- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Abra Skoro masz "słodkie" to nic się nie martw Chyba wszystkie teściówki da się tak przekupić Chociaż moja przed ślubem to był istny anioł, tak słodko gadała i w ogóle, teraz rogi pokazuje... Ale jak zamieszkam bliżej niej (będziemy mieć wspólne podwórko, ale nie martwcie się duże ) to jej te różki utemperuję bo mam na nią niezawodny sposób Robimy sobie po drinku i wylewamy "gorzkie żale" potem to przez jakiś czas nie ta kobieta
Pawełek Dziś za bardzo nie dał mi się wyspać ale z drugiej strony to się cieszę Na wieczór popiłam 3 łyki piwa mężusia i ja nie wiem co to za piwo było bo gorzkie jak cholera a jakie mlekopędne! Miałam łóżko zalane jak mnie synuś o 3 obudził, potem o 6 znów mnie obudził a od 7 powiedział snu stanowcze nie Teraz znów śpi i ja też uwielbiam momenty kiedy śpi bo mogę Was nadrabiać i pisać A jak nie śpi to strasznie często prosi o uwagę...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Kasia super pomysł
My byliśmy już na pobraniu krwi... Pobierali z paluszka i Bartuś nawet nie zaplakal
Teraz jest na spacerku z dziadkami a ja biorę šie za mycie okien
Miłego dnia
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Lenka obudziła się na mleko o 4 i później jeszcze do 8 pospała
Teraz leży na macie i pierwszy raz wzięła do ręki zabawkę sama która leżała obok niej bardzo się cieszę bo do tej pory musiałam jej podawać
Wiecie co zauważyłam...że tak to nie lubi leżeć na brzuchu ale w kąpieli uwielbia na brzuchu jak tata ją podtrzymuje. Za to nie chce na plecach bo nie widzi wody i się zaraz denerwuje
Kakaszka no dziecko cud miód masz Dobrze że taka grzeczna
Marta no Bartuś odważniak jak nic
U nas pogoda do pupy lekko mówiąc...znów pochmurno i pada.
Miłego piątku
- cordis
- Wylogowany
- rozmowna
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
- Otrzymane podziękowania: 9
u mnie szpital na całego dobrze, że dziecko zdrowe za to ostatnie 2 dni wył cały czas że nie szło go uspokoić a wisienką na torcie było to, że tak ścięłam się ze swoim mężem że padło słowo "koniec".
a teraz was nadrabiam ....184 posty...
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
U nas znowu piekna słoneczna pogoda wiec pospacerujemy
Marta ale masz dzielnego zucha ,moja jak ja kłuja strasznie płacze,az mi sie wtedy chce..,ostatnio doktorka jak mała tak płakała kazała mi godzine przed kolejnym szczepieniem posmarowac miejsce kłucia kremem EMLA, ciekawe czy przy kolejnym razie to pomoze.
A no własnie miałycie do czynienia z tym kremem?działa?
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
U nas noc jak u noworodka. Pobudka co 1,5 do dwóch godzin. .. Jestem wypluta i wyrzuta ale spać już nie będę bo dużo roboty. Powiem Wam że ostatnio czuje się okropnie bo tracę cierpliwość do Alana i najchętniej bym uciekła w cholerę a przecież to tylko tydzień jak mu się pozmienialo... W końcu to moje dziecko i powinnam być cierpliwa a tu wręcz odwrotnie
Srenka dobry sposób na teściową! Zresztą alkohol zawsze robi swoje he he
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
My dzis w miare wyspani choc do.szkoly poszlo juz tylko jedno dziecko reszta choruje na bol brzuszka naszczescie w miare lahodnie,
abra i ikunia trzymajcie sie i niech zistnaiala sytuacja nie zawazy na waszej zarzylosci, abra nie martw sie trzymam kciuki zeby u tesciowej bylo ok, ikunia slicznie zosia wyglada piekna baletnica tak czasem bywa raz sa pieniadze a raz ich nie ma i tak swietnie sobie radzisz i mam nadzieje ze wszystko do konca sie ulozy. Marta super ze na pobraniu bylo spokojnie dobrze ze udalo sie z paluszka bo nie chcialam vie straszyc ale mojej wioli pobierali przez ciemiaczko makabra.
wszystkiego naj wszystkim kolejnym miesieczniaczkom ktorym jeszcze nie zyczylam a dzis Alankowi .
pozdrawiam molego dnia.
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
U Nas nocka w miarę ok pobudka ok 2 i później od 5 rozmowy bo cyca nie, spać nie więc włączyłam karuzele z muzyczką i światełkiem i ok 6.30 padła i spała do 9
Alanku 100 lat obyś po tej miesięcznicy był grzeczniutki i dał mamie trochę odpocząć
Cordis to ostro było ;/ ja czasami jak się wnerwie to gadam co mi ślina na język przyniesie i później żałuje strasznie i jak wiem że nie miałam racji to przepraszam , tylko ciężko z tym czasami bo mój to mnie w sekundach potrafi z równowagi wyprowadzić, a nie zaliczam się do osób nerwowych. Oby mąż zrozumiał że nerwy itd
Haniu zazdroszczę tego spania Lenki a z leżeniem na brzuszku to u nas jedynie jak się leży z nią twarzą w twarz i zabawia
Marta buziaki dla Bartusia że był taki dzielny
Abra Kubuś napewno skradnie ich serca i oby to słodkie w boczki poszło teściowej heh
U nas powiało chłodem , wstaje rano patrzę przez okno a tam ŚNIEG Niby na górach bo ponad 800 m wzwyż ale da się odczuć
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
gochens tez nie jestem cierpliwa jak eliza byla krzykaczem ( strasznie to brzmi, ale naprawde wtedy sie chce wyjsc i przez pare godzin nie wracac) mam nadzieje, ze jak moja, wroci do swojej grzecznosci. wiec trzymam za was kciuki
szosteczka sdrowiejcie juz szybciutko.
cordis tez sie trzymaj, a z mezem bedzie ok jak tylko nerwy spadna
bartus dzielny chlopak, tak trzymac
haniu a ja jeszcze nigdy nie kapalam mala na brzuszku, jak lepiej nie wiesz?
lenka czas zaczac zabawe samodzielnie z zabawka w reku, gratulacje
srenka dobry sposob na tesciowa nie ma co niestety ja ze swoja nie musze kontaktu szukac, juz od 3 tygodni sie nie odzywa, no i kij jej w oko, nie tesknie wcale za nia, ani eliza
karolka mi na sama mysl o sniegu zimno sie zrobilo, brr
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
szósteczka wczoraj jak kładłam się spać to myślałam co u was i miałam nadzieje że to nie ta holerna wirusowa grypa
Kurde ja też powinnam sie wziąśc za okna,pogoda tak dopisuje...
Ale jak sie Zosia obudzi to mycie nie wypali,mąż w pracy to się nie zajmie,teściowa gdzieś wybyła ale Ona długo sie Nią nie zajmie ( max 30 minut i wołanie...
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ja mam tak samo jak Lena buczy nie wiadomo o co...tez bym chciała wyjsc gdzies w cholere to chyba normalne i u kazdego sie zdarza
Karolka masz piękne widoki na góry ale sniegu nie zazdroszcze brrr...u Was w Szwajcarii to chyba najszybciej bedzie bo to górzysty teren.
Gochens o ja pitolę...ale Alanek sie czesto budził Alanku słuchaj mnie...ciocia mówi...daj mamie sie wyspac i bądź już grzeczny od tej Czwórki
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
karolka ale masz piekne widoki uwielbiam gory i snieg zreszta tez chyba dletego ze urodzilam sie w zime stulecia wiec gory uwielbiam tyleze teraz to tylko posiedziec sobie i podziwiac widoki i w gory chodzic to lubilam kiedys jak wazylam jakies 55 kg mniej bo teraz niestety nogi mi wysiadaja wiec wszedzie najchetniej pojechalabm samochodem choc moj K. troszke mnie przymusza do lazenia np jak bylismy w Rabce.
Ja tam sie dogaduje z tesciowa zwlaszcza ze jestem ta lepsza synowa bo fakt ze ta druga jest beznadziejna i nie wiadomo czy malzenstwo przetrwa tylko szkoda dzieci bp maja dwuch chlopaczkow calkiem fajnych wiec wszyscy maja nadzieje ze jakos im sie ulozy. Tak jak wczesniej pisalam teraz moja tesciowa jest fajna odkad mieszkamy oddzielnie.
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do tesciowej to Ona nie umyje bo by ja zawiało albo jak Ona to mówi to nie na moje kolana A wcale stara nie jest,kazda wymowka dobra hah
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Szósteczka wracajcie do zdrówka
Ja mam w planie zrobić dzisiaj wafla snickers mała ja zawsze ucinała drzemke ok 11 tak dzisiaj wojuje
- cordis
- Wylogowany
- rozmowna
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
Karolka jakie widoki wooow u mnie z jednej strony bloki a z drugiej widok na park i piękne kolorowe drzewa, ale góry to moja bajka uwielbiam!.
Mój bąbel dostał takiej histerii przy cycku że byłamw szoku że tak się potrafi wyginać więc nie było rady dostał mojego odciągniętego 100ml i mm i rąbnął ogółem 200 ml i jeszcze patrzył czy coś jest!!!
a męża odszczelę a jeszcze teściowa się na weekend "wprowadzi"