- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
my wczoraj ja poszlysmy na spacer to przepadlysmy, pogoda byla przepiekna czarne hmury i slonce, do tego cieplo. mama wypozyczyla ksiazeczke i siedziala na laweczce czytalam, a moj wczorajszy aniolek spal ) az nie chcialo mi sie wracac, ale zaczelo kropic.
elizka wczoraj humorzasta wbyla, chcial zaly czas sie ze mna albo z tata bawic,a jak nie to placz. zobaczyla przez przypadek tatuaz na nodze mojego i pol godziny gadala ze "smokiem", bylam w szoku, a pozniej sie bulwersowala, ze on nie odpowiada
po kapieli i jedzonku zasnela w pol godzinki sama, bo chyba wczoraj ja w ogole zabki nie bolaly.
dzis chyba troszke gorzej, bo caly czas mietoli zebami gryzaka i placze.
aha chwale sie wczoraj jadlysmy pierwszy raz papke z marchewki i eliza by zjadla caly sloik jakbym jej dala. najpierw podejrzanie mietolila w buzi, pozniej zaczela sie smiac, bo posmakowalo a pozniej juz jak zabieralam lyzke by nabrac to byl taki pisk, ze chce jeszcze, ze szok. zjadla 1/3 sloika balam sie jej dawac wiecej.
marta u nas katarek dalej, ale w nosie nic nie widac, ale strasznie sapie jak spi i chrapie czasami. a mamy specjalne krople, a aptece nam robili i nic to nie dziala. no i eliza dalej pokaszluje, idziemy w czwatek do lekarza, pewnie znowu nas nie zaszczepi, ale niech w koncu przepisze cos kokretnego, a nie witamine c, bo ilez mozna.
eliza bija piatke lence, wczoraj wygladala tak samo do czego dolaczyla rece i byla cala uciupana.
malutka corcia maly sliczny faldusiek, a ty sie martwisz ciuszki cudne, a ile sliniakow ja musze zainwestowac
a wlasnie wczoraj chcialam zalozyc kombinezon 74 ktory wynalazlam w rzeczach i ktory mial byc za duzy, i eliza w niego sie nie zmiescila. co najlepsze rece i nogi ogromne, a tulow sie nie zmiescil. powiedzcie mi jak to jest mozliwe? to co mam jej kupic kombinezon 80???????????przeciez ona utunie w nim.
po cesarce nie mam zadnych powiklan, nie liczac infekcji ja nawet nie wiem gdzie mnie kluli, bo kluli mnie po 3,5 godzinach pelnego rozwarcia, wiec wiem tylko, ze to bylo piekne ja z plastrem na plecach chodzilam prawie miesiac, bo jak sie kapalam to nie wyczuwalam go a nie wiedzialm ze go mam
ja wczoraj poszlam do apteki kupic spiruline i oczywiscie w aptece zapomnialam jak sie to nazywa i za chiny nie moglam sobie przypomniec, wiec ide kupic dzis, bo juz jestem o 2/3 lysiejsza niz bylam ( dzieki bogu mialam duzo wlosow).
agusia jak mi wczoraj mama powiedziala " dziecko powinno miec matke" ( to slowa mojego taty z przed 23 lat ), czyli faceci z biegiem czasow sie nie zmieniaja.
milego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Lenka wszystkiego co najlepsze buziaki od Cioci i Gabi Gwiazdeczko
Marta my na katarek czyscilismy nosek woda morska ale zbytnio duzo nie dawala wiec kupilam w aptece Nasivin soft 0,001 dla niemowlat i pomoglo
Malutka Ubranka super a Wiki ślicznotka
Moja to jeszcze w 68 chodzi i 74 duzo za duze
Gabi tez marchewka smakowala a dzisiaj sprobujemy jabluszko
Nocka ok pobudki o 1 i o 5 takze extra
Teraz jemy i ide napic sie kawusi
Przeprasza ze bez znakow ale karmie mala
Milego wtorku
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
zakupilam ta spirukine juz caly listek zjadlam ale na efekty nie ma co tak szybko liczyc za jakis czas moze pomoga.
Kakaszka ja tez cala droge do apteki powtarzalam jak sie to nazywa a jak weszlam i przyszla moja kolej to zaczelam sie jakac ale wytlumaczylam babce i zrozumiala co chce
tez mi sie strasznie podobaja te rzeczy a sliniaczkow tyle mam ze przez mesiac ich nie musze prac a codziennie bedzie miec inny. jeden ten swiateczny nawet gra
wczoraj bylam u ginekologa bo cos mnie tknelo ze ta infekcja byla zaraz bo dwudniowym kluciu po prawej stronie i przestraszylam sie ze znowu torbiele... i mialam racje!
rok przed ciaza mialam zabieg usuniecia dwoch torbieli skorzastych i zdniagnozowali u mnie torbiele krwotoczne cialka zoltego i powiedzieli ze trudno moze mi byc zajsc w ciaze (ciekawe bo z Wikula udalo sie w drugim cyklu staran). no i na prawym mam 1-1,5cm a na lewym 3-3cm. Dostalam nestatyne na infekcje bo zawsze mi pomagala a z torbielami mam przyjsc po miesiaczce na kontrole by zobaczyc czy zniknely, bo ten rodzaj ma to do siebie ze po miesiaczce sie wchlania- chyba ze jest na tyle duzy ze sie nie wchlonie przy nastepnym zacznie sie starzec robiac po paru cyklach torbiel do wyciecia...
Ehh a ponoc ciaza leczy wszelkie schorzenia, obfite miesiaczki czy wlasnie torbiele...
A nie wiem czemu wczoraj nie dodalo mi jeszcze tego zdjecia
No i 100 lat dla Lenki, kurcze to już 5 miesięcy wybiło
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
U nas noc ładna pobudka o 2:30 i 6. O 8 już krzyk bo mu koc na buzię wlazł.
Już po śniadanku i kawce .
Wikulka piękna jest a ciuchy super! My powoli też musimy coś dokupić bo zapasy się kończą.
Kakaszka korzystaj kochana i relaksuj ile możesz
Mój mężul idzie dziś do szpitala wciąż go głowa boli i muszą mu porobić wszystkie badania, tak mi się dziś płakać chciało jak mu śniadanie robiłam oby szybko wrócił
Miłego dnia
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Jaka Wiki śliczna,a jak głowe unosi na łokciach super! Piekna w tym reczniczku,a te buciki istne cudooooo!!!!! Moja Zoska tez takie chce heh :D
U nas pogoda piekna posciel mi sie wietrzy
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
ja miałam bolesne miesiaczki tak ze bez ketonalu z łóżka nie wychodziłam i ciekawe jak będzie teraz , w sumie to już bym chciała ten okres dostać ;/
Gochens głowa do góry , przebadają i będzie wszystko ok zobaczysz
Wasze maluchy też już tak chlapia podczas kąpieli ? Gabi to połowe wody wychlapie a ja mokra przy tym ale lubie jak tak grandzi z uśmiechem na buzi, taka jest szczęśliwa wtedy
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Na katar stosuje wodę morską ale czy ja wiem czy jest dobra hmmm zaleje nos ciągnę a tam dalej forczy.
Malutkamilka śliniaczki świąteczne są najlepsze. Widać, że niunia pakuje pompki
Może też spróbuje ten Nasivin kupić
Znów piękna pogoda a jakie ciepło, że w koszulce można biegać w nocy był taki wiatr, a teraz cisza poproszę więcej takich dni nawet do grudnia
Baju baj
Kurczę coś mam za dobry humor dziś od rana- przyczyna przytulańce z mężem
Mój jak kiedyś leżał spokojnie w wanience tylko oczami ruszał to teraz czy siedzi czy leży to tak rzuca nóżkami, a mi się to tak podoba a nich sobie rozlewa wodę
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Chyba muszę iść do lekarza bo moze dalej mam ta holerną anemie,musze zrobić badania...
Czuje sie taka słaba ze szok..
CO brac zeby pomoć? Ale i tak musze pewmnie pojsć na badania...
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
co najlepsze, ze juz zaczelam wymiekac co do swojego faceta, ale on na to nie pozwolil. tekst przed chwila, bo mala zaczela plakac, bo juz spac chciala " albo kupisz jej cos przeciwbolowego, albo ja sie stad wyprowadze, bo wyspac sie nie mozna" z czego od poltora tygodnia maja zastuj w robocie, wiec nie robi, dzieckiem sie nie zajmuje, gra calymi nocami w glupie gry, a pozniej ja dziecko mam waszerowac lekami, bo on sie nie wysypia nie robiac nic. szok!
sophie zrob dziewczyno te badania, ze zdrowiem nie ma co zartowac
malutka niech to gowno sie wchlonie, a wikula przesliczna, no nastepne zdjecie na sciane
lenita 100 lat od roztrzepanej ciotki ktora nigdy nie pamieta o zlozeniu zyczen :-*
eliza nie chlapie, kurczowo trzyma sie rekami mojej reki choc i lubi sie kapac, ale widocznie nie jest mnie pewna, a moze mama posci?
gochens napewno bedzie dobrze, nie zamarwiaj sie tak kobito
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my wrocilismy od lekarza,Oskarek znow goraczkuje i placze okropnie,to jednak nie zabki tylko chorobsko znow,lekarz tylko powiedzial ze cos w piersiach fuczy wiec pewnie katarek ten co mial wczewsniej oblegl mu na piersiach i choroba gotowa,dostal antybiotyk i podalam mu paracetamol to teraz sie juz smieje i graczka spadla.
Noc byla okropna jak sie obudzil o 1wszej na jedzenie tak do 4 nie spal,wychodzilismy z siebie zeby zasnal ale nic nie pomagalo,plakal okropnie ale w koncu zasnal...ja nie wyspana jak nigdy i na dodatek mam zakwasy po wczorajszym treningu tak ze ledwo chodze
Lenusia najlepszego
Gochens mam nadzieje ze z mezem bedzie wszystko dobrze,nie zamartwiaj sie na zapas
Sophie do szpitala koniecznie na badania.
Milego dzionka.
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Gohenes trymaj sie badania porobia i bedzie wiadomo jak go leczycMalutka Sphie tez o siebie zadbajcie i trzymajcie sie cieplo.
wszystkie zdjecia sliczne do wycalowania moj babel tez chlapie w wannie.
ja pamietam ze kiedys jak moje panienki chorowaly to wieszalam przy loeczku pokrojony czosnek bo to naturalny antybiotyk i oterki eteryczne wydzielajace sie z czosnku inchalowaly nosek tylko nie wszystkim ten zapach odpowiada.
a propo chorowania to moja jedba ze starszych Patrysia dzis wstala z goraczka 39,4 masakra dostala gripeks i witaminy i.lezy przed tv wiec znow zaczynamy miec szpital ciekawe jak wypadna nasze plany na wszystkich swietych.
Oskarkowi też zyczmy szybkiego powrotu do zdrowia a Lence sto lat i wszystkim o ktorych wczesniej zapomnialam lub zapomne soory.
Miłego dzionka.
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lenka ciocia i Julia przesyłają Ci uściski
Malutkamilka bardzo fajne spodenki dresowe babcia dla Wiki upolowała. Ja dla małej ostatnio w tesco fajne spodenki dzinsowe dostałam za 14zł. A teraz Jula ma już szlaban na ciuchy (ciekawe jak długo wytrzymam).
Patrysia i Oskarek zdrówka
Dziewczyny podziwiam was jak wy dajecie rade codziennie ćwiczyć, ja wczoraj próbowałam ćwiczyć z Ewka ale mała mi za bardzo nie dawała. Na początku patrzyła na mnie jak na wariatke potem zaczeła ćwiczyć ze mną przez 2 minuty, a dalej to był już ryk . Najlepsze było to jak przestałam to zaczeła się śmiać.
Dzisiaj na obiadek mieliśmy zupę z dyni mojemu nie podeszła nie lubi nowych smaków, ale mi smakowała i małej też. Fajny jest ten przepis Hani ugotowałam te warzywa zmiksowałam i odlałam dla małej a nam potem doprawiłam i dodałam czosnek.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Byłam u tego diabetologa...czekania 1,5h a rozmowy tylko 2 min. i nie dali mi do wypicia glukozy ...aż sie wkurzyłam....zbadali mi tylko cukier na czczo i zobaczył moje wyniki jak mierzyłam w domu i wszystko okej więc powiedział że okej i kolejnej wizyty już nie wyznaczył. Ogólnie się cieszę...bo i tak juz nie chciałam tam chodzić ale po cześci sie zawiodłam że tak szybko "od do" i cześć.
Byłyśmy już z Leną na spacerku...a teraz za chwile ją uśpie bo marudzi a tacie rano spała tylko 10 min.
Lenita dziękuje ciociom za pamięć i wysyła
Własnie te 5 miesięcy przeleciało jak z bicza strzelił...aż moja rodzina pyta kiedy to zleciało
Kakaszka, Ty nie wymiekaj ze swoim facetem bo widzisz...taki tekst że masz Elizce podać leki bo on nie może spać...jezuuuu...co za typ
...i brawo dla Elizki za zjedzenie z apetytem marchewki
Zdrówka dla Oskarka dobrze, ze poszłaś ze synciem i wiesz co w trawie piszczy teraz będzie juz tylko lepiej
zdrówka dla męża Gochens...oby szybko wyszedł ze szpitala.
Malutkamilka ciuszki super...a śliników tyle że hoho na każdy dzień miesiąca Wikusia śliczna i ma fałdki dobre więc nic się nie martw
Marta dzięki za info na PW
Malutkamilka - współczuję torbieli...oby nie były groźne i szybko zniknęły.
kakaszka - jeśli kombinezon 74 jest za mały to pozostaje ci kupic 80 będzie ciut za duży ale to nic cos pod spód i już moja też ma kupiony na wyrost
Lece bo Lena się zkupkała na te 5-miesięcznice i musze ją przewinąć bo dupka delikatna i przeszkadza haha
...do miłego
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oskarek ciut lepiej,goraczki nie ma na razie,apetyt tez ma lepszy,mysle ze leki pomoga,wiec to jednak nie zabkowanie...dzisiaj probowalismy zjesc gruszke ale mu nie podeszla tak samo i jabluszko a z warzyw to tylko marchewke zje bo i brokula nie chce,ziemniaka z porem tez nie i na razie to wszystko,zrobie mu samego ziemniaczka zobaczymy jak zareaguje,a pozniej dynie no i groszku zielonego tez nie chce,wybredne to moje dziecko
to haniu sie wyczekalas w poczekalni,ale najwazniejsze ze wyniki dobre i wszystko ok
kakaszka to duza ta twoja panna jak w rozmiar 74 sie nie miesci
ja pozwoliłam wypić sobie pół desperado i chyba sie trochu wstawiłam ,spac mi sie chce,ale to akurat nie dziwi mnie jak w nocy 4 h spałam
Widzicie podobieństwo