BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #761324 przez Kasiasia
Hej znów moj misiu spi :)

Ja oczekuje na męża zeby sie wyszykować do gin :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No pisało na farbie że zmrożony kasztan. Potem zauwazyłam ze po angielsku juz pisze ze zmrożona czekolada a ostatecznie wyszło czarnawe :) ale nawet fajny odcień.

klara corcie ekstra. Masz cierpliwość bo ja bym juz do lekarza leciała :)

Karolka tez czekam na efekty u ciebie bo ten moj biooil do d...

Ciekawe jak tam Kakaszka z tą swoja cudowną przychodnią?

Haniu weekend mielismy znow kolkowy :(

Kupiłam wczoraj gazete "Mam dziecko" i była tam płyta z kołysankami. Puściłam przed chwilą i mówie a taka sobie a mój malutki usnął - więc zmieniłam zdanie - płyta super...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #761344 przez aleksiaa88
KaRoLkA napisał:

Witamy się i my :)
Nocka taka sobie tzn mała spała od 21 do 1.30 później pobudka o 4.30 i o 6 to wzięłam ją do siebie i spałyśmy do 8.30 :) ale ja coś w nocy nie mogłam spać chyba ze 2 godz się przewracałam z boku na bok :dry:

Ikunia Zosiek jak zwykle cudny :)

Normalnie nie wiem co robić z tą moją cwaniarą, już na rzęsach staje żeby zaczęła ssać cyca normalnie. Dopiero po 10 minutach walki i płaczu ulega i je choć się wierci strasznie jedynie w nocy i na śpiączku je normalnie.
obiadek prawie gotowy tylko sosik zrobić , mieszkanko ogarnięte, mała zasnęła wiec mogę się kawki napić :)
a właśnie zaczęłam kuracje kremem NO-SCAR na rozstępy (pisze ze jest na blizny i rozstępy ) zobaczymy czy pomoże coś :)

Normalnie też miałam taką sytuację jeszcze czasem się zdarzy, że nie weźmie cyca za chiny potrafi być głodny krzyczeć i nie i już. 2 tyg tak mi szalał, że musiałam i sztuczne dawać bo bo wył z głodu. Teraz sobie tak myślę, że może przychodzi taki czas, że niuńkom cyc obrzydnie albo co i wydziwiają, jeszcze do dziś zdarzy się, że muszę się butla wspomóc

11 lata 3 miesiąc temu #761347 przez Gochens
Dobra jestem ;-)

Piękne macie te dziewczyny moje drogie ;-) chłopaki już pewnie się ustawiają w kolejce!
My jesteśmy aktualnie u teściów, byłam u mamy zawieźć jej grzyby i od razu zwiedzilam moje kochane osiedle, ale niestety chodzenie z moją suką odpada bo wciąż biega do innych psów, ludzie się boją a ja denerwuje bo młoda więc biegnie do zabawy a mnie się nie chce jej ganiac z wózkiem więc przyjechałam tu. Ona ma zabawę z psem ja siedzę w słonku a mój mały diabeł śpi ;-)

Noc u nas średnia, budzenie co dwie godziny :dry:

Ikunia, Kasia powodzenia u doktora! Dajcie znać co tam w trawie piszczy!
Hania jak oko? Robisz te ciepłe okłady?
Agusia kochana podziwiam Cię jak naszą 6 ;) obie dziewczyny jesteście mega zaradne!
Karolka mój też czasem się wygina niby chce jeść a nie je... Może córcia nie jest głodna? Albo chcę się tylko napić?

11 lata 3 miesiąc temu #761357 przez Hania84
Kasiu to fajną wzięłaś tę podyplomówkę :) Ja marzę o podyplomówce z pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej :) Jak wrócę na stałe do PL to chcę to zrobić.

Gochens dzięki że pytasz...już nie smaruję i nie robię ciepłych okładów :) wystarczyło tylko dwa dni i śladu nie ma :) bardzo dobra ta maść :)

Ja już po obiedzie...Lena śpi i biorę się za ćwiczenia ...ale przyznam że nie chce mi się dziś...lenia mam B) no ale jak coś zaczęłam to muszę działać heh..

11 lata 3 miesiąc temu #761379 przez KaRoLkA
A ja weszłam dzisiaj na wagę i 62kg, tyle co przed ciążą a jem normalnie i nie ćwiczę zaczyna mnie to wkurzać bo będę znowu wyglądać jak kostucha, a tak fajnie już było ani za dużo ani za mało :) Małżonek się pyta czemu się odchudzam, bo już tyle z wagi spadło a ja mu mowie że wcale się nie odchudzam, to mi nie wierzy :cheer:

Gochens spróbuję ją przetrzymać trochę może wtedy będzie jadła normalnie, a jak tam Aluś ??? dalej tak marudzi??

Dudusia :*

11 lata 3 miesiąc temu #761401 przez aleksiaa88
Też wpadłam na pomysł, żeby go przygłodzić zamiast jeść po 3 godz to dałam po 4 i co nie chciał.
Tak mi się zbiera od kilku dni i dziś muszę zrobić sernik na zimno mmmmmmmm

Na obiad dziś knedle z śliwkami

11 lata 3 miesiąc temu #761428 przez rysa
Witam :)

Filip cały dzień wczoraj chciał być na rękach a dzisiaj płacze cały czas, nie wiem o co mu chodzi :unsure:

Byłam dzisiaj na łowach w lumkach i kupiłam m.in. super buciki za całe 5zł, jestem dumna że je znalazłam :laugh:

Karolka córcia przekochana :)

Malutkamilka gratuluje zgubienia "boczków" :)

ciekawe czy kakaszke wkońcu przyjeli do lekarza znaczy się Elize :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu #761451 przez srenka_918
A jakie mleczko pije Julka? Bo mi już nie pamiętam kto mówił, że w niektórych mm nie ma wit d3, nie wiem ile w tym prawdy...

Szósteczka, mam nadzieję że Pawełek dobrze zniesie szczepienie ;*

Karolka jak ja Ci zazdroszczę takiej samoistnej utraty wagi ;) Ale tak to już jest, że jak ktoś chce żeby zostało, to spadnie a jak ma spaść, to nie chce za Chiny ludowe...

Haniu, a czasem za dużo nie ćwiczysz? Bo ostatnio w Fat kilersach coś było o tym, że jak się każdy dzień za dużo ćwiczy, to wcale tkanka tłuszczowa się nie spala, tylko mięśnie rosną, bo organizm dodatkowo zbiera zapasy "energii" na coraz cięższe treningi... W końcu sama nie wiem jak to jest z tymi ćwiczeniami odchudzającymi i dietą...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #761461 przez Sophie25
KaRoLka Twoja córcia przepiękna jak zawsze,cudna niunia :)a jaki ma świat zabawek :laugh: A i zazdroszczę Ci takiej figury heh :laugh: Ja muszę sie dobrze pilnować,bo jak zeżre coś za dużo to odrazu w boczki mi pojdzie :dry: Dlatego żałuje strasznie ze nie karmie piersią,bo ponoc waga spada przy karmieniu. Mi zostało jeszcze 5 kg nadbagażu po ciązy...

A własnie bierzecie jakieś witaminy po ciaży albo wapno?Bo kurczę mi dzisiaj skruszył się ząb i boje sie że sie odwapniłam za bardzo...

Pogoda dzisiaj znakomita my dzisiaj wyłaziłysmy sie po polu ze hoho :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #761467 przez KaRoLkA
Sophie też myšle że to przez karmienie , a nie kupiłam jej maty edukacyjnej to musiałam sama jej kącik zainteresowań zrobić :)
Ja biorę witaminy i ta spiruline co Ikunia polecala i mam nadzieję że zobaczę efekty :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #761472 przez Sophie25
Moja mała wypiła 150 ml,jestem w szoku bo jak dotąd piła 130 a tu takie zaskoczenie mamusi zrobiła :laugh:

Pomału coś mi mała z maty wypada :laugh:

A to ze spacerku:

Chyba ta gondola cos mała sie robi hmmmm? JAk to u Was jest? :)

11 lata 3 miesiąc temu #761533 przez rysa
Sophie ale mała ma fajne buciki :)Nie przejmuj się Twoja córcia ma jeszcze sporo miejsca,mój Filip przy zgiętych nóżkach sięga już końca gondoli.Dlatego jak jest ciepło to woże go w nosidełku.

11 lata 3 miesiąc temu #761539 przez srenka_918
Sophie Moja gondola też jest taka i nie uważam żeby była przymała ;) na zimę jest mu w niej cieplej ;)

Fajnie mała śpi z czapą na oczach ;) Mój może mieć oczy przykryte ale tylko i wyłącznie pieluszką ;) Jak ma coś innego to jest straszny krzyk ;)

Cały czas Pawełek miał umiejętności wyprzedzające jego wiek, a teraz się chyba zatrzymał... Coś mu się siadanie spodobało i tylko by siadać chciał i zapomniał że umiał się obracać z brzucha na plecy i odwrotnie... Nawet jak się rozpłacze i zdenerwuje nie wychodzi mu to i koniec...

11 lata 3 miesiąc temu #761556 przez Hania84
Wrócilismy własnie z dwugodzinnego spacerku :) fajna jesień się zrobiła. Plus 18 stopni i zapach liści...uwielbiam :)

srenka bez obaw mi w mięśnie nie pójdzie jak na razie bo mam co spalać hehe :lol: za 2 tygodnie planuję już ćwiczyć rzadziej tak 3-4 razy w tygodniu bo teraz ćwiczę 6 razy.

Mojej w gondoli brakuje do końca jakieś 15cm. Także nie jest jeszcze źle...mam nadzieję, że jeszcze zimę w niej pojeździ :P

Sophie moja już od półtora tygodnia pije co posiłek 160ml :) (150ml wody i 5 miarek co daje 160ml) także cieszę się, ze w końcu je więcej :) pewnie Twoja Zosia już tez powoli się przestawia na większy posiłek :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #761561 przez Sophie25
Srenka własnie niewiem czemu lubi miec zakryte oczy...moze i racja ta gondola jeszcze bedzie :laugh:

Hania cieszyłam sie niezmiernie jak wypiła tyle,bo to niejadek był :silly:Oby tak zostało :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka