- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
poza tym: parówki, chleb, wędliny chude, serki i jogurty (nie z owocami), kawa zbożowa z mlekiem, w szpitalu jadłam zupy mleczne, sałata bo też w szpitalu dostaliśmy, twaróg... z owoców pytałam się położnej to pieczone jabłko i gruszka... ale nie robiłam... pół jajka gotowanego... no i jako przegryzka biszkopty...
odpadają pomidory, ogórki, rzodkiewki i inne takie... żółte i topione sery bo za ciężkie...
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
nocki są już w miarę bo budzenie ok 1 i potem 6-7, też jak beadka wolę Maksia jeszcze śpiącego trochę wziąć na cyc bo wtedy szybciej zasypia ponownie...
natomiast dzionki to masakra ! wiecznie albo cyc albo noszenie - wszystko inne to ryk
przewijanie, mycie, kąpanie, zakraplanie i czyszczenie noska, usiłowanie włożenia do czegokolwiek: wózek, łóżeczko, huśtawka, bujaczek - wszystko to ryk, spazmy i wrzask !!!!
kręgosłup mi siadł, ręce puchną a najlepsze - mały zasypia po 17,00 jak akurat tatuś przychodzi z pracy - zachwycony grzecznym synkiem i zdziwiony, że obiadu nie ma
szlag mnie trafia !!!!!
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
my wczoraj mieliśmy kolkę i sie zestresowałam...dalismy koperek i noc rewelka...1 i 5 na jedzonko, a potem 9...spanie od 22 do 9.Dzis już zaliczony spacerek i obiadek. Teraz spokój do jakiejś 15.30 powinien być
aga
to zakupię te kropelki coby mieć w domu
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
poprzedni post pisany jednym palcem na wyciągniętej ręce...
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
to nieźle
Dziewczyny ktore mają chłopcow...czy wasze dzieci też wyznają zasadę dzień bez obsikania mamusi to dzień stracony? Dzis leżąc na przewijaczku obsikaliśmy tez dywan. Dwa dni temu babcie, a wczoraj kanape w salonie u dziadków:)
Jak taki piesek znaczacy teren...bez kitu
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
szukam teraz czegoś na necie coby móc wyjść jak człowiek z domu
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
- Brzuszek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
Te okropne myśli zaraz mijają, ale ja mam tak potworne wyrzuty sumienia, że w ogóle mogłam tak pomyśleć.
Nie tylko chłopcy sikają po zdjęciu pieluchy, dziewczynki też, choć efekt nie jest tak spektakularny
Nam się notorycznie zdarza kupka w wanience lub na ręczniczku po kąpieli, nie jakieś duże ilości ale zawsze coś.
Noc u nas była względna, nie licząc wieczornych problemów z zasypianiem. Natomiast teraz jakoś nie chce spać, tylko drzemie.
Ja codziennie jem na śniadanie płatki na mleku, na obiad najczęściej zupę warzywną z ryżem, kaszą lub makaronem albo kanapki, tylko teraz są świeże młode warzywka, a ja wpieprzam takie łyse z wędliną lub serem. No i nie mam pomysłu na przekąski.
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- martynka790
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Patryczek 16.05.2012 :**
ja właśnie znalazłam chwilkę żeby wejść na forum, bo ogólnie Maly nie pozwala mi na taki "luksus" .
Też zaczynamy mieć problemy z kolkami, do tego Patryk nie najada się z piersi i muszę dokarmiać Bebikiem. Dzisiaj była położna i powiedziala, że niestety ale inaczej już raczej nie będzie bo widocznie pokarm mam kiepski. Jak przez pierwsze 2 tyg nie dokarmiałam to Patryczek przybrał tylko 200g. Przez następne dwa z dokarmianiem 750g więc różnica ogromna.
Dzisiaj Mały ważył 4200g
Co do sikania to też mamy takie atrakcje pieluszka z dupki a sikawka zaczyna szaleć
No i kupka to u nas święto- raz na 2-3 dni. Mały dostaje koperek, masujemy brzuszek i tak nic nie pomaga, położna mówila, żeby na razie nic więcej z tym n ie robić ale ja już nie wiem...
- Brzuszek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
to marnie z tymi kupkami. Ja bym sie spytała jeszcze pediatry. Mój robi w każdą pieluche, 2 razy na 3 godziny, aż juz nie zdązam zmieniać. Też nie wiem czy to dobrze.
Brzuszek
samozadowalacz...to dobrze bo palce zawsze pod reką, a smoka jak sie wypluje to ryk i trzeba szukac