- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
najpierw sto lat wszystkim ostatnim i dzisiejszym miesieczniaczkom,
zdrowia wszystkim chorusom zosia zdrowiej i reszta tez,
gratulacje ząbkom ja też nie mogę się już doczekac,
ja też za kaszą manną nie przepadam i dzieci nią nie katuje nie to że uważam że ktoś katuje jak podaje bo moje u mojej mamy wcinaja bardzo chętnie ale ja nie lubie i.wyszłam z załozżenia że nie będe dawać dzieciom.
prezenty mikołajkowe u nas to głównie słodkości i jakieś drobiażdzki dziewczyny dostają gumki do.włosów i szczotki, szymek żelaźniaka a pawełek śliniaczki i gumowe autko jako ze nie je słodyczy a mojemudostanie sie nutella w słooku bo on uwielbia wyjadać łyżką no i byłam dziś w supermaerkecie i kupiłam mu prezent w empiku płyte zespołu Piersi i przeboje rmf bo ostatnio wspominał ze sobie ostatnio wogole nie kupuje i nie slucha a kiedyś uwielbiał tak odpoczywać ze słuchawkam na uszach wiec niech ma choc jest podpadzich u mnie ale co tam i tak go .kocham ponad swiat.
Kupilismy pawelkowi hule kule ale z kubusiem puchatkiem tez bardzo fajna widzialam jej reklame w internecie, a dzis jak dzieciaki poszly do szkoly to znosilam do domu z auta ich prezent zeby nie widzialy a jakie wczoraj byly w szoku jak nosily zakupy z auta k bo wiedzialy ze pojechalismy na zakupy swiateczne i kupowac prezenty a tu w aucie nic nie bylo, w szoku byly ze chej my wczesniej zanim je zawołalismy do pomocy (zawsze nam pomagaja przy noszeniu toreb) schowalismy prezenty do drugiego auta no i wreszcie nie wiedza czy mamy te prezenty dla nich czy nie.
Szymek chodzi juz do przedszkola dzis pojechał na teatrzyk pinokia do wa-wy zreszta Faustynka kl 0 i Łucja kl 2 też pojechały i wrócą koło 16 wiec już od dziś maja pełno wrażeń potem wróca będą wszystkie pastować buty bo w końcu mikołaj nie będzie nic wsadzać do brudnych butów ( to jeszcze tradycja ode mnie z domu zawsze z bratem pastowaliśmy na mikołajki buty a potem rano znajdowaliśmy w nich upominki teraz zostawiamy naszym dzieciom w skarpetach mikołajowych część sama uszyłam - to takie bardziej estetyczne niż w butach w których nóżki nie zawsze.są świerze i pachnące) a jutro w szkole i przedszkolu dzieciaki maja swoje mikolajki z przedstawieniami, zabawami i upimonkami od goku i gminy oraz rady rodzicow.
ale sie rozpisałam a jeszcze miałam pochwalić zdjęcia sa przesliczne piekne w tej rużowiutkiej sukienusi a na fejsie widzialam sliczne z chrupasem nie pamietam juz czyje ale super (sory).
miłego dzionka musze chalupe na blysk wysprzatac bo zaczynaja sie weekendy ktore mamy na maksa zajete bo wciaz bedziemy miec gosci chrzestni coniektorzy sie zapowiedzieli i podrodze urodziny łucji i jakies jasełka spotkania kregow itp. papa
a srenka tez sie usmialam z twojego, tak to jest z chlopami niby tacy twardzi.ale jak co do.czego to maja stracha ja to mialam kanalowe ma zywca robione bo bylam w ciazy a lekow mi nie wolno bylo.
A tu zdjecie pawelka z zabawka mikolajkowa od.mojej przyjaciólki- swiadkowej, taka szeleszczaca grzechoczaca i w kazdej odnodze coś majaca osmiornica super kiedys wyszperala na szperku zreszta swego czasu sama taki prowadzila i zawsze super ciuch na moj rzmiar mi odkladala.a teraz ma ta biżuterie.
Malutka też coś z biżuterią robi super a ozdoby bardzo fajne troche to.pracy zajmuje wiem bo sama też takie i inne robie.
no to jeszcze moje cudo z zeszłego roku w tym jeszcze nie zaczęlam produkcji
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
witam wszystkie maluszki i mamuski
Humor mam rewela (choć nie do końca bo juz drugi dzien mnie głowa boli) bo czarna mamusia teraz ze mnie
Lena śpi więc mogłam zajrzeć. U fryza mi zeszło 2h ...tatuś pięknie się córcią zajął i pozmywał mi nawet
Violcia - masakra z tą paczką...dziwne to wszystko. Pamiętam że jak siora mojego A. nam wysyłała rok temu paczkę to też się tam cos stłukło i wyleciało i było mokre ale na celnym otworzyli ją...spisali co było w środku...zabezpieczyli i do nas doszła. Niezłe czary niewyjaśnione mieliście.Oby z powrotem do PL doszła. A teściowa twoja bez komentarza
Agusia, Violcia, Ikunia i dzieciaczki zdrowia dla was wszystkich...i to jak najszybciej !!! bo święta za pasem...a ze smarkami to nie fajnie...także kurujcie się dobrze i szybko !!!
srenka - to się uśmiała z Twojego męża... faceci to sa odważni jakby mięli rodzic to by prędzej palnęli sobie w łeb
szósteczka bombka fajna - kiedyś taka dostałam od kogoś...ją się robi na styropianowej kuli i podpina szpilkami co nie? a to dzieci zdziwione były że prezentów nie ma w aucie hihi
Zdjęcie ząbków zrobię jak tylko uda mi sie przekonać Lenitę że jak otwiera się buzię to nie wyciąga się języka
kurka cos jeszcze miałam napisać ale skleroza nie boli...muszę się cofnąć do poprzednich postów...
dobra juz wiem co miałam napisać
Ikunia ta tabelka to nawet fajny pomysł przynajmniej bedzie wiadomo czy cus sie zbliża czy nie a Zosieńka ma superaśną kieckę i świetnie się trzyma jak na gilkowca
a mój na mikołajki dostanie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
innego prezentu nie przewiduję...dostał od moich rodziców to musi mu starczyć
na gwiazdkę przewiduję coś mu kupić większego w sensie droższego. Jednak tego szlafroka chyba mu nie dam bo nie moge nigdzie dostać...więc wpadłam na pomysł kupna markowego dresu. Zobaczymy co z tego wyjdzie
miłego dnia
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
a co do babki to sie zgadza na styropianowej kuli przyczepia sie trujkaciki z tasiemki pineskami, latwe ale dlugo sie schodzi.
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Elizuś i Juleczko wszystkiego najpiękniejszego★
Mam dzis tak koszmarnie senny dzień, że sama w szoku jestem.
zaraz Was bede czytać ale najpierw napiszę co u nas. Noc ok jedna pobudka kolo 3 a nastepna juz po 7. Bylismy dziś u koleżanki na herbatce i wiecie co zauważyłam??? Alan podnosi juz nogi do góry jak do raczkowania !! ! Wow zrobiłam mu fotę to później wstawię. Drugi ząb też się przebil więc juz mamy dwie sztuki.
biorę sie za czytanie
wszystkie dzieciaki piękne, do wycałowania wprost
Violcia to chusteczkowo z tą paczką, ciekawe co w niej musiało być skoro teściowa nic nie wkładała
Agusia, Ikunia zdrowia dla dzieciaczków, no i Wy też dbajcie o siebie !
Szósteczka, Malutka bardzo fajne te Wasze "wyroby"
Kakaszka to Cie zaskoczył Twój luby, oby juz zawsze był taki miły
Haniu fajnie, że jestes zadowolona z fryzjera ja nalegam na fotkę kochana no i gratki dla drugiego zębuszka
nocnik rewelka!!!
Tu Aluś... Do tego buja się do przodu i do tyłu
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
szosteczka piękna ta babka , a dzieciom niezłego psikusa zrobilas
Sophie brak słów na Twoja T :/ a tej lumi to jaki model kupilas bo ją 520
Haniu extra że się wyrwalas na chwilę i teraz masz super fryz i humorek pokaz Nam tu się a prezent idealny i na 100% wystarczająco drogi , bo Ty z Lenka to na pewno najdroższe jesteście dla Niego
Mała zjadła zupke z manna i pospalysmy 2 godziny , obrazu inny człowiek teraz mała się bawi a ją kawusie popijam i takie na jakieś ciacho nachodzi
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No właśnie dziewczyny robiłam sobie zdjęcie i nawet nie widac mojego koloru za bardzo bo światło już nie te...a do tego musi byc dzienne. Wiedziałam, że będziecie wołać o fotę i próbowałam ale dupnie powychodziło.
a miałam napisac jeszcze o kakaszce - no co to się stało, że Twój taki milutki? Oby juz zawsze taki był bo Wam się nalezy z Elizką
moja Lencia jeszcze śpi od 14...a wiecie że przed położeniem spać trzymałam ją na kolanach i normalnie mi na siedząco zasypiała...głowa do przodu jej leciała ale to śmiesznie wyglądało głupia matka nabija się ze zmęczonego dziecka
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
gochens Alanek bedzie za niedlugo maszerował Bravo dla Alanka I za 2 zabka zuch chlopak
Pawełek slicznie z zabawka jaki zadowolony!
Hania to Twoj dostanie najlepszy prezent a moj to by pewnie taki chciał : hahaha
haha
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie co
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
Hania JAK to przeczytałam to az mi ryczec chciało To straszne matkoooo ........... Dziekuje Bogu ze mam zdrową coreczke ...
Biedne dziecko i jej rodzice
ale mi smutnooo
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Napisałam wcześniej długiego posta i mi wcieło
Julia dziękuje za pamięć
Elizka buziaczki dla Ciebie
Gratuluje drugiego ząbka dla Lenki i Alanka
Gochnes zabezpieczaj mieszkanko synek lada chila zabierze sie za raczkowanie.
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/...6-miesiac-zycia.html
A tu jeszcze fajowe przepisy www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka.html
Kakaszka ty pytalas o rozdrabnianie bez blendera, mozesz sprubowac mikserem albo bardzo bardzo drobno pokroic miesko, rybe czy drobiowe jak dobrze ugotujesz czu udusisz to powinnas z latwoscia widelcem zmiazdzyc;)
Alan!!! Jej!!! Ale mnie zaskoczyles Bączku:* ślicznie juz dzwigasz pupunie
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Smutne to co napisałaś Haniu,biedna ,niewinna istotka i biedni rodzice,cieszmy sie ze nasze dzieci sa zdrowe,ja bym chyba nie przezyła takiej tragedii
Ali gratuluje zabka
ide sie kapac poki moge,trzymajcie kciuki zeby mu troche przeszło bo mi serce sie kraje jak on tak płacze.
milego wieczoru.