BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #378952 przez aga2+1
Cześć Dziewczynki:)
U nas noc rewelacyjna mała poszła spać o 20.20 i spała do 2 w nocy rewelacja:) Potem jedzonko i 6 na cyca i do 8.30. Jestem w koncu wyspana:)
beadka ja własnie naciągnęłam męża w niedzielę na zakupy, bo tak jak ty nie mam za bardzo w czym chodzić. Ciuchy po ciąży za duże a z przed ciąży ... brzuch przeszkadza:( W c&a kupiłam fajne rybaczki i bluzeczkę:)
misia sliczne czapeczki robisz:) Zrobiła byś czapeczkę na zamówienie taką z uszkami? Oczywiście nie za darmo :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #379042 przez misia88
U nas nocka też udana. Lila wprawdzie zasnęła po 23, ale spała do 5, potem cyc i spała do 10 :D Dała mi dzisiaj pospać :)

Oczywiście robię takie czapeczki na zamówienie. Mogą być wersje dla dziewczynek i dla chłopców :) Proszę o wiadomości na FB albo na Priv :)

12 lata 6 miesiąc temu #379065 przez Ingrid29
U mnie w dzien maluszek prawie wogóle nie śpi (krótkie półgodzine drzemki tylko). Wczoraj hasał do 22 15 i jeszcze do tego nie mogłam go uspać (za to spał od 23 do 5 rano).
Dziewczyny jak zabawiacie takie maluszki, jak nie śpią?

Ja mówię do niego, noszę po domu i opowiadam, a chciałabym jakoś mu urozmaić czas-podpowiedzcie coś.

My zaraz do ortopedy na spr. bioderek-pewnie będzie ryk :dry:

12 lata 6 miesiąc temu #379067 przez Ingrid29
mam już ponad 3 tygodnie
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #379068 przez misia88
Ingrid Jaki słodziak :D

12 lata 6 miesiąc temu #379084 przez Miki007
Hej mamusie !
Sliczne te Wasze szkraby :)
Zazdroszcze Wam, ze Wasze dzieciaczki potrafia tak dlugo w nocy spac. Ja karmie mojego synka piersia ale od momentu narodzin budzi sie na jedzenie co 2h a od kilku dni w ciagu dnia je coraz mniej i sama nie wiem co moze byc przyczyna. Zaczyna ładnie ssac a po chwili sie denerwuje i wiecej nie chce. Konczy sie to tym, ze musze odciagac mleko i podawac mu butelka. Przyznam szczerze ze po pobudkach w nocy co 2h w dzien jestem zmeczona :(
Ma ktoras z Was takie atrakcje ?
Ide w czwartek na szczepienie wiec zapytam pediatry co robic :/ Moze podratuje sie modyfikowanym...nadal jednak chce karmic piersią.

12 lata 6 miesiąc temu #379087 przez karolina238
Akciak właśnie przez kapturek też boli, dlatego już mam załamkę dziś w nocy przy krmieniu zagryzałam zęby aż rano szczęka bolała :( podłamana jestem strasznie.

Ingrid śliczny misiaczek, chudzinka a jakie długie nóżki ma :)

12 lata 6 miesiąc temu #379175 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a to my

12 lata 6 miesiąc temu #379177 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
...
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #379179 przez akciak84

...
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #379192 przez Martita
Misia no zachwycona jestem tymi Twoimi dziełami :)
Mój maluszek wstaje w nocy dwa razy..około 2-3 i potem 5-6. Myslałam, że to dużo ale skoro wy takimi porami jesteście zadowolone to ja też.

Czy kąpiecie maluszki codziennie? My sami nie wiemy, najpierw kąpaliśmy codziennie, teraz co drugi dzień.

Strasznie mi dzisiaj głowę rozsadza, czy mogę wziąć Apap? Bo trochę ściągam małemu pokarmu.

Przecudowne wasze maleństwa :)

12 lata 6 miesiąc temu #379203 przez Martita
Tyle, że ja muszę z synkiem posiedzieć tak z półtorej godziny zanim znowu go uśpię jak wstanie w nocy. A wy też tyle czasu spędzacie? Czy zasypiają od razu?

Akciak cudnie razem wyglądacie :)

12 lata 6 miesiąc temu #379234 przez Ingrid29
Martita około 1-1,5 godz. ssanie cyca i dopiero usypia drugi raz.

12 lata 6 miesiąc temu #379235 przez aga2+1
Martita możesz wziąć apap lub paracetamol ( ja w szpitalu dostawałam, bo bardzo bolał mnie brzuch - dokładnie macica jak się obkurczała ).
Co do zasypiania to u mnie też czasami tak jest, że godzinę trwa ponowne zasnięcie małej:(
Dzisiaj poszłam do apteki z małą po kropelki bobotic (połozna kazała podawać), a pani pierwsze co zapytała czy mała ma problemy z zasypianiem i ogólnie ze spaniem, bo ona tak miała i pediatra twierdził, ze to brzuszek, a okazało się, że dziecko miało nieprawidłowe napięcie mięśni, które wystapiło po żółtaczce. Tak więc trafiło do neurologa , który kazał masować maluszka i po miesiącu dziecko spała jak suseł i nie płakało. Teraz tak się zastanawiam czy przypadkiem tak dla świętego spokoju nie odwiedzić neurologa.

12 lata 6 miesiąc temu #379241 przez MartiO
Martita u mnie ostatnio są to po 2-3 godzin czasem zanim się ulula... :( nie wiem czy to brzuszek czy co... dziś było karmienie, kupa, dokarmianie, kupa, dokarmianie... i dopiero zasnął... dziś ma dzień bardziej śpiący... pewnie za to noc będzie długa...

Misia czapeczki śliczne ;)

my dziś też kupiliśmy kropelki na kolkę... Młody czasem jakoś tak dziwnie reaguje... na razie nie podaję... zobaczymy... na razie ja piję herbatkę z koprem... pani w aptece dała nam jakiś Delicol... nie znam... ale podobno reszta po 1 miesiącu dopiero można podawać...

u nas właśnie burza... i znowu nie wyjdziemy na spacerek... :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka