BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #776981 przez KaRoLkA
Haniu to mnie uspokoiłaś, ale jak mowisz ze na pierwszy raz wystarczająco to ok :) a tak sie martwiłam bo cherbatki to 60 bez
problemu wypija :) a tarta pycha byla z porem boczkiem i serem żółtym :)
A jak twoja inspiracja na obiad ? Robiłaś czy to jutro dopiero ?

Sophie tylko martwie sie bo jak ja wezme na ręce to nóżki wygina do tyłu :/ w bujaczku to dobrze że są pasy bo by mi wypadła
tak sie wygina i pręży :/

Gochens co tam z mężem ? Kiedy wychodzi ? Ja też na ogół sama z mała i tacie to sie nawet uspac nieda bo wie że z tata to przewaznie zabawa :/

Bartusiu zdróweczka ciotka życzy :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777014 przez Gochens
kuźwa napisałam mega posta i mi wcieło!! :angry: :angry: :angry:

Nie będę znów opisywać swojego pokręconego dnia ale tak naprawdę od godziny jestem w domu. Cały dzień w rozjazdach. Byliśmy też u lekarza na USG przezciemiączkowym. Nic nie wykazało więc temat oka uważam za zamknięty- taki jego urok.

Jeśli chodzi o małża to mało co z tego rozumiem. Robili mu pukncję, która nic nie pokazała w sensie nic nie zebrali więc połamali mu przegrodę nosową :dry: :huh: Nie wiem po co ani na co. On w tym całym amoku też nie wie. Lekarza nie było nie mogłam się nic dowiedzieć. Jutro jadę to się dowiem.

Dziewczyny co do ćwiczeń to nie mamy żadnych szczególnych :huh: Ona stwierdziła, że to nie jest wzmożone napięcie i że rozwija się prawidłowo. Pokazała nam gdzie mamy ugniatać stopy bo COŚ tam zobaczyła.
Mówiła, żeby nosić przodem do świata, robić "samolot", jeśli dzieciaki mają kłopot, żeby się obrócić i próbują to żeby im pomóc. Hm nie podnosić za rączki do siadu.... można też jak siedzimy na podłodze to jedną nogę trzymać wyżej wtedy dziecko na brzuszku leży i klatkę ma na "wyższej" nodze a brzuszek na niżej, nogi "zwisają". Na wysokości jego oczu można dać zabawkę. Wtedy one się nogami odpychają i to niby dobre do raczkowania. Tyle wiem jeśli nie wiecie o co chodzi to jutro zrobie fote i Wam wstawie.

Dziewczyny przepisy wysyłajcie na tą pocztę, to będą w 1 miejscu :side:

Przepraszam, że dziś tylko o sobie ale padam na twarz ide się kąpać do póki syn śpi i się kładę :cheer:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777018 przez Ikunia1910
No widze że troszkę przystopowałyście... albo muja myja robicie :silly:
ja większosć rzeczy mam spakowane ale przeciez zbieramy sie dopiero w sobote wiec teraz mam jeden wielki burdel :angry: mam nadzieje ze sie odnajde.
Zosia po buraczku wyglądała jak Renesmee jeśli któraś ogladała Zmierzch :lol:
Bedziemy mieć różową kupkę hihi:)

Malutka bananek to chyba wzdymający jest ale jesli troszkę na smaka jej dajesz to ok, zresztą obserwuj. Ja miałam na banany i cytrusy długo dlugouczulenie, chyba nawet do 5 lat z tego co mi mama mówiła i do tej pory nie przepadam za tymi owocami. I wychodze z założenia że bezpieczniej zacząć od rodzimych warzyw i owoców bezpieczniej nie wiadomo jaką drogę przeszedł ten banan od zerwania :)

Sophie :zawartość żelaza w 100 g/produkty
< 1 mg/mleko i produkty mleczne, ziemniaki, ryby (większość), owoce (większość), ryż, warzywa (większość)

1 - 4 mg/pieczywo i inne produkty zbożowe, mięso, drób, jaja, niektóre warzywa (groszek zielony, boćwina, buraki)

> 4 mg/podroby (wątroba, nerki), suche nasiona roślin strączkowych, natka pietruszki

jedz na zdrowie i wracaj do żywych. Ładnie żeś się zaniedbała. A Ty Zosie karmisz piersia bo jeśli tak to podejrzewam że u niej również jest anemia :huh:

Gochens bez sensu złamali Twojemu m nos a nic nie znaleźli a głowa dalej boli, a tomografie mu robili? może to jakiś ucisk na jakiś nerw... bo ten ból to już chyba kilka miesięcy ma z tego co pisałas wcześniej? A ćwiczenia co dla Alana doatałas to takie same mi kazala pediatra robić jak byłam dwa miesiace temu identyczne, więc bez sensu tylko Ci dupe zawracali no ale przynajmniej teraz jesteś spokojna :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777026 przez Hania84
Zosiek śliczna Renesmee :kiss: aż ciotka buziaka musiała dać :)

Gochens :ohmy: ale Twój nacierpiał...ach ta służba zdrowia B) i jak chcesz się czegos dowiedzieć to nikogo nie ma B)

Oj tak wątroba ma dużo żelaza i natka pietruszki...w ogóle zielone warzywa mają sporo żelaza :) ciemny chleb i kasze też :) ponoć dwie kromki razowca zapewniają odpowiednia ilość żelaza na dzień. Gdzieś to niedawno czytałam.

Karolka ja swoją inspirację będę robiła dopiero w piątek :)

Lena śpi od 20 minut...a ja lecę pod prysznic :)

Bartuś zdrówka kotku :kiss:

aha Gochens dzięki za instruktarz :) właśnie zauważyłam, że Lena woli bardziej przodem do świata :) ...samolocik poćwiczymy i ze zabawka też :) Oczywiście pomagam się Lenie obracać :) ale muszę nie sadzać ją za rączki...bo czasem matkę coś strzeli i tak Lenitę sadza :S

11 lata 2 miesiąc temu #777029 przez malutkamilka
Eh mala juz spi, ciezki dzien byl dla mnie padam na twarz nawet nie mam sily wejsc do brodzika...

Agusia ja specjalnych cwiczen nie robie, Ewki skalpel, MelB 10 minutowy trening brzucha, ud i posladkow do tego rower 15 minut dziennie i 15 minut hoola hop i duzo duzo wody, zero slodyczy procz takich dni jak dzis ze az mnie rwie do nich i zero gazowanego

11 lata 2 miesiąc temu #777032 przez Sophie25
Ikunia ja karmie MM :)

11 lata 2 miesiąc temu #777036 przez Ikunia1910
Haniu z tym żelazem to jest taki myk że jest hemowe i niehemowe. Hemowe to to co się lepiej przyswaja a że my jesteśmy mięsożercy z natury to lepiej przyswajamy żelazo pochodzenia zwierzęcego. Czyli pomimo tego że np. na opakowaniu płatków kukurydzianych do mleka piszą ze dostarczaja super ilości żelaza to na dobra sprawe to zelazo wychodzi nam tylem a się nie wchłania ;)

ja niunie umyłam, połozyłam i teraz sobie pije tyskacza :blush:

Sophie to dobrze, ale dbaj o siebie bo nie ladnie to wygląda, musisz być zdrowa dla córci :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #777047 przez Marta1985
Ikuniu jak przyzaDzalas buraczki Zosi? :-) ja po ciąży mam do nich uraz ;-)

Karolka dawaj przepis :-) zamieszcze jeszcze ten od szosteczki ze schabem :-)

Bartuś dziękuje ciociom :-* goraczka spadła ale i tak jutro šie przejdę do lekarza :-(

Właśnie zjadłam 2 rzadki czekolady zagryzlam kabanosem którego Zagryzlam winogronem ;-)

11 lata 2 miesiąc temu #777052 przez KaRoLkA
Ale Zosiek fajnie wygląda z ta buraczkowa buźka :)

Hania to czekam na relacje :)

Gochens dziękuje za instrukcje , ja moją to przeważnie noszę przodem albo na samolocik .
a mężowi wspólczuje bo osobiscie na własnym nosie odczułam punkcje :/

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777054 przez KaRoLkA
Ale Zosiek fajnie wygląda z ta buraczkowa buźka :)
Ikunia daj przepis na buraczka :)

Hania to czekam na relacje :)

Gochens dziękuje za instrukcje , ja moją to przeważnie noszę przodem albo na samolocik .
a mężowi wspólczuje bo osobiscie na własnym nosie odczułam punkcje :/

Marta ale masz zachcianki :p ale ważne że smakowało :)

Mała śpi a ja juz po kąpieli , zrobiłam sobie kakao i odpoczywam :) a przepisik jutro rano podam :)

11 lata 2 miesiąc temu #777056 przez Ikunia1910
Martusia zaskoczyłas ponownie? :lol:
A buraczki wraz z małym pyrkiem gotowałam na parze i zblendowałam, dodałam kapke osełki i rozcieńczyłam troszkę wodą.No i dobrze kochana idz z maluchem na kontrole bo jakby co to zgasisz dziada w zarodku.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777063 przez Agusia83
Buraczkowa Zosia świetna i kupka to na pewno będzie czerwona, nie różowa :silly:
A ja piję Żywca :laugh: i czuje, że już mi uderzył do głowy...ja pierdzielę, trochę % i człowiek odlatuje a kiedys mógł pic i pić :silly:

Sophie, oj to musisz się leczyć i wydobrzeć...mam nadzieję, że dietka i zastrzyki pomogą.

Malutka, wow, to aż tyle ćwiczysz? jestes wielka :laugh:
Ja niestety aż tyle czasu nie mam...z dwójka maluchów jest inaczej, jak jedno spi, to drugie buszuje...wiec wolnego czasu dla siebie mam nie za wiele, chyba, że wieczorem...a wówczas jestem wypompowana i starcza mi siły na niewiele ćwiczeń.

w końcu pomalowałam paznokcie u nóg :laugh: kurcze, ale się fajnie z tym czuje :laugh:

Ikunia, podałaś mi pomysł na kolejne obiadki...dziś Artuś jadł marchewę z ryzem...wpitolił cały słoiczek napakowany papka do samego brzegu :woohoo:

11 lata 2 miesiąc temu #777066 przez Ikunia1910
Agusia wierze Ci ja jak po miesiacu sobie umalowalam na tzw kurwisty czerwień tak poczułam się na nowo kobietą.
A na piwko reagujemy podobnie hihi możemy razem zacząć śpiewać.
ps. Kupka na prawde będzie czerwona :cheer:

11 lata 2 miesiąc temu #777070 przez Agusia83
Nie ma sprawy, Ikunia, ja uwielbiam śpiewać :laugh: Kiedys nawet poszlam na kasting chyba do programu :cos tam do gwiazd" :silly: nie pamietam dokładnie nazwy...ale mnie nie przyjęli...ale za to spiewałam każdemu dziecku jak było w brzuszku i nadal spiewamy już razem :laugh:

Tak tak, będzie czerwona :laugh: ...tak jak po szpinaku zielona, a po marchewie pomarańczowa :laugh:

A żebys wiedziała, że poczułam się jak prawdziwa kobieta :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #777072 przez Ikunia1910
ja to myślę ze trzeba będzie zrobić zrzute na jakieś małe domowe studio i nagramy płytke z kołysankami dla naszych dzieciaków:) tyle u nas na forum talentów ze az szok, ja moze odszukam zaraz piosenke która nagrywałam do teatru o czarownicach tak halloweenowo:P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka