BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #778045 przez violcia00
My juz po obiadku,było pyszne,teraz zabieram sie za szarlotke,natchnełyście mnie tymi przepisami i chyba cały dzien przesiedze w kuchni,ale tylko dzisiaj :laugh:

No ja tez pierwszy raz słysze ze z ochrzczonym dzieckiem nie mozna.

A moj maly dzis marudzi,nie chce spac,dałabym mu troche dyni,albo marchewki ale sie boje po tym placzu ostatnim :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #778053 przez Hania84
My już też po obiedzie :) było pyszne i lekko pikantne :) Jak dostanę wenę to wysle przepis na naszą pocztę :) ale moge powiedziec że delikatne i dietetyczne wyszło bo bez smażenia :) a pierś z kuraka soczysta :)

Ja jutro kupie chyba biszkopt i zrobię to rafaello...a co tam...raz na czas można :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778064 przez KaRoLkA
My też po obiadku i drzemce :) położyłam się z małą i mnie ścieło :/ mała jeszcze kimie a ja strzele sobie kawusie ,i musze się ogarnać bo na zakupy jedziemy jak moj wroci :)

Klara jak tam ciasto ??

Haniu pewnie ze sie należy :) dodaj sobie malibu wtedy jest pycha :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778069 przez szósteczka
kakaszka chyba ta tesciowa to chciala ci dopiec tez pierwsze slysze zeby ochrzczone dziecko nie moglo wchodzic na cmentarz a moze wogole nawet do kosciola nie moze wchodzic to ciekawe gdzie by je chrzcili jesli nie moze wejsc na uswiecona ziemie co za bzdury:-P
my juz po obiedzie teraz pieke bezy ale chyba znowu mi nie wyszly moze ktos ma jakis dobry przepis na bezy bo nie moge wycelowac ze skladnikami i czasem i temp.pieczenia a u nas czest jest duzo bialek bo k. lubi kogelmogel i zostaja bialka a moze znacie jakies przepisy na ciastka z bialek kiedys kolezanka dala mi na kokosanki ale zgubilam ten przepis i wyszly mi zatwarde.

elizka wychodz predko z tej goraczki

a jeszcze sie pochwale.ze moj pawelek zaczol obracac sie z brzucha na plecy to teraz bedzie turlanko w obie strony a jaki zdziwiony jak mu sie udaje:-)

11 lata 2 miesiąc temu #778070 przez KaRoLkA
Szósteczka może na cmentarzu jakies siły nieczyste maja he he co za głupoty to wynika z tego ze kobieta będąc w ciąży też niemoze wchodzic :/

11 lata 2 miesiąc temu #778077 przez szósteczka
hehe ale sie ubawilam ja na cmentarzu bylam w kazdej ciazy a raz bylam tez na pogrzebie i jakos wszystko jest ok co za ciemnogrod.

ja sie zbieram na podwieczorek do rodzicow do wsi obok trzymajcie sie panienki i chlopaki milego wieczora

11 lata 2 miesiąc temu #778078 przez violcia00
No wlasnie bezy,dawno nie robilam,a bardzo lubie je :laugh:

Moja szarlotka sie piecze tylko kurna zapomnialam dodac do tej piany budyniu,a pol dnia go szukalam bo zapomnialam w sklepie :angry: ,to przez tych nowych sąsiasdów bo lukaja mi do okna bo jest akurat na przeciwko bramy i wejscia dla wszystkich,tyle ich tutaj jakby 2 rodziny mialy zamieszkac :angry:

Moj Oskar nie obraca sie jeszcze sam :( ,zasnal w bujaku to nawet go nie wyciagam...a ja jestem juz zeczona,narobilam sie dzisiaj,jeszcze troche ogarne mieszkanie i odpoczywam :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #778080 przez malutkamilka
Oj ja bylam z mala na cmentarzu i kuzynka tez ze swoja nieochrzczona kruszynka i powiem wam jedynie co jest innego to to ze po godz po przebudzeniu przespala godz na cmentarzu i od 15:30 znowu spi

11 lata 2 miesiąc temu #778082 przez Kasiasia
Witajcie kochane :)

dzis moj mąż w domu wiec mam troche luzu.
Pozdrawiam wszystkie dzieciaczki :)
i gratuluje ząbka!!!!!

Ja zdecydowałam sie podac Tomkowi marchewke bo do lekarza mamy termin dopiero 8 listopada a wtedy to juz prawie 5 miesięcy bedzie miał. Nie jest tą marchewka zachwycony ale tam sobie podjada... ile na początek powinno się dawać warzywka??

Ja tez mam fajny przepis, cos podobnego z zupa cebulową... i można odgrzac na nastepny dzień. Ja tak robie. Zrobie sobie zawsze wiecej to mam na 2 obiady.
Pokrojony w plastry 1 cm schab rozłożyć na blasze. Popieprzyć i posypać zupa cebulową z Knorra. na to poukładać szczelnie :) pieczarki (fajnie jak sa malutkie to w calości) w plastrach i zalać wszystko śpietaną 30%. no i do piekarnika :)
Dla niedbających o kalorie można jeszcze na chwile przed podaniem posypać serem żółtym i zapiec jeszcze. Ja zawsze podaje to miesko z ryżem na sypko bo z mieska jest taki fajny sosik do ryżu:)

A tak w ogole to ostatnio sie tyle dzieje że nie ograniam wszystkiego,zwłaszcza siebie!. I tak brakuje mi systematycznego czytania was.

Ikunia glos super... nastepny talent:) tez jestem ciekawa jak rodzinka na twoja wyprowadzke ?? :)

11 lata 2 miesiąc temu #778094 przez Hania84
A my własnie po spacerku :) Lenie się podobało :)

Violcia co za ciekawscy ci sasiedzi :S

szósteczka gratulacje dla Pawełka :)

a to moja dzisiejsza spacerowa Lenita :)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #778102 przez violcia00
A Lenka to chyba podobna do mamusi :unsure: z tego co pamietam jak jiedys wrzuciłas nam Haniu swoja fotke,jaka zadowol :blink: ona

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778103 przez aleksiaa88
Jesteśmy po jabłku ze słoika zjadł ale za bardzo mu nie spasowało stroił miny.
Podobnie przy marchewce robił ale za to ziemniak to wcina.

Ale uradowana Lenka :lol: tak lubi spacery czy na widok aparatu tak się cieszy?

11 lata 2 miesiąc temu #778105 przez Hania84
Violcia - Lenka robi sie podobna do mnie :) na początku to cały tata...ale teraz się zmienia :blink:

aleksiaa ona tak lubi spacerki :) a Albert polubi to co mu dajesz...ze spokojem...nie wszystko na raz mu przypodoba się ale z czasem na pewno zasmakuje :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778121 przez aleksiaa88
Jak karmię małego to trzyma za butlę i co chwilę wypycha, parę sekund przerwy otwiera dziubek i próbuje z powrotem włożyć oczywiście ja cały czas mu trzymam a on mi pomaga wyjąc i włożyć. Śmiesznie to wygląda jak 3 dłonie trzymają małą butlę.
Wasze dzieciaczki też sobie taj jakby dozują ile piją i kiedy przerwy?

Wyszedł mi dobry serniczek od wczoraj zapach pieczonego sernika utrzymuje się w kuchni.

11 lata 2 miesiąc temu #778126 przez aleksiaa88
Piszecie tak te przepisy a mi wpadł do głowy pomysł.
Może macie takie przepisy, które są z waszego regionu lub domu gdzie tylko tam można zjeść coś takiego i nigdzie indziej.

Swego czasu byłam w Poznaniu i jedyne co mi szkoda to, że rogaliki marcińskie tylko tam są.
Samemu też można się potrudzić ale nie ma to jak pójść i kupić i od razu w danym momencie do spożycia.
Przepysze były mmmmmmm

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka