- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
malutka zobaczymy, a wziela wlasnie go, bo sama uwielbiam, ale te sloiczkowe napewno sa blee, ale mam nadzieje, ze moj zarlok polknie i jego trzymajcie kciuki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
BTW kakaszka na zdjęciach nie widac by Elizka była az taka duża...pewnie nabita i ciężkie kości będzie mieć Mnie tam Elizka się podoba śliczna dziewczynka z niej To ostatnie Wasze zdjęcie mnie urzekło Dbaj o ten skarb kakaszka
U nas na szczęście nie ma w słoikach ani kalafiora ani brokuła. ziemniaki są, dynie, szpinak, marchew,itp. kombinacje z makaronu juz nawet widziałam z liczbą 4. A z owoców trafiłam nawet na jabłko z mango tez już od 4 miesiaca...ale na razie nie skusiłam się by wziąć.
Powodzenia kakaszka z tym kalafiorem...może akurat Eliza wciągnie...a jak nie to zmieszaj z marchwią na przykład i daj
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ja troszke moze sie i matwie, ze jest taka duza, no jak pomysle, ze ona spokojnie mogla sie urodzic miesiac wczesniej niz sie urodzila ( bo juz wtedy byla wynoszona), to teraz konczylaby 5 miesiac, wiec bylaby mniej wiecej jak wasze dzieciaczki, tyle ze krolewna jest leniwa i stwierdzila, ze u mamy w brzuchu lepiej karmia
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kakaszka to Elizka ładny klocuszek,a na ząbkowanie pisałam kiedyś o takim lekucamilia ,jest to lek hemopatyczny,podobno skuteczny,ja jeszcze nie stosowałam ale zamierzam kupic,możesz poczytac o tym radosnezabkowanie.boiron.pl/camilia/camilia/ ,no chyba ze wolisz zel jakis...biedna Lizka ze tak płakala,ale ma juz to za soba
Ja znow wpitolilam batona,wieczorem bede to spalac,dzisiaj cwicze z Tomkiem ,powiem Wam ze jakos polubilam cwiczenia i sprawia mi to przyjemnosc.
Robie dzisiaj sałatke z Waszych przepisów,nie wiem ktora laska to wrzucila ale wydaje sie ciekawa
Oskarito juz zdrow jak ryba,a dzisiaj pierwszy raz byliśmy na basenie,a raczej w szkole pływania,maly miał nie zła frajde,troche sie balam tak po chorobie go brac no ale dobrze go ubrałam a tam jest temperatura dostosowana do takich brzdacow,pozatym 3 miesiace wczesniej trzeba było rezerwowac miejsce i by nam przepadło,przy okazji mamuska sie troszke popluskała
Ikunia-masz talent kobietko
Co to kołysanek to ja bardzo lubie własnie Seweryna a moje dziecko uwielbia "Dorotke",strasznie sie cieszy jak mu ja spiewa...wysypke tez mamy na policzkach,ale wydaje mi sie ze to z goraczki.
Karolka-nie uwierzysz,ale sniłas mi sie dziwne bo sie w realu nie znamy
Oskar dzisiaj cały czas wali kupki,znaczy sie po kazdym jedzeniu a teraz własnie zasypia to bede miala chwile dla siebie..
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Violcia - ja wysyłałam jakies sałatki...jeśli dietetyczne to ja Zazdroszczę basenowania mimo że ja basenu nie lubię ale dla Lenki by się też przydał Może z tatą ją będę wysyłać...ale to na wiosnę chcę dopiero
Wiecie co a ja żadnej kołysanki nie znam...przynajmniej nie w całości...jak juz to jedną zwrotkę tylko. Moi mi nie śpiewali tylko książki czytali...a jedyną osobą,która mi śpiewała "Dorotkę" to była babcia...ale nie pamiętam...to tylko z opowiadań mamy wiem
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
5 Buraków średnich ugotować w kostkę pokroić.
Puszka kukurydzy
Por- korzeń ten biały posztakować na piórka (ilość zależy kto jak lubi stopień ostrości)
majonez sól pieprz
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A w kołysankach idzie wszystko nadrobić
Eliza wiedziała gdzie jej najlepiej i dlatego tak długo siedziała z brzuszku mamusi ,tak wogole to strasznie podoba mi sioe to imie,chcialam tak dac corce jakby byla dziewczynka,coz moze za drugim razem sie uda
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Violcia no coś ty ? Opowiadaj jakie to koszmary Ci się śniły i ja też zazdroszczę basenu , my tu mamy niby kryty niedaleko wiec musze isc obczaic czy sa jakieś zapisy dobrze że Oskarek już zdrowiutki
My wrociłysmy z 2 godz spacerku , Gabi cały przespala:)
Kupiłm marchewke z ziemniaczkiem takze jutro próbujemy
A u Nas jest kalafior z marchewka i z ziemniakiem , groszek zielony . Brokuła tez widziałam ale narazie tylko marchewka, dynia,
jabłko no i jutro ziemniak a najbardziej to jej dynia podeszła puki co
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Violcia pyszne są
Wysłałam własnie dwa przepisy na naszą pocztę (żeby Marty nie obciążać to bezpośrednio tam) jeden to sałatka ze suszonymi pomidorami a drugi to ciasto "cytrynka" (przepis sprawdzony przez moja mamę i uznany za pyyyysznyyyy ) . Mam jeszcze przepis na kotleciki z kurczaka z pieczarkami ale to może później napiszę. I mam gdzieś przepisy co mi ostatnio mama na sprawdzone dania przysłała...ale muszę je znaleźć najpierw
Z ciekawostek powiem Wam, że moja mama lubi eksperymenty i ostatnio do ciemnego sosu dodała suszone pomidory. Nie wiem nie jadłam ale ponoc fajnie smakuje taki sos.
Ikunia - głos masz anielski gorzej że mój diabelski laptok się bardziej zapełnił bo trzeba to było zapisać muszę znów pamięci troszku odblokować
karolka a mojej podchodzą jak na razie same deserki
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
słyszę że Lenita się obudziła więc pędzę dać jej deserek dzis jej ulubiony
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
a dzis jak wrocilysmy ze spaceru dostalysmy szoku. mieszkanie wysprzatane na blysk, pranie zrobione, obiad nie, bo nie bylo z czego zeby tak zawsze tatus sie staral. joj chyba cos mu troche w mozgu cyklo, ze niedlugo rozjezdzamy sie...
haniu z chcecia zobacze przepis na kurczakowe kotleciki
no ikunia fakt bardzo sliczny masz glosik, taki cieply.
karolka tez chcialam kupic marchew ziemniak, ale w nasyzm rossmanie byla tylko marchewka, groszek, kalafior z wazyw samych, a pozostale to mieszanki. wkurzylam sie, bo jak trzeba bylo mleko to z nim byl problem, a teraz ze sloiczkami? przegiecie...
ja wlasnie dzis na youtube szukalam kolysanek, bo tez sie chce nauczyc ( co prawda eliza sie smieje jak jej spiewam, wiec nie wiem czy to cos dana usypianie, ale przynajmniej na frajde dla dziecka )
a wiecie co mi sie dzis snilo? sloiczki, papki, dynie, wyroby itd ze ja nic jeszcze nie narobilam, a musze wszystko wasza wina, mo ja mam wyzuty sumienia
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Kakaszka ale Elizka nieźle waży.Kluseczka :)Tez jestem ciekawa ile Filip waży i mierzy, we wtorek zobaczymy bo idziemy na szczepienie.
Filipowi ten kalafior ze sloiczka smakowal ale on jest ogolnie wszystkozerny jesli chodzi o warzywa.Najbardziej jednak polubil chyba szpinak i dynie.Za owocami nie przepada.
Wczoraj jak dawalam mu jablko tak zaczal rzygac ze wszystko wkolo ubrudzil.Wogole to pierwszy raz tak wymiotowal.Przestraszylam sie strasznie.A najsmieszniejsze jest to ze moj smieszek w trakcie rzygania caly czas sie smial...
Haniu ja tak samo jak jyz znam jakas piosenke dla dzieci to tylko jakis urywek.Najczesciej spiewam malemu "byly sobie swinki trzy" albo "cztery slonie"
Za to R.zna mnostwo piosenek dla dzieci,malo tego potrafi na poczekaniu jakas wymyslic
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
A mam zamiar dać jej troszke kaszki i zobaczymy czy posmakuje
Przepisiki fajne , do wypróbowania
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W ogóle to rmf fm ma na internecie różne stacje i jest tam rmf baby i fajne piosenki dla dzieci...m.in. własnie te "4 słonie" lecą też
dobra ...deser się zagrzał więc pora szamać...
a moja dyni mówi NIE tak samo jak marchewce
Oj Elizka odsypia...no cóż ...niech śpi na zdrowie
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Super ze z oskarkiem juz lepiej zawsze tez chcialam zapisac sie na takie specjalne zajecia dla malych dzieci ale u nas na basen spory kawalek i jak mamy forse i czas to sporadycznie jezdzimy cala rodzina.
Fajna ta strona z przepisami super ze Marta ja zrobila mozna zciagnac przepisy i inspiracje do obiadu i nie tylko.z jednego miejsca ja dzis podaje schab w musztardzie i pieczone warzywa z ziolami.i czosnkiem tyleze mieso juz zjedlismy bo juz bylo a warzywa zjemy jak sie upieka a co tam.w koncu i tak wszystko wyladuje w brzuchu
Ikunia ty.to masz talent super.
papa