- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
JAGIELO dzielna jesteś na prawdę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Kikut nam jeszcze nie odpadł, ale już po części się oderwał- czekamy na oderwanie drugiej połowy i będziemy kładli synka na brzuszku.
Jagielo podziwiam, ja ledwo co te 8,5 godziny wytrzymałam
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
U mnie była bajka można rzec... Zdrowiejcie dziewczynki, Akciak Ty również kochana.
Egzamin zdany, ale jak wracałam to cycuchy mało nie wybuchły. Nie mogę z Sonią nawet na chwilę się rozstać bo strasznie tęsknie i denerwuję się jak jestem z dala od Niej:/
Jak dbałyście mamunie o pępuszki? Octeniseptem? Nie goi się przez to dłużej? Kiedyś robiło się to spirytusem o słabszym stężeniu i chyba szybciej wysychał.
Aga właśnie myślałam o naleśnikach... ostatnio zrobiłam dzieciom a sama nie zjadłam bo to przecież na oleju smażone. Nie wiedziałam czy mogę i nie zjadłam:( Jak myślicie?
Kami moje słoneczko tak jak Twój Maksiu też strasznie lubi się tulić ale póki co ja jeszcze daje radę
Tosia słodziutka:) I nosiu taki drobniutki, fajny. moja Sonia ma klamke po tatusiu:) Zmieniła się Twoja maleńka od ostatniego zdjęcia jakie widziałam:)
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
Młody dziś jakiś marudny... nie wiem czy ma problem z kupkami czy co... a poza tym ładnie już zasypia przy cycu a potem raptem wybudza się z krzykiem... no i prawie cały dzień nie spał... nawet na spacerku... ciekawe jaka noc będzie
Jagielo łatwo nie było... ale dzielna Mamuśka z Ciebie!!!! ważne że już po wszystkim
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
My dzisiaj bylismy na dłuuugim spacerku na naszych jeziorkach, Max spał z przerwą na karmienie i obserwację
Zauważyłam spory bolesny guz w piersi, teraz gzreję termoforem i nie wiem czy masować czy nie bo są różne opinie. Niektórzy twierdzą, że od masowania można się ropnia nabawić boli kurcze cholerstwo i ciągnie
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
Aturek dziś przespał 5 godzin z rzędu od 24 do 5 rano, normalnie w końcu się wyspałam.
Piękna dziś pogoda, pewnie długie spacerki przed nami
Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich słoneczka:)
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Ingrid to zazdroszczę i to szczerze takiego spania:)
Kami zadzwoń moze do położnej środowiskowej i zapytaj. Jak byłam w szpitalu to kobieta z poradni laktacyjnej w takim przypadku przed karmieniem kazała zrobic ciepły okład, wymasować, opukać opuszkami palców i podać maleństwu pierś. Po karmieniu zrobić okład z zimnego liścia kapusty podrapanego widelcem albo obtłuczonego, żeby puściła sok. Ale jak martwisz się, że to coś innego niż zastój to skonsultuj to z lekarzem lepiej.
Kiedy zaczynałyście spacerki z maluchami? Ja czytałam gdzieś, że trzy tygodnie po porodzie dopiero:( też tak długo czekałyście?
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
noc nie była taka zła... ok 23 cyc... potem po 2 zaczął się przebudzać... ale zanim podnosiłam się z łóżka to znowu spał... o 3 prawie karmienie... a potem znowu po 7 podobnie... ale teraz walczyliśmy od tej 7 do 11.40... dopiero na dobre usnął...
Kami ja rozmasowywałam i trochę spuszczałam jak miałam w szpitalu na 3 dobę nawał bo też zaczynały boleć... na razie odpukać....
moje Skarbki
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz chodzimy już na długie spacery:)
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
co o spacerków to my byliśmy tydzień w szpitalu i potem po 2 dniach w domu pierwszy spacer. teraz to już na 2 godzinne chodzimy, Max śpi cały czas więc czasem w domu też go na balkon w wózku wystawiam (mam zabudowany balkon i nie od ulicy . Karmiłam już też publicznie w parku, noszę ze sobą apaszkę i się osłaniamy
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Myślałam, że karmienie z butli jest łatwe, każą karmić co 3 godz. ale mój się upomina częściej a przecież nie mogę mu tyle tego dać..dzisiaj Marcel dwa razy wymiotował. Czasem myślę sobie, że życie było łatwiejsze przed ciążą..mały ma dopiero 6 dzień a ja już mu daję smoczka, bo inaczej nie da rady..dzisiaj kładzie się na 15 min i zaraz się budzi z płaczem. Nie wiem co mam robić. Czy wy też miewacie takie chwile?
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania