje i buziole :*

Marta fajnie że będziesz mieć w końcu normalny internet :)

Pytam o ten wózek bo zastanawiam się nad kupnem spacerówki takiej masywnej bo ten wózek co mamy to aluminiowe rurki ma i obawiam się że Gabryśka szybko da mu rade ;) więc szukam jakiegoś dobrego choć mój chce kupic spacerówke parasolkę :/

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #762242 przez Sophie25
KaRoLka ja Ci zachwalałam X-landera ale są i pewne plusy parasolki,tez się zastanawiałam...

Strasznie mi się podobały wózki firmy Quinny,ponoć są bardzo dobre :)
Np takihttp://allegro.pl/wozek-quinny-zapp-xtra-przekl-siedzisko-gratisy-i3593732330.html

Najlepsze są takie z przekładanym siedziskiem :) :)

11 lata 3 miesiąc temu #762247 przez KaRoLkA
w parasolce jest ten plus że zajmuje mało miejsca a Mi potrzebny jest masywny i wygodny wózek na spacery z Mała bo do PL jeździmy 2 razy w roku a tu po miejscu cały czas wózkiem bo mąż w racy :) a pytam o opinie bo x-lander nie jest tani a szkoda wydawać kasę w błoto. A co do quinny to jakoś mnie nie przekonują

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #762254 przez Hania84
Co do wózków to ja nie chcę za dużo w spacerówkę inwestować i planuję kupić coś takiego
www.babyone.de/shop/kinderwagen/buggys/b...boost--9120034724763

...a mowa była jeszcze o włosach...ja długich mieć nie mogę i nie lubię bo o długie trzeba dbać by były piękne a nie "mechecheche koło ogona" jak to się mówi :lol: dla mnie wygodne są takie ciut za ucho...ewentualnie do ramion.

aaa ciotka zapomniała...Alanku sliczny chłopak z Ciebie :) jaki tam diabełek...aniołek jest :blink:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #762263 przez KaRoLkA
Haniu ja na razie zbieram informacje :D bo chcę kupić w polsce jak będziemy, bo tutaj najtańszy wychodzi na polskie jakoś 500 zł, a jak mam dać już 500 to wolę dołożyć i kupić jakiś porządny :) tutaj niema takich normalnych wózków tylko same jakieś najdroższe firmy, nawet grzechotki normalnej nie kupisz tylko same z chicco czy z fishera;/ więc myślę się zaopatrzyć w polsce bo dawać 30 zł za jakąś małą grzechotkę to trochę przesada

Gabi ma dzisiaj dzień śpiocha, pojadła o 14 i jak usnęła tak nadal śpi :cheer: :cheer: więc mogę się znowu "rozmów nocą" spodziewać :D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #762264 przez kakaszka
co do wozkow to ja mam quinny, ale 3 w 1, wiec jeszcze nie wiem jak za bardzo wyglada spacerowka, ale napewno tak ladnie sie nie sklada :) ja naszym wozkiem nie jestem zachwycona, jest ciezki, fakt jest fest obrotowy, bo ma 3 kola, ale jedna reka prowadzic wozek sie nie da ( jak jestem na spacerze a dzwoni telefon musze stanac i pogadac, bo nie jedzie prosto prowadzony jedna reka), na schody po miescie mozna wjeachac tylko tylem, takze 3 kola dla mnie sa minusem, anie plusem.
chcialabym w przyszlosci jakas parasolke leciutka zainwestowac, ale t pewnie na lato, zreszta zobaczymy, ja nawet nie wiem do ktorego wieku trzeba dziecko w wozku wozic :)

haniu imie dla corci widocznie wybralas idealne, lenita jest leniuszkiem :) na wszystko przyjdzie czas i na nia tez :)

eliza ma dzis jakiegos mega spiocha, dawno mi tyle nie spala. zasnela grzes o 11, o 14 obudzila sie na jedzenie ( nie otwierajac oczu zaczela wrzeszczec), a po jedzonku odrazu odplynela, nawet nie beknela i dalej spi. a ja siedze na stresie, bo mam wrazenie, ze sie obudzi z minuty na minute, a mi sie tak fajnie siedzi w ciszy (wyrodna matka ):)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #762271 przez Sophie25
A więc jak zacznę wozić Zosię w spacerówce,to bede mogła coś więcej powiedzieć o firmie X-lander,jak narazie nie mogę nic więcej rzec,ja dałam 450 zł za Niego,ale był kupiony od znajomej,praktycznie nie używany więc się opłacało :)

O Quinny tylko słyszałam opinie więc Ci poradziłam :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #762277 przez Hania84
Karolka masz rację :) a jeśli chodzi o zabawki to tutaj też drogie...mały misiu lub grzechotka kosztuje 10-15 euro B) przesada !!! Więc ma trochę zabawek z PL (4 grzechotki i misia) plus lalkę stąd bo tata kupił. I to musi jej starczyć do maja a w maju znów kilka zabawek się kupi w PL. No i zapomniałam matę edukacyjną jeszcze ma.

hehe :D kakaszka faktycznie imię pasuje do mojego leniuszka...nawet uwagi nie zwróciłam że początek imienia taki jak LEŃ :D
...ja też ciesze się jak Lenka śpi i modlę się by spała jak najdłużej bo w ciszy mi tak fajnie :P więc nic się nie martw...chyba każda z nas tak ma ;)

11 lata 3 miesiąc temu #762315 przez KaRoLkA
Sophie dziękuje za rady :)

Haniu moja ma to co dostała i moj jej czasami coś kupi a ja wolę to na ubranka wydać :)
A Lenka napewno nie aż taki leniuszek, Gabi to obraca się jak ma ochotę a to bardzo rzadko się zdarza :)

A gdzie Abra ? Ciekawe jak tam przygotowania , pewnie pełną parą :)

11 lata 3 miesiąc temu #762336 przez aleksiaa88
Dzidziuś usnął matka szaleje w necie ;)

Tatuś nazwał wczoraj synka plujką chyba będzie trzeba założyć mu chlapacze ;) :silly:

Wczoraj udało mi się rozbawić i zaczął się śmiać a potem piszczał.

Pytanko do mamuś chłopczyków co zakładacie pod spodnie jak jest zimno? Bo dziewczynkom to rajstopki. Ja ubieram półśpiochy skarpetki i spodnie dopiero.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #762362 przez Sophie25

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #762371 przez KaRoLkA
Ho ho ale Zosia cudna baletnica :)

Jejku dziewczyny niewiem co robic :/ mała mi dzisiaj cały czas ulewa , z cycem cuduje, z butelki jak jej odciągne jesc niechce a jak juz zje to większosc uleje, :( czy to że kupki nie robiła juz 5 dni ma na to wpływ?

11 lata 3 miesiąc temu #762386 przez kakaszka
zoska do schrupania, landryneczka mala :)

karolka u mnie eliza ulewa jak np przez 3 dni nie zrobi kupki. i to nawet podejrzewam, ze nie ulewanie a zyganie. bo po jedzeniu minie ze dwie godziny poloze ja na brzuch i wylazi szydlo z worka. moze nie ma miejsca w brzuszku. bede za tydzien u lekarki to zapytam, bo mi sie to tez nie podoba, no i jak je to sie strasznie wykreca.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka