- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
taki jestem golasek
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja dzisiaj zjadłam śniadanie ok 15- w sumie to śniadanio obiad- bo u mamy po spacerze byłam i 2 naleśniki zjadłam Nie wiem czy mogę jeść naleśniki, ale był pyyyyyszne zobaczymy jak mały zareaguje. Nie miałam czasu nic wcześniej zjeść, bo była położna, potem sprzątałam, a potem jak udało się nakarmić małego i uspać to na spacer ruszyłam i tak jakoś wyszło.
Mój mały ważył dzisiaj 4040g.. położna powiedziała, że przybrał, ale dosyć mało w porównaniu do ostatniego ważenia i teraz muszę go budzić co 2-2,5 h na karmienie. Wszystko dla dobra mojego aniołka
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czy wasze dzieci tez maja problem z zasypianiem? Tosia po jedzeniu lezy grzecznie z 5 minut, a potem zaczyna szukac smoka jak już go dostanie to jest jakas taka poddenerwowana i zaczyna płakać. Już sama nie wiem co robić. Pediatra mówi, że wszystko ok, a ja już nie mam siły, bo usypianie trwa do godziny. Jedynie w nocy zje i śpi. Poza tym w ciągu dnia śpi po godzinie czasami 2 godziny. Czy wasze dzieci też tak krótko śpią? Powiedzcie, ze to normalne please
- ruzyczka18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Brzuszek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
Mam nadzieje, że to tylko przejściowe, bo się wykończę psychicznie.
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
u nas nocka ok, miśko zasnął po 20 przed północą karmienie a potem spał prawie do 5 jak zjadł poszedł dalej lulkać do 7, znowu papu i po 9 zasnął i spaliśmy oboje ja do 11, on do 12 teraz też karmimy a Słonko przysypia, coś senny dziś
Brzuszek trzeba wierzyć, że to minie, nie pozostaje nic innego...
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Z kolei wczoraj miał zaparcia. Rano zrobił kupę a potem dopiero o 18.00 wyrzucił twardą kuleczkę i o 3 w nocy tez twardą kuleczkę. Dziś rano zrobił luźną kupę ale zwymiotował po jedzeniu..potem po drugim jedzeniu tez zwymiotował. Nie wiem, ciągle mu się ulewa i często wymiotuje i jeszcze to wczorajsze zatwardzenie..jadę z nim do lekarza. No i problem z pępkiem..maże się i jest ta maź podbarwiona krwią..
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Moje Kochane dziś ma dobry dzień grzeczny bardzo. A to śpi troszkę, że zrobiłam pranie i pranko i zupkę ugotowałam, teraz chce poprasować bo też przysnął. A w ciągu dnia słuchaliśmy brzuszkowej muzyki co mama słuchała w ciąży, czytaliśmy gazetkę "Twoje Dziecko" (polecam, fajne artykuły) i leżeliśmy nawet troszkę na brzuszku i tu fotka
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Od wczoraj nasze dziecie ma imię: Sonia Michalinka:) A w 8 dniu życia odpadła pepowinka. Też była taka maź i podbarwiona czasem krwią jak to wysychało i coś tam się wzruszyło. Ale kilka razy dziennie pryskaliśmy octeniseptem i patyczkami higienicznymi dokładnie osuszaliśmy. Robiło mi się słabo przy tym więc częściej prosiłam męża żeby to robił i dziś jest naprawdę piękny pępuszek. Ale nadal odkażamy, do wizyty u pediatry w razie wu.
Rozpoczęliśmy już spacerki, narazie takie po 30 min, dzisiaj będzie dłużej bo się rozpogodziło.
Mam pytanko, kiedy powinna odbyć się pierwsza wizyta u lekarza? Położna środowiskowa jest na urlopie i wróci dopiero po 22-gim, miała złożyć deklaracje do przychodni po wizycie ale w takim przypadku zrobię to sama. Tylko nie wiem kiedy do pediatry się zgłosić.
Kami pisałaś o zapisywaniu się na pierwszą poradę do jakiejś prywatnej kliniki, możesz podać jeszcze raz ten link do tej stronki?
Nataleczka gratuluję maleństwa!!!
I tak jak Aga pisze, mnie też dopiero po kilku dniach zaczął brzuszek boleć ale to tak porządnie:( Pociesz się, że długo to nie potrwa szczególnie jak karmisz piersią, obkurczy się szybciutko i po bólu:)
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
Aga to normalne, u nas to samo i ja się pytam gdzie te 20 godzin snu na dobę ?