BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #379936 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

taki jestem golasek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #379938 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #379972 przez beadka7
Ja dzisiaj tak jak już pisałam na fb zostałam 2 razy obsikana :) a kupka można powiedzieć, że na 7 pieluch jest 6 razy.

Ja dzisiaj zjadłam śniadanie ok 15- w sumie to śniadanio obiad- bo u mamy po spacerze byłam i 2 naleśniki zjadłam :) Nie wiem czy mogę jeść naleśniki, ale był pyyyyyszne :) zobaczymy jak mały zareaguje. Nie miałam czasu nic wcześniej zjeść, bo była położna, potem sprzątałam, a potem jak udało się nakarmić małego i uspać to na spacer ruszyłam i tak jakoś wyszło.

Mój mały ważył dzisiaj 4040g.. położna powiedziała, że przybrał, ale dosyć mało w porównaniu do ostatniego ważenia i teraz muszę go budzić co 2-2,5 h na karmienie. Wszystko dla dobra mojego aniołka :)

12 lata 6 miesiąc temu #380044 przez MartiO
na razie pierwsza focia z sesji ;)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #380047 przez MartiO
Kami chwilami mam podobnie jak Ty ;) Młody zasnął ok 16.30 i do tej pory śpi (20.21) a Mąż wraca z pracy koło 17... ale nie ma pretensji o obiadki ;) piszę mu w ciągu dnia co robi jego Syncio ;)

12 lata 6 miesiąc temu #380099 przez aga2+1
MartiO sliczne zdjęcie ja tez takie chcę:)
Czy wasze dzieci tez maja problem z zasypianiem? Tosia po jedzeniu lezy grzecznie z 5 minut, a potem zaczyna szukac smoka jak już go dostanie to jest jakas taka poddenerwowana i zaczyna płakać. Już sama nie wiem co robić. Pediatra mówi, że wszystko ok, a ja już nie mam siły, bo usypianie trwa do godziny. Jedynie w nocy zje i śpi. Poza tym w ciągu dnia śpi po godzinie czasami 2 godziny. Czy wasze dzieci też tak krótko śpią? Powiedzcie, ze to normalne please :(

12 lata 6 miesiąc temu #380381 przez ruzyczka18
A odbijasz po jedzonku?? U mnie mała tak ma czasem dłużnej jakiś bąbelek nie chce wyjść i wtedy jest niespokojna. :) spróbuj potrzymać ją w rożnych pozycjach i potem jeszcze raz odbić.

12 lata 6 miesiąc temu #380488 przez Brzuszek
U nas znów była wieczorna powtórka z rozrywki. O 19 była kąpiel, a później karmienie z dwóch cyców, a oczy nadal jak 5 zł, każda próba wyjęcia piersi i uśpienie kończyła się płaczem. Ja też płakałam ale z bólu, tak mnie sutki bolały. W ruch poszedł smoczek, ale ciągle go wypluwała. Nawet zrobiłam mleko, wypiła ledwo 15 ml i nadal płakała. Po wielu trudach zasnęła o 23 i spała do 4, a później do 8.15
Mam nadzieje, że to tylko przejściowe, bo się wykończę psychicznie.

12 lata 6 miesiąc temu #380525 przez ewel7
Brzuszek, akciak, MartiO cudowne zdjęcia i Maleństwa :)

u nas nocka ok, miśko zasnął po 20 przed północą karmienie a potem spał prawie do 5 jak zjadł poszedł dalej lulkać do 7, znowu papu i po 9 zasnął i spaliśmy oboje ja do 11, on do 12 :) teraz też karmimy :) a Słonko przysypia, coś senny dziś :)

Brzuszek trzeba wierzyć, że to minie, nie pozostaje nic innego...

12 lata 6 miesiąc temu #380529 przez Martita
Aga to jest normalne, mój mały w ciągu dnia to jeden góra dwa razy śpi po 3 godz a tak to po godzince i już. Za to w nocy jak pójdzie spać po kąpaniu i jedzeniu tak koło 21-22 to wstaje ok. 3-4 w nocy na jedzenie ale i wtedy muszę go usypiać z godzinę!Potem wstaje o 7-8 rano. Chyba nie jest źle..ale ciężko się wstaje i jeszcze trzeba przygotować to mleko więc muszę wstać wcześniej zanim się rozwrzeszczy. Z cycem nie ma takiego problemu.

Z kolei wczoraj miał zaparcia. Rano zrobił kupę a potem dopiero o 18.00 wyrzucił twardą kuleczkę i o 3 w nocy tez twardą kuleczkę. Dziś rano zrobił luźną kupę ale zwymiotował po jedzeniu..potem po drugim jedzeniu tez zwymiotował. Nie wiem, ciągle mu się ulewa i często wymiotuje i jeszcze to wczorajsze zatwardzenie..jadę z nim do lekarza. No i problem z pępkiem..maże się i jest ta maź podbarwiona krwią..:(

12 lata 6 miesiąc temu #380622 przez ewel7
Martita napisz nam co powiedział lekarz. Mam nadzieję, że wszystko w porządku.

Moje Kochane dziś ma dobry dzień grzeczny bardzo. A to śpi troszkę, że zrobiłam pranie i pranko i zupkę ugotowałam, teraz chce poprasować bo też przysnął. A w ciągu dnia słuchaliśmy brzuszkowej muzyki co mama słuchała w ciąży, czytaliśmy gazetkę "Twoje Dziecko" (polecam, fajne artykuły) i leżeliśmy nawet troszkę na brzuszku i tu fotka :)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #380644 przez nataleczka_92
Witam kochane mamusie. Wkońcu i ja się doczekałam swojego skarba:) mam pytanko, urodziłam we wtorek a od wczoraj nocy mam mocne bóle brzucha. Czy to jest te obkurczanie macicy?bo czasem ból niesamowity

12 lata 6 miesiąc temu #380667 przez aga2+1
nataleczka gratulacje:) te bóle brzucha to własnie obkurczanie macicy. Lekarz mi mówił, ze po kazdym kolejnym porodzie bóle są co raz silniejsze niestety:(

12 lata 6 miesiąc temu #380954 przez katiuszka
Dzień dobry dziewczynki, u mnie to co i u Was. Czyli praktycznie brak czasu na cokolwiek... a egzaminów ciąg dalszy w ten i następny weekend. Później już wakacje, chyba że czegos nie zaliczę to w sierpniu poprawki ale liczę, że jednak pozaliczam. Trzymajcie kciuksy:*
Od wczoraj nasze dziecie ma imię: Sonia Michalinka:) A w 8 dniu życia odpadła pepowinka. Też była taka maź i podbarwiona czasem krwią jak to wysychało i coś tam się wzruszyło. Ale kilka razy dziennie pryskaliśmy octeniseptem i patyczkami higienicznymi dokładnie osuszaliśmy. Robiło mi się słabo przy tym więc częściej prosiłam męża żeby to robił i dziś jest naprawdę piękny pępuszek. Ale nadal odkażamy, do wizyty u pediatry w razie wu.
Rozpoczęliśmy już spacerki, narazie takie po 30 min, dzisiaj będzie dłużej bo się rozpogodziło.
Mam pytanko, kiedy powinna odbyć się pierwsza wizyta u lekarza? Położna środowiskowa jest na urlopie i wróci dopiero po 22-gim, miała złożyć deklaracje do przychodni po wizycie ale w takim przypadku zrobię to sama. Tylko nie wiem kiedy do pediatry się zgłosić.
Kami pisałaś o zapisywaniu się na pierwszą poradę do jakiejś prywatnej kliniki, możesz podać jeszcze raz ten link do tej stronki?
Nataleczka gratuluję maleństwa!!! :)
I tak jak Aga pisze, mnie też dopiero po kilku dniach zaczął brzuszek boleć ale to tak porządnie:( Pociesz się, że długo to nie potrwa szczególnie jak karmisz piersią, obkurczy się szybciutko i po bólu:)

12 lata 6 miesiąc temu #380958 przez KAMI
nataleczka gratulacje :) ból niestety bywa spory, mnie dopadało w trakcie karmienia strasznie

Aga to normalne, u nas to samo i ja się pytam gdzie te 20 godzin snu na dobę ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka