BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #802429 przez srenka_918
Haniu, przepraszam ale na pocztę po przepisy nie weszłam ;) Na razie nie mam czasu na gotowanie, ale jak będę potrzebować inspiracji to najpierw tam zajrzę ;)
No i super że prezenty się udały i podobają się ;)

Pawełek leży na macie i gryzie gryzaka-ogórka ;) Mój maluszek chrupki na mikołaja dostanie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #802442 przez Sophie25
JA jestem dopiero teraz bo miałam urwanie głowy ;/ Aleee Witam sie z Wami kochane :) solenizantom 100 lat :*

Musiałam zrobic dzisi duze zakupy,a i Zosce kupiłam bardzo ale to bardzo przydatny prezent - Pan nocnik :D :D hah :D :D Zakupiłam w mieszku :)
Pokaze Wam ! :D

Hania dobrze ze paczka doszła :) Teraz Lencia ma prezenciki no i Ty tez :D

A wiecie co slicznego widziałam normalnioe cudne konik na biegunach taki piekny był i jeszcze smerfa z biegunami haha :D stałam i sie lampilam na Niego cudne te bujane :D :D Ale to Zosia musi dobrze siedziec,ale nooo cudenka były :D :D

11 lata 1 miesiąc temu #802470 przez KaRoLkA
Haniu super że Lenka z prezentów zadowolona no i że chrupki smakują :) a co do brzuszkow to corcia chyba chciała powiedzieć że mama jej odpowiada taka jak jest i nie musi nic robić :)

Sophie ale czaderskie nocniki :)

Marta odpoczywaj ile się da :)

Violcia jak zdrowko ??

Malutka jak tam Wiktoria po szczepieniu?? je już normalnie ??

Abra co tam u Ciebie ??

co tu tak cichutko ?? chyba wszystkie barburke obchodzą :P

Ja też mam zamiar zacząć z tym glutenem , najwyższy czas w sumie .
Malutka już śpi od godziny po dzisiejszych wojazach :) też lecę się ogarnąć. :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #802471 przez malutkamilka
Jestesmy po szczepieniu. Pani nas nie mierzyla tylko osluchala, obdotykala i zwazyla. zajrzala do buziaczka zobaczyc czy to czasem nie gardlo ale jest ladne. Pokazala i opisala mi dziasla. mowi ze dolne owszem lekko rozpulchnione ale nie wrozy by w grudniu cos sie pokazalo- chyba ze bedzie zabkowac w zawrotnym tempie, pokazala gorne... a tam mega opuchlizna i zaczerwienione az to co laczy dziaslo i usta a bordowe. mowi ze powiedzialaby ze to u gory wyjda jej jedynki predzej niz na dole- bede miec kroliczka ;) a ja glupia pipa smarowalam i drapalam jej dolne!!!
polecila zamiast masci kropelki. kupilam i kazala na wieczor dawac przeciwbolowe bo bol sie wzmaga na wieczor. dalam jej po 17 4 ml paracetamolu i posmarowalam mascia dziasla-wszystkie od przodu do tylu a o 19"30 podalam te kropelki- fakt byla troche marudna ale jak zrobilam jej 170ml tak to ladnie wypila i od pol godz spiocha.

wysprzatalam na glanc sypialnie, jutro jade na caly dzien do mamy bo mam zamowienie na bransoletki a przy mojej marudzie za duzo bym nie zrobila

Wszystkim maluszkom obchodzacym niedawno swoje miesiecznice zycze wszystkiego co dla was najlepsze- bo z tego wszystkiego na pewno o nie jednym solenizancie czy solenizantce zapomnialam.

Sophie swietny nocniczek. my zamowilismy u T. i szwagierki pod choinke fotelik do karmienia, ale co ma kupic moja mama z tata i ja to nie wiem.

A tu poranne i wieczorne zabawy mojej malej niuni
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #802484 przez Hania84
Tadaaammmm mamy drugą jedynkę na dole :lol: dziś się przebiła :) mam odwróconego królika w domu :D

Sophie śliczny tron :lol: iście królewski :blink:

Lena śpi od 20.30 :) zauważyłam że to jej godzina zasypiania...przychodzi 20 i chce mleko i spać...i aż zaśnie to trwa jakieś 20-25min i o 20.30 już śpi :)

Malutka no to niedługo możliwe że coś się wykluje :) ale ogólnie to pierwsze od Ciebie słyszę, że ząbki na górze będą pierwsze. Wiktoria magik mały :)

miłego wieczoru

11 lata 1 miesiąc temu #802489 przez malutkamilka
No wlasnie moj A. tez niedawno tak powiedzial, ze maly nie dosc ze kaskaderke, terrorystke nocna to i odwrotowca i skwitowal tak:"po nas dwojgu to kogo innego sie spodziewac" ;) Haniu aj tez wielkie oczy zrobilam jak mi powiedziala a gorze. ponoc wiekszosc wychodzi na dole predzej ale zdarza sie ze i gora pierwsza wyjdzie. moze byc ponoc tak ze gora mega spuchnieta a i tak na dole predzej sie pojawia albo rownoczesnie- zreszta badz co badz wszystko rozchodzi sie o zeby ;)

Lenko gratuluje drugiego zabka:* i oby wszystkie tak bezbolesnie i bezobjawowo powychodzily

11 lata 1 miesiąc temu #802491 przez Sophie25
ooo jednak zabki meczyły Wiki :( ALe dobrze ze juz Malutka wiesz na czym rzecz , bedzie kroliczek sliczny :) Slicznie w tych ubrankach sie prezentuje :D
Malutka robisz branzoletki ? :) Fajnie :D

Bravo dla Lenki ze dzielnie znosi zabkowanie i juz 2 ma ! :D :)

No nocnika tron na całego,sklepowa mowiła ze ma synka co siada i jeszcze przyciska z tyłu tak jakby spłukiwał hah :D :D

A i ogladałam dzis opaski i spinki dla malej :D :D

11 lata 1 miesiąc temu #802531 przez violcia00
Malutka gorne ząbki najpierw??to chyba sie z tym jeszcze nie spotkałam zeby najpierw wyszły,z reguły to dolne wczesniej wychodza.

Z Vikuni mała ślicznotka,to ile juz wazy??

Gratulacje dla Lenki za kolejnego ząbka :blink:

Haniu fajnie ze prezenty doszły i Lenka zadowolona...nasz niestety nie doszła wrociła do Pl :angry: ale czekamy na inna od drugiej babci i cioci :silly:

Karolka fajnie ze udało sie wszystko załatwic ,powodzenia w szukaniu pracy,a co do zdrowka to troche gorzej niz rano,ale to pewnie przez to ze wieczor a wieczorem przeziebienie zawsze sie nasila :huh:

Nie wiem czy Oskarka nie przeziebiłam,albo tatus bo wczoraj wzial go w nosidełku na spacer i jak wrocili to miał stopy lodowate i teraz troche kaszle i charczy :(

Sto latek dla Bartosza i Pawła :kiss:

Sophie jaki sliczny nocniczek,a co do konika na biegunach to ja chciałam mojemu dziecku kupic na gwiazdke ale jednak jest jeszcze za mały ,moze w przyszłym roku.

Oskarek sie obudził,zjadł mleczko i dalej w kimono,a ja szukam na necie krzesełko do karmienia ale strasznie drogo,a w sklepach 2 razy drozej :ohmy: ,jednak chyba nic ze spania,co chwile budzi sie z płaczem :(

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #802535 przez malutkamilka
A no zapomnialam napisac. wazy 6680g. Ta lekarka przynajmniej dobrze umie wazyc, bo ta pediatra to chyba nie bardzo bo waga u mnie w piatek pokazywala 6760g a ona mi mowi z mala wazy 6820g!!!
Teraz u mnie pokazuje 6678g wiec tyle gdzies wazy.

Violcia moze u Oskarka tez zabki juz powoli daja sie we znaki?

Tak robie bransoletki, kolczyki, kulki ozdobne na swieta a nawet paznokcie.
przyklady kulek ozdobnych
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #802539 przez Hania84
Wiktoria to mała ślicznotka :) i jaki ma zalotny usmieszek :blink: oj będzie czarować chłopaków :lol: No i ładnie waży juz Wiki. Więcej juz jak Lenka :) moja ważyła 6560g na 23 tygodnie. Super rośnie malutka :)

Oj Violcia ale te choróbska cos sie Was trzymają...oby u Oskarka się nie rozwinęło bardziej. Może faktycznie marudzi i przebudza się bo ząbki. Czyli ta paczka z tymi rzeczami co nie zabraliście z PL nie dojechała? no kurczę ale przecież zapłaciliście prawda? a każda przesyłka jest przeciez ubezpieczona. Fajnie, że i do Was niedługo coś z PL przyjdzie :)
Mój tata się śmieje że z tej "bogatej" Polski do tych "biednych" niemiec musiał cos wysłać haha :D

Sophie ...chciałabym widzieć jak ten syn ekspedientki tak spłukuje na tym nocniku :D haha dzieci są udane i mają nie raz świetne pomysły :D :lol:

a mi cos sie dzis odezwały kamienie we woreczku :( cały czas pod łopatką mnie boli :( ech zasrańce .

miłej nocki :)
dobranoc

11 lata 1 miesiąc temu #802543 przez violcia00
Malutka ja mysle ze to dziasełka,ale jak w poniedziałek bylismy u pediatry to nic nie mowiła o ząbkach,a ja nie pytałam bo zeszłysmy na temat tego ze mały mało je ostatni,czekam z utesknieniem na pierwszego zabka :)

Co do przepisów to mi sie podobaja,głownie karkówka,a placki to musze nie bawem zrobic,a i to ciasto z delicjmi pewnie smaczne,ale najpierw zrobie to kokosowe od kasi bo uwielbiam kokos i widac ze szybko sie robi :lol:

Napije sie mleczka z miodem i masłem i ide do łózka,kiepsko sie teraz czuje :(

Dobranoc :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #802547 przez Hania84
Wejde jeszcze pochwalić Malutkamilkę :) Milena śliczne te ozdoby :) normalnie masz zdolności mamuśka :) ja to mam dwie lewe do czegoś takiego...ale podziwiam innych, że tak potrafią :) i rozdajesz to po rodzinie czy sprzedajesz? fajnie te kule się prezentują i tak zapakowane jak prezent :)

no to teraz uciekam ...dobrej nocki :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #802550 przez Agusia83
dziewczynki ja padam...wsio mnie boli, katar po kolana....ale co tam....najgorsze, że Artek się kiepsko czuje...po syropkach zaczął więcej kaszleć...nie wiem, może to tak ma być? Ale nosek zawalony, non stop mu odciagam katar...i pod wieczór bida tak strasznie płakał, a ja musiałam jeszcze ogarnąć Emi grysik, mycie garów, przygotowywanie kąpieli...itd :( :( :( oby mu sie jutro polepszyło...
źle się czuje, ale musiałam skoczyc po jabłka i zrobić je pod kruszonką :laugh: chodziły za mną cały dzień..

Pawełek i Bartuś mają dziś swoje małe święto??? Wszystkiego najlepszego chłopcy :laugh:

Lencia, gratuluję kolejnej białej perełki :laugh:

Nocniczek pierwsza klasa :laugh: ale mi się podoba :laugh:

Wiki cudna jak zwykle...widać, że urodę odziedziczyła po mamie :laugh: i waga bardzo ładna :laugh: a z tymi ząbkami to róznie bywa...wiadomo, że zdarzają się wyjątki,przecież każde dziecię rozwija się po swojemu....niektóre najpierw przewracają się z brzucha na plecy, a inne z pleców na brzuchy :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Albercik, fajnie kukał na mamę :lol: patrzył czy grzeczna z tatą :lol:

malutka, co to za cudeńka? łał, masz super zdolności

11 lata 1 miesiąc temu #802551 przez malutkamilka
Najpierw robilam dla siebie i rodzinki, ale jak kolezanki przyszly do mamy to mama sprzedala im swoje bo sie tak podobaly no i takim sposobem mam kilka zlecen za niewielka kwote

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #802552 przez srenka_918
Haniu a gdzie widziałaś świecidełka z pod palców Malutkiej?

Nocniczek naprawdę królewski ;)

Wikusia śliczna panienka i fajnie rośnie ;)

Pawełek jeszcze raz dziękuje za pamięć ;)

Dobranoc ;) Przespanej nocy dla dzieciaczków i maluszków ;)
A dla chorowitków zdrówka! :*

Zapomniałabym! Gratulacje dla Lenki ;) Drugi zębol to już coś ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka