- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
problemu wypija a tarta pycha byla z porem boczkiem i serem żółtym
A jak twoja inspiracja na obiad ? Robiłaś czy to jutro dopiero ?
Sophie tylko martwie sie bo jak ja wezme na ręce to nóżki wygina do tyłu :/ w bujaczku to dobrze że są pasy bo by mi wypadła
tak sie wygina i pręży :/
Gochens co tam z mężem ? Kiedy wychodzi ? Ja też na ogół sama z mała i tacie to sie nawet uspac nieda bo wie że z tata to przewaznie zabawa :/
Bartusiu zdróweczka ciotka życzy :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Nie będę znów opisywać swojego pokręconego dnia ale tak naprawdę od godziny jestem w domu. Cały dzień w rozjazdach. Byliśmy też u lekarza na USG przezciemiączkowym. Nic nie wykazało więc temat oka uważam za zamknięty- taki jego urok.
Jeśli chodzi o małża to mało co z tego rozumiem. Robili mu pukncję, która nic nie pokazała w sensie nic nie zebrali więc połamali mu przegrodę nosową Nie wiem po co ani na co. On w tym całym amoku też nie wie. Lekarza nie było nie mogłam się nic dowiedzieć. Jutro jadę to się dowiem.
Dziewczyny co do ćwiczeń to nie mamy żadnych szczególnych Ona stwierdziła, że to nie jest wzmożone napięcie i że rozwija się prawidłowo. Pokazała nam gdzie mamy ugniatać stopy bo COŚ tam zobaczyła.
Mówiła, żeby nosić przodem do świata, robić "samolot", jeśli dzieciaki mają kłopot, żeby się obrócić i próbują to żeby im pomóc. Hm nie podnosić za rączki do siadu.... można też jak siedzimy na podłodze to jedną nogę trzymać wyżej wtedy dziecko na brzuszku leży i klatkę ma na "wyższej" nodze a brzuszek na niżej, nogi "zwisają". Na wysokości jego oczu można dać zabawkę. Wtedy one się nogami odpychają i to niby dobre do raczkowania. Tyle wiem jeśli nie wiecie o co chodzi to jutro zrobie fote i Wam wstawie.
Dziewczyny przepisy wysyłajcie na tą pocztę, to będą w 1 miejscu
Przepraszam, że dziś tylko o sobie ale padam na twarz ide się kąpać do póki syn śpi i się kładę
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
ja większosć rzeczy mam spakowane ale przeciez zbieramy sie dopiero w sobote wiec teraz mam jeden wielki burdel mam nadzieje ze sie odnajde.
Zosia po buraczku wyglądała jak Renesmee jeśli któraś ogladała Zmierzch
Bedziemy mieć różową kupkę hihi:)
Malutka bananek to chyba wzdymający jest ale jesli troszkę na smaka jej dajesz to ok, zresztą obserwuj. Ja miałam na banany i cytrusy długo dlugouczulenie, chyba nawet do 5 lat z tego co mi mama mówiła i do tej pory nie przepadam za tymi owocami. I wychodze z założenia że bezpieczniej zacząć od rodzimych warzyw i owoców bezpieczniej nie wiadomo jaką drogę przeszedł ten banan od zerwania
Sophie :zawartość żelaza w 100 g/produkty
< 1 mg/mleko i produkty mleczne, ziemniaki, ryby (większość), owoce (większość), ryż, warzywa (większość)
1 - 4 mg/pieczywo i inne produkty zbożowe, mięso, drób, jaja, niektóre warzywa (groszek zielony, boćwina, buraki)
> 4 mg/podroby (wątroba, nerki), suche nasiona roślin strączkowych, natka pietruszki
jedz na zdrowie i wracaj do żywych. Ładnie żeś się zaniedbała. A Ty Zosie karmisz piersia bo jeśli tak to podejrzewam że u niej również jest anemia
Gochens bez sensu złamali Twojemu m nos a nic nie znaleźli a głowa dalej boli, a tomografie mu robili? może to jakiś ucisk na jakiś nerw... bo ten ból to już chyba kilka miesięcy ma z tego co pisałas wcześniej? A ćwiczenia co dla Alana doatałas to takie same mi kazala pediatra robić jak byłam dwa miesiace temu identyczne, więc bez sensu tylko Ci dupe zawracali no ale przynajmniej teraz jesteś spokojna :*
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Gochens ale Twój nacierpiał...ach ta służba zdrowia i jak chcesz się czegos dowiedzieć to nikogo nie ma
Oj tak wątroba ma dużo żelaza i natka pietruszki...w ogóle zielone warzywa mają sporo żelaza ciemny chleb i kasze też ponoć dwie kromki razowca zapewniają odpowiednia ilość żelaza na dzień. Gdzieś to niedawno czytałam.
Karolka ja swoją inspirację będę robiła dopiero w piątek
Lena śpi od 20 minut...a ja lecę pod prysznic
Bartuś zdrówka kotku
aha Gochens dzięki za instruktarz właśnie zauważyłam, że Lena woli bardziej przodem do świata ...samolocik poćwiczymy i ze zabawka też Oczywiście pomagam się Lenie obracać ale muszę nie sadzać ją za rączki...bo czasem matkę coś strzeli i tak Lenitę sadza
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Agusia ja specjalnych cwiczen nie robie, Ewki skalpel, MelB 10 minutowy trening brzucha, ud i posladkow do tego rower 15 minut dziennie i 15 minut hoola hop i duzo duzo wody, zero slodyczy procz takich dni jak dzis ze az mnie rwie do nich i zero gazowanego
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja niunie umyłam, połozyłam i teraz sobie pije tyskacza
Sophie to dobrze, ale dbaj o siebie bo nie ladnie to wygląda, musisz być zdrowa dla córci
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Karolka dawaj przepis zamieszcze jeszcze ten od szosteczki ze schabem
Bartuś dziękuje ciociom :-* goraczka spadła ale i tak jutro šie przejdę do lekarza
Właśnie zjadłam 2 rzadki czekolady zagryzlam kabanosem którego Zagryzlam winogronem
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hania to czekam na relacje
Gochens dziękuje za instrukcje , ja moją to przeważnie noszę przodem albo na samolocik .
a mężowi wspólczuje bo osobiscie na własnym nosie odczułam punkcje :/
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ikunia daj przepis na buraczka
Hania to czekam na relacje
Gochens dziękuje za instrukcje , ja moją to przeważnie noszę przodem albo na samolocik .
a mężowi wspólczuje bo osobiscie na własnym nosie odczułam punkcje :/
Marta ale masz zachcianki ale ważne że smakowało
Mała śpi a ja juz po kąpieli , zrobiłam sobie kakao i odpoczywam a przepisik jutro rano podam
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A buraczki wraz z małym pyrkiem gotowałam na parze i zblendowałam, dodałam kapke osełki i rozcieńczyłam troszkę wodą.No i dobrze kochana idz z maluchem na kontrole bo jakby co to zgasisz dziada w zarodku.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
A ja piję Żywca i czuje, że już mi uderzył do głowy...ja pierdzielę, trochę % i człowiek odlatuje a kiedys mógł pic i pić
Sophie, oj to musisz się leczyć i wydobrzeć...mam nadzieję, że dietka i zastrzyki pomogą.
Malutka, wow, to aż tyle ćwiczysz? jestes wielka
Ja niestety aż tyle czasu nie mam...z dwójka maluchów jest inaczej, jak jedno spi, to drugie buszuje...wiec wolnego czasu dla siebie mam nie za wiele, chyba, że wieczorem...a wówczas jestem wypompowana i starcza mi siły na niewiele ćwiczeń.
w końcu pomalowałam paznokcie u nóg kurcze, ale się fajnie z tym czuje
Ikunia, podałaś mi pomysł na kolejne obiadki...dziś Artuś jadł marchewę z ryzem...wpitolił cały słoiczek napakowany papka do samego brzegu
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A na piwko reagujemy podobnie hihi możemy razem zacząć śpiewać.
ps. Kupka na prawde będzie czerwona
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Tak tak, będzie czerwona ...tak jak po szpinaku zielona, a po marchewie pomarańczowa
A żebys wiedziała, że poczułam się jak prawdziwa kobieta
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa