BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776635 przez Hania84
Cordis przystojniak w tej krateczce :) Jeszcze tylko stwórz suwaczek żebyśmy były na bieżąco z wiekiem synka i będzie całkiem pełnia szczęścia :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776637 przez Agusia83
Cordis przystojniak jak się patrzy i do tego usmiechnięty :laugh:

ja też Wam cos pokaże...z dzisiejsza.

i jeszcze jedno..tu za dużo światła było
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #776644 przez cordis
a dziękuję, dziękuję ;-) żeby u nas była fotka z uśmiechem mówię zawsze " Bartuś pokaż mamuni jak będziesz dziewczynki podrywał" nie wiem które słowo wywołuje uśmiech ale ważne że działa :)

11 lata 2 miesiąc temu #776654 przez Sophie25
Cordis fajny sposób! :D :) A synek cudny jakie ma włoski sliczne i usmiech :D :)

Agusia dzieciaczki masz ładnitkie jak fajnie wygladaja razem :*
Arturek jak siedzi :O Ale super! :)

Ostatnio była znajoma z 10 miesiecznym Kubusiem i tak na siebie patzryli z Zosia ze szok!!!
Mały gryzł mame w policzki cały czas i mowiłam jej zeby dała mu gryzaka wodnego to nie bedzie jej gryzł a On ja po buzi reka i mowił "Bam bam" taki pocieszny jest urwis jak sie patrzy :D :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776660 przez KaRoLkA
Wikula artystka przesliczna :)

Cordis synek w tej koszuli w kratę przystojniak a jakie ma włoski fajne :)
Co do piersi z kurczaka to dzisiaj byl fajny przepis w pytaniu na śniadanie ,faszeruje się porem zeszklonym na maśle z cebulka i czosnkiem, później obsmazamy i tam zawijali w ciasto francuskie ta pierś i do piekarnika na 30 minut :) także będę jutro próbować takie cudo :)

Szosteczka przepis extra napewno wyprobuje :)

Agusia ale fajowe dzieciaczki , kochane rodzeństwo, a Emi taka opiekuncza starsza siostra :)

Haniu spróbuje rumianku może pomoże ;) ją daje 1/ 3 sloiczka ale pomiędzy mlekiem

Sophie ją go nie pamiętam bo miałam 3 latka a On żył tylko 24 godz niestety , ale smutne . Zresztą takie male groby dzieci to ddziałają na mnie strasznie , płakać się chce .

11 lata 2 miesiąc temu #776671 przez malutkamilka
Karolka ja staram sie dawac posilek gdzies 0,5-1 godz przed porcja mleka i jak zje pol sloiczka to mleko o stalej porze, a jak caly sloiczek to nawet karmienie mlekiem przesuwa sie o godz od podstawowej.

Moja zauwarzylam ze bardzo lubi jak sie budzi wkladac mi raczke do buzi i gmerac za usta.

mala spi a ja bede odpoczywac.

aha kupilam dzis ladne bananki i chce zrobic malej deserek ale troszku za gesty bedzie z samego banana. co mozna dodac zeby go rozrzedzic?

11 lata 2 miesiąc temu #776676 przez Agusia83
Malutka, chyba jabłko

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776677 przez Hania84
Agusia...ale Emilka wydoroślała :ohmy: jak jeszcze niedawno pokazywałaś nam jej zdjęcia to nie wyglądała tak "dojrzale" :) ładna dziewczynka z niej :) i ślicznie wyglądają razem :) ale powiem Ci, że Artuś duży przy Emi :lol: Niby różni (bo Artus na Ciebie podobny a Emilka na tatę) a jednak podobni :)

Karolka mi Lena pomiędzy mlekiem by nie zjadła. Ona ledwo daje sie przekonac jak podaję jej herbatkę czy sok...a i tak musze jej wciskac ze smoka napój bo tak sie nauczyła, że to taka nasza zabawa i wtedy pije...więc co mam zrobić...jak chcę żeby piła to musze się z nią tak bawić :silly:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776679 przez Ikunia1910
Dziewczynki opanowac mi sie bo znów będę miala nadrabiania że hoho:P

Wiktorka, Bartuś Cordisowy, Gabusia, Artuś z siostrzyczką przepiękne wszystkie dzieciaczki, a Emisia to już taka starsza dumna siostra :blush:

Temat cmentarny był zapodany...a ja właśnie wróciłam z Zosią z jednego cmentarza.
I ja naprzykład nie wyobrażam sobie żeby moja mała nie szła na groby tymbardziej że nie ma ich jakoś strasznie dużo. Jakoś mi się wydaje że to trzeba od małego wpajać tradycja to tradycja, to samo ze świetami choinka, prezencik, opłatek, pierwsza gwiazdka, wolny talerzyk, sianko pod obrusem itp... przecież to jest magia :S

Zośka się pospała teraz jak wstanie to zjemy buraczka z ziemniaczkiem. ja teraz się biorę za pieczeń rzymską i za boczek musze upiec bo wczoraj już natarłam przyprawami :lol:
No i wyciągnę zaraz torby ale kurcze uwierzcie mi że wcale mi się nie chce pakować i odkładam to jak się da hihi :silly:

Ja jak robie kuraka to w garam masala zazwyczaj i w masełku, pod spodem w drugiej brytwance troche wody leję i mięsko nie jest suche :blink:

Ale jeszcze byście mi może sprzedały jakiś przepis na jakąś pieczeń z mielonego??
Bo ja robie z jajem, albo ze szpinakiem i papryką, ale może by coś nowego dac...hihi korci :P

co do zapasów to ja mam zamiar zamrozic brokułki bo teraz tanie są, buraczki i śliwki wsadze w słoiczki, dynie mam zrobioną gruszki też, jabłka to sa całą zimę to samo z ziemniakami czy marchewką więc nic więcej nie kłade. A takto wyparzam słoiczki (po koncentracie) w piekarniku żeby suchutkie były wkładam gotowe warzywka czy owocki i gotuje słoiki jeszcze przez 20 min i odwracam do góry dnem.

I zupki też jemy pomiędzy cyckiem i czasem się przestawi karmienie ale szczerze mówiąc nawet nie patrze na godziny karmienia, Zośka je kiedy ma ochote na cycka to go dostaje.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #776684 przez Hania84
Ikunia pakuj sie pakuj :D a garam masala przyprawe lubię...poznałam ją jakis czas temu jak byłam jeszcze w pierwszym związku i jego mama non stop ją używała...bardzo aromatyczna i pięknie pachnie :) Indyjska podajże co nie?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776686 przez Ikunia1910
Haniu blisko Hinduska ;) Bollywood hihi :P

11 lata 2 miesiąc temu #776691 przez Hania84
Ikunia to , to samo przecież :D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776713 przez Ikunia1910
Hania84 napisał:

Ikunia to , to samo przecież :D

Ale wtopa :lol:
Ja to mówie że to ciapaki sa z Angli :P

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776720 przez aleksiaa88
Tak wyglądamy w południe zaraz po obudzeniu

Kazali mi siedzieć :blink:
:blink:

11 lata 2 miesiąc temu #776726 przez violcia00
Synus zasypia,a ja popijam kawke.w koncu moge Was na spokojnie poczytac.ciesze sie ze mu ten płacz minął i mam nadzieje że tak zostanie :lol: :blink:

Co do cmantarza to zgadzam sie całkowicie z Ikunia wiec nie bede pisać drugi raz :P jakbyśmy byli w Polsce to napewno bysmy odwiedzali groby cała rodzina...szkoda tylko ze na Boże Narodzenie znow tutaj bedziemy siedziec bo tutaj nie czuc tej magi,no ale teraz we trojke to postaram sie zeby było miło :lol:

Wszystkie bobaski cudowne,Cordis w koncu nam pokazaś swojego kawalera,super ma włoski :silly:

Zupki i deserki też zamierzam robic sama ale na razie poczekam az malutki całkowicie wyzdrowieje,w poniedzialek mamy pediatre ,ale cos mi sie wydaje ze troche schudł po tej chorobie :dry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka