BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763543 przez Hania84
Witam i ja :)

Lena dzis w nocy budziła się często :huh: ale na szczęście chwile pomarudziła i zasypiała sama...a było tak : o 2 mleko o 4 marudzenie o 6 marudzenie i o 7.30 pobudka na dobre...chwila zabawy, mleko i teraz widzę że u nas w łóżku przysnęła przy zapalonym świetle.
Także współczuję tym kobietkom co ich dzieciaki budzą się często bo ja dziś z lekka nietomna jestem, mimo że nie musiałam do niej wstawać to i tak mnie jej marudzenie budziło i później długo zasypiałam a jak zasnęłam to koszmary mi się śniły (typu że jestem znów w ciąży :huh: i że chrzestny, którego wybraliśmy dla Leny w dniu chrztu powiedział nam że nim nie chce byc :ohmy: :huh: ) a później znów Lena na marudzenie się obudziła więc praktycznie od 2 miałam nockę zawaloną :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U nas dziś z rana a mianowicie teraz jest plus 4 stopnie tylko brrr...a musimy z moją laską iść do sklepu bo jojca nam się skończyły :silly: i cytryny też :side:

Sophie dobrze, ze miałyście nockę spokojną :) I jeśli faktycznie coś w tej tezie o wadze urodzeniowej jest to moja powinna zabkować na samym końcu :silly: zobaczymy :blink:

Pawełek boski...od razu rzucił mi się jego pępuszek "ślimaczek" w oczy :lol: zarąbisty jest :blink:

Miłej soboty :)

P.S. kakaszka - haha zawsze jak jakiś mecz jest to o Was myslę :D co do kataru to nie pomogę bo moja na szczęście nie miała :)
...aaa kochana a czy Ty przypadkiem nie pisałaś kiedyś że dzieć musi spać w swoim pokoju a nie z rodzicami? haha :D no proszę jednak lepiej jak przy rodzicach bo się wszystko słyszy i widzi co nie? :silly:

Agusia zawsze mówi, ze jak jest katar to FURCY W NOSKU :blink: :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #763549 przez kakaszka
:D haniu pisalam, ale moje lenistwo wygralo :D jednak wstawanie i bieg w nocy do drugiego pokoju jest ciezszy niz odwrocenie glowy do kolyski, ktora stoi przy lozku :)

11 lata 2 miesiąc temu #763553 przez Sophie25
szoteczka synek cudoo! :D A my tez mamy gabeczke :laugh: ale coś mi sie rozdziera i muszę zainwqestować w taen leżaczek do kąpieli... A wy lasencje w leżaczku?pod pieluszką czy w tym leżaczku? :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763558 przez Kasiasia
Hej

Wszystkiego naj dzieciaczkom solenizantom! Zaległe buziaczki Alankowi. :kiss:

Cordis, Gochens ja ostatnio też już opadam z sił i cierpliwosci u mnie coraz mniej.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Nerwy mam bo w domu bałagan jak nigdy. Wczoraj zdązyłam tylko poodkurzac, przedwczoraj troche poprasowac a sterta prawie nie zmalała :( wszedzie wszystkiego pełno... a ja tak lubie porzadek i mało rzeczy na wierzchu. Ten bałagan mnie rozwala. Gdyby jeszcze Tomus spał jakos dłużej... ale on dłużej spi tylko na spacerach.

Serenka fajny sposób ale moja tesciowa nie pije alkoholu. Zresztą jak pisałam jest fajna a ja sie za bardzo nie wczuwam w te ich klimaty bo oni maja swoją bajkę i ich bajka jest najwazniejsza ;)

Szósteczka zdrowia rodzince. I dobrze że nie postraszyłas Marty…
Marta gratuluje dzielnego synka! :ohmy:

Karolka jakie masz piekne widoki….

Sophi wszystkiego naj z okazji rocznicy

Agusia dobrze ze już dobrze u ciebie i gratuluje długiego snu synka!! Oby tak często spał!!

Spiace dzieciaczki sa super. Może wieczorem uda mi się coś wstawic.

Kakaszka faceci nie myślą!

11 lata 2 miesiąc temu #763559 przez Hania84
kakaszka a widzisz jak to się czasem życie układa :D

Sophie my nie stosujemy nic :) tylko wanienka, woda i ręka taty, która podtrzymuje :blink:

Kurka Lena wywaliła mnie z łóżka przed 8 a teraz sama sobie smacznie śpi rozwalona :P już godzinę co nigdy jej się tak nie zdarzało długo spać na krótkiej drzemce...ona robi to specjalnie bo wie, ze chce iść do sklepu :P :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #763569 przez Hania84
Kasiu oj współczuję kochana :kiss: Gdybym tylko mieszkała bliżej Ciebie to na bank przyjechałabym ci pomóc...wzięłabym synka na spacer a Ty mogłabyś sobie spokojnie ogarnąć wszystko...a mężowi by pewnie wstyd się zrobiło, że obca osoba przyjeżdża i pomaga kiedy on by mógł wrrrr...opierdziel go!!! Grzybki sribki a dzieckiem trzeba się zająć i dom ogarnąć.
Ja bym mojemu dała grzybki jakbym miała bajzel w domu mhm...już...widział by grzybki jak świnia niebo B) sorki że tak ostro Kasiu ale wkurzyło mnie to, jak można nie pomóc jak trzeba? Dla mnie nie zrozumiałe. Też lubię porządek i rozumiem Cię w pełni, ze się wściekasz. Daj mu mocno do zrozumienia pewne kwestie i obowiązki bo inaczej nic nie zdziałasz. Trzymam kciuki kochana :blink: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #763576 przez srenka_918
Tomeczku wszystkiego Naj ;)

Ikunia Pawełek ma 68cm ;) I duużo grubszy jest ;) nie przejmuj się ;)

Sophie my jak Hania używamy tylko wanienkę wodę i ręce ;)

Nie mogę dalej pisać...
Ledwo was nadrobiłam... Dziś Pawełek taki maruda jest że głowa mała i budził się mi co 2 godz w nocy jak nigdy...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763579 przez aleksiaa88
B) pochmurno zimno a miało być 22 stopnie :angry:
Pobudka w nocy 4 razy B) ale i tak dobrze bo wczoraj w nocy było 7 razy. Normalnie to 2 pobudki zawsze były tylko ostatnio zwiększył częstotliwość
Co do męża wczoraj mieliśmy jedno wspólne zdanie sen to teraz największa przyjemność.
Mały usnął po 22 zadowolona przytuliłam się do męża a tu chwila nie minęła i się obudził no kurczę miał wyczucie ;) i co musiałam się do niego przytulić, żeby zasnął.

Sophie udanej i przyjemnej rocznicy ;) :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #763580 przez Sophie25
Kasiasia rozumiem Cię w pełni bo mój M tez tak miał na początku uciekał od obowiązku zajmowania się dzieckiem,wychodził ze znajomymi ale ja sie wściekałam i pewnego dnia wygarnęłam mu wszystko- POMOGŁO. Zaczął zajmować się malą.pomagać bo Ona płakała jak tylko była na Jego rękach,więc musiał się oswoić i nabrac cierpliwości,a jest osoba nerwową niestety,nauczył sie ale bez krzyku sie nie dało i dużo determinacji w to włożyłam :)

A jak masz jeszcze studia to naprawdę jest Ci ciężko,musisz postawić sprawe jasno i niech Ci M pomoze,musi... #maj się kochana!

Ja rowniez tak jak Hania wpadłabym Ci pomóc Kochana :kiss: ale pewnie daleko ode mnie mieszkasz :(

11 lata 2 miesiąc temu #763612 przez srenka_918
Jestem znów ;)
Sophie wszystkiego dobrego na kolejny rok bycia razem ;)

Kakaszka jak Pawełek miał katar to nic na zewnątrz nie wychodziło, chyba że mu odciągałam. Słychać było przy każdym oddechu że ma zawalony nos, kichał rzadko, bo gluty były gęste i na kichanie nie zbierały, dopiero jak się kończył i się żabki robiły to zaczęło się kichanie, no i na początku jak katar się dopiero tworzył to też kichał.

Ja szczerze powiem tak, że chyba bym nie pomogła żadnej mamusi bo sama się ledwo obrabiam ;) Przynajmniej od kilku dni... Pawełek daje w końcu o sobie znać, wcześniej nie wiedziałam że mam dziecko ;)

U nas też brzydka pogoda... Zimno i kapuśniaczek... Chyba mały będzie noc odsypiać, bo już pół godz śpi... Za szybko pochwaliłam... Jednak nie, smoczek wystarczył i śpi dalej

11 lata 2 miesiąc temu #763626 przez Ikunia1910
Dzien dobry

Ja dzisiaj cos nie moge sie zwlec z wyrka:( zosiek to samo tez by calyczas spala, pogoda do pupuni do tego pizdzi jak w kieleckim. Lezymy sobie razem w ciszy i trzymamy sie za reke, czasem sie smyramy po dloniach hihi. Lubie takie leniuchowanie przy niej ostatnio rzadko sie to zdarza. No i gada od środy calyczas śmiesznie te usteczka uklada:)
Na obiad dzis robię pizze więc moge sobie jeszcze z godzinke poleniuchowac :)

Sophie ja tez nie używam zadnych gabek czy lezakow, wogole slyszalam ze w tych gabkach sie duzo bakterii gromadzi.
A wogole planuje w niedziele wziac mała do dużej wanny zobaczymy jak sobie poradzi bo niedlugo bedziemy chodzic na basen wiec musze ja jakos przyzwyczajać.

Kakaszka rzeczywiscie chyba nie mam sie czym martwic skoro Eli jest młodsza i ma tyle samo wzrostu. Jakies duze te nasze dzieci :p wy tu piszecie ze nie mozecie sie doczekac az zaczna gadac i sie bawic a ja znowu zatrzymalabym takie chwile jak teraz taki słodki maly bezbronny berbec :p nie chce zeby rosla :(

Haniu a to Ci Lenka chytruska :silly: Maminke sio z wyrka a sama lulu :)

Kasiu chyba trzeba mezusiowi wstydu narobic przy kumplach czy z kim on tam na te grzybki chodzi ze co z niego za mezczyzna jak wlasne dziecko ma w pupuni. Chyba trzeba odrazu zalatwiac takie sprawy bo pozniej to juz tylko "ale o co ci chodzi".

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763631 przez KaRoLkA
Jestem i ja :)

Nocka podobnie jak i u Hani pobudka o 1.30 pozniej około 3 na gadanie bo jeść nie i pozniej po 5 ale już wtedy zjadła i spała do 9 :) a coś dzisiaj marudzi może to przez kupkę bo już tydzień nie robiła a tu ani śladu że miałaby nadejść poza bączkami mega śmierdzącymi B)

Tomuś 100 latek :kiss:
Kasiu weź tym swoim mężusiem potrząśnij tak jak to Hania radzi bo to się w głowie nie mieści żeby miał wolne i ani chwili z Wami nie spędzał :angry:
Na mojego działa ten sam sposób co u Sophi czyli MEGA AWANTURA i później przez jakiś czas jest spokój, wczoraj nawet kolacje mąż zrobił sam od siebie :cheer:

Sophie życzę Wam kolejnego wspaniałego roku :) i super że Zosia w miarę grzeczna :)
My też kąpiemy tak żę tatuś małą trzyma pod paszkami a ja szoruje:D niby mam ten leżaczek ale Gabi za nim nie przepada:)

U nas dzisiaj zimno ale słonecznie :)
Lece do Małej bo wyje strasznie :/

Miłego dnia :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763644 przez Sophie25
Ikunia ja własnie tez mysle o basenie,bo niedaleko nas ostatnio było otwarcie pływalni ,a że ja pływac uwielbiam to i w małej muszę to zaszczepic ale jak narazie to zobacze jak z tymi ząbkami pojdzie i oby nie była tak bardzo płaczliwa...

Szosteczka super że Twoje dzieciaki tak łagodnie przechodziły zabkowanie.

Kuzynka mi mowiła że od 14 w Lidlu beda jakieś kombinezony więc pojadę w poniedziałek zobaczyc jakie rozmiary a moze akurat bedzie na Zoche!

Mężuś kazał mi się przygotować na 18! :lol: ciekawam co tam wymyślił :lol:

KaRoLka dobrze że wszystko w porzadku jest :)

11 lata 2 miesiąc temu #763665 przez Ikunia1910
Karolka a spróbuj może tym biooilem sobie smarowac to zgrubienie po szwie.Może troszkę się nawilży i uelastyczni.

Tomaszek 100lat:*

Sophie to musisz się wypięknić do 18! Prosze mi tu uciekać z forum na spa i jutro z samego rana się meldować i opowiadać co tez małżonek szanowny za niespodziankę naszykował:P

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #763666 przez Hania84
Wróciłyśmy ze sklepu i ze spaceru też...bo objechałyśmy jeszcze osiedle dookoła :) Lena we wózku jeszcze mi spała B) mała cwaniara...a w nocy to co 2h pobudka praktycznie heh
Zimno jak diabli ale ja lubię taką pogodę :P i zapach liści :)

Ikunia fajnie tak poleżeć z córcią...z moją też bawimy się swoimi rękami, ja daję jej swoją i ją ogląda, ciągnie i drapie...ale to tak ze 15min. później przechodzi do swoich rąk, też tak na 15min. i gada przy tym...a jak mija 30min. to już chce wstawać bo jej za długo :silly: także my mamy taką przyjemność znacznie krótszą hehe :P

Sophie fajnie jak tak mężczyzna przejmuje inicjatywę jeśli chodzi o rocznicę i sam coś organizuje, bo zazwyczaj to chyba kobiety zawsze coś wymyślają...
Później napisz nam co to takiego było :blink:

Kupiłam precla (oskubałam ze soli bo nie lubię) a Lena tak na mnie patrzyła co jem i dałam jej polizać, to do tego buźkę otwierała i ssała a do marchewki mi zaciska usta B) no cwaniak jakich mało haha :lol:

Ika dawaj pizzę :silly: Ja mam dziś rosół i reszta na jutro. Jutro przynajmniej bez gotowania będzie :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka