BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #759238 przez Gochens
Doberek!

My dziś też mieliśmy super dzień, rano pojechaliśmy ze znajomymi do safari zoo, niestety Aluś większość czasu przespal no ale przynajmniej rodzice mieli frajdę. :lol: fajnie móc dotknąć antylope czy zebre! Jak będzie większy to pojedziemy znów w sumie nie mamy daleko więc fajne. No i za szybką mieliśmy tygrysa, którego właśnie karmili uuu nie chciałbym być z nim sam na sam jak ryknal to włosy dęba stanęły :lol:

Później obiadek i do domciu.

Nie wiem co z mym synem... Jak jest śpiący to tak zaczyna płakać że szok, nie chcę go wciąż nosić ale nic innego nie pomaga a czasem nawet ręce parzą :dry:
Hania fajnie mają znajomi też chętnie bym się wybrała na Majorkę hehe. Daj kawy!!
Marta a Ty cyc? zobaczysz jak zacznie biegać to będzie chudy jak patyk;-

Woow ciąża? W sumie pewien Wam że też nie mam nic przeciwko jakbym teraz zaszła, pewnie inaczej bym mówiła jakbym ciężko zniosła ciążę, czy miała non stop jakieś problemy z dzieckiem.w sensie płacz, marudzenie... Teraz dostaje cholery bo nie wiem co robić kiedy on płacze, dlatego podziwiam mamy maluszków z kolka...

Ja kiedyś miałam "uczulenie" na żółte złoto, teraz nie wyobrażam sobie siebie bez niego :lol: białe złoto niestety wygląda jak srebro, podobają mi się też mieszane obrączki ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #759241 przez kakaszka
ja przechwalilam swoje dziecko. strasznie dzis malo spala i strasznie mi placze na przemian ze smiechem i gadaniem. juz zaczelam podejrzewac, ze cos jej boli, po zdrzemnela sie pol godzinki ( i to spala mocnym snem) a po pol godziny pobudka z placzem.

gochens moja eliza ostatnio tez jak spioca to ryk, a co najbardziej mnie wtedy irytuje, ze na rekach sie tak kretoli, ze nie potrafie jej utrzymac, zeby ululac.

ale macie fajnie dziewczyny ze spacerkami, wypadami itd. my sie kisimy z eliza w domu bo tatus w pracy, a taka pogoda dzis byla piekna.

ja tez mam problem z rownowaga bez wozka, wczoraj musialam kucnac na obcasach po cos to sie prawie wywalilam :)

11 lata 3 miesiąc temu #759260 przez abrakadabra
Hania :p powtarzam po raz kolejny i ostatni :P NIE JESTEM W CIĄŻY :P

11 lata 3 miesiąc temu #759269 przez Marta1985
Bartuś już spi :-) taki ostatnio zmęczony jakby ńie wiadomo co robil ;-)

A tego mojego męża to dziś ukatrupie ... Jak Boga kocham... Ńie wiem czy tak reaguje na pójście do pracy czy jak ale czuje awanturę w powietrzu !

Jak mój maz chodzi do pracy to praktycznie codZiennie widzę šie z rodzicami bo pomoga znieść wózek, mogę coś zrobić czasem no i mi razniej a jak maz mial urlop to rodzice swoje sprawy zalatwiali a my spedzalismy ten czas w trójkę ... I mówię dziś do Bartka ze jutro będzie Babcia z Dziadkiem bo šie tęsknili a mój maz na to: "przecież ńie widzieli Bartka tylko kilka dni a moja mama ńie widzieć go będzie 3 tyg". Normalnie wybilo mnie... Ja otwarcie powiedziałam ze może przyjeżdżac kiedy chce bo też babcia jest a fajnie jest mieć dwie bo ja na miejsce u żadnej ńie miałam. A to ze ona ma milion pięćset zajęć to ńie moja wina, mieszka 40 km od nas i uzależniona jest od mojego męża który czasem ja zabiera po pracy bo pracuje blisko niej i zawozi dnia następnego jak jedzie do pracy albo może liczyć na drugiego syna który z nią mieszka i jest chrzestnym Bartka. Ale on wiecznie jest zajęty bo kumple a jak przyjedziemy to albo pijany albo pije i go ńie ma albo spi - czyli ńie może liczyc. Teraz mój maz ńie może ja we wtorek przywieźć i w środę zawieź na 6 do domu bo na 11 idzie do sądu - no dziwne! A w czwartek ńie prZywiezie jej bo ona idzie na aerobik wodny - no przecież mnie roztegesuje coś od środka :-(

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #759281 przez aleksiaa88
Karolka w Twoim bukiecie podoba mi się to przedłużenie, a u Marty kolor ładnie ten zielony się wybija.
Abra obrączki piękne. Podobają mi się bo sama mam zaokrąglone obrzeża. Z biegiem czasu to teraz bym sobie zrobiła 2 kolorowe. Ja swoje mam za cenę 300zł za obie! Mamy 4mm takie w sam raz nie za szerokie i nie wąskie. A w środku datę i pieszczotliwe zdrobnienia imion.
Jak byliśmy u jubilera i zapytał co wpisać to jak usłyszał popatrzył chyba się zdziwił i zapytał czy jak będziemy starzy to też tak będziemy do siebie mówić NO PEWNIE :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #759291 przez Marta1985
Bo aleksia na moim ślubie i weselu zielony był kolorem przewodnim ;-) dużo rzeczy zielonych było ;-)

Dobrze ze jestescie :-)

11 lata 3 miesiąc temu #759299 przez KaRoLkA
itamy wieczornie :)
My mieliśmy spędzać dzień we 3 ale mieliśmy gości, najpierw tata poźniej znajomi i tyle co poszli to wykąpaliśmy mała i teraz sif bawi , zaraz cyc i do spania :)

Gochens fajna taka wycieczka, sama bym się wybrała :p

Marta witam w klubie , mój podobnie reaguje na moich rodzicow i zachowuje sie jak obrażony a nic mu nie zrobili . Ja to odbieram jakby nie chciał żeby jego byli gorsi , a najbardziej sie rzuca jak ja mówie że mała będzie się bała jego rodziców bo oni
Jeszcze wnuczki nie widzieli a moja mama z siostrami przyleciały na 3 tyg jak tylko sie mała urodziła :) mieli możliwosc przyjechac bo mieli transport i w jedna i w druga ale nie , wykręcają się kasą a przecież 9 miesięcy wcześniej wiedzieli
że się pierwsza wnuczka urodzi , ale woleli szafe za 3 tysiące :/ brak słow ale mąż i tak po ich stronie :/ a najlepszy tekst tesciowej to żeby mała nie rosła bo kupiła jej sukienke i MA się w nią zmieścić :/ to co mam jej jeść nie dawac ?! Chore

11 lata 3 miesiąc temu #759300 przez srenka_918
A co, na starość nie można do siebie pieszczotliwie mówić? ;)

Mi ręce odpadają... Byliśmy w naszym domku, a że podwórko dalej mieszkają teściowie to wpadliśmy no i mały dał popis... Ciągle ryczał i tylko na moich rękach był cicho, co zasnął i chciałam go odłożyć to na nowo ryczał... Teściowa aż się przestraszyła i się pyta czy on tak zawsze płacze, bo kiedyś obiecała, że jak będziemy mieszkać na swoim to będę mogła w każdej chwili małego zostawić a z takim płaczem, to chyba zmieniła zdanie ;)

Czuję się tak zmęczona jakbym dziś w kamieniołomach pracowała... Masakra...

A co do "grubych" dzieci to chyba Pawełek jest najgrubszy i mi to wcale nie przeszkadza ;) mężowi też, ale reszta rodziny ma do tego swoje ALE... A to za szybko rośnie, a to za szybko tyje, a to za szybko i za głośno połyka i dlatego ma problemy z bekaniem, a to za często je (na gościnie wszystko go rozprasza i je 3 min i za pół godz lub godzinę dalej chce jeść) a to że za dużo śpi i za długo w nocy i mam go budzić (to im mówię że jak zbudzę, to będzie głodny a oni że on za dużo je) i błędne koło normalnie... Aż czasem nie chce się nigdzie z małym jechać...

Kurczę, jeszcze tak dużo brakuje w naszym domciu... Żeby w ogóle go doprowadzić do stanu użyteczności... Gdybym to wiedziała że tyle czasu i kasy to pochłonie to bym kazała zburzyć tą ruderę i nowy budynek budować... Przynajmniej byłby nowy...

11 lata 3 miesiąc temu #759317 przez Marta1985
3 światy z tymi ludźmi :| ńiech šobie gadaja... A żadne z naszych dzieciaczkow ńie jest grubiutki :-) wszystkie są zdrowe i szczesliwe :-)

11 lata 3 miesiąc temu #759321 przez Ikunia1910
Siemanko:*

Ja ostatnio cos zalatana jestem i nie nadazam was czytac:(
Dzis bylismy na grzybkach od rana a po obiedzie na drugi koniec miasta do babci. Tragedia wschod zachod polaczenie dwie przesiadki z tramwaju do autobusu i z autobusu do drigiego tramwaju... Cale szczescie ze wzielam zoske w nosidelku bo z wózkiem bym cholery dostala. I nosidelko sobie bardzo chwale:)

Abra blyskotki piekne.

Gochens super ze byliscie u tygrysa :)

Haniu jak tam oczko? Opuchlizna schodzi?

Karolka gites ci w ciemnych kłaczorkach a w jasnych to cie nie widzialam albo mi umknelo :p

Dziewczyny nie przejmujcie sie wogole innymi i ich gadanina o wadze, wzroscie i itp. dzieci. Ja dzis uslyszalam od mojej babci ze schudla mala i ze jej chyba nie karmie, a dwa tyg temu bylo ze kluska i ze nic nie robi tylko na cycu siedzi :p smieszy mnie to strasznie.

No i dzis zoska zasrala wkoncu cale łóżeczko:) po dwuch tygodniach wreszcie kupa taka j as k powonna byc bedzie jej sie dobrze spac. Jutro idziemy sie mierzyc i wazyc:)

A i jeszcze jedno wczoraj juz bylam strasznie zrezygnowana bo B. mial przyjechac po pieniazki na ta szafe, ale napisal ze nie wezmie ode mnie pieniedzy i ze koszt oszacowal jednak na wiecej niz te 3 stówy. Wiec wywnioskowalam ze dupa z tego wszystkiego wyjdzie. A on mi dzisiaj mowi ze jutro juz szafa bedzie skonczona, ze dzis kupil i zmontowal czesc a jutro dokonczy i ze mam sobie kupic kurtke na zime... Normalnie az sie wzruszylam. Dobry z niego człowiek tylko ma taki zjebany charakter...
Jak dobrze pójdzie to za dwa tyg przeprowadzka, teraz czeka mnie sprzatanie, sprzatanie i sprzatanie, ale jestem przeszczesliwa :)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #759336 przez kakaszka
jestem wykonczona. chyba sie moja corka rozwojowy skok czy co dostala, no nie do poznania. non stop gadanie, smiech i na przemian histeryczny placz ze zmeczenia i tak w kolko. dopiero teraz po kapieli i mleczku odleciala, mam nadzieje, ze na cala noc i ze jutro bedzie spala wiekszosc czasu, bo ja zwariuje. juz sie boje co bedzie jak zacznie gadac.

ikunia ciesze sie, ze wszystko tak sie rozwiazalo z pieniazkami i szafa. wlasnie tak mialo byc, to takie szczesliwe zakonczenie wyszlo :)

a ludzi ja uz nie slucham, w dupie mam co kto mysli na temat mojej corki i tak dla mnie jest najlepsza na swiecie, no moze nie dzis :P

11 lata 3 miesiąc temu #759340 przez Marta1985
Ikuniu :-) super :-) fo można powiedziec zw wszystkie jesteśmy szszczesliwe :-)

11 lata 3 miesiąc temu #759344 przez KaRoLkA
Ikunia cieszę się ze wszystko idzie do przodu po Twojej myśli :)
Na awatarze są ciut jaśniejsze ale pracuje nad nimi :p
A grzybobranie się udało ?

Kakaszka masz racje nie słuchaj innych "życzliwych" ludzi , podglądnełam Cię na FB i niezła laska z Ciebie a Elizka cud miód :)

11 lata 3 miesiąc temu #759351 przez kakaszka
dzieki karolka :) nie ma to jak mile slowo na koniec wykonczajacego dnia :-*

11 lata 3 miesiąc temu #759353 przez Marta1985
Zgadzam šie z Karolka :-) ty jestes piękną kobietka :-) dawaj tu zdjęcia żeby wszystkie dziewczyny mogły zobaczyc :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka