BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #802860 przez kakaszka
no wlasnie sophie, a moj sie jeszcze dziwil kiedy mialam isc do szpitala czemu dostalam histerii nerwowej, a nic kochanie tylko mnie czeka najwiekszy bol jaki moze spotkac, tylko mnie rozerwie, a tak pikus :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #802884 przez szósteczka
Hej wreszcie jestem troszke was podczytywalam ale tak sie rozpisalyscie ze nie wiem czy zpamietalam wiec tak ogolnie i co pamietam.

najpierw sto lat wszystkim ostatnim i dzisiejszym miesieczniaczkom,

zdrowia wszystkim chorusom zosia zdrowiej i reszta tez,

gratulacje ząbkom ja też nie mogę się już doczekac,

ja też za kaszą manną nie przepadam i dzieci nią nie katuje nie to że uważam że ktoś katuje jak podaje bo moje u mojej mamy wcinaja bardzo chętnie ale ja nie lubie i.wyszłam z załozżenia że nie będe dawać dzieciom. :-)
prezenty mikołajkowe u nas to głównie słodkości i jakieś drobiażdzki dziewczyny dostają gumki do.włosów i szczotki, szymek żelaźniaka a pawełek śliniaczki i gumowe autko jako ze nie je słodyczy a mojemudostanie sie nutella w słooku bo on uwielbia wyjadać łyżką no i byłam dziś w supermaerkecie i kupiłam mu prezent w empiku płyte zespołu Piersi i przeboje rmf bo ostatnio wspominał ze sobie ostatnio wogole nie kupuje i nie slucha a kiedyś uwielbiał tak odpoczywać ze słuchawkam na uszach wiec niech ma choc jest podpadzich u mnie ale co tam i tak go .kocham ponad swiat.
Kupilismy pawelkowi hule kule ale z kubusiem puchatkiem tez bardzo fajna widzialam jej reklame w internecie, a dzis jak dzieciaki poszly do szkoly to znosilam do domu z auta ich prezent zeby nie widzialy a jakie wczoraj byly w szoku jak nosily zakupy z auta k bo wiedzialy ze pojechalismy na zakupy swiateczne i kupowac prezenty a tu w aucie nic nie bylo, w szoku byly ze chej my wczesniej zanim je zawołalismy do pomocy (zawsze nam pomagaja przy noszeniu toreb) schowalismy prezenty do drugiego auta :-) no i wreszcie nie wiedza czy mamy te prezenty dla nich czy nie.
Szymek chodzi juz do przedszkola dzis pojechał na teatrzyk pinokia do wa-wy zreszta Faustynka kl 0 i Łucja kl 2 też pojechały i wrócą koło 16 wiec już od dziś maja pełno wrażeń potem wróca będą wszystkie pastować buty bo w końcu mikołaj nie będzie nic wsadzać do brudnych butów ( to jeszcze tradycja ode mnie z domu zawsze z bratem pastowaliśmy na mikołajki buty a potem rano znajdowaliśmy w nich upominki teraz zostawiamy naszym dzieciom w skarpetach mikołajowych część sama uszyłam - to takie bardziej estetyczne niż w butach w których nóżki nie zawsze.są świerze i pachnące) a jutro w szkole i przedszkolu dzieciaki maja swoje mikolajki z przedstawieniami, zabawami i upimonkami od goku i gminy oraz rady rodzicow.
ale sie rozpisałam a jeszcze miałam pochwalić zdjęcia sa przesliczne piekne w tej rużowiutkiej sukienusi a na fejsie widzialam sliczne z chrupasem nie pamietam juz czyje ale super (sory).

miłego dzionka musze chalupe na blysk wysprzatac bo zaczynaja sie weekendy ktore mamy na maksa zajete bo wciaz bedziemy miec gosci chrzestni coniektorzy sie zapowiedzieli i podrodze urodziny łucji i jakies jasełka spotkania kregow itp. papa

a srenka tez sie usmialam z twojego, tak to jest z chlopami niby tacy twardzi.ale jak co do.czego to maja stracha ja to mialam kanalowe ma zywca robione bo bylam w ciazy a lekow mi nie wolno bylo.

A tu zdjecie pawelka z zabawka mikolajkowa od.mojej przyjaciólki- swiadkowej, taka szeleszczaca grzechoczaca i w kazdej odnodze coś majaca osmiornica super kiedys wyszperala na szperku zreszta swego czasu sama taki prowadzila i zawsze super ciuch na moj rzmiar mi odkladala.a teraz ma ta biżuterie.

Malutka też coś z biżuterią robi super a ozdoby bardzo fajne troche to.pracy zajmuje wiem bo sama też takie i inne robie.
no to jeszcze moje cudo z zeszłego roku w tym jeszcze nie zaczęlam produkcji :-)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #802959 przez Hania84
No to jestem w końcu ja :)

witam wszystkie maluszki i mamuski :)

Humor mam rewela (choć nie do końca bo juz drugi dzien mnie głowa boli) bo czarna mamusia teraz ze mnie :lol:

Lena śpi więc mogłam zajrzeć. :) U fryza mi zeszło 2h ...tatuś pięknie się córcią zajął i pozmywał mi nawet :silly:

Violcia - masakra z tą paczką...dziwne to wszystko. Pamiętam że jak siora mojego A. nam wysyłała rok temu paczkę to też się tam cos stłukło i wyleciało i było mokre ale na celnym otworzyli ją...spisali co było w środku...zabezpieczyli i do nas doszła. Niezłe czary niewyjaśnione mieliście.Oby z powrotem do PL doszła. A teściowa twoja bez komentarza B)

Agusia, Violcia, Ikunia i dzieciaczki zdrowia dla was wszystkich...i to jak najszybciej !!! bo święta za pasem...a ze smarkami to nie fajnie...także kurujcie się dobrze i szybko !!! :)

srenka - to się uśmiała z Twojego męża... :lol: faceci to sa odważni :side: jakby mięli rodzic to by prędzej palnęli sobie w łeb :laugh:

szósteczka bombka fajna - kiedyś taka dostałam od kogoś...ją się robi na styropianowej kuli i podpina szpilkami co nie? :) a to dzieci zdziwione były że prezentów nie ma w aucie hihi :)

Zdjęcie ząbków zrobię jak tylko uda mi sie przekonać Lenitę że jak otwiera się buzię to nie wyciąga się języka :laugh:

kurka cos jeszcze miałam napisać ale skleroza nie boli...muszę się cofnąć do poprzednich postów...

dobra juz wiem co miałam napisać :)

Ikunia ta tabelka to nawet fajny pomysł :) przynajmniej bedzie wiadomo czy cus sie zbliża czy nie :) a Zosieńka ma superaśną kieckę :blink: i świetnie się trzyma jak na gilkowca :blink:

a mój na mikołajki dostanie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
innego prezentu nie przewiduję...dostał od moich rodziców to musi mu starczyć :blink:
na gwiazdkę przewiduję coś mu kupić większego w sensie droższego. Jednak tego szlafroka chyba mu nie dam bo nie moge nigdzie dostać...więc wpadłam na pomysł kupna markowego dresu. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

miłego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #802972 przez szósteczka
haniu mysle ze nic drozszego od tego prezentu co na mikolajki mu podarujesz to nie da rady mu dac :-) hihi . fajnych mikolajek.
a co do babki to sie zgadza na styropianowej kuli przyczepia sie trujkaciki z tasiemki pineskami, latwe ale dlugo sie schodzi.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #802974 przez Gochens
Jestem i ja.

Elizuś i Juleczko wszystkiego najpiękniejszego★

Mam dzis tak koszmarnie senny dzień, że sama w szoku jestem.

zaraz Was bede czytać ale najpierw napiszę co u nas. Noc ok jedna pobudka kolo 3 a nastepna juz po 7. Bylismy dziś u koleżanki na herbatce i wiecie co zauważyłam??? Alan podnosi juz nogi do góry jak do raczkowania !! :cheer: :ohmy: ! Wow zrobiłam mu fotę to później wstawię. Drugi ząb też się przebil więc juz mamy dwie sztuki. :lol:

biorę sie za czytanie :kiss:

wszystkie dzieciaki piękne, do wycałowania wprost :kiss:
Violcia to chusteczkowo z tą paczką, ciekawe co w niej musiało być skoro teściowa nic nie wkładała :huh:
Agusia, Ikunia zdrowia dla dzieciaczków, no i Wy też dbajcie o siebie !
Szósteczka, Malutka bardzo fajne te Wasze "wyroby" :blink:
Kakaszka to Cie zaskoczył Twój luby, oby juz zawsze był taki miły
Haniu fajnie, że jestes zadowolona z fryzjera ja nalegam na fotkę kochana :blush: no i gratki dla drugiego zębuszka

nocnik rewelka!!!
Tu Aluś... Do tego buja się do przodu i do tyłu :side:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #803002 przez KaRoLkA
Jaki Alus fajny , przymierza się do raczkowania także mamuska bądź w gotowości jak się zacznie :)

szosteczka piękna ta babka , a dzieciom niezłego psikusa zrobilas :)

Sophie brak słów na Twoja T :/ a tej lumi to jaki model kupilas bo ją 520 :)

Haniu extra że się wyrwalas na chwilę i teraz masz super fryz i humorek :) pokaz Nam tu się :) a prezent idealny i na 100% wystarczająco drogi , bo Ty z Lenka to na pewno najdroższe jesteście dla Niego :)

Mała zjadła zupke z manna i pospalysmy 2 godziny , obrazu inny człowiek :lol: teraz mała się bawi a ją kawusie popijam i takie na jakieś ciacho nachodzi :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #803010 przez Hania84
Alek ale Ty juz ślicznie do raczkowania się przymierzasz :) no to juz niedługo bedzie mamie uciekał :lol: I GRATULACJE DRUGIEGO ZĘBOLKA!!! już coraz więcej dzieciaczków nam ząbkuje :)

No właśnie dziewczyny robiłam sobie zdjęcie i nawet nie widac mojego koloru za bardzo bo światło już nie te...a do tego musi byc dzienne. Wiedziałam, że będziecie wołać o fotę i próbowałam ale dupnie powychodziło.

a miałam napisac jeszcze o kakaszce - no co to się stało, że Twój taki milutki? Oby juz zawsze taki był bo Wam się nalezy z Elizką :)

moja Lencia jeszcze śpi od 14...a wiecie że przed położeniem spać trzymałam ją na kolanach i normalnie mi na siedząco zasypiała...głowa do przodu jej leciała :lol: ale to śmiesznie wyglądało :silly: głupia matka nabija się ze zmęczonego dziecka :blink:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #803016 przez Sophie25
KaROLka ja 820 ale to tez dlatego ze konczyła mi sie umowa a ze przedluzyłam umowe na abonament telefonicznie to dopłata była do tej lumii i wziełam :D

gochens Alanek bedzie za niedlugo maszerował :D Bravo dla Alanka :D I za 2 zabka zuch chlopak :D :)

Pawełek slicznie z zabawka jaki zadowolony! :D :)

Hania to Twoj dostanie najlepszy prezent :D :D a moj to by pewnie taki chciał : hahaha :D

haha :D :D

11 lata 1 miesiąc temu #803052 przez Hania84
Sophie hehe to chyba wszyscy nasi panowie taki prezent by chcieli :silly: :lol:

Wiecie co
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #803053 przez Sophie25
Hania no kazdy kazdy by taki prezent chciał ... :D

Hania JAK to przeczytałam to az mi ryczec chciało :( To straszne :( matkoooo ........... Dziekuje Bogu ze mam zdrową coreczke ...

Biedne dziecko i jej rodzice :(

ale mi smutnooo :(

11 lata 1 miesiąc temu #803057 przez Gochens

11 lata 1 miesiąc temu #803071 przez _Klara_

Napisałam wcześniej długiego posta i mi wcieło :(

Julia dziękuje za pamięć :)
Elizka buziaczki dla Ciebie

Gratuluje drugiego ząbka dla Lenki i Alanka :)
Gochnes zabezpieczaj mieszkanko synek lada chila zabierze sie za raczkowanie.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #803086 przez Ikunia1910
Fajna tabelke znalazlam jakie produkty mozna dawac dziecku:)
www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/...6-miesiac-zycia.html
A tu jeszcze fajowe przepisy www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka.html

Kakaszka ty pytalas o rozdrabnianie bez blendera, mozesz sprubowac mikserem albo bardzo bardzo drobno pokroic miesko, rybe czy drobiowe jak dobrze ugotujesz czu udusisz to powinnas z latwoscia widelcem zmiazdzyc;)

Alan!!! Jej!!! Ale mnie zaskoczyles Bączku:* ślicznie juz dzwigasz pupunie :lol:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #803103 przez Hania84
Ikunia świetna ta tabelka :) myślę że z głową ktoś ją zrobił :) i tak się przyglądając to mało owocków nasze bąble jeszcze mogą...a buraczek, por i żółtko jaja pisza że od 7 miesiąca dopiero...a przyprawy takie jak koperek, kminek i majeranek od 8 miesiaca. Od 8 miesiąca nawet szparagi będą mogły nasze bąble jeść :blink: Ogólnie to warzyw sporo już mogą :) aaa i nawet od 8 miesiąca będą mogły pić sok z kiszonej kapusty hehe :side:

11 lata 1 miesiąc temu #803133 przez violcia00
Boze jaka ja jestem zmeczona,od 15stej Oskar placze prawie cały czas,nosimy go ale to nie wiele daje,czy przy przeziebieniu tak okropnie dziecko placze?nie ma goraczki,tylko zatkany nosek,furczy mu strasznie,ale odciagam aspiratorem i zakraplam woda morska i sola fizjologiczna,kicha i kaszle troche ale do poludnia byl grzeczny,bawil sie z nami smial,w teraz tragedia,boje sie nocy strasznie,udalo mi sie go ululac i na razie spi,a ja sie zastanawiam czy to tylko przez katarek bo cały czas w głowie mi siedza dziaselka,ze go bola i przez to ten ryk.

Smutne to co napisałaś Haniu,biedna ,niewinna istotka i biedni rodzice,cieszmy sie ze nasze dzieci sa zdrowe,ja bym chyba nie przezyła takiej tragedii :(

Ali gratuluje zabka :blink:

ide sie kapac poki moge,trzymajcie kciuki zeby mu troche przeszło bo mi serce sie kraje jak on tak płacze.

milego wieczoru.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka