BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #776345 przez violcia00
Ikunia nie szkodzi,człowiek jest omylny he he :P ,no ja tez mam nadzieje ze charakter bedzie miał mój,bo po moim B jakby mial to bym chyba zwariowała :lol:

unas tez piekna pogoda,ale niestety nie mozemy jeszcze isc na spacerek :(

Tomcio śliczny :kiss:

ide cwiczyc bo mały śpi B)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776368 przez KaRoLkA
Witam Was i ja :)

Tomuś ciocia też pozdrawia i śle całusy :kiss:

Violcia to dobrze że Oskarkowi ulżyło , a i nie martw się Gabryśka też wypisz wymaluj Tatuś i ze mnie to niema nic z wyglądu może jedynie kolor oczu, ale pocieszam się tym że może charakter będzie miała mój :)

Zosieńka
ślicznota a te jej oczęta to ahhh miodzio :D i ślicznie dziubek otwiera
Ikunia szybkiego pakowania i jeszcze szybszego rozpakowywania:)

Gochens
ja też poproszę te ćwiczenia bo Moja też tak się odgina czasami ;/

u Nas nocka taka sobie pobudki aż 4 ;/ o 00.00 , 1,50, 3.50 i 5,50 a koniec spania przed 8 ;/ coś mi się na dolnej powiece zrobiło i oko czerwone i swędzi no szlak :angry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U Nas dzisiaj słoneczko pięknie świeci także spacerek obowiązkowo :)
A tu Gabusia jak wcina dynie i przed spacerkiem :)

11 lata 2 miesiąc temu #776371 przez Marta1985
Ja gotuję ryż w bulionie z warzyw :) a zamiast oliwy można też olej rzepakowy no i zamiast wody ten wywar warzywny :)

Eh te chłopy .... :angry:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776385 przez Sophie25
Witamy sie i My!
Kurcze od rana nie mogłam wejsc na forum...

Zosia slicznotka, a piesek chciał jej szepnąć coś do uszka? :D :D W tej sukieneczce pieknie wyglada :)

A Gabi jak fajnie w tym futerku wyglada! :)

U nas dzis od rana deszczowo....

Dzisiaj posadziłam mała w foteliku jak sobie robiłam sniadanko w kuchni i tak sie odbiła że nozki wyszły jej z fotelika jak sie przestraszyłam strasznie odrazu podeszłam i zapiełam ją, zawsze siedziała spokojnie ale teraz jak sie juz tak unosi to bedzie siedzieć tylko zapieta, te foteliki co kupowałyście to od 9 kg są no nie? :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776388 przez Kasiasia
Kurde u mnie w przychodni dopiero miejsce na szczepienie 8 listopada :( jeju wiec jeszcze nie bedzie jedzonka innego przez 2 tyg.

Synus od 2 godzin spi mimo ze sąsiadka nad nami kula jakies beczki po podłodze;)

Dziękujemy z Tomusiem za komplementy.
Co do podobieństwa to wszyscy mowią że mąż, a moja mama mówi ze jak byłam mała to byłam identyczna, że nawet na głowie tak samo włosy miałam wytarte :)

11 lata 2 miesiąc temu #776391 przez aleksiaa88
Cześć
o pada deszcz
Wczoraj wieczorem małego odwiedził przyśpieszony mikołaj dostał kurtkę zimową i spodnie rozmiar 74 i wygląda w nich jak dresiarz a kurtka to chyba 80 jest trochę za duża ale co tam, więc nie zamierzam już kombinezonu kupować

11 lata 2 miesiąc temu #776426 przez cordis
Nadrobiłam Was drogie Panie.
Ja przez ostatnie kilka dni ledwo żywa byłam gorączka od 38,5 do 39,5 a do tego biegunka taka, że nie musiałam jeść tylko samo patrzenie na jedzenie wystarczyło ;-)

Fotki bobasów śliczne:) ale rosną szkraby nam:)
Z tego co widzę to już większość ze stałym jedzeniem próbowała, my na razie tylko soczki jabłkowy, śliwkowy, gruszkowy i marchewkowy i już są faworyci, mały picie zasysa tak, że dobrze że ten sylikon w butli jest.

a mam do Was takie"dziwne" pytanie idziecie na groby z dzieciakami?

11 lata 2 miesiąc temu #776436 przez Agusia83
Kochane,dajcie przepis na całe nóżki z kurczaka w piekarniku, by suche nie były...

tak w ogóle, dzień dobry :laugh: piszę z Artkiem na kolanach :silly:
jak pisałam wczoraj, wystarczyło go położyć na płaskiej powierzchni i od razu zaczął się przekręcać z pleców na brzuszek :laugh: jestem taka dumna...haha...

Zosia,ale z Ciebie księżniczka :laugh: i Ty to w 100% jesteś cała mama :laugh: te oczka do niepodrobienia :blink:

Mam też pytanko o zupki...bo wiem jak je zrobić, ale do czego je wkładacie i jak pasteryzujecie? ja mam sporo słoiczków z zupek kupnych bo mrożę też w nich mleko moje.A chętnie bym zrobiła spory zapas.

Kasiu, ja Cię bardzo dobrze rozumiem i mama jak, i koleżanka mają ras\cję, korzystaj ze studiów, w końcu synuś to też dziecko Twego męża.

Ikunia, obyście szybko się przeprowadzili :lol:

Ciekawe jak tam Abra?

11 lata 2 miesiąc temu #776459 przez malutkamilka
To olej rzepakowy tez sie nadaje? Chyba jak nie dostane tu w sklepach to bede musiala dodac bo moj luby zuzyl do konca i nie powiedzial ze sie skonczyl, ba nawet odlozyl go tam gdzie stal... pusta butelke...

eh faceci, jak dzieci ;)

Kurcze kurwicy dostaje z tymi wlosami. non stop zwiazuje bo nie lubie jak fruwaja luzem po mieszaniu, a tu gdzie sie nie obejrze tam wlosy! na mnie wlosy na Wiktorii wlosy, na podlodze wlosy, nawet na stole wlosy- matko keidy to sie skonczy.

Hmm co do zapasu zupek to tez z checia poczekam az ktoras sie wypowie co robi zapas, bo tez mam kilka sloiczkow po zupkach dla malej i bym jej zrobila kilka tylko jak probowalam wsadzic do nich mus jablkowy i zagotowac to nawet zakretki nie zaciagnelo wiec nie wiem czy sie one beda nadawac.

Ja juz ogarnieta ze wszystkim, pranie zrobione i wywieszone na balkonie, suche zebrane i poskladane, obiad ugotowany, posciel przebrana, mieszkanie pozmaitane. jeszcze tylko kurze i zmycie podlog ale to chyba jutro. Dzis jak mala zrobi sobie poobiednia drzemke to przygotuje ubrania dla mnie i Wiki na wszystkich swietych bo jutro wieczorem jedziemy do pradziadkow z moimi rodzicami na takkei male hallowyn (jak to sie pisze ?:)) i 1 listopada bedziemy od nich szli na cmentarz bo tam mamy groby.

11 lata 2 miesiąc temu #776460 przez aleksiaa88
Cordis my będziemy siedzieć w domu, mały ma katar forczy, a poza tym jak byłby zdrowy to i tak bym nie poszła po pierwsze nie ma miejsca na wózek i trzeba było by na rękach trzymać, przy takiej ilości osób to bez przerwy ktoś się przepycha tymi wąski ścieżkami więc nie raz bym już się przewróciła bo tak lizą i się rozpychają.
Nawet jakby była pogoda słoneczna i ciepła, a tak w ogóle to uważam, że to nie miejsce dla takiego małego dziecka i tak z tego nic nie wie.

To tylko moje zdanie.

11 lata 2 miesiąc temu #776476 przez Agusia83
Cordis, ja byłam z Emi na cmentarzu w dzień "wszystkich świętych" gdy miała niecałe 2 miesiące..byłam wówczas z moją mamą i jakos dałysmy rade, w tamtyk roku to bylismy juz w trójke...a raczej w czwórkę :silly: tyle, że Artus malutki w brzuszku.
A w tym roku tesciowa zostaje z dzieciakami a my jedziemy sami...z dwójka to już sporo zachodu.

Cordis, już wszystko w porzadku, wyleczyłaś się?

Tak Malutka, mozna dodawać do zupek olej rzepakowy, oliwę z oliwek lub troszkę masła.
Szacunek kochana, tyle rzeczy juz zrobiłaś? :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #776482 przez Marta1985
Ja narazie robie na biezaco zupk - tzn, na 2 dni :)

my mamy tescia tylko tu na cemntarzu wiec spacerkiem sie przejdziemy :)

11 lata 2 miesiąc temu #776486 przez Agusia83
Marta ja właśnie też ale fajnie byłoby mieć dużo zupek zrobionych i schowanych,..w gorszych dniach by się tylko wyciągało :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #776492 przez malutkamilka
No duzo zrobilam ale jak mi pot po d..ie ciekl bo chcialam zrobic jak mala spi. A ona nadal spi. myslalam ze sie zdrzemnie godzinke i pojdziemy na dwor ale chyba zaraz ja ubiore na spiocha i pojdziemy i tak w wozku bedzie spac a ja musze zrobic zakupy poki jest pogoda.

Co do cmentarza to pojde ale jak deszcz nie bedzie padal. fakt waskie uliczki i ludzi pelno ale damy rade bedzie nas 5 osob doroslych. ale zapowiadaja deszce wiec chyba bede siedziec w domu z mala a oni pojda.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776493 przez Agusia83
Malutka, podawałam ostatnio wymiary na 18 tydzień 7800 i 67cm :laugh:
Karolka, Gabrysia misiowa cudna :laugh: aż chce się ją wycałować....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka