BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #379255 przez Brzuszek
Kochane czytam Was regularnie, ale nim zdążę odpisać Basieńka mnie wzywa.
U nas ogólnie dobrze, choć nadal mamy niewyregulowane dni i ciężko jest mi cokolwiek zaplanować.
Bywały i nadal bywają ciężkie chwile, ale jakoś dajemy radę.
Ze spaniem jest przeróżnie, raz ładnie śpi, a raz w ogóle nie chce.
Mała już jest coraz bardziej aktywna w dzień i koniecznie muszę zakupić szybko leżaczek.
Czasem mam dość wiszenia Basi na cycu, ale nie mam wyjścia bo butelki ani smoczka nie chce.
I tak jak większość z Was mamy problemy z brzuszkiem i zaczęliśmy podawać Esputicon, teraz czekamy na efekty.

Wszystkie Wasze Bobasy są prześliczne!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379258 przez beadka7
Mój mały też ma zwykle tak, że 1-1,5 na cycu w nocy zanim znów zaśnie, ale zauważyłam, że jak ja się obudzę zanim on tak do końca się zbudzi i tylko tak kwęka jeszcze drzemiąc to po 15-20 minutach przy cycu znów śpi. Krótko mówiąc- nie zdąży się dokładnie obudzić, a już znowu śpi :) i dzisiaj właśnie tak było :) a w ciągu dnia jest często tak, że jest karmienie, obicie, kupa, dokarmianie, odbicie dokarmianie i uśnięcie na cycu. Czasem o zajmuje nawet 2-3 godziny.

Martita my kąpiemy małego co 2 dni. Nie ma u nas takich upałów jeszcze więc nie kąpiemy codziennie. A czasem się zdarza, że taka jest maruda i ciężko go uspać, że rezygnujemy z kąpieli żeby go nie budzić.

A głowa to też mnie dzisiaj boli.. chyba przez tą pogodę, bo u nas też dzisiaj najpierw duszno, a potem burza.

Zapytam się Was jeszcze raz czy coś planujecie na Dzień Ojca ?? bo tylko dziewczyna mi odpowiedziała :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #379268 przez Brzuszek
U nas tak samo z tym karmieniem i dokarmianiem, czasem trwa to w nieskończoność.
My kąpiemy codziennie, bo zauważyłam że Basia się wtedy relaksuje.
Faktycznie coś jest z tą pogodą, bo mnie głowa też pobolewa.
Jeszcze nie myślałam o Dniu Ojca, ale chyba wypadałoby coś zrobić z tej okazji, zwłaszcza że mój mąż jest na zabój zakochany w swojej córeczce :)

12 lata 6 miesiąc temu #379269 przez Brzuszek
Mamusie karmiące piersią napiszcie mi swój przykładowy jadłospis, bo mam już dość jedzenia tego samego, aż apetyt tracę :/

12 lata 6 miesiąc temu #379288 przez Ingrid29
Akciak, Beadka7 śliczne zdjęcia super mamuś z pociechami :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #379312 przez ewel7
Kochane piękne fotki :)

My dziś wybraliśmy się na spacerek na małe zakupy z Misiem pięknie mi przespał cały spacerek, dopiero domku były spazmy bo mama najpierw zaczęła przebierać, a nie dała cyca :silly: ;) a mój Miśko tak się dziś uśmiechnął z ranka :) :kiss:
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #379320 przez akciak84
ewel
ślicznie sie smieje

Brzuszek
rzeczywiście mój tez w kąpieli się relaksuje, nie płacze i jest zadowolony, potem cyc,więc kąpiel codziennie

Dziewczyny

dzis pierwszy raz podalam koperek bo mały chyba miał kolkę...a z rana go pochwalilam

aga

czy te krople są bez recepty? bo warto je mieć w domu

12 lata 6 miesiąc temu #379326 przez aga2+1
akciak tak kropelki bez recepty.
Dziewczynki wszystkie slicznie wygladacie z dzieciatkami:)
ewel uśmiech rewelacyjny:) Tosia czasami też tak się uśmiecha, ale to jeszcze takie nie świadome uśmiechanie chociaż bardzo słodkie:)

12 lata 6 miesiąc temu #379329 przez dziewczyna84
Brzuszek, ja mam:
    biały ser/ twaróg (ale bez śmietany)
    zółty ser
    wędlina
    pasztet
    jajecznica, jajka na twardo
    kanapki z powyższym
    kurczak gotowany, kurczak na parze
    jabłko pieczone
    małe pieczone rogaliki z dżemem
    parówka
    ogórki kiszone, pomidor, marchew
    ziemniak gotowany
    herbatniki
    rodzynki
    jogurty

co macie jeszcze? na obiad szczegolnie?

12 lata 6 miesiąc temu #379349 przez beadka7
Brzuszek ja mam te same krople, podaję je od wczoraj, póki co dzisiaj cały dzień spokój.. mały robi kupkę bez krzyku. Zobaczymy jak będzie w nocy. A podaję mu 2 krople po rannym i 2 po wieczornym karmieniu. A Ty ?

ewel Twój synek to już chyba tak świadomie się uśmiecha :) A mój mały też niecierpliwy- po zakupach też pierwsze co do cyca, nawet nie dał się rozebrać.

dziewczyna na obiad jeszcze rosołek :)

12 lata 6 miesiąc temu #379482 przez aga2+1
na obiad pierś z kurczaka zapiekana w folii w piekarniku
pulpeciki z miesa mielonego z indyka
łosoś zapiekany w folii w piekarniku
udka wypiekane w piekarniku podlane rosołkiem
polędwiczki w sosiku
pierogi ruskie bez cebuli

12 lata 6 miesiąc temu #379586 przez Brzuszek
Beadka tak samo podaję kropelki.

Dziewczyny jestem złą matką! Wczoraj wieczorem byłam zła na swoją córeczkę za wiszenie na cycu i braku chęci do spania, bo byłam bardzo zmęczona i bolała mnie głowa. Czasem mam myśli, że się nie nadaję do macierzyństwa.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379603 przez labelo
brzuszek, gwarantuje Tobie,ze kazda z Nas ma chwile slabosci, chwile w ktorych najchetniej rzucilaby wszystko i uciekla,ale....to nie znaczy,ze nie kochamy Naszych Malenstw!!
pamietam na poczatku, jak mialam MEGA duzo szwow, nie moglam siedziec,lezec, nic, a jeszcze trza karmic, przewinac.... mialam ochote wyskoczyc przez okno....a szwy mialam 2 tygodnie:(, ale ZAWSZE pomaga- spojrzec na swoj Skarbek i juz:)

Dziewczyny, piszecie tak , co jecie, a kiedy macie czas na gotowanie takich smacznych obiadkow na przyklad??ja na obiad mam zazwyczaj kanapke, tylko to zdaze zrobic:(

12 lata 6 miesiąc temu #379608 przez aga2+1
brzuszek każda z nas ma chwile słabości i się denerwuje , że dziecko za wolno je, albo nie chce spać. Ja już się przekonałam, że jak chcę coś szybko zrobić z małą np. szybko ją uśpić lub wykapać to mała chyba wyczuwa i wszystko się przedłuża. Tak więc trzeba do wszystkiego spokojnie podchodzić i tyle.
labelo ja gotuję jak mała śpi i najczęściej robię duże porcje, żeby połowę zamrozić.

12 lata 6 miesiąc temu #379648 przez beadka7
Labelo ja też ni mam czasu na gotowanie, jak mały śpi to zwykle mam inne rzeczy do roboty (np muszę wejść na forum :)hihi )- sprzątanie, prasowanie, pranie, a czasem poprostu mam ochotę posiedzieć przed tv. Ja pisałam, że rosołek na obiad- przy tym akurat nie ma dużo roboty- wszystko razem wrzucić i ugotować, ale te pyszności, o których pisała aga napewno zajmują więcej czasu, więc to też nie dla mnie :) No i tak jak Ty- jem głównie kanapki i jakieś jabłko w między czasie.

Brzuszek dołączam się do wypowiedzi dziewczyn. Każda przeżywa kryzys w pewnym momencie, ale powiem Wam, że jak ja spojrzę na tego aniołka jak już zje, śpi i się uśmiecha, chociaż to nieświadomy uśmiech, to normalnie dodaje mi to sił i wiem, że muszę dać radę, bo on ma tylko mnie.

A co do kropelek, to póki co-odpukać- mały ładnie robi kupkę bez większych problemów, więc jednak coś tam dają te specyfiki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka