- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
ojjj tak rogale marcińskie są zarąbiste mmmmm pycha takich jak w Poznaniu nie jadłam jeszcze nigdzie. Ogólnie w całej wielkopolsce można je spotkać ale w Poznaniu są najlepsze.
U nas w domu np. są krokiety ziemniaczane...ziemniaki gotuje się, rozgniata, dodaje makę pszenną jajko, pieprz, natkę pietruszki i żółty tarty ser...tworzy się krokiety i robi panierkę (maka, jajko, bułka tarta) i na patelnię...a podaje to się ze sosem koperkowym pyyyszne ale nie wiem czy to tylko we WLKP. jest...teraz wszystkie kuchnie sie bardzo pomieszały i juz ciężko znalźć cos co podaje się tylko w tym jednym domu czy regionie.
Lena po drzemce...zaraz ją kapiemy i pewnie koło 21-ej zaśnie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas to chyba takie same potrawy jak wszedzie.
Krokietów ziemniaczanych nie jadlam jeszcze,tylko z kapusta i miesem
Widac ze wszystkie mamuski swietuja,a szarlotka wyszla pyszna,juz pol jej nie ma
A przypomniałam sobie ze na 30che mezula robilysmy z tesciowa fajna salatke brokulowa,wysle przepis,moze i Wam posmakuje
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja też nie jadłam jeszcze takich krokietow z ziemniakami a Wy jadłyscie krokiety z farszem do pierogów ruskich ? To dopiero uczta
Violcia cieszę się ze smakowało
My po zakupach, kolacji , mała pojedzona śpi i mąż razem z Nią:/ na darmo malowalam paznokcie na czerwono jak on i tak idzie spac z kurami :/ więc sama ogladam romansidło "wciąż ją kocham"
A Gabi jak ja karmie to mnie mizia rekami he he takie to fajne
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na pewno dobre takie krokiety
a to na czasie teraz
kuchnia.wp.pl/przepis/7676/1/kremowy-sernik-z-dynia-.html
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Z tymi przepisami to niezła sprawa już się nie mogę doczekać jak zrobię tego kurczaka od Gochens, do tego szarlotki wszystkie i krokiety ziemniaczane też brzmią smacznie.
Ja uwielbiam placuszki drożdżowe...do prawda żadna koleżanka z Krakowa o nich nie słyszała, ale jak próbowały to mówiły, że palce lizać.
Robi się je tak samo jak kopytka, tylko dodaje się drożdże i formuje się placuszki w kształcie sznycli..tzn kotletów mielonych...bo w każdym regionie i naczej to się nazywa...
później smaży się na oleju i podaje z cukrem...ja też je lubię z sosem pieczarkowym
A lubicie naleśniki z szarszem od pierogów ruskich i na to sos pieczarkowy? Mniam, mniam
jak któs lubi brokuły i czosnek, to znam super sałatkę
brokuły, kukurydza z puszki, jajka na twardo, pomidory i do tego własnoręcznie robiony sos czosnkowy...
Kluski leniwe z sera lubicie? Bo ja bardzo
Może napiszmy jak robimy lasagne? Bo pewnie kazda inaczej.
Mój murzynek też jest swietny, albo tort z bita śmietana i dźemem wisniowym, bądź truskawkowym...oliwkowiec z truskawkami, pyszne ciasteczka drożdżowe z marmoladą
Super, wysyłajmy te przpisy...będziemy mogły serwować domownikowm cuda
Kakaszka, jak dla mnie to śmiech na sali, co opowiada Twoja t...tak samo jak Szósteczka byłam w każdej ciąży na cmentarzu tego roku w maju nawet na pogrzebie mojej chrzestnej...i jak Emi była nie ochrzona to też tak chodziłam...
Zrobiłam dziś Artusiowi buraczki...ale się nimi zajadał
Lenita spacerkowa piękna
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a te galaretki z bananami i rodzynkami musiały byc świetne nigdy takich nie robiłam
To Artuś ale będzie miał wyżerkę jak tyle mama narobiła pyszności
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Flippo, Pawcio stówka!!
Klara gratki dla zebulka.
Lenita pięknie się prezentuje
Ale nowych przepisów przybywa! super! Będzie co gotować!
My dziś już wyruszyliśmy po 10 najpierw do mamy autem a później spacerem na cmentarz. Ludzi dużo ale przejść się dało. Po cmentarzu do babci na obiad a po znów na cmentarz. Zawsze lubiłam chodzić wieczorem jak ciemno a lampki oswietlały cmentarz;-)
Po powrocie do domu tak mnie głowa rozbolala że szok. Na szczęście psa zostawiam u teściów więc miałam luz. Alan po kąpieli usnął sam w 5 minut!!!! A ja kimnelam się 2 godziny. I tak wstałam o 21,30 i spać dalej nie mogę
Violcia nie zazdroszczę nowych sąsiadów
Kakaszka co to za nowy zabobon bo chyba tylko tak można to nazwać.
Hania zazdroszczę tych nocy. Też bym mogła tyle spać
Agusia ja leniwych coś nie lubię ale kopyta wcinam aż miło. A tego torcika też bym zjadła! Oj tak
Szósteczka my też zawsze całą rodziną tą dalszą spotkaliśmy się na cmentarzu a teraz tak jakoś wszytko się rozeszlo w cholerę. Zdrówka dla córy!
Jutro walczymy z marchewką dalej. Mam nadzieję że w końcu przestanie nią pluc.
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Takich wynalazków jak krokiety z farszem do ruskich czy nalesniki nigdy nie jadlam ale mozna sprobowac
Kluski leniwe uwielbiam,brokuly tez al e z czosnkiem nie przesadzam
Zobaczcie na moich chłopakow
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gochens może spróbuj teraz coś innego już podać Alankowi bo jak wciąż tą marchewę to się zniechęci i ciężej będzie jadł inne rzeczy. Rób zmiany A do marchewy wrócisz za kilka dni ja mojej też podaję co drugi, trzeci dzień cos innego
Też lubie wieczorne spacery na cmentarz we wszystkich świętych i tą mistyczna atmosferę
Violcia no nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie podoba mi sie jak diabli Oskarek tak słodko wygląda przy tym laptopie , jakby już wszystko rozumiał co tam pisze
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Ja spać wciąż nie mogę więc zaczęłam ogarniać mieszkanie dobra pora nie ma co.
Haniu teraz "jadł" banie z ziemniakiem. Na początku dostał marchew a teraz dostanie marchew plus ziemniak. Po niedzieli wyskocze i kupię coś zielonego a później zacznę z owocami. Chciałbym żeby zaczął jeść ładnie warzywa i dopiero owoce no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
Julia gratulacje kochanie, mamy pierwszy ząbek na forum
Lenka śliczna gwiazda.
Violcia Twoje chłopaki wygladaja odlotowo
Super ze tyle inspiracji kulinarnych, Martusia ogarniasz wszystko kochanie? Bo z tego co widze to sporo tego a przyznam ze jeszcze nie weszlam w poczte w przepisy bo calyczas cos i nie mam wolnego zeby na spokojnie je przejrzac
Wczoraj cmentarze i male świętowanie pod wieczor. Rodzinka jak to rodzinka ciesza sie ze wreszcie cos sie ruszylo ze B. pierdzielnal piorun i ze z osoby kazacej usunac ciaze zrobil sie przykladny ojciec, tylko mama sie czepia ze calyczas pracuje i ze troche malo tego czasu nam poświęca. No ale jak to mama martwic sie nie przestanie. A w koncu dlatego sie przeprowadzamy zeby byc razem na codzien.
A swietowalismu halloweenowe urodziny mojej babci, zaduszkowe urodziny mojej mamy no i takie moje pozegnanie.
Ale wszyscy twardzi bez łez sie obylo, ale dobre rady byc musialy haha:)
Niunia zasnela mi wczoraj o 19:30 jest 7:30 a ta dalej kima mnie cycki zaraz wybuchna:p
Martusia a co doktor Ci mówiła o jajcu w diecie?
Lece na kawke, pod prysznic w miedzy czasie ogarne mala jak wreszcie wstanie i dopakuje drobne pierdoly i kierunek DOM
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Od razu się poprawiam i składam życzonka wczorajszym piatkowiczom Pawełku i Filipku, sto lat
Juleczko, samych bielutkich ząbków Ci życzę, jesteś naszą królową ząbków
Violcia, zdjęcie chłopaków bombowe Nadaje się do jakiegos programu
Ikunia, Zosia jeszcze chrapie?Kurcze, jak Ty to robisz? I śpi tak po cycu? Zazdroszczę...chociaż i tak ostatnio nie jest źle, dzis mieliśmy pobudkę o 00:50, a o 4 cyc i spanko do 7 ...oczywiście dostał mleczko i był tak zmęczony pracą w kamieniołomach, że musiał się kimnąć i śpi jeszcze z tata, a ja z Emi urzędujemy w pokoju
Ikunia, rady od rodzinki zawsze będą, nawet jak ich nie bedziesz chciała a rodzinka choć bedzie mogła Cię odwiedzać, to i tak będzie za Tobą bardzo tesknić, w końcu w domu zrobi się pusto bez Ciebie i Zosieńki.
Wczoraj wracając z 1 cmentarza zadzwoniła do nas ciocia, że przewróciła się u nas pod blokiem na schodach wszystko skończyło się na pogotowiu, na szczęście z głową wszystko w porządku, ale ręka poszła do szyny, bo kość w nadobojczyku pękła ...bidusia, jaka rostrzęsiona była...wiecie, ona już 75 lat...ale śmiga jak nie jeden młody...
Tak więc dziś idziemy całą 4-czką na cmentarz, który jest na naszym osiedlu.
Artek się właśnie obudził..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a tak pięknie leży na brzuszku...jestem w szoku bo jeszcze dzień wcześniej pływał na macie
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lena zasnęła wczoraj chwile po 21...obudziła sie o 3 na mleko i spała do 7...ale widziała, że my jeszcze śpimy i nudno więc zdrzemnęła się jeszcze do chwile po 8
Teraz leży jeszcze w łóżeczku...ale słyszę, ze coś jej sie przestaje podobać
a mój dzis w pracy...i pewnie trochę posiedzi bo niemcuchy ogólnie maja długi weekend więc pewnie będzie najazd na myjni
Ikunia - fajnie, że już NA SWOIM powodzenia w całokształcie teraz teraz to Ty taka HAUSFRAU będziesz
Agusia - oj smutne że tak się przytrafiło cioci ...oby ręka jak najszybciej sie wygoiła...chociaz w takim wieku pewnie dłuższa rekonwalescencja będzie. Twoje szkraby super a Artus może podać rękę Zosi...takie dwa małe wampirki
I brawo za poprawne leżenie na macie
Moja Lena od przed wczoraj prostuje już ręce w łokciach jak lezy na brzuchu Bardzo się cieszę
My po mleku znów do sklepu wyruszamy bo musze kupic biszkopt
Karolka a powiedz mi jak drugim biszkoptem przykryję ta masę to mi nie upadnie? Bo wiem że u nas są podwójne biszkopty w paczce i szkoda mi ten drugi wyrzucić ...albo robic dwa takie same placki (w ogóle dwa sa mi nie potrzebne bo nie zjemy tyle)
miłego dnia
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To jest niesamowite jak w pierwszym roku życia dzieciaki zdobywają tyle umiejętności Wiecie, że dorosły człowiek w zyciu by tylu rzeczy się nie nauczył w tak krótkim czasie?...