BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #803508 przez szósteczka
Dzieki dziewczyny ale nie zawsze jest tak kolorowo a ze ja tez lubie taka otoczke to wciagam w to dzieci.

Aleksia butki ekstra a mi najbardziej podobaja sie te reniferki sa suoerowe.

Marta ale Bartus dostał super prezenty.

Kakaszka ja wsółczuje nigdy nie potrafiłabym usunąć ciąży nawet z chorym dzieckiem. Z reszta słyszałam ze po tym zostaje trauma na całe życie i kobiety nie umieja sie pozbierać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #803509 przez Marta1985
Bartuś zaprasza na dziewczyny na przejazdzke :)

Ale Albercik słodki :)

Wieje u nas też strasznie :( a my dzis wracamy do domku :)

11 lata 1 miesiąc temu #803516 przez aleksiaa88
Sanki super nic Bartusiowi nie zawieje jak się rozsiądzie wygodnie to pewnie i jeszcze zaśnie.

Ja bym w życiu nie usunęła i pewnie jakbym musiała chore to było by mi szkoda to zrobić.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #803518 przez kakaszka
a ja do aborcji podchodze tak, ze powinna byc legalna i kazda kobieta powinna sama decydowac. co do oddania, ona wiedziala, ze jak by urodzila to w zyciu nie potrafila by oddac i mieszkala by pod mostem z dzieckiem, wiec ja ja rozumiem po czesci. mi ciezko postawic sie w jej sytuacji, bo ja mam calkowite wsparcie rodziny we wszystkim, a u niej tego nie bylo.
a co do chorego dziecka... nie wiem jakby zareagowala, napewno bym rozpatrywala opcje aborcji, ale nie wiem czy bym sie zdecydowala.

bartus taki maciupenki byl, a teraz chlop jak ta lala ;)

marta uwazajcie na dzrodze, zeby was nie zawialo.

co do sanek moj chcial zalatwic jakies takie, zebym i ja sie zmiescila :D i nas by wozil :D ale niestety drogie sa skubane.

eliza przed chwila jadla pierwszy raz cukienie, krzywila sie niesamowicie, ale zjadla :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #803526 przez _Klara_
Aleksia ślicznie Albercik wygląda, czapeczka nr 2 śliczna :)
A co do aborcji źle się stało że ten chłopak pojawił sie na jej drodzei namieszał dziewczynie w głowie :(

A tak dzisiaj wyglądają moje okna w całym domu

a tu mój widok
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #803533 przez Hania84
Bartuś jaki maciupki był :blush:
Ja jak patrzę na pierwsze zdjęcia Lenity to tez taka maleńka :blush: a teraz już taka kobietka mi rośnie :side:

Gochens ja zazwyczaj nie sole sałatek...bo albo daję czosnek i on zastępuje u mnie sól...albo jakieś przyprawy gdzie już solić nie trzeba...a jak tu jest curry to wystarczająco...no i tak jak piszesz w musztardzie też jest sól. Ja jeszcze planuję dodac pieprzu ziołowego bo uwielbiam...zobacze co wyjdzie :blink:

Karolka oj tak ona kocha być w centrum uwagi :) jak się na nia patrzę to sie uśmiecha i popisuje żebym sie śmiała, biła brawo i zachwalała...to wtedy jest okej i na macie długo się potrafi bawić...ale jak tylko odwrócę wzrok albo co gorsza wyjdę na chwile z pokoju to płacz :S ostatnio ma tak że jak jestem koło niej i sie nie ruszam ( siedze na tyłku) to jest okej bawi sie ile wlezie...ale jak tylko zacznę chodzić i coś robić to płacze bo chce na ręce.
Wczoraj zrobiłam taki sprawdzian...wstałam-płacz, usiadłam-zabawa, wstałam-płacz, usiadłam-zabawa :huh: mądre to dziecię już...wyszkoliła sobie mamusię :silly:

kakaszka moim zdaniem jeśli ta koleżanka nie potrafiłaby oddać jakby urodziła to znaczy że w głębi serca kochała to dziecko...i pewnie przed sobą samą przyznała się że źle zrobiła.

Bartuś ciotka chętna na przejażdżkę :lol: jak znam życie to jak zacznie już troche chodzić to będzie siadał w tą wywrotkę i odpychał sie nogami :lol:
a sanki super :)

ja mam w PL 2 pary sanek...ale raczej nie będę przywozic na przyszły rok...a w tym roku nie planuje kupować.

szósteczka ja tez zazdroszcze tej całej waszej otoczki :) macie tyle miłości do siebie i na wszystko i dla wszystkich czas mimo tak napiętego grafiku :) dbacie o to by dzieci miały fajne wspomnienia z dzieciństwa...obozy, wakacje, mikołajki, konkursy, robienie ozdób...sporo czasu poświęcacie sobie na wzajem i to się chwali :) Mikołajki pewnie bombowe będą we Warszawie :) fajna taka akcja :)

Albercik no normalnie takie czapy masz ciepłe że hej :) mroźna zima ci nie straszna :)

...Lenka zasnęła niedawno...ja juz mam obiad zrobiony...zaraz tylko sałatka, brzuszki i kąpanko i pachnąca będe czekac na mojego :silly: ...pomijam fakt że mnie dzis rano wkurzył bo prezent chciał za szybko odpakować :S zamiast zostawic na wieczór :side: ale dostał po łapskach i czeka do wieczora :silly:

Klara ale snieżnie u Was :) normalnie na sanki i bałwana lepic :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #803540 przez Gochens
Ja też uważam, że aborcja powinna byc legalna, każda kobieta ma prawo decydować... na szczęście są teraz okna życia więc wiele dzieci uchronilo sie przed smietnikiem. Okropne to ale takie życie, nie każda kobieta powinna być matką.

Wow Klara ale zamieć :lol: w taką pogodę tylko grzaniec i do łóżka
Hania ach ten Twój, zniecierpliwiony jest. Noo to jak z wieczora dostanie prezent to uważajcie na rodzeństwo :lol: :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #803569 przez kakaszka
stal sie cud, eliza zasnela na brzuchu :D juz nerwy mnie puszczaly od ciaglego krzyku, polozylam ja na lozko ona sie przewrocila brzuch, walczyla walczyla, dalam jej smoka i spi :D cisza cos pieknego :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #803604 przez Hania84
U nas Ksawery broi :S

Lena zjadła PÓŁ słoiczka od musztardy mojej zupki :) coraz większy ma apetyt dziewczyna :side:

kakaszka - no to fajnie, że Elizka na brzuszku zasnęła./..może tego jej było trzeba :)

heh Gochensik raczej nie zapowiada nam się na rodzeństwo dla Lenki :blink: bo jeszcze biorę te nieszczęsne piguły ...do końca listka zostało mi 7 sztuk...i przerywam branie. Będziemy musieli pomyśleć nad innym zabezpieczeniem...chyba mojemu dodatkowo pod choinkę kupię zestaw gum :silly: :S :side:

co tu tak cicho...??? Wszystkie wywiało??? :side:
już świętujecie ze swoimi Panami? :silly: :laugh:

ja pitole zadne strony internetowe nie chca mi sie otwierac...a te co juz sie szanownie pokaza to 3 minuty jedna...chciałam zobaczyc cos o gotowaniu na parze i guzik...nic się nie otwiera...to chyba przez ten wiatr :angry: dobrze ze chociaz w miarę zapytajpolozna.pl idzie otworzyc :S :side:

11 lata 1 miesiąc temu #803616 przez aleksiaa88
Mały zjadł pół słoika co zostało ze wczoraj popił herbatką potem mlekiem i tnie drzemkę przed snem.

Hania super, że Lenka się rozkręca z jedzeniem, my też się powoli rozkręcamy kiedyś był słoik na dnie zjedzony teraz pół postęp jest.

Ja dziś nie świętuje bo nie mam z kim mąż był rano i go wywiało wróci jutro rano.

Dziś Albert miał spotkanie z naszym psem kucałam i trzymałam go na kolanach pies go wąchnął odwrócił tyłek i siadł plecami do nas a mały miał taki wytrzeszcz.

11 lata 1 miesiąc temu #803641 przez Gochens
Wróciliśmy właśnie ze sklepu, Alan został u dziadków a rodzice dziś spędzaja wieczór we dwoje :lol: rum z cola w rękę do tego mój będzie robić koreczki i pooglądamy filmy.

Miłego wieczoru moje kochane :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #803643 przez Sophie25
Dziewczyny u mnie jest masakra dopiero teraz dopadlam telefonu meza nie ma prądu u nas jest masakra,wiatr u nas straszny,drzewa lamie slupy , kataklizm ... Masakra jest ....niewiadomo kiedy zrobia prąd i cos ruszy... Dobrze ze jest woda a strach z domu wyjechac bo lasy wokolo mojej okolicy....

11 lata 1 miesiąc temu #803649 przez KaRoLkA
Sophie to nieźle u Was sie podziało ;/ oby wiatr szybko odpuścił

Gochens "gdy niema w domu dzieci" :p he he

Hania i Aleksia super ze dzieciakom apetyt dopisuje :)

Ja po wizycie i tak moge pracowac 5dyszek za godzinke pracy :) Gabi wychwalona i wycałowana zajada cyca i w kimono :)

Wszystkim mamuśką odbierającym prywatny prezent zycze udanego i upojnego wieczorku :p
Do jutra :)

11 lata 1 miesiąc temu #803665 przez Hania84
Mój wrócił właśnie z pracy i miło mnie i Lenke zaskoczył :) przyniósł nam po mikołaju z czekolady :kiss: czasem potrafi zaskoczyć :blink:

Wow Karolka aż tyle u Was płacą ??? to nie źle :)

Sophie masakraaa :ohmy: siedźcie w domu...bo aż strach...oby ksawery szybko odszedł !!!

miłego wieczorku :)

11 lata 1 miesiąc temu #803684 przez _Klara_
Sophie u nas sytuacja podobna :dry: Mój jeszcze z pracy nie wrócił 50km robi od godziny 16. Drogi są całe zawiane, tiry stoją w poprzek drogi albo w rowach. Strasznie się martwie bo mój też jest kierowcą ciężarówki. :(

Hania mały gest a jak cieszy :)

Gochens pewnie Twój zawiózł małego do dziadków? Miłego wieczorku :)

Fajnie ze Albercikowi i Lence apetyt się zaostrza. Moja dzisiaj zjadłaby porcje na dwa dni gdybym jej dała, taki z niej łakomczuch.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka