BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #379671 przez aga2+1
dziewczyny z tymi obiadami nie jest tak źle, bo wkładacie tylko do piekarnika:) Piers z kurczaka trzeba tylko doprawić tak jak i udak czy łososia i zawinąć w folię aluminiową piec ok. godziny (łososia troszkę mniej). Potem tylko ziemniaczki nastawić lub warzywa i gotowe. Więcej zabawy jest z pulpetami, ale to najczęściej robię w weekend jak jest mąż i może zająć się małą w razie w:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #379699 przez MartiO
ja zazwyczaj gotuję jakieś ziemniaki + mięsko w sosie (parówki, kurczak, pulpety, schab)z brokułem i marchewką... zaprawiany jogurtem i odrobiną mleka (chociaż tak przemycam) albo podobnie jednogarnkowo... albo kasza do tego, makaron, barszcz czerwony, brokułowa, marchewkowa (nie lubię rosołu)

poza tym: parówki, chleb, wędliny chude, serki i jogurty (nie z owocami), kawa zbożowa z mlekiem, w szpitalu jadłam zupy mleczne, sałata bo też w szpitalu dostaliśmy, twaróg... z owoców pytałam się położnej to pieczone jabłko i gruszka... ale nie robiłam... pół jajka gotowanego... no i jako przegryzka biszkopty...
odpadają pomidory, ogórki, rzodkiewki i inne takie... żółte i topione sery bo za ciężkie...

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379738 przez ewel7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 6 miesiąc temu #379745 przez KAMI
dziewczyny ale mnie podniosły na duchu wasze słowa, bo myśli takie jak brzuszek miewam ostatnio bardzo często :huh:
nocki są już w miarę bo budzenie ok 1 i potem 6-7, też jak beadka wolę Maksia jeszcze śpiącego trochę wziąć na cyc bo wtedy szybciej zasypia ponownie...

natomiast dzionki to masakra ! wiecznie albo cyc albo noszenie - wszystko inne to ryk
przewijanie, mycie, kąpanie, zakraplanie i czyszczenie noska, usiłowanie włożenia do czegokolwiek: wózek, łóżeczko, huśtawka, bujaczek - wszystko to ryk, spazmy i wrzask !!!!

kręgosłup mi siadł, ręce puchną a najlepsze - mały zasypia po 17,00 jak akurat tatuś przychodzi z pracy - zachwycony grzecznym synkiem i zdziwiony, że obiadu nie ma
szlag mnie trafia !!!!!

12 lata 6 miesiąc temu #379779 przez akciak84
no trudne chwile, ale się pocieszam,że dzieci szybko rosną i nieprzespane noce to stan przejściowy

my wczoraj mieliśmy kolkę i sie zestresowałam...dalismy koperek i noc rewelka...1 i 5 na jedzonko, a potem 9...spanie od 22 do 9.Dzis już zaliczony spacerek i obiadek. Teraz spokój do jakiejś 15.30 powinien być

aga

to zakupię te kropelki coby mieć w domu

12 lata 6 miesiąc temu #379789 przez MartiO
jest 13.40 a ja jem śniadanie... dopiero udało się Młodego odłożyć z rąk... w nocy pobudka po pierwszej... walczyliśmy do 4... potem po 5 do 8 prawie... potem zasnęliśmy do 9 po karmieniu... a właściwie wielokrotności cyklu karmienie-odbijanie-pielucha... i od początku... no i od 9 do teraz... udało mi się wcześniej odłożyć go na 10 min do gondolki... zacząć robić śniadanie... czytać parówki gotowane 2x :silly:

poprzedni post pisany jednym palcem na wyciągniętej ręce...

12 lata 6 miesiąc temu #379796 przez akciak84
MartiO
to nieźle

Dziewczyny ktore mają chłopcow...czy wasze dzieci też wyznają zasadę dzień bez obsikania mamusi to dzień stracony? Dzis leżąc na przewijaczku obsikaliśmy tez dywan. Dwa dni temu babcie, a wczoraj kanape w salonie u dziadków:)
Jak taki piesek znaczacy teren...bez kitu

12 lata 6 miesiąc temu #379797 przez KAMI
akciak potwierdzam, też mam strażaka :) wszystko naokoło obsikane, najlepsze są takie fontanny jak na przewijaku leży. mam czasem wrażenie, że Maksio czeka tylko na zdjęcie pieluchy i daje czadu ! Zaliczyłam też już kupke na sobie, taki słodki był golasiński więc przytuliłam i jajecznica na ręce i bluzce :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #379800 przez KAMI
ja jeszcze wkurzona strasznie jestem bo jestem uziemiona !!!! Z tym głupim wózkiem xlanderem nie mam szans zejść sama z II piętra a i do auta się nie mieści ! masakra !!!!!
szukam teraz czegoś na necie coby móc wyjść jak człowiek z domu

12 lata 6 miesiąc temu #379817 przez ewel7
co do sikania na wszystko co dookoła podczas przewijania ;) to u nas też zdarza się to bardzo często, zwłaszcza jak nie kładę nic na przewijak bo jak położę to mniej ( nie wiem czy to kwestia tego, że go troszkę chłodzi) w każdym razie często mamy takie przygody, obkupkana też już byłam :silly:

12 lata 6 miesiąc temu #379822 przez Brzuszek
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy!
Te okropne myśli zaraz mijają, ale ja mam tak potworne wyrzuty sumienia, że w ogóle mogłam tak pomyśleć.

Nie tylko chłopcy sikają po zdjęciu pieluchy, dziewczynki też, choć efekt nie jest tak spektakularny :)

Nam się notorycznie zdarza kupka w wanience lub na ręczniczku po kąpieli, nie jakieś duże ilości ale zawsze coś.

Noc u nas była względna, nie licząc wieczornych problemów z zasypianiem. Natomiast teraz jakoś nie chce spać, tylko drzemie.

Ja codziennie jem na śniadanie płatki na mleku, na obiad najczęściej zupę warzywną z ryżem, kaszą lub makaronem albo kanapki, tylko teraz są świeże młode warzywka, a ja wpieprzam takie łyse z wędliną lub serem. No i nie mam pomysłu na przekąski.

12 lata 6 miesiąc temu #379839 przez MartiO
14.59 a my już znowu po przewijaniu, karmimy się i pielucha chyba już pełna :ohmy: kocham Cię Syneczku :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #379848 przez martynka790
Hej mamusie
ja właśnie znalazłam chwilkę żeby wejść na forum, bo ogólnie Maly nie pozwala mi na taki "luksus" ;).
Też zaczynamy mieć problemy z kolkami, do tego Patryk nie najada się z piersi i muszę dokarmiać Bebikiem. Dzisiaj była położna i powiedziala, że niestety ale inaczej już raczej nie będzie bo widocznie pokarm mam kiepski. Jak przez pierwsze 2 tyg nie dokarmiałam to Patryczek przybrał tylko 200g. Przez następne dwa z dokarmianiem 750g więc różnica ogromna.

Dzisiaj Mały ważył 4200g ;)

Co do sikania to też mamy takie atrakcje ;) pieluszka z dupki a sikawka zaczyna szaleć ;) ;) ;)

No i kupka to u nas święto- raz na 2-3 dni. Mały dostaje koperek, masujemy brzuszek i tak nic nie pomaga, położna mówila, żeby na razie nic więcej z tym n ie robić ale ja już nie wiem...

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379862 przez Brzuszek
Smoczka nie chce ale paluszka possie bardzo chętnie.
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #379932 przez akciak84
martynka
to marnie z tymi kupkami. Ja bym sie spytała jeszcze pediatry. Mój robi w każdą pieluche, 2 razy na 3 godziny, aż juz nie zdązam zmieniać. Też nie wiem czy to dobrze. ;)

Brzuszek

samozadowalacz...to dobrze bo palce zawsze pod reką, a smoka jak sie wypluje to ryk i trzeba szukac :laugh: ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka