BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778144 przez Hania84
aleksiaa moja Lena robi identycznie z butelachą :) przy czym ciągnie mnie jeszcze za palce i takie tam różne :blink:

ojjj tak rogale marcińskie są zarąbiste mmmmm pycha :) takich jak w Poznaniu nie jadłam jeszcze nigdzie. Ogólnie w całej wielkopolsce można je spotkać ale w Poznaniu są najlepsze.

U nas w domu np. są krokiety ziemniaczane...ziemniaki gotuje się, rozgniata, dodaje makę pszenną jajko, pieprz, natkę pietruszki i żółty tarty ser...tworzy się krokiety i robi panierkę (maka, jajko, bułka tarta) i na patelnię...a podaje to się ze sosem koperkowym :) pyyyszne :) ale nie wiem czy to tylko we WLKP. jest...teraz wszystkie kuchnie sie bardzo pomieszały i juz ciężko znalźć cos co podaje się tylko w tym jednym domu czy regionie.

Lena po drzemce...zaraz ją kapiemy i pewnie koło 21-ej zaśnie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778167 przez violcia00
Oskar spi od 19stej,wykapany i najedzony,a ja ide ogladac film i moze cos zjem,moj pojechal na trening wiec samotnie posiedze.

U nas to chyba takie same potrawy jak wszedzie.

Krokietów ziemniaczanych nie jadlam jeszcze,tylko z kapusta i miesem :P

Widac ze wszystkie mamuski swietuja,a szarlotka wyszla pyszna,juz pol jej nie ma :lol:

A przypomniałam sobie ze na 30che mezula robilysmy z tesciowa fajna salatke brokulowa,wysle przepis,moze i Wam posmakuje :lol:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778187 przez KaRoLkA
Jaka Lenitka cudaśna i taka zadowolona :)
Ja też nie jadłam jeszcze takich krokietow z ziemniakami a Wy jadłyscie krokiety z farszem do pierogów ruskich ? To dopiero uczta :)

Violcia cieszę się ze smakowało :)

My po zakupach, kolacji , mała pojedzona śpi i mąż razem z Nią:/ na darmo malowalam paznokcie na czerwono jak on i tak idzie spac z kurami :/ więc sama ogladam romansidło "wciąż ją kocham"
A Gabi jak ja karmie to mnie mizia rekami he he takie to fajne :)

11 lata 2 miesiąc temu #778194 przez Hania84
Lena zasnęła na kanapie koło nas...muszę ją przenieść zaraz.

Na pewno dobre takie krokiety :)

a to na czasie teraz :)
kuchnia.wp.pl/przepis/7676/1/kremowy-sernik-z-dynia-.html

11 lata 2 miesiąc temu #778200 przez Agusia83
dziewczynki mnie dawno nie było, ale wczoraj miałam zalatany dzień z dzieciakami, wieczorem teściowa została z brzdącami, a mu pojechalismy na wieczorne zakupy....dziś od rana siedziałam w kuchni i gotowałam łazanki, obiadki dla Artka i robiłam galaretki z bananami i rodzynkami :laugh: a że Artuś dziś coś marudny, to ciagle odchodziłam z kuchni i musiałam si,e nim zajmowac i uwierzcie mi, że zaczęłam wszystko robić o 8:40, a wyszłam z kuchni dopiero o 13...

Z tymi przepisami to niezła sprawa :laugh: już się nie mogę doczekać jak zrobię tego kurczaka od Gochens, do tego szarlotki wszystkie i krokiety ziemniaczane też brzmią smacznie.

Ja uwielbiam placuszki drożdżowe...do prawda żadna koleżanka z Krakowa o nich nie słyszała, ale jak próbowały to mówiły, że palce lizać.
Robi się je tak samo jak kopytka, tylko dodaje się drożdże i formuje się placuszki w kształcie sznycli..tzn kotletów mielonych...bo w każdym regionie i naczej to się nazywa...
później smaży się na oleju i podaje z cukrem...ja też je lubię z sosem pieczarkowym :laugh:

A lubicie naleśniki z szarszem od pierogów ruskich i na to sos pieczarkowy? Mniam, mniam :laugh:

jak któs lubi brokuły i czosnek, to znam super sałatkę
brokuły, kukurydza z puszki, jajka na twardo, pomidory i do tego własnoręcznie robiony sos czosnkowy... :lol:

Kluski leniwe z sera lubicie? Bo ja bardzo :lol:

Może napiszmy jak robimy lasagne? Bo pewnie kazda inaczej.

Mój murzynek też jest swietny, albo tort z bita śmietana i dźemem wisniowym, bądź truskawkowym...oliwkowiec z truskawkami, pyszne ciasteczka drożdżowe z marmoladą :laugh:

Super, wysyłajmy te przpisy...będziemy mogły serwować domownikowm cuda :laugh:

Kakaszka, jak dla mnie to śmiech na sali, co opowiada Twoja t...tak samo jak Szósteczka byłam w każdej ciąży na cmentarzu tego roku w maju nawet na pogrzebie mojej chrzestnej...i jak Emi była nie ochrzona to też tak chodziłam...

Zrobiłam dziś Artusiowi buraczki...ale się nimi zajadał :lol:

Lenita spacerkowa piękna :lol:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778203 przez Hania84
oooo Agusia ale się rozpędziłaś z tymi pysznościami :D wysyłaj na maila naszego szybko :lol: będzie w czym wybierać :silly:

a te galaretki z bananami i rodzynkami musiały byc świetne :) nigdy takich nie robiłam :)

To Artuś ale będzie miał wyżerkę jak tyle mama narobiła pyszności :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778207 przez Gochens
Lepiej późno niż wcale ;-)

Flippo, Pawcio stówka!! :kiss:
Klara gratki dla zebulka.
Lenita pięknie się prezentuje ;-)

Ale nowych przepisów przybywa! super! Będzie co gotować!

My dziś już wyruszyliśmy po 10 najpierw do mamy autem a później spacerem na cmentarz. Ludzi dużo ale przejść się dało. Po cmentarzu do babci na obiad a po znów na cmentarz. Zawsze lubiłam chodzić wieczorem jak ciemno a lampki oswietlały cmentarz;-)
Po powrocie do domu tak mnie głowa rozbolala że szok. Na szczęście psa zostawiam u teściów więc miałam luz. Alan po kąpieli usnął sam w 5 minut!!!! A ja kimnelam się 2 godziny. I tak wstałam o 21,30 i spać dalej nie mogę :dry:

Violcia nie zazdroszczę nowych sąsiadów :S
Kakaszka co to za nowy zabobon bo chyba tylko tak można to nazwać. :blink:
Hania zazdroszczę tych nocy. Też bym mogła tyle spać :woohoo:
Agusia ja leniwych coś nie lubię ale kopyta wcinam aż miło. A tego torcika też bym zjadła! Oj tak
Szósteczka my też zawsze całą rodziną tą dalszą spotkaliśmy się na cmentarzu a teraz tak jakoś wszytko się rozeszlo w cholerę. Zdrówka dla córy!

Jutro walczymy z marchewką dalej. Mam nadzieję że w końcu przestanie nią pluc.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778221 przez violcia00
No moj mezulek tez teraz zadowolony ze mu takie pyszności serwuje :silly: ,ale nie ma co za bardzo ich rozpieszczac.

Takich wynalazków jak krokiety z farszem do ruskich czy nalesniki nigdy nie jadlam ale mozna sprobowac :blink:
;)

Kluski leniwe uwielbiam,brokuly tez al e z czosnkiem nie przesadzam ;)

Zobaczcie na moich chłopakow :lol:
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #778224 przez Gochens
Hehehe Violcia jaki fajny widok! ;-) fajne zdjęcie ;-) no i widzę nowe suwaczki i awatara, pięknie!

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778226 przez Hania84
Violcia normalnie padłam z tego zdjęcia :D jest BOSKIE :lol: świetnie to wygląda :)

Gochens może spróbuj teraz coś innego już podać Alankowi bo jak wciąż tą marchewę to się zniechęci i ciężej będzie jadł inne rzeczy. Rób zmiany :) A do marchewy wrócisz za kilka dni :) ja mojej też podaję co drugi, trzeci dzień cos innego :)
Też lubie wieczorne spacery na cmentarz we wszystkich świętych i tą mistyczna atmosferę :)

Violcia no nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie :lol: podoba mi sie jak diabli :) Oskarek tak słodko wygląda przy tym laptopie , jakby już wszystko rozumiał co tam pisze :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #778239 przez Gochens
Ta zdjęcie wymiata :lol:

Ja spać wciąż nie mogę więc zaczęłam ogarniać mieszkanie :huh: dobra pora nie ma co.

Haniu teraz "jadł" banie z ziemniakiem. Na początku dostał marchew a teraz dostanie marchew plus ziemniak. Po niedzieli wyskocze i kupię coś zielonego a później zacznę z owocami. Chciałbym żeby zaczął jeść ładnie warzywa i dopiero owoce no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu :)

11 lata 2 miesiąc temu #778266 przez Ikunia1910
Czesc dziewczynki.

Julia gratulacje kochanie, mamy pierwszy ząbek na forum :)
Lenka śliczna gwiazda.
Violcia Twoje chłopaki wygladaja odlotowo :blush:

Super ze tyle inspiracji kulinarnych, Martusia ogarniasz wszystko kochanie? Bo z tego co widze to sporo tego a przyznam ze jeszcze nie weszlam w poczte w przepisy bo calyczas cos i nie mam wolnego zeby na spokojnie je przejrzac :(

Wczoraj cmentarze i male świętowanie pod wieczor. Rodzinka jak to rodzinka ciesza sie ze wreszcie cos sie ruszylo ze B. pierdzielnal piorun i ze z osoby kazacej usunac ciaze zrobil sie przykladny ojciec, tylko mama sie czepia ze calyczas pracuje i ze troche malo tego czasu nam poświęca. No ale jak to mama martwic sie nie przestanie. A w koncu dlatego sie przeprowadzamy zeby byc razem na codzien.
A swietowalismu halloweenowe urodziny mojej babci, zaduszkowe urodziny mojej mamy no i takie moje pozegnanie.
Ale wszyscy twardzi bez łez sie obylo, ale dobre rady byc musialy haha:)

Niunia zasnela mi wczoraj o 19:30 jest 7:30 a ta dalej kima mnie cycki zaraz wybuchna:p

Martusia a co doktor Ci mówiła o jajcu w diecie?

Lece na kawke, pod prysznic w miedzy czasie ogarne mala jak wreszcie wstanie i dopakuje drobne pierdoly i kierunek DOM :blush:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778276 przez Agusia83
Witam się z rana jako chyba po raz pierwszy pierwsza :laugh: ...przecie druga jestem :silly:

Od razu się poprawiam i składam życzonka wczorajszym piatkowiczom :laugh: Pawełku i Filipku, sto lat :laugh:
Juleczko, samych bielutkich ząbków Ci życzę, jesteś naszą królową ząbków :laugh:

Violcia, zdjęcie chłopaków bombowe :lol: Nadaje się do jakiegos programu :lol:

Ikunia, Zosia jeszcze chrapie?Kurcze, jak Ty to robisz? I śpi tak po cycu? Zazdroszczę...chociaż i tak ostatnio nie jest źle, dzis mieliśmy pobudkę o 00:50, a o 4 cyc i spanko do 7 :lol: ...oczywiście dostał mleczko i był tak zmęczony pracą w kamieniołomach, że musiał się kimnąć i śpi jeszcze z tata, a ja z Emi urzędujemy w pokoju :lol:

Ikunia, rady od rodzinki zawsze będą, nawet jak ich nie bedziesz chciała :silly: a rodzinka choć bedzie mogła Cię odwiedzać, to i tak będzie za Tobą bardzo tesknić, w końcu w domu zrobi się pusto bez Ciebie i Zosieńki.

Wczoraj wracając z 1 cmentarza zadzwoniła do nas ciocia, że przewróciła się u nas pod blokiem na schodach :( wszystko skończyło się na pogotowiu, na szczęście z głową wszystko w porządku, ale ręka poszła do szyny, bo kość w nadobojczyku pękła :( ...bidusia, jaka rostrzęsiona była...wiecie, ona już 75 lat...ale śmiga jak nie jeden młody...

Tak więc dziś idziemy całą 4-czką na cmentarz, który jest na naszym osiedlu.

Artek się właśnie obudził..

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a tak pięknie leży na brzuszku...jestem w szoku bo jeszcze dzień wcześniej pływał na macie
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778287 przez Hania84
Witam :)

Lena zasnęła wczoraj chwile po 21...obudziła sie o 3 na mleko i spała do 7...ale widziała, że my jeszcze śpimy i nudno więc zdrzemnęła się jeszcze do chwile po 8 :lol:
Teraz leży jeszcze w łóżeczku...ale słyszę, ze coś jej sie przestaje podobać :silly:

a mój dzis w pracy...i pewnie trochę posiedzi bo niemcuchy ogólnie maja długi weekend więc pewnie będzie najazd na myjni :angry:

Ikunia - fajnie, że już NA SWOIM :) powodzenia w całokształcie teraz :) teraz to Ty taka HAUSFRAU będziesz :blink:

Agusia - oj smutne że tak się przytrafiło cioci ...oby ręka jak najszybciej sie wygoiła...chociaz w takim wieku pewnie dłuższa rekonwalescencja będzie. Twoje szkraby super :) a Artus może podać rękę Zosi...takie dwa małe wampirki :lol:
I brawo za poprawne leżenie na macie :)

Moja Lena od przed wczoraj prostuje już ręce w łokciach jak lezy na brzuchu :) Bardzo się cieszę :)

My po mleku znów do sklepu wyruszamy bo musze kupic biszkopt :lol:
Karolka a powiedz mi jak drugim biszkoptem przykryję ta masę to mi nie upadnie? Bo wiem że u nas są podwójne biszkopty w paczce i szkoda mi ten drugi wyrzucić ...albo robic dwa takie same placki (w ogóle dwa sa mi nie potrzebne bo nie zjemy tyle)

miłego dnia :)

11 lata 2 miesiąc temu #778302 przez Agusia83
Haniu, gratulacje dla Lenity :laugh:
To jest niesamowite jak w pierwszym roku życia dzieciaki zdobywają tyle umiejętności :laugh: Wiecie, że dorosły człowiek w zyciu by tylu rzeczy się nie nauczył w tak krótkim czasie?...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka