BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #775844 przez rysa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #775860 przez Sophie25
A 2 daje sie jak małuch konczy 6 miesiecy czy jak ma skonczone 7 ? :)

11 lata 2 miesiąc temu #775872 przez Agusia83
Artuś znów śpi, to ostatnia drzemka przed wieczornym snem...Emi bawi sie w pokoju...a ja mogę w końcu dopić kawkę..

Ale to głupie, ale jak Artek dzis próbował przekrecic się na macie na brzuszek to takie emocje mna targały...jakby co najmniej Polska jakis mecz wygrywała...coś czuję, że jutro juz mu się uda :laugh:

A z tym mlekiem to różnie bywa...czasem pija dzieciaki jeszcze w 7 miesiącu 1 a czasem przechodza juz na 2...my pijemy bebiko...

11 lata 2 miesiąc temu #775885 przez Marta1985
Haniu wiem, że 2 będzie pił :P tylko ciekawa jestem czy powie lekarka ze mozemy dalej nan czy zmieni nam :)

11 lata 2 miesiąc temu #775889 przez srenka_918
Witam Was ;)

Myślałam, że beze mnie będzie Wam pisanie szło wolniej... Ale piszecie aż miło ;) Tylko że ja nie mam kiedy nadrobić... Czuję się jakby życie toczyło się koło mnie a nie było to moje życie...

Nie mam ani trochę czasu dla siebie...

Byłam dziś u gina w końcu... Stwierdził, że jeżeli chcę mieć jeszcze dzieci, to muszę polubić moje mięśniaki.... Zajmują 70%macicy. Musiałabym usuwając je pozbyć się macicy... Mam się zgłosić do niego zaraz po pierwszym okresie, to zapisze mi jakieś tabletki na hormonach, może te dziadostwa zmniejszą się choć trochę... Stwierdził, że nie mam co marzyć o tym, by mieć dużo dzieci... Za duże ryzyko, on godzi się na jeszcze jedno, jak znajdę lekarza, który będzie chciał prowadzić kolejną ciążę to mogę ryzykować, ale on się boi o zdrowie moje i kolejnego dziecka i ja mam dołka... Nie wiem czego się spodziewałam... Od prawie 2 lat wiem, że mam ogromne mięśniaki... Że już jak je znaleźli bali się je usunąć, zajmują za duży obszar macicy... Dodatkowo złym znakiem jest fakt, że są bolesne przy ucisku...

Dobrze że mam Pawełka...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #775894 przez Hania84
Marta a czemu miała by Wam zmieniać? Słyszałam, że jeśli dziecko pije jedno mleko i jest wszystko okej to nawet nie powinno się zmieniać bo później moga wystąpic bóle brzuszka itp. :blink:

Ponoć wielkiej różnicy nie ma w mleku nr 1 i nr 2 :)

Lenę wybudziłam ...bo spałaby chyba do 19 :P a potem by nie chciala zasnąć wieczorem. Zjadła własnie marchew ze ziemniakiem i się nudzi...więc musze jej zabawę wymyślić :)

srenka - współczuję...ale tak jak mówisz, dobrze że masz chociaz Pawełka. Jeszcze nic nie stracone...może akurat uda sie jeszcze mieć drugiego potomka :)

11 lata 2 miesiąc temu #775895 przez Agusia83
O kurcze, Srenka tulę mocno....a nie mówił dr, że gdyby się zmniejszyły, to powinniście szybko rozpocząć staranka dla drugiego dzidziusia?

Marta, a czemu by dr nie pozwolił///jak przy 1 nan nic sie nie dzieje, to przy 2 też będzie ok :laugh:

Widziałyście? :angry:
wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,15-roczn...aid=111920&_ticrsn=5

11 lata 2 miesiąc temu #775906 przez Hania84
Agusia koszmarrrr :ohmy: co za zwyrodnialce !!! Jak tak można postąpić, w głowie się nie mieści. Szkoda tej dziewczynki :( aż płakać mi się zachciało :(

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #775910 przez Agusia83
Haniu, w głowie się nie mieści...jesli już nie chcesz mieć dziecka to go oddajesz, czy do szpitala, czy do domu dziecka, a może dziadkowie chcieliby go wychować...a nie w bagazniku trzymać taki okres....nie umiem sobie tego wyobrazić...
Nawet psa sie tak nie traktuje

11 lata 2 miesiąc temu #775911 przez Sophie25
Mnie tak samo na płacz wzięło...

Srenka doskonale Cie rozumiem,wiem co to znaczy miec takiego doła :(
Ja rowniez ciesze sie ze mam Zosie i ze sie udało bo wiem ze 2 dzidzi mogę nie miec,moj J jest mysli ze uda sie i zrobimy rodzenstwo małej i zebyśmy juz sprobowali sa wieksze szanse ja sie okropnie boje a wiem ze to jedyna szansa... kurde jak dobrze ze mam Zosie az ja tule i tule!!! Dobra juz nie zamulam cieszmy sie Srenka ze mamy pociechy naszą radość i łaczmy sie w tym ze moze wszystko bedzie dobrze i damy rodzenstwo naszym pociechom! Sciskam Cię mocno kochana!!!!!!!!!!!!!! :*

Ale ma frajdy jak sie przekreca na brzuszek :D:D:D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #775923 przez rysa
Filip nawet na sekunde nie chce już leżeć na plecach. Tylko że na brzuszku szybko się męczy i zaraz marudzi.Ja go na plecy a ten znowu na brzuszek :laugh:

Agusia ja się cieszyłam ostatnio jak dziecko jak filip się zorientował że jak rusza grzechotką to ta wydaje dźwięki :lol:

A tu mój chomiczek :)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #775931 przez Sophie25
Sliczny Filipek :) jaki tygrysek:D

Moja Zoska zaczela marudzic i wlaczylam jej kołysanke "Na Wojtusia " Uwielbiam ja ja sama i obie jestesmy zachwycone,slicznie ja spiewaja :)

11 lata 2 miesiąc temu #775967 przez Hania84
Ale Fifi ma pocieszny uśmiech :lol:

Lenka na 5 miesięcy zrobiła mamie tez niespodziankę :lol: dziś przekręciła się kilka razy z brzucha na plecy :) i to już nie przypadkowo i chętnie to robiła :) stękała, stękała i się przewróciła :D Agusia, masz rację tyle radości to daje jakby Polska wszystkie mecze wygrywała :D

11 lata 2 miesiąc temu #775974 przez KaRoLkA
Haniu dobrze że z tym cukrem wszystko w normie :)

Oskarku zdrowiej szybciutko :*

Artuś i Filipek takie duże chłopaki już , przystojniacy że ho ho

Marta kombinezonik extra :)

Srenka kochana trzeba myśleć pozytywnie a wszystko się ułoży :) masz Pawełka i to najważniejsze :)

Agusia co za bezduszne świnie noo :angry: jak można półtorej roku dziecko tak przetrzymywać ? Ja się pytam gdzie ta 3 rodzenstwa ? I jak mogł ojciec niewiedzieć o dziecku ? Samochodem przez ponad rok nie jezdził ? Za karę powinni w brudzie , syfíe i klatce siedzieć a nie w więzieniu z ciepłymi objadkami i tv jak w hotelu .

Mała moja jedynie z brzuszka na plecki się obraca :) bo w drugą strone ani rusz jedynie głowd podnosi :)

11 lata 2 miesiąc temu #776019 przez Gochens
Hej dziewczyny ;)

Hania aleś się wyczekała, pal licho z tym lekarzem najważniejsze, że cukier ok.
Oskarek wykapana mama heh bo domyślam się, że to Ty ;)
Flippo i Arturrro fajowe chłopaki!!
Srenka smutne to ale może się uda jak te torbiele zmaleją co? Bądź dobrej myśli :kiss:
Marta kombinezon bardzo fajny i Bartolini się w nim pięknie prezentuje!
Sophie mój Aluś też lubi "Na Wojtusia" mnie zawsze śpiewała ją siostra mojej babci.

My też czasem podajemy mm i jest to BEBILON 1.

Mój mężul już w szpitalu, zawiozłam go a później mama przyjechała do syncia a ja pojechałam do ukochanego. Jutro będzie mieć punkcje i zależnie od wyniku albo jakąś "kosmetykę" małżowiń czy jakoś tak nie wiem on sam mi to tak wytłumaczył, że hej. Mam nadzieję, że szybko wyjdzie bo już za nim tęsknie.

Dzięki dziweczyny za wsparcie :kiss:

Wykąpałam syncia dziś już o 18 a ja sobie poćwiczyłam, zjadłam kolacyjkę i teraz oglądam "Na Wspólnej"

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka