BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #762935 przez srenka_918
Karolka jaki Ty masz cudowny widok z okna na góry ;) Tak pięknie pierwszy śnieg wygląda ;) Zobaczysz zginie szybko i jeszcze będzie ciepło ;)

Ja za moim oknem kiedyś też miałam ładny widok... Piękne łany pól a w oddali las... zero cywilizacji... I 2 lata temu musiał budować się brat akurat 100m za moim oknem... Co najgorsze mamy okna mój balkon-jego taras naprzeciwko i jak któreś zapomni zasłonić okno przed zapaleniem światła to wszystko widać jak na talerzu... (to są okna co prawie całe ściany zajmują...)

Pawełek znowu śpi ;) Padł na moim łóżku otoczony moimi misiami z dzieciństwa ;) Wczoraj je wygrzebałam ze strychu odkurzyłam, powyprałam i dałam małemu sprawdzić czy będzie się bawił i oglądał je, co jakiś czas jakiegoś uderzył, niektórymi rzucał lub kładł je na głowę i wymęczył się tym biedaczek ;)

Szósteczka co Was te choróbska się tak czepiają... Trzymajcie się ciepło i zdrowiejcie szybko i już więcej nie chorujcie!!!

Kakaszka ja małego kąpię na brzuszku jak chcę szyjkę umyć, bo wtedy wysoko podnosi głowę i odsłania szyjkę a inaczej ją zaciska, bo ma tam łaskotki ;)

Gochens a Ty bidulko tak się ostatnio z Alankiem męczysz, że się nie dziwię że czasem masz dość... Każdy ma swój zakres cierpliwości i sił....

Sophie Ty odpoczywaj i okna zostaw w spokoju!!! Na Boże narodzenie umyjesz sama ;) Teraz daj się wyręczyć ;) Niech mąż umyje ;)

A Tu jak śpi mój misiek z misiami ;)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #762944 przez KaRoLkA
No super to wygląda też lubie góry tyle że tu na każdy szczyt można autem wjechać:) wygrzebie później jakaś ladniejszą fotke
z okolica to wam pokażę :)

Cordis to będziesz miała najazd , trzymaj sie kochana :)

Srenka ale Misiu słodki , Pawełek oczywiście :)

Dziewczyny zróbmy sobie galerie Śpioszków naszych :) dawać fotki najlepiej jak w naszych łóżkach śpią :D

11 lata 2 miesiąc temu #762946 przez kakaszka
pawelek zagrzebany w misiach :D podobny mam teraz widok obok. eliza tez padla z pluszakiem przytulona na moim lozku. polozylam ja na chwile dalam smoka, ktorego sama wyplula i ladnie odleciala. boze jak ja kocham kiedy jest taka grzeczna :D

to musze kiedys sprobowac wykapac brzuszkiem na dol, bo tez ciezko mi sie myje szyke elizy.

wlasnie sophie nie masz nic wiecej do roboty niz okna myc :P mi by sie tez przydalo, ale ja juz lazienke myje 3 dzien, a co dopiero okna :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #762967 przez aleksiaa88
Jeszcze nie kupowałam rajstopek to nie wiedziałam, że są dla chłopaków też !!!

Alanku wszystkiego dobrego.

Muszę też spróbować wykąpać go odwróconego. Coraz bardziej szaleje nóżkami w wodzie chlapie i nawet zaczyna się uśmiechać do tej pory był poważny w kąpieli.

Srenka sposób na teściową świetny.

Ja do mojej jeszcze nie powiedziałam słowa mamo a 2 lata po ślubie- póki co nie przeszło mi przez gardło.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763017 przez Sophie25
Własnie wrocilysmy ze spacerku :)

Srenka synuś cudnie wygląda w tych misiach :laugh:

Dobra nie myje tych okien :laugh:

KaRoLka ja jestem za,znajde jakies fajne zdj i wrzucam :laugh:

Mój mężuś coś planuje,bo mnie zagaduje jak sie czuje i że jutro wieczorem coś wymysli i Mnie zaskoczy a jutro jest Nasza rocznica 4 lata :) Ale szybko minęło....
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763063 przez Hania84
Śliczne te śpioszki nasze :)
Sophie a to zdjęcie chyba jeszcze jak Zosia malutka była co nie :) ?

Też mam gdzieś jakieś...jak śpiocha...ale musiałabym zrobić jej teraźniejsze...tylko że mój aparat dzwięki wydaje i nie chcę jej zbudzić...ale pokombinuję :P

Dziś robię dwa obiady bo mój zażyczył sobie ryż na mleku z cynamonem i musem jabłkowym, a że ja tego nie lubię to mam naleśniki ze szpinakiem :P
Nie wiem jakoś tak ryż na mleku za mną nie przemawia...kaszkę mogę zjeść ale ryż na mleku bleee.

Sophie to wszystkiego NAJLEPSZEGO z okazji jutrzejszej rocznicy...może wybiegam trochę...ale mogę czasem zapomnieć jutro hehe :P
Później się pochwal co mężuś przygotował dla Ciebie.

Lencia śpi od 13-ej a ja zrobiłam właśnie dla siebie obiad i dla mojego.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763078 przez KaRoLkA
Widok maluszków śpiących jest super :D normalnie mogłabym oglądać cały czas :)

Sophie przyłączam się do Hani pochwal się co tam mężuś wymyśli :)

Moj małżonek wczoraj dał Mi prezent na urodziny B) tyle że są dopiero za dwa tygodnie ale stwierdził że będzie miał z głowy :cheer:

Tutaj Macie obiecany widoczek ;) ja mieszkam tam na dole po prawej gdzie skupisko domków :)

a tu Moja Panna która lubi się rozłożyć (po tatusiu), musi być wygodnie:D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763079 przez _Klara_
Hej

Alanku wszystkiego naj z okazji ukończenia 4 miesięcy :)

Karolka ale masz widoki z okna boskie zazdroszcze Ci ich ale pogody nie zazdroszczę, u nas dzisiaj słoneczko i 16 stopni :laugh:

Zosieńka Gabrysia Pawełek słodziaki :) Aż mi sie spać zachciało. Julka też sobie śpi ale w wózku na dworze.
Syrenka pewnie wspomnienia z dzieciństwa wróciły jak te misie "odkopywałaś".

Bylismy wczoraj z Julą u lekarza, ale niczego dalej nie wiem ,chyba uznała ze Jula sobie guza nabiła kazała obserwować i za tydzień sie zgłosić :( Musze skonsultować to jeszcze z jakimś innym lekarzem.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763106 przez Sophie25
Tak Hania Zosia malutka była wtedy,bo ja na początku miałam schiza i spała z Nami,a teraz tylko w swoim łożeczku,ale ja i tak rano jak mężuś już wychodzi do pracy to ja ją buch do łoża bo On by odrazu " Naucz ją naucz to do 18 bedzie z Nami spała" haha On nie pozwala i odrazu że potem jej nie oduczymy ale ja jak to ja i tak swoje :lol: :lol:

Oczywiście ze Wam powiem co i jak co zaplanował tylko muszę to od Niego wyciągnąć,ale znając Jego zawziętość dowiem się pewnie jutro :P

KaRoLka niunia słodka!a i pościel śliczna,uwielbiam serducha :lol: :lol:
Widoki cudo,mężuś uwielbia góry a ja to do góry dupą na plaży albo na basenie bo pływać uwielbiam :lol: :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #763138 przez Gochens
Karolka piękny widok!! Zarówno gór jak i córci!
Sophie księżniczka pięknie śpi a Pawełek cudnie wygląda w tych zabawach!

Dziewczyny które karmią cycem... Ile Wasze maluchy czasu jedzą? I co ile? Bo Alan ostatnio je co 2-2,5 godziny i ok 5-10 minut... Dziwi mnie że tak mało spędza na cycu, ale sam puszcza więc chyba się najada?! W ogóle dziś próbowałam ściągnąć coś po tym jak zjadł i tylko kilka kropli ściągnęłam :dry: w ogóle prawy cyc mi szwankuje i bardzo rzadko z niego karmię, musi minąć duuuuzo czasu.. Ehh mam nadzieję że przez te stresy nie zaniknie mi pokarm :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu #763146 przez KaRoLkA
Gochens ja mała karmie co 3-3,5godz i różnie czasami je 10 minut a jak przysypia to nawet i 30 minut :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763154 przez Gochens
Woow i co Gabi nie woła jeść wcześniej? Czy karmisz ja o ustalonych porach czy na żądanie?? :unsure:

Alanuś całuje ciocie i dziękuję za pamięć :lol: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763164 przez srenka_918
Ja Pawełka karmię mniej więcej co 3 godz jeżeli je ponad 10 min, jak krócej np 3 min to godzina i on sam puszcza cyc i ustala ile aktualnie chce zjeść ;) a wieczorem w połowie jedzenia kiedy zaspokoi pierwszy głód zbiera mu się na gadanie i zagaduje raz mnie raz cyca i tak potrafimy godzinę leżeć przy cycu bo on 2 łyki wypije i grucha potem 4 łyki i uuuuuje a potem 2 min i się śmieje i tak w kółko, aż zaśnie ;) chyba że ja odliczam czas łącznego jedzenia i jak jest ponad 10 min to odkładam go do łóżeczka i tam się dogada do woli i odpływa ;)

Widoki cuuuudowne ;) Najlepsze śpioszki ;)

A wspomnienia ożyły ;) i trzeba było poprawić jednemu "szwy" po operacji ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763183 przez Sophie25
Dziewczyny!!!!!!!! :ohmy:

Zocha narobiła mi krzyku przez prawie 2 h tak strasznie płakała że niewiedziałam co już robić wystraszyłam się że jej coś dolega więc w samochód i do lekarza ( odziwo znalazło się miejsce, to biore Zochę,płacze jak diabli,idziemy do Niego a On pobadał i po chwili zagląda do pyszczka i mówi : Zaczyna się ząbkowanie :ohmy: i mówi czasem zdarza się ząbkowanie tak wcześno...
Doznałam szoku :ohmy:

Zakupiłam gryzaki wodne,1 już w lodówce,co chwilkę zamacza kaftanik tak się slini...a ile płacze na noc dam jej przeciwbólowy.........ide bo płacze........

1ząb może się wyrzynać do 40 dni :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763185 przez aleksiaa88
Karmię cycem z 10 min i mały ustala ile chce i kiedy. Ciągnie z zamkniętymi oczami jak ma dość to się odrywa i albo dalej ma zamknięte i drzemie na nogach lub otwiera i się uśmiech.
Wytrzymuje do 3 godz ale i czasem potrafi po godzinie się domagać.

Sophie już Ci współczuję a tak naprawdę to ja też się boję tych zębów co to będzie hmmm

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka