BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #777074 przez Agusia83
pewnie szukaj :laugh: chetnie posłuchamy.

Kilka dni temu kupiłam Emi płytę z piosenkami z mini mini i kołysanki...uwielbiam śpiewac kołysanki...często w dzień gdy Arti jest zmęczony i ciężko mu zasnąć, a samo bujanie w wózku nie pomaga, to mama zaczyna śpiewać, :laugh: przy "Ach śpij kochanie" momentalnie odpływa :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #777087 przez KaRoLkA
Dziewczyny wy po piwku karmicie cycem ? Pytam bo teź mam smaka żeby sie napić a niewiem ile po takim piwku trzeba odczekac zeby karmic :)

Nagrajcie płytke dziewczyny :)

Moja zasypia przy "był sobie król" :)

Miłej nocki :)

11 lata 2 miesiąc temu #777092 przez Agusia83
Karolka ja wypiłam teraz ...a karmic Artusia będę dopiero rano...myślę, że wywietrzejej wszystko...a jak dostaanie odrobine % naprawde nic mu się nie stanie :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #777098 przez Ikunia1910
ja cysia dam koło 6 najwczesniej a piwko szybko schodzi około 3 h:)

Utworek wysłałam na poczte:)

Gabi usypia przy naszej kolysance :blush:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #777101 przez KaRoLkA
To u mnie ciężko chyba że szklaneczke bo karmię o 20 a poźniej budzi się koło połnocy :)

Fajnie że Zosia też lubi ta kołysanke :) ja od początku jej tą śpiewam bo mi sie podoba strasznie :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777102 przez Agusia83
A ja uwielbiam jeszcze kołysanka dla okruszka Seweryna Krajewskiego...śpiewałam ją Emi...ale teraz mogę bez problemu, bo to się śpiewa chłopczykowi :laugh:

Ikunia, fajny masz głos :laugh: taki lekki :laugh:
Ikunia, a czemu taki login, Ikunia"?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #777106 przez Ikunia1910
Dla okruszka też piękna kołysanka :blush:

Utworek jest w zakładce ZAŁĄCZNIKI dla chcących posłuchac ( co prawda mało ma to wspólnego z kołysanką no ale :p )

Agusia to było 5 lat temu :( później to już tylko chałtury wesela i śpiewanie do kotleta... teraz śpiewanie do snu B)
Login? Od imienia. Mam na imię Weronika w domu wszyscy mowią do mnie ika :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #777109 przez Agusia83
No własnie wyczułam taki młodzieżowy głosik :laugh: ...śpiewałaś na weselach? Moim zdaniem to dobry początek...

11 lata 2 miesiąc temu #777114 przez Ikunia1910
Nie Agusia wesela to już jest koniec kariery :P
Jako nastolatka należałam do zespolu młodzieżowego H.Z.A KRAJKI i byłam czołową solistą ( własciwie to jedyną w tamtym okresie) później byłam juz za stara na zespół więc założylam zespół z trzema kolegami i graliśmy 4 lata na weselach a później zaszłam w ciąże wiec odeszłam od nich:P

11 lata 2 miesiąc temu #777120 przez Agusia83
Hmmm, rozumiem, myslałam, że to jednak na coś sie przydaje...
mam nadzieję, że jeszcze uda Ci się wrócić do swojej pasji :laugh:

Teraz lecę spać, dobranoc kobitki :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #777131 przez KaRoLkA
Ikunia masz śliczny głosik taki delikatny , a piosenka fajna :)

11 lata 2 miesiąc temu #777237 przez malutkamilka
No i jestem i ja. cos wam powiem i nie uwierzycie sama nie wierze. malej chyba zeby sie nasilaja po obiedzie dlatego jest taka marudna po poludniu. zasnela mi po 18 wstala po godzinie. o 20:30 juz marudzila ze chce spac dala butle bo przeciez tylko 90 ml zjadla pprzed 18. zjadla tylko 80 i zasnela. Wstala o 7:25 i jeszcze by spala bo smoczka szukala ale ja wzielam do siebie i zjadla teraz znowu tylko 90ml ale za godz najwyzej dam jej kaszki ryzowej. mozna powiedziec ze prawie sie wyspalam, prawie bo z przyzwyczajenia budzilam sie po 1 i po 4.

11 lata 2 miesiąc temu #777246 przez kakaszka
witam. my dzzis mialysmy wspaniala noc, taka jak kiedys :D jedna pobudka o 3 na jedzonko, a pozniej o 7 pobudka. w koncu czuje sie wyspana, cos pieknego :D a i obudzila sie nie z placzem, ze jest glodna, a zaczela sobie trajkotac :D

na 10.45 idziemy do pediatry, ale cos czuje, ze znowu zostaniemy bez szczepienia, bo mala dalej pokaszluje, ale cos juz zaczynam watpic, ze to jakies chorubsko, podejrzewam suche powietrze w mieszkaniu. zapytam i bedzie wiadomo :)

zoska buraczkowa krolewna :D

gochens to jest wlasnie sluzba zdrowia, puki z morda do nich nie wyskoczysz nic nie powiedza. dziady. trzymaj sie cieplutko :-*

malutka ja czytalam, ze bol dziaselek nasila sie po cieplym posilku i pisalo, zeby mleko dawac ciut mniej cieple, wiec to normalne co zauwazylas :)

ikunia teraz nie wlacze piosenki bo dopiero uspala mala, ale napewno po lekarzu odslucham, bo umieram z ciekawosci :)

ja spiewac uwielbiam, ale jest tylko jedyna osoba, ktorej sie to podoba Eliza :D dzieki bogu :)
co prawda nie znam polskich kolysanek, musze sie nauczyc, bo rosyjska znam tylko jedna :)

milego dnia :)

11 lata 2 miesiąc temu #777267 przez KaRoLkA
Dzień dobry :)

U nas noc fajna pobudki o 2 i o 5 a miałyśmy do 8 :)

Malutkamilka widzisz jak ładnie Wiki spała. Oby tak dalej :)

Kakaszka powodzenia u pediatry , my mamy szczepienie we wtorek :)

Marta przepisik:
Ciasto;
2 szklanki mąki posiekac z kostka masła następnie dodać 3 żółtka ,szczypte soli i zanieść ciasto. Schodzić w lodówce 30 min. Po tym czasie formie od tarty wykładami ciastem, naklowamy i podpiekamy przez 10 minut w 190 stopniach.
Farsz:
1 por pokrojony , sparzony
1 cebula drobno posiekana
1 jajo
Kubeczek śmietany 18%
Ser żółty starty na tarce o grubych oczkach (ile kto lubi)
Boczek
Na łyżce masła rumienimy cebulke , dodajemy pora i po 5 min boczek podsmazamy wszystko i doprawiamy solą i pieprzem , mieszanym smietane z jajkiem i dodajemy do schlodzonego farszu razem z serem. Wylewa na podpieczony spod i pieczęci kolejne 30 minut , można pospać serem po wierzchu .

Miłego dnia :)

11 lata 2 miesiąc temu #777295 przez Hania84
Witam

Lena obudziła się o 2 na mleko i spała standardowo do 7...a do 8 pogaduliła sobie w łożeczku :) przed chwilą wypiła mleko i teraz mnie kopie :D

Wasze dzieci juz też ładnie prostują nogi jak się je postawi np. na swoich nogach? Bo moja już ma takie proste i tak sztywno trzyma że szok :)
I z płaskiego leżącego potrafi już też głowę podnosić :) daje mi tak znak że chce wstać :lol:

Dziś u nas w nocy było bardzo zimno...chyba zero stopni bo szron na autach i dachach. A teraz mamy zaledwie 4 stopnie...ale słońce świeci. Muszę znów iść z Leną do sklepu bo zapomniałam wczoraj kupić pampery a widzę że zostało ostatnie 12 sztuk a jutro święto więc wolę kupić na zapas...choć te pieluchy i tak ze spokojem by starczyły do soboty.

kakaszka powodzenia u lekarza i niech zapisze coś pomocnego Elizce.

Ikunia ja odsłucham Twego głosu ale nieco później.

miłego dnia

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka