- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
Brawa dla Elizki ze wciagnela chociaz troche kalafiorka, mojej nawet jak zmieszalam to nie chcciala... za to je wszystko inne.
Wczoraj zakupilam za 100zl jedzonka dla malej, kupilam:
-ziemniaki ze szpinakiem
-napoj win/melisa, jablko
-napoj jablko z mieta
- nektar przecierowy jablko/marchew banan
- herbatka z jablka i melisty
-deser banan/brzoskwinia/marchewka
-kaszka mleczno-ryzowa brzoskwiniowa
-kaszka mleczna ryzowo kukurydziana bananowa
-herbatkla malina z dzika roza po 5 miesiacu
- deserek jablka i jagody
- deserek banan/winogrona/morele
-kaszka ryzowa jablkowa
-kleik ryzowy
A reszte bedziemy same gotowac. A wczoraj wylukalam ze deserki bananowe sa po 4 miesiacu i nawet jeden sloiczek taki mam w domu ale jak juz zrobilam swoj to go jej wczoraj wieczorkiem dalam- wsuwala jak glupia- jeszcze nic taknie jadla
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Malutka ale będzie miała Wiki wyżerke he he
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Klara przeslalam ci login do kata przepisow, gratulujemy Julci zabka.
U nas noc taka sobie, dziewczyny biora antybiotyk i wogole po nich nie widac zeby byly chore pani doktor powiedziala ze moga wychodzic na dwor jesli sie dobrze czuja byle by sie nie zgrzaly no i musi byc w miare ladnie ale na cmentarz nie bede ich brac bo jest ogromny i dużo tam chodzenia wiec moglyby sie zmeczyc a nie chce ryzykowac ze sie dorobia czego gorszego, kurde nie wiem mamy strasznego pecha na ogol na swieta wszystkich swietych ktores jest chore i cale nasze plany sie gmatwaja a ja tak lubie chodzic po.cmentarzu zawsze mozna spotkac dawno niewidziana rodzine a ma ja duza i zadko sie widujemy bo ciezko sie zmowic z tyloma ludzmi ( moja mama ma 10 rodzenstwa a tata 3 choc ja mam tylko brata a u krzyska moze mniej liczna rodzina ale z ta dalsza utrzymujemy mocny kontakt i lubimy sie spotykac) wiec bardzo zaluje i chyba zostawimy chorusy u tesciowej i pojedziemy ze zdrowymi moze na mniej cmentarzy co planowalismy ale na ten wielki na brudnie to na pewno bo tam lezy tata k.
No to troche sobie popisalam, pozdrawiam milego swietowania.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Klara wysłałam prywatną wiadomość
Alkeksia ty masz dane poczty widmo na Facebooku w wiadomościach
Dziewczyny to wysyłajcie wszystko na pocztę to potem scalę Ja lubię takie rzeczy robić wiec nie ma problemu Ale bardzo dziękuje za miłe słowa
To co mi lekarka mówiła odnośnie diety to że maluszkom można już nawet pomidorowa i ogórkowa robić Wszystko może już praktycznie jeść tylko wszystko z rozwagą Z mięsek to indyk, królik i cielęcinka no i kurczak ale jedynie z domowych hodowli. Zapomniałam się jedynie o rybki zapytać Co do kaszek smakowych to zdecydowanie nie poleca bo tam sam cukier - wiadomo raz na jakiś czas można dać ale sporadycznie, lepiej zrobić kaszkę domową z kaszy manny i jakiegoś owocu
Pytałam też o mleko następne to powiedziała że teraz jest decyzja pediatrów że lepiej 1 podawać do roku nawet bo jest ono zdrowsze a te elementy które są w 2 są nie ważne bo jeżeli dziecko je już stałe pokarmy to ma te składniki w nich i są dużo lepsze. 2 zaleca się jedynie jeżeli dziecko ma problemy z wagą.
Julce gratulujemy ząbka
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Martusia świetna fotka w tej książce kucharskiej dziekuje wam za hasła .
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przepis na łososia wyslalam na poczte,prosto sie go robi,idzie do tego szpinak i ser feta i zapieka sie w ciescie francuskim,ktore musze zaraz zrobic bo myslalam ze kupie ale w sklepie nie bylo.
Wogole to z zakupow wrocilam,wkurzona jak nigdy,takiego pecha to dawno nie miałam,wypakowałam wszystkie zakupy i juz jest ostatnia rzecz i okazuje sie ze na lososiu nie ma kodu,babka nie przypięła mi tiketu i musiałam przebiec pol sklepu zeby to naprawic,to akurat byla tamtej baby wina na rybach,jakby tego bylo malo to przy placeniu okazuje sie ze nie mam karty,a gotowki nie nosze przy sobie i co znow musialam z jezykiem na brodzie leciec do auta,dobrze ze tam byl portfel mojego a w nim moja karta,o ktorej mi nie powiedzial ze zabiera,a zawsze pilnuje zeby spowrotem wlozyl do mojego portfela,dostal zjebe jak nigdy,a ja sie takiego wstydu najadlam ze chyba nie wroce juz do tego sklepu
Sasiedzi nowi m i sie wprowadzaja wlasnie,3 babki i podobni jeden facet,ktorego nie widzialam,to juz nie bedzie tak cicho,my mieszkamy na parterze i kazdy przechodzi kolo naszego mieszkania wiec moga mi dziecko budzic a i z gory halasy czasem słychac
Filip,Paweł najlepszości
Jula gratuluje ząbka
Karolka a ten sen to faktycznie byl koszmar,jakiegos trupa znaleziono kolo mojego domu i razem szukałysmy mordercy hehe,pozniej okazało sie ze trup zniknal,pozniej policja znalazla go u mnie na strychu(ktorego nie mam) i nie wiem jak sie zakonczylo bo mnie obudzili,a to bylo nad ranem .....a dzisiaj robie Twoja szarlotke ,a na kolacje Hani sałatke bo wczoraj mi sie nie chcialo
Ja soczek kupilam jablkowo-winogronowy bo samego jablka nie ma,nie mowiac juz o marchewce,pewnie bedzie za kwasne dla malego.
ide szykowac obiad.
milego dnia
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Violcia to My jak W11 he he a ze sklepem to niezła heca ja tez zawsze sprawdzam czy mam karte ale moj to drobne przewaźnie wybiera na fajki i mycie auta smacznej szarlotki
Marta to juz pomidorowa można ???
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Cudne te przepisy Od wtorku zaczynam gotowac
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Marta to sporo już nasze dzieci mogą ja to bardziej jak z pomidorowej dziwię się na ogórkową ze można bo to sam kwas jest przecież.
Wiadomo że wszystko z umiarem. A najzdrowszy królik
A o rybie wiem że od 5/6 miesiąca można wprowadzić już ale taką na parze zrobioną
Moje piersi z kuraka w marynacie od Gośki są już w lodówce i się marynują
Musze spisac sobie ten przepis na łososia...bo format pdf musze zapisac jak chcę otworzyć a nie mogę z wiadomych względów
Moja na razie słabo je inne rzeczy niż mleko więc ja się musze spytać pediatry co z dwójką.
Marta koncentrat ma więcej dobrych właściwości niż pomidory (ale taki własnej roboty) bo owoc ten ma własnie to do siebie, ze przetworzony zyskuje na wartości
Violcia a sen super lepszy nawet od W11
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
no i chyba nie pojdziemy na cmentarz, bo tesciowa stwierdzila, ze eliza nie moze wejsc na cmentarz bo nie chrzczona i ona z nia bedzie stala obok. no a ja nie chce ja meczyc ubieraniem sie itd skoro biedna nie czuje sie najlepiej.
filip pawel 100 lat chlopaki, duzo usmiechow :-*
bartus to juz dorosly chlop, juz chwila i kielbache bedzie wpitalal
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurde kakaszka biedna Elizka :/ ciotka buziaki śle
A to nie można nie ochrzczonego dziecka na cmentarz brać ?
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurde kakaszka biedna Elizka :/ ciotka buziaki śle
A to nie można nie ochrzczonego dziecka na cmentarz brać ?
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Lena już się obudziła po dłuższej drzemce...dziś jak tata w domu to krócej spała
zaraz deserek będzie jadła
Oj Elizka...buziak od cioteczki niech ta gorączka idzie precz
Wszyscy na cmentarzach i pustki tu teraz...jedynie zagraniczne babki i mamy chorowitków
Ja też pierwsze słyszę, ze na cmentarz nie można brać nieochrzczonych dzieci