- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Oby moja Lena przechodziła to bezobjawowo.
Sophie ponoć dobra maść jest na ząbkowanie jakoś na "S" się nazywa...ale kurczę nie pamiętam. Jak mi się przypomni to napisze
Ale dobrze, ze tak szybko zareagowałaś i przynajmniej wiesz w czym rzecz
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Chyba Zosia jest pierwszym ząbkującym na forum,a więc bede mogła Wam coś radzić jak wasze maluszki zaczną.
Tak wiec kciuki za Zochę!
Uff ja juz cała drże jakie noce będą...
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Sophie oby Zosieńka jakoś lekko to przeszła i dość szybko :* dla Niej
Ja tak jak dziewczyny boję się tego ząbkowania ale jestem dobrej mysli chciałam zobaczyć ile mała zjada więc odciągnełam jej 130ml i zjadła całosc
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
byłam w wielkim szoku. A dziś tez sporo spraw miałam do załatwienia..i niedawno usiadłam, wystawiłam kilka ubranek po Emi na allegro.
Właśnie, dziewczyny, które macie dziewczynki, nie chciałybyście jakiś ładnych ubranek tanio?
Wszystkie są porządne, naprawdę niezniszczone...a mam tego kilka worów.
Obecnie wpitalam paluszki i popijam gorącą herbata z cyrtyną bo coś mnie łapie Kicham i smarkam, oby mi przeszło.
Artek też ma sporo rajtek...po domu ubieram mu jedynie je lub jakieś spodenki...ale nie wszystko naraz.
Jakie cudne śpioszki no tak, nie ma jak łóżko rodziców
ostatnio Artek przy cycku stał się bardzo ruchliwy, musi oglądać otoczenie non stop i przez to odrywa sie od cycka...a karmię go różnie, co 2,3h..a czasem co 1h.U mnie tez z lewego cycka jakby więcej mleka...ale zarówno z tego jak i z prawego potrafi sikać mleko na wszystkie strony
Sophie, wyżynanie ząbków boli.ale różnie dzieciaczki je przechodzą..tak więc głowa do góry...niestety...kochana kup małej dentinox, jest naprawdę dobrym zelem.
Karolka, jaki widok? Wymiekłam...cudo, ja też chce...
ale mi się oczy zamykają...
Alanku, sto lat szkrabie.
a my wczoraj bylismy na szczepieniu...moge napisać, że mam dzielnego synka:) zaczął płakac jak pani wstrzykiwała już płyn, ale nawet szybko udało mi sie go uspokoić...no i ważymy już 7400
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Agusia a nie martwiłaś się i nie zaglądałaś do łóżeczka co u Artusia słychać jak tak długo spał?
Właśnie ten żel na dziąsła to nie na "s" tylko na "D" i "c" miał być Tak jak Agusia pisała Dentinox jest dobry i Calgel ponoć też
Z Lenką się dziś wygłupiałam o 20.30 - brałam jej rączkę prawą i gilałam jej stopę lewą oraz lewą jej rączką prawą stopę...tak na przemian i śmiała się w głos...tak fajnie było ale niestety później jak przyszła pora spania to histeria dziś ciężko było ją uśpić w łóżeczku (pewnie dlatego że wcześniej się wygłupiałyśmy, ale chciałam ją przetrzymać troszkę) no i musiałam ją uspokoić najpierw na brzuszku a gdy była spokojniejsza to wzięłam na ręce na 5min. dosłownie i usnęła teraz już od 45min. śpi.
Oglądamy właśnie mecz Niemcy- Irlandia (Niemcy wygrywają)
A w PL leci Polska- Ukraina i PL chyba przegrywa ech...
zawsze jak w PL leci jakiś mecz to kakaszka mi się przypomina i jej facet...hej kakaszka Twój w domu czy na meczowym wyjściu ?
miłych snów i spokojnej nocy
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Alanku bądź grzeczniutki
Zosiu trzymam kciuki żeby ńie bolały cię ząbki
Super że Arturek odważny
My wazymy też 7400 gram i mamy 64 cm
my mamy jutro do przejrzenia reklamówkę ciuszkow od koleżanki jutro obejrze bo dziś padam po tych oknach :-*
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- Otrzymane podziękowania: 0
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzieciaczki jak sie śmieja w głos sa takie kochane moj ostatnio Gabi śpiewał "jedzie pociąg " to tak się hihrała , a zauważyłam ze wiecej gada chyba jakiś skok miała
A ja mam takie troche intymne pytanko odnośnie "przytulania" bo ja w czasie porodu popękałam i byłam szyta i teraz mnie boli a zwłaszcza miejsca po szwach :/ wiec z przyjemności nici :/ ma ktoraś podobny problem ? I przepraszam że o takie sprawy pytam ale niemam kogo zapytać.
Dobrej nocki Mamuśki
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzieciaczki jak sie śmieja w głos sa takie kochane moj ostatnio Gabi śpiewał "jedzie pociąg " to tak się hihrała , a zauważyłam ze wiecej gada chyba jakiś skok miała
A ja mam takie troche intymne pytanko odnośnie "przytulania" bo ja w czasie porodu popękałam i byłam szyta i teraz mnie boli a zwłaszcza miejsca po szwach :/ wiec z przyjemności nici :/ ma ktoraś podobny problem ? I przepraszam że o takie sprawy pytam ale niemam kogo zapytać.
Dobrej nocki Mamuśki
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Arturek i Bartus dzielne i duze chlopaki:)
Agusia gratuluje przytulanka
Marta moja buba ma 65cm... Troche zaczynam sie martwić ze za szybko mi rośnie:(
sophie zycze przespanych nocy, oby mała nie dala ci za bardzo popalic.
A wlasnie jak to z tymi zebami bola tylko te pierwsze czy kazde?
Gochens ja karmie na zadanie ale zazwyczaj je o stalych porach chyba ze ma gorszy dzien i tez miescimy sie w 10 minutach. Od poczatku nie pozwalalam jej zasypiac "przy stole ".
Ciekawe czemu Alus taki marudzik a moze jemu tez ida zeby?
Karolka, Srenka sliczne spiochy.
Karolka nie poradze ci tez lekko sie rozprulam ale wlasciwie to pekla mi tylko warga delikatnie i mialam kilka szewkow czasem je czuje takie ciagniecie ale przy stosunku nic mnie nie boli a bylas u gina ?
Szósteczka zdrowka:*
Dobranoc
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Karolka ja nie peklam, miałam założone "dwa szwy dla męża"natomiast chwilę miałam dziwny ból ( chociaż bólem ciężko to nazwać) na początku stosunku, później już ok, natomiast teraz nie boli mnie nic i gra muzyka.
Jutro zwaze bąbla zobaczę ile on tam przybrał.
Agusia no w końcu!!! Cieszę się ze w końcu się udało
Do rana?!
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Karolka ja reż bylam szyta i przeź dłuższy czas BYło to nie przyjemne ale nie przeszkadzalo mi ro przy stosunku a potem sami minelo
A Ikunia ty šie wzrostem nie przejmuj mi šie wydaje że Bartuś jest większy a położna jak go mierzyla mówila że wzrost ro on jest orientacyjny i żeby nie brać pod uwagę bo to zależy jak šie dziecko naprezy a nasz Bartuś to najlepiej w 74 się czuje
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Ikunia niestety wszystkie bolą...
KARoLka ja nie pomoge bo miałam cc,ale przyznam się Wam że za pierwszym razem próbowania bolało mnie jak diabli...i przerwaliśmy...teraz jest już trochę lepiej.
Wyczytałam że dzieci z dużą masą urodzeniową szybciej ząbkują...może cos w tym jest,sama niewiem...
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
agusia co do ciuszkow moze masz jakis fajny tani kombinezon na zime? b kurcze z finansami ciezko i napewno bedziemy zainwestowac w urzywany.
no i gratulacje przytulan, dlugo zescie wytrzymali
sophie no to zoska szybko zaczelo, widocznie juz schaboszczaka jej sie zachcialo trzymam kciuki, zeby bylo spokojnie i nie bolalo.
karolka ja tez mialam cc, wiec nie wiem jak to jest.
ikunia wcale zoska nie jest za duza, ja cie prosze. ja pare dni temu mierzylam elize to miala 65 cm, ale tez ciezko jest wymierzyc dobrze, no ale rozm.68 juz za maly, a nasze dziewczynki maja prawie miesiac roznicy, takze nie masz sie czym martwic, tym bardziej karmisz cyckiem, a ja mm i to ja sie stresuje
noc fajna z jedna pobudka, ale o 7 myslalam, ze jeszcze pospimy, ale tatus sie stesknil za corka i musial ja rozbudzic ( obudzila sie na mleczko, a ten zaczal do niej gadac, glupek), no i ze snu nici. teraz dopiero przysnela mala na drzemke, ja juz sie nie klade, nie ma sensu.
tez mnie kwurzyl tatus z rana, patrze okno w naszym pokoju uchylona, w nocy mu bylo goraco i uchylil, a to ze dziecko spi razem z nami w pokoju to juz go nie ruszalo. no i mala dzis kaszle wiecej i kicha, kurwa zamorduje jak sie ona rozchoruje.
jak poznac czy dzieko ma katar? gluty same ciekna?