BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #777313 przez KaRoLkA
Haniu fajnie to wygląda jak tak kuka co nie ?? :lol:
Gabryska też tak stawać chce , a powiedzcie mi wasze dzieci też się do was tak przyzwyczaiły że mąż ani nikt inny nic nie da rady zrobić? Bo moja to od taty nie zje , spać z tata też nie ;(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777316 przez Gochens
Dzień dobry.

U nas noc można powiedzieć że ok z tym że odkąd ląduje na brzuchu to zapomniał jak wrócić na plecy i jak wstał o 5 na mleko tak do 6 musiałam go odwracać bo płakał.

Kakaszka powodzenia oby niunie zaszczepili w końcu ;-)
Karolka przepis wydaje się pyszniutki!
Haniu Alan też tak nogi prostuje skubany ;-)
Ikunia też zaraz włączę!

Karolka u nas tata od początku zawsze kąpieluje Alana, wstaje raz w nocy i usypia lepiej niż ja ( bardziej cierpliwy jest) także u nas tak nie ma.

Alan na buzi dostał kilka syfkow Wasze też mają? Może mu jedzenie nie pasuje? :S

11 lata 2 miesiąc temu #777317 przez cordis
Witamy.
Mimo, że moje dziecko całą noc przespało (od21-5) to ja budziłam się co jakiś czas i zaglądałam do niego więc jestem wyspana raczej średnio. A teraz po mleku znowu śpi a ja zamiast korzystać to na neta pognałam:)
Ikunia jak Zosia świetnie wygląda nie da się nie uśmiechnąć :)
Malutka weź poćwicz za mnie, bo ja mam lenia a Ty widzę ostro trenujesz.
kakaszka a masz na kaloryferach nawilżacze? ja mam takie zwyczajne (chyba po 10 zł były u mnie) ale od razu lepiej się oddycha
Hania mój tak samo stoi a czasem tak śmiesznie podskakiwać się, można się uśmiać.
Marta mi jak Bartek miał karat lekarka poleciła Nasivin u nas pomogło

11 lata 2 miesiąc temu #777322 przez cordis
Karolka u mnie właśnie tak jest, dlatego zanim wyjdę to muszę się z nim pobawić i szybko znikać. Od męża zje ale mama musi być w zasięgu wzroku. Tak samo jak go ktoś bierze na ręce to kontakt wzrokowy z matką musi być inaczej alarm jest.
Mamy karmiące cycem- ile pijecie wody ?

11 lata 2 miesiąc temu #777327 przez Gochens
Właśnie mało :( zdecydowanie za mało.... Przy dobrych wiatrach może 1,5 l ale to naprawdę musi wiać.

Ikunia Zosia śliczna a jak Ty to robisz że ona tak mało umorusana? I ładnie buzię otwiera widziałam.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777363 przez aleksiaa88
B) cześć
mój syn to agregat
zasnął wczoraj po 20 dojąc butlę nawet nie zdążył opróżnić tak go ścięło i co po 45 minutach się obudził.
Ponosiłam trochę i usnął koło 22 następnie pobudka o 23:15 na jedzonko znów noszenie pobudka o 1:20 na jedzonko znów noszenie, 5:20 znów jedzonko i wstał o 7:30.

Wniosek
Syn robi sobie drzemkę przed nocnym spaniem musi odpocząć przecież :laugh: niczym uśnie już porządnie.

Halo nie mam żadnej poczty też IKUNIA chciałam Cię posłuchać :ohmy:

Chce zrobić dziś sernika i jakąś sałatkę np z buraków ćwikłów tylko jest problem tak mi się nie chce. Ale jeść mi się chce :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Znacie taką sałatkę jest szybka i mało składników idzie.

11 lata 2 miesiąc temu #777366 przez malutkamilka
Cordis z mila checia ;) Wiesz mi tez sie nie chce czasami ale sie zmuszam i juz po 5 minutach cwicze z mila checia. a cwicze nawet wtedy jak Wikula nie spi, sadzam ja na lezaczku lub w dzungli i sie patrzy na mnie jak sie wyginam i poce a ile smiechu przy tym ma

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777440 przez KaRoLkA
Gochens u nas tez pryszczyki co jakis czas się pojawiaja koło buźki albo nad warga gorna albo pod dolna ale myśle ze to od tego mye wklada wszystko do buźki , a moj przeważnie jak przychodzi to się z Nia bawi wiec ona jak go tylko widzi to zaciesz i ani mow y niema o spaniu :/ a kąpiemy we dwoje :)

A wody jak wypije butelke 1,5 l dziennie to max :)

11 lata 2 miesiąc temu #777452 przez Hania84
Wróciłyśmy ze spacero-zakupów jest piękna pogoda...słońce i zrobiło się 11 stopni. Lena prawie cały ten czas przespała...przed chwilą dałam jej soku jabłkowego ...wypiła 20ml teraz leży na macie i bawi sie papierową torebką od piekarza :D

aleksiaa ja znam taką że dajesz: makaron(oczywiście ugotowany ;) ) (400g), ogórek zielony (pokrojony w kostke drobną), czosnek (2 ząbki) , szynkę (w kostkę) (30 dkg) i majonez. Smacznego

Karolka no super to wygląda jak tak kuka :D dzis na spacerze pierwsze co zrobiła jak się obudziła to głowa w góre :D

Moja czasem ma wokół ust kilka drobnych krostek ale to od śliny bo jak ja przemyję wacikiem to za jakąś chwilę znika.

Lena od taty tylko wypije mleko w nocy, bo nauczona że w nocy tata ją karmi...a tak to nie chce od niego...mimo że on jak tylko przychodzi z pracy to się nia zajmuje i kapie ją zawsze on.

Lecę bo Lenita się znudziła już tytką papierową :P

11 lata 2 miesiąc temu #777463 przez Marta1985
Bartoszkowi nic nie ma :) Gardło i oskrzeliki czyste :) ma tylko katarek i to go meczy :( dostaliśmy syropek na noc no i nosek mamy kropić sola fizjologiczna :)

Karolka przepis za chwilę będzie na poczcie :)
A co do zajmowania się Bartoszkiem to on otwarty jest na ludzi i nie muszę ja goszystowskiego robić :)

11 lata 2 miesiąc temu #777486 przez Marta1985
Aktualizacja przepisów dokonana :)

11 lata 2 miesiąc temu #777532 przez kakaszka
wrocilysmy od pediatry. zadnych smerow w plucach nie ma i wszystko jest czysto,wiec to przez suche powietrze. zeby nam ida wszystkie na raz :D zebacz juz kielbase chce :D

no zostalysmy poklute :( mala tak plakala lzami, ze cala byla mokra, a ja prawie tez, ale jakos to wytrzymalysmy. w wozku odrazu zasnela, a teraz juz po jedzonku siedzimy gadamy, takze jak narazie tragedii nie ma. myslalam, ze zapomni o zebach, z gdzie!!!!smoka nie mogejej dac, bo nauczyla sie go odwracac i jesc ten plastik, a on jest twardy i jak mocno ugryzie to jej boli i placz.

kupilam dzis malej kalafioraw sloiczku i mi samej sie zachcialo, wiec dzis porzadny obiad w planie, ale to narazie w planie, bo wszystko zalezy od niuni :)

tez dostalysmy pelno krostek z jednej strony twrzy, podejrzewam, ze to od soczku jablkowego. niech znikna dam znowu jabluszko i zobacze na reakcje :)

wazymy 7950 kg na 4miesiace,jeszcze ja zmierze sama i dam dane do tabelki :) kloc maly, szok, z czego lekarka powiedziala, ze wcale duzo nie je, wiec nie wiem w kogo to :) w sumie ja cale zycie klucha bylam.

11 lata 2 miesiąc temu #777533 przez cordis
a my już po spacerze ale się fajnie zrobiło, niech taka pogoda jak najdłużej się utrzyma, ale przed spacerem Bartek już zaliczył kąpiel strzelił takiego kupola że bokami wyszło i całe ubranie brudne:)
a teraz wyduldał 150 soku jabłkowego.

Marta gdzie można mieć wgląd w przepisy?? :)

11 lata 2 miesiąc temu #777548 przez Marta1985
Dziewczyny wyślijcie Cordis namiary na nasZa pocztę bo ja ńie mam chwilowo dostępu do kompa :-(

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777563 przez malutkamilka
ale tu dzis cisza, mala spi a ja zaczynam sie przygotowywac do wyjazdu. najpierw kapiel i uczesanie lepetynki i czekanie az lobuziak wstanie.

Kakaszka ladnie Elizka wazy, masz co nosic ;) wage do tabelki juz wpisalam czekam na dlugosc i zmienie tabelke na nowa
A ten kalafior to kieppski wybor ze sloiczka, jak go otworzylam to o malo pawia nie puscilam bo tak mnie zemdlilo w smaku o fuj jakie ochydztwo jeszcze jak cieple to jeszcze gorzej, ble no chyba ze Elizce zasmakuje bo moja to tak sie krzywila az w koncu zaczela pluc tym.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka