- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- Brzuszek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
Dziewczyny mam pytanie, jak zachowują się Wasze pociechy od razu po przebudzeniu ?? pytam bo u mnie jest zawsze ryk, płacz i wogóle totalna masakra, trzeba szybko wziąć na ręce i rozśmieszać albo coś, bo inaczej to chyba by się mały z tego płaczu udławił. Może raz czy dwa razy się zdarzyło, że po obudzeniu był wesoły i sobie gadał czy coś.
A no i jeszcze jedno- czy Wasze maluchy przestały może sobie gaworzyć, bo mój tak, rzadko kiedy teraz coś tam "powie"..
Z zachowaniem po przebudzeniu jest różnie. Czasem jest płacz i dopiero na rękach się uspokaja, czasem wystarczy picie i smoczek, a czasem nawet nie wiem, że Basia się obudziła.
Też był taki moment, że przestała gadać, ale teraz już znów nawija na okrągło.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Brzuszek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
Też miałam ten problem, ale skończył się w momencie odstawienia Małej od cyca. Choć chyba wolałabym, żeby włosy wypadały, a karmić piersią.
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
a witaminy na włosy sa straszie drogie. te porządne, polecane. więc niestety nie moge sobie na razie na nie pozwolić. 25szt. za 50 zł w promocji ... no mam nadzieję że mi wszystkie nie wypadną
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
beadka może Maluszek ma gorszy okres teraz, nie przejmuj się to na pewno przejściowe.
karolina mnie też włosy lecą strasznie, związuję cały czas bo jakbym nosiła rozpuszczone to byłoby jeszcze gorzej... aga też myślałam by podciąć, ale chciałabym zapuścić troszkę...
Dziś pisała do mnie znajoma ze szkoły rodzenia, szykuje nam się jakieś spotkanko, razem z miśkiem i mężem oczywiście :)miłego wieczorku wszystkim
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Mi włosy też wypadają na potęgę garściami odkąd skończyłam karmić i też podcięłam i to sporo, strasznie ubolewam, bo długo zapuszczałam. Zaczęłam też jeść tabletki na wzmocnienie włosów Vitapil i jest trochę lepiej. ok 20 zł za 60szt, je się 1 dziennie więc na 2 m-ce mi starczy. Poleciła mi je ciocia- była zadowolona, bo normalnie widziała jak jej nowe włosy rosły tuż przy czole i w pewnym momencie jakby jej się aż grzywka sama zrobiła. Nie wiem jak to będzie u mnie, ale liczę na podobny efekt.
Mam pyttanie jeszcze do mam, których dzieciaczki w nocy wciąż budzą się na jedzenie- co myślicie o odzwyczajaniu dziecka od jedzenia w nocy ?? ja niedługo będę próbować Krzysia odzwyczajac, kuzynka mi pożyczy książkę, dzięki radom której ona swojego synka odzwyczaiła.
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolina238
- Wylogowany
- budujemy zdania
Też zastanawiałąm się nad oduczeniem małej o d wstawania w nocy, tylko nie wiem czy jeszcze nie poczekac trochę tak jak Aga bo Mała na razie budzi się o 5, a kładzie się spać około 21 więc nie ma tragedi, zobaczymy jeszcze
Ale beadka jak zaczniesz przestawiać Małego to pisz co i jak będziemy później korzystać z rad
- asiale26
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kubuś ur. 28.04.2012; waga 3400g ; 51cm
- asiale26
- Wylogowany
- pierwsze słowa
PS: Dziewczyny z Wrocławia, organizujecie może jakieś spotkanie? Chętnie zobaczyłabym się z wami. Przy okazji poznałyby się nasze maluchy. Piszcie na mojego maila:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub tutaj na forum jeśli planujecie takie spotkanie.
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
przeciez bedzie sie darl w nieboglowy dopoki nie dostanie jesc. czekam na rady
asiale super zdjecie. estetycznie śliczniusie. sama robilas?
A tak z "innej beczki". Kochane, wydaje książkę, to mój debiut. Jest teraz w korekcie redakcyjnej. Mam nadzieję, że w styczniu będzie już dostępna Będę Was informować.
Zapraszam:
www.facebook.com/SpowiedzOdwazna#
a póżniej dla odmiany tematycznej - romans też się szykuje. Poprawiam go aktualnie, ale przy tak małym dziecku to ciężko...już bardzo mało śpi w dzień. z 1h tylko. a wciągu tej 1h trudno ogarnąć się ze wszystkim
Bo już nie śpimy oboje Od 4;30. ech...to ma po nas. z mężem oboje śpimy tyle co kot napłakał. Skowronek mały...
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
Sylwia gratulacje, ja też chętnie przeczytam Twoją książkę
asiale musisz mieć świetny aparat, bo ja moją zwykłą cyfróqką w życiu bym takiego nie zrobiła a synuś cudny
A mój mały ma drzemki, bo tak to tylko można nazwać, co mniej więcej 3 godziny i drzemki trwają ok 30 minut do godziny, jeśli którąś ominie to potem pośpi chwilkę dłużej.
- asiale26
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja jestem z zawodu grafikiem komputerowym, wiec co nieco wiem jak obrabiać zdjęcia. Jeśli któraś mama zrobi taką sesję to mogę zrobić retusz paru zdjęć. Zdjęcia możecie przesłać na mojego maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Możemy wkleić je potem na forum i zrobić małą galerię bobasów.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
Kami i Misia robiłam chyba z 7 razy te pojedynki na stronie konkursu i 4 razy trafiłam na Maxia i 2 razy na Lili więc zagłosowałam, ale jakoś dziwnie jest to losowane bo miałam wrażenie, że inne zdjęcia były zdecydowanie częściej.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa