BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 11 miesiąc temu #812689 przez Marta1985
Gochens a w jakim proszku pierzesz ciuszki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812690 przez Hania84
Ikunia fajnie że zajrzałaś :) jednak kopniak poskutkował :lol:
Super że układa Wam się coraz lepiej i ze B. takim fajnym tata jest :)
A na fb nie trzeba zmniejszac zdjęć? Pytam bo nie wiem.

Gochens jak zrobisz swoje uda to ja zrobię swoje :P i tak sie policytujemy :P
a może jednak ziemniak Alanka uczula? wiem że rysa pisała, że Filipek nie może ziemniaka jeść bo ma na to alergię.

U nas tez juz sa grudy w jedzeniu i to nawet spore...źle mi sie zmiksowało i teraz jak wyciągałam to były mocno widoczne...ale Lena wpitala je bez żadnego ALE ;) nic nie wypluwa także jestem w szoku bo jak jej nie szło jedzenie obiadków tak nie szło za to teraz chętnie z apetytem i grudy też :silly:

Gochens właśnie...a może proszek zmieniłas?? a alergia na gluten nie wyskakuje raczej na plecach...zobacz:
parenting.pl/portal/alergia-na-gluten-u-niemowlat

10 lata 11 miesiąc temu #812691 przez Gochens
Marta w Loveli, Położna mi mówiła że Lovela jest b.dobra poza tym wcześniej już by coś wyszło gdyby to był płyn bo używamy płynu nie procha.

Ehh spróbuje jeszcze tego pyrka wyrzucić z diety. Dobra to ja jutro pokazuje swoje uda a teraz uciekam oglądać z mężem filma bo jednak nie wychodzimy bo mój mąż jest " chory" a wiecie jak faceci się zachowują jak są "chorzy" . Alan u babci spędza miło czas więc i ja zaraz odpalę wino.. Niestety z sexu pewnie też nici bo przecież jest "chory" ehhhh

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812707 przez kakaszka
gochens u nas placuszki na lokciach tez nie chca zejsc, raz jest juz prawie fajnie, a nastepnego dnia znowu to samo. tez juz nie mam pomyslu od czego, wiec w dupie mam i sie zarejestruje do dermatologa. pojde w poniedzialek do pediatry niech daje skierowanie do szpitala, bo 2 miesiace nie bede czekac.
szyjka co prawda dzis juz prawie ladna, ale nic nie mowie, bo w nocy moze zowu rozdrapac i bedzie to samo, zobaczymy.

przed chwila z eliza mialysmy atak smiechu :D nie ma lepszej zabawy z mama w akuku, tylko ze ja musze znikac z jej polu widzenia, wiec chowam sie pod lozko, a pozniej wyskakuje :) i po co komu cwiczenia :D smiech jest histeryczny :D

chwile temu mala lezala w lozeczku bawila sie karuzelka, a ja mylam naczynia, slysze placz taki, ze cos sie stalo, przychodze karuzelka w pol no i walnela sie w glowe, ale nic jej nie jest tylko sie wystraszyla. w ogole z niej strachobzidlo straszne. tatus kichnie placz jest pol godziny :D ma zakaz teraz kichaia na glos :D

przestancie juz tymi udami :P wszystkie jestesmy sliczne madre i w ogole najlepsze :D

aha jeszcze mi sie przypomnialo, moze cos mi poradzicie. eliza w ocy sie kretoli przebudza, a jak ja wezme i dam na bujaczka w sekunde zasypia. o co kaman?

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812722 przez Ikunia1910
Niedobrze ze Alan wciaz ma te place :( moze rzeczywiscie trza zmienic sposob prania ciuszkow. Szare mydlo? Płatki mydlane? Kiedys chyba na uczuleniowcow najlepsze bylo.

Kakaszka lec do tego dermatologa ale watpie ze da ci skierowanie do szpitala.

A odnosnie mojego zdrowia to dalej szukam przyczyny zazolcenia białkowek:( wyniki wszystkie wychodzą ok no oprocz tego naczyniaka nie wiadomo jeszcze czy to jest jakis "wkurwiony" czy "grzeczny" raczek. Ale jakos staram sie narazie tym nie przejmowac za poł roku zrobie porównawcze usg i zobaczymy czy rośnie czy nie.

Wklejam kilka fotek:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #812733 przez Marta1985
My też uzywalismy loveli a pediatra powiedziala zeby zmieni na jelp i plam ńie ma :-) może sprobuj :-)

10 lata 11 miesiąc temu #812742 przez Agusia83
A ja do Was napisze jak wrócę spod prysznica...zdradze tylko, że odwiedziłam dzis kosmetyczke, wiec jestem gładka gdzie tylko się da i trafiłam pod nożyczki fryzjerki :laugh:
usmażyłam 2 dzwoneczki karpia..jak wyjdę to zjem i napiszę cosik więcej :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812756 przez Sophie25
Gochens ja tez zmieniłam z loveli na jelp bo mała miała zaczerwienienia i krostki ;/ Ponoć jelp jest najlepszy sprobuj a moze to okaze sie przyczyną :)

Hania troche brzuszka jest ... niestety po cesarce zostało mi taki kawałek zwisającej skory :( Taka jest rozciagnieta i zwiśnieta ;/ A własnie nosiłyscie ten pas wyszczuplajacy?
Ja nosiłam chwile ale mi przeszkadzał czułam sie scisnieta jak pomarancza w wyciskarce ;/

Ikunia dobrze ze jestes :) Zdj bombowe śliczna jesteś, Zosia cudna a wogole cała rodzinka mega :D

No to niebieskookie brzdące wygrywają :D
Agusia w zwiazku ze nasze dzieciatka mają brazowe oczka jedyne to połaczmy ich w pare :D
Forumowa parka :D A przeciez Alanek i Zosia Ikunia to też parka nawet sie spotkali :D
A i oczywiscie Oskarek i Gabi :D
Mamy juz 3 parki :D
Reszta łaczcie sie :D
Byłam dzis w naturze po proszek wlasnie i kupiłam Zosi nowe spineczki z myszka miki :D
Kupiłam jeszcze kaszkę na noc pisze na niej ze dziecko jest bardziej syte :) Zobaczymy czy Zosce starczy na długo, probowałyscie jej moze? :)

A coś na poprawe humoru :D
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #812764 przez Agusia83
No to juz jestem :laugh: zjadłam smażonego karpika i piję resztę czerwonego barszczu, dzis na obiad był z uszkami a jutro biały z grzybkami i ziemniaczkami :laugh:

Sophie, super, to mozemy nasze maluchy spiknąć :laugh: jutro pokaże Artusiowi jaką ma cudną narzeczoną :laugh: Ona latynoska :laugh: a on na pewno będzie sporej postury po tatusiu i na bank jakieś 2 metry :silly:
Kurcze, jak tak napisałam to już sobie wyobraziłam mojego synka, który kiedyś będzie przystojnym nastolatkiem...aż się wzruszyłam :silly: a moja córcia tez będzie piękną dziewczynka...
Wiem, że dla każdej mamy jej dziecko jest najpiękniejsze :laugh: i ja też sądzę, że moje dzieci są ładne..ale to chyba nie jest złe, prawda? :blink:

Ikunia, witaj...rodzinka w komplecie :laugh: fajnie razem wyglądacie...jestes taka spełniona :lol: P.S. Twój mężczyzna wyglada fajnie jak jest zarośniety :silly: męskość kipi :lol:

A Artuś jeszcze nie potrafi tak ładnie siedzieć jak niektóre majówkowo-czerwcówkowe maluchy :silly:
On sie składa w pół :silly: i chyba coraz cięższy...muszę go jutro zważyć :silly:

Elizka, a co Ty tak uporczywie chcesz ugryźć? :silly: Sliczna jestes królewno, wiesz?

Szósteczka, a Szymek ma potwierdzoną astmę? Kurcze współczuje, ale super, że tak szybko zareagowałaś...

Ja zaraz musze dokończyć prasowanko...w niedziele już się będziemy pakować :lol: a w pon.wyjazd.

Odnośnie jedzenia w nocy, to Emi jak miała pół roku też już nie jadła, podawałam jej herbatkę i to wystarczało, ale syn mojej koleżanki do 3 roku życia musiał mieć podawane mleko w nocy.

10 lata 11 miesiąc temu #812766 przez Marta1985
Bartuś jest w parZe z Tomusiem do kopania piłki :-)

Maż ma urlop i odPoczywamy :-)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812771 przez Hania84
To my tu z moim po cichu spikamy Lenkę z Artusiem a tu zonk :silly: Zosia nam go zwinęła sprzed nosa :lol:
W takim razie jeśli Bartuś nie ma nic przeciwko to majowe się złączą w parę :D

Sophie - taki brzuch to nie brzuch :lol: a kawał świetny haha :D

Agusia no właśnie bo Wy balujecie na sylwka w górach :lol: super :) a gdzie dokładnie?

Moja Lenka używała Loveli i na szczęście jej nie uczulał...teraz pierzemy w persilu dla dzieci (płyn) i jest okej też :) Gochens może spróbuj jak dziewczyny radzą zmienić na jelp :)

Ikunia bosko wyglądasz :) na to pierwsze zdjęcie się gapiłam i gapiłam :lol: a tatuś mi też się bardziej podoba w zaroście :P fajną tworzycie rodzinkę :kiss:

kakaszka wierzę że musiało być fajnie w czasie zabawy...Lena tez taka lubi tyle ża ja się tylko głowa odwracam i potem szybko na nia patrzę to tez w głos sie rechocze :D

Agusia Lena tylko (oparta) usiedzi 5 minut sama a potem to albo do przodu albo na boki też :D i musi miec za sobą poduszkę bo sama typowo bez żadnej podpory to nie...

A my jesteśmy wkurzeni bo mój nie dostał wolnego (tylko 2 dni chciał) na przyjazd brata :angry: powiedzieli mu że jest mało ludzi i na pewno będzie dużo pracy (zawsze tak polakom mówią jak chcą wolne...a jak chce turas albo włoch to od razu dostają :angry: ) jeszcze mu powiedzieli że za późno powiedział a mówił im już w poniedziałek jak tylko sie dowiedział że brat przyjedzie. Porąbani są i tyle. Jak znam życie to nawet wcześniej go do domu nie puszczą i będzie do wieczora w robocie i oprócz tej niedzieli i 1 stycznia to bedzie brata widział po 4h na dzień :huh: :dry:

10 lata 11 miesiąc temu #812777 przez Agusia83
Haniu, a ja myślę, że Artuś sie nie obrazi i może mieć dwie tak piękne narzeczone :laugh: :laugh:

Cholera, a czemu tamci dostają bez problemu dostają wolne? Myslałam, że o Polaka powinni lepiej dbac bo lepiej pracuje...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja też uzywałam Loveli a teraz persil..ten dla dorosłych :silly:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812780 przez Hania84
Agusia haha...ale ja nie wiem co na to Lenka czy by chciała się Artkiem dzielić z inną koleżanką :D :silly:
No mówię ci chamy totalne. Polak to świnia do roboty...zawsze tak było jest i pewnie będzie. I masz rację.. Polaka powinni dbac bo lepiej pracują niz włosi i turasy.

Ja ten płyn persil dla dzieci mieszam pół na pół z proszkiem ariel dla dorosłych i jest okej. Mama mi mówi że za wcześnie jeszcze staram się zmieniac jej na normalny...ale co tam...jak wszystko jest okej to czemu nie?

Agusia a gdzie na tego sylwka jedziecie? bo chyba nie zauważyłaś mojego pytania :blink:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812785 przez Agusia83
Tak, przepraszam...jedziemy do Szczawy, do pensjonatu...może zaraz znajdę stronę to Wam wstawię...

Ja Emi do roku czasu trzymałam na dzieciecym proszku a póżniej przeszłam na nasz...ale Haniu wydaje mi sie że z drugim dzieckiem wszystko idzie szybciej :silly: i człowiek tak się nie boi...

o tu jedziemy.
pensjonatgorc.pl/index.php?s=szczawa

10 lata 11 miesiąc temu #812787 przez Sophie25
Nooo Zosia zwinęła Artka pierwsza :D
No to taki przystojniacha jest :)
Ale Lenka pasuje do Bartusia bo najstarsze dzieciatka :D
Agusia to nic złego my tez tak z J mowimy ze Zoska piekna ksiezniczka jest :D

Hania przykro mi kurdeeee mogliby dać to wolne ! ;/ Istne Hamstwo normalnie ....

Dziewczyny odezwijcie sie co u was - Klara nam zniknęła, a co sie z Abra dzieje?
Corsis to juz wogole niema :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka