BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #777697 przez srenka_918
Witam Was ;) Ikunia zaraz Cię odsłucham, bo mi dziewczyny ochoty narobiły na Ciebie ;) ha ha ;)

Pawełek z obiadków to zajada marchewkę z ziemniaczkiem, osobno tych warzyw nie dotknie a razem zje ;) Ale max 50ml, więcej mu się nie mieści... a dziś zjadł 30ml musu jabłkowego, kiedyś mu już dawałam ale pluł, teraz ładnie zjadł ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #777727 przez Hania84
Co tu taka siszaaaaa? :blink:

Wszystkie na Haloween?? :P

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777736 przez KaRoLkA
Sukces Gabi zjadła jabłuszko od taty :D
A teraz cyc po kapieli i spanko :)

U nas tu niema ani halloween ani wszystkich świętych i normalnie się pracuje :)

Powiedzcie mi czy jak wezme ferwex na przeziębienie to mogę karmić czy lepiej dac MM ? Bo coś mnie bierze katar, bol głowy i zimno mi jak niewiem :/

11 lata 2 miesiąc temu #777742 przez szósteczka
pewnie zalerzy jak szybko bedziesz karmic od wziecia tabletki ale kiedys slyszalam ze lepiej karmic bo wtedy dziecko uodparnia sie na chorobe ktora cie bierze ale nie wiem jak to do konca z tym jest trzymaj sie cieplo pij.herbatke z miodem i cytrynka i jedz duzo czosnku a i jeszcze wymocz nogi w goracej wodzie z sola a jak boli gardlo to plucz woda z sola no i moze jakies inhalacje.

11 lata 2 miesiąc temu #777746 przez KaRoLkA
Szósteczka dziękuje Ci bardzo za rady :) gardło nie boli , tylko mnie przewiało :/

11 lata 2 miesiąc temu #777752 przez Ikunia1910
Dziekuje wszystkim za wyrazy uznania :kiss:

Karolka jak polozysz Gabi spac to sie napij tego ferwexu ale to juz chyba w takiej krytycznej sytuacji, tam strasznie duzo kest aspartamu i innych dziadostw. To moze lepiej ominac jedno karmienie jak chcesz to wziąć?

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #777767 przez Hania84
Karolka to trochę smutno że nie macie tam takich świąt.
Tu w DE gdzie ja jestem (na południu) to obchodzi się Wszystkich świętych i juto jest wolne od pracy...ale z tego co wiem to na północy niemiec nie obchodzą też tego święta.

Dzieciaki chodzą co chwilę i dzwonią do drzwi...już chyba ze 6 razy...a słodyczy to bym musiała mieć nie wiem ile :P

Lena wypiła mleko i fika ostro nogami...taki humor i werwę dostała że jeszcze chyba z godzinę nie będzie spać :P

11 lata 2 miesiąc temu #777785 przez kakaszka
no wiec tak, kalafiorek jakos wszedl :) troszke sie krzywila, ale dziubkaotwierala, az po ktorej lyzeczce sie poplakala, nie wiem czy miala dosc, czy chciala jeszcze :D ale stwierdzilam, ze ma dosc :) takze nie bylo zle.

za to pozniej koncert, spac chce, ale jak tylko dam poziomo nawet na rekach to krzyk, takze dzis nawet nie dalam rade ja wykapac, dalam troche mleka i przy jedzeniu zasnela, zobaczymy ile wytrzyma na tak malej dawce.

dzieki bogu u nas nikt po domach nie chodzi, bo bym chyba zamordowala wszystkie dzieci :)

aha zapomnialam sie wam pozalic na babke co mi ciagle podchodzi dow wozka i cala morde tam wsadza. ostatnio wychodze zaczelam pzykrywac elize i takie tam a tu juz leb w wozku ( taka z 70 lat, glucha calkowicie, o czym sie dowiedzialam pozniej, zezowata, no typowa wiedzma), a do niej normalnie prosze mi nie zagladac do wozka, ta nic, a w krzyk wzielam wozek i ucieklysmy, a dzis znowu. to dzis nie wytrzymala tak wrzeszczalam jak nigdy, po czym zrozumialam, ze ona glucha, az musialam ja odepchac, no bo prawie mnie szlak trafil. jesli jeszcze raz sie zdarzy to sie za siebie nie recze. jak w wiadomosciach bedzie, ze 24 letnia kobieta pobila babcie, to wiedzcie, ze to ja :D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777787 przez Ikunia1910
No niunia ululana ja lece pod prysznic i tez spac bo z rana pakuje Zoske w chomonto i robimy objazd po cmentarzach:)
A później dopakowac reszte i w sobote juz w naszym domku:)
:blush:

Dobrej nocki mamuśki:*

Haha Kakaszka dobij wiedźme dzis halloween więc jakos to władze ZROZUMIOM ;)

A i jeszcze pytała ktoras jak ja to robie ze Zosiek taki malo brudny przy zarciu no wiec tak " Zosia AM" ona otwiera szeroko buzie jakby karmienie łyżeczką wyssala z mlekiem matki :p

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #777791 przez KaRoLkA
Ikunia doszłam do wniosku ze dzisiaj cherbatka z cytrynka i miodem a jak nic nieda to jutro wezme cos mocniejszego :)

U nas to sa tak jakby wojewodztwa i w kazdym jest inne prawo i zwyczaje ja mieszkam w katolickim i wszystko jest zamkniete ale pracujemy w innym i tego święta się nie uznaje wiec pracuja :/ a i dzieci nie chodza po słodycze a szkoda bo podoba mi się ten zwyczaj w innych panstwach :)

Gabi zjadła cyca i dałam jej jeszcze 60ml MM i 2/3 zjadła i śpi , coś mi cyce szwankuja :(

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777792 przez Gochens
wieczorek ;)

Martusia muszę Cię pochwalić za przepisy super wyglądają ;-) No i fajnie, że mamy wsjo w jednym miejscu :)
Ikunia właśnie lecisz w tle ;) Powiem, Ci masz ten głosik fajniutki !
Kakaszka no kochana masz co nosić ale wiesz jak to mówią, że dziecko to słodki ciężar:) Całuski dla Elizki za chwile grozy.
Karolka może rzeczywiście odpuść jedno karmienie no albo jakiś czosnek z miodem i mlekiem?
Hania nasze dzieciaki to chyba się zmówiły bo Alan też marchewy NIE dyni-bani NIE heh narazie walcze jutro jeszcze dynia a od doboty znów lecę z marchewką ;)

Ja już u mężuśka byłam Alaśka wykąpałam, poćwiczyłam i teraz sobie oglądne coś i też niebawem lecę do snulandi.

Karolka w książce "poradnik karmienia piersią " jest napisane, że jak dasz dziecku mm po cycu to ZAWSZE wsunie także nie martw się :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #777800 przez Gochens
Agusia kiedyś chyba pytałaś o pomysł na kurczaka

mondonne.pl/niezwykly-kurczak/

mojej znajomej blog a ten kurczak wydaje się ciekawy. Może wrzucę go do Naszych przepisów jak myślicie?

11 lata 2 miesiąc temu #777802 przez Hania84
Karolka to głupio tam trochę u Was bo jak katolicka część w której mieszkasz to tym bardziej powinno się to święto obchodzić bo ono właśnie katolickie jest.

Gochens - no chyba faktycznie się zmówili :D A jak tam mąż? Lepiej się czuje? kiedy wychodzi?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777804 przez KaRoLkA
Gochens kamień z serca :) ale i tak coś kiepsko bo jak odciagam to 100 ml z obu piersi a mała zamiast jesc cyca to zasypia :/

Hania takie uroki szwajcari hehe

Dziewczyny wysylajmy wszystkie fajne sprawdzone przepisy na poczte bedzie taka poczto-ksiazka kucharska :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777806 przez Hania84
Gochens - przepis ekstra !!! Wysyłaj go do nas na pocztę i podpisz w tytule "niezwykły kurczak" to będzie wiadomo :) na pewno spróbuję to zrobić :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka