BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 2 miesiąc temu #457378 przez MartiO
Witajcie Mamuśki ;)
dawno nie pisałam ale trochę zamieszania było :silly: i nie zawsze czas żeby cosik naklikać ;) Młody często maruda i łatwiej kliknąć myszką niż stukać na klawiaturce ;) poza tym w poprzednim tygodniu byliśmy na kilka dni w Rewalu... i szczerze mówiąc to nie bardzo nawet miałam kiedy włączyć komputer :
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
poza tym coś się z nim działo, przegrzewał się i co chwilę wyłączał :( jak wróciliśmy to Mężuś przesmarował jakąś pastą i jest ok...

nadrobiłam posty i...
łóżeczka mamy dwa... kupowaliśmy jakoś czerwiec/lipiec... jedno jest na stałe u moich rodziców ( www.2o2.pl/produkt,670,lekkie-lozeczko-t...e-apollo-coneco.html szaro-czerwone, teraz jest jakiś nowszy model allegro.pl/lozeczko-turystyczne-coneco-m...kos-i2735720248.html ... to akurat kupowaliśmy używane ale w dobrym stanie ;) ogólnie sprawuje się nieźle) no i drugie które podróżuje z nami jak gdzieś jedziemy (planowaliśmy w wakacje nad morzem ale ostatecznie mieliśmy z ośrodka drewniane, ale używaliśmy go tydzień temu... no i stało też jakiś czas rozłożone w domu bo spał w nim jakiś czas temu syn znajomych jak byli u nas allegro.pl/lozeczko-turystyczne-przewija...omy-i2736817101.html - trochę mniej jakby "stabilne", przez te pałąkowate boki bardziej chwiejne mam wrażenie niż to pierwsze)... Młody nadal śpi na podwieszanej części...

na razie jeszcze się nie rozglądałam za mocno za krzesełkami i śpiworkami... ale może czas zacząć bo Jakubek jada zupki w bujaku ;) choć mu to na razie chyba nie przeszkadza ale...

byliśmy po powrocie z Rewala czyli w czwartek na szczepieniu... waży 6.550... szału nie ma... mniej teraz przybrał... wprowadzamy dania z mięskiem i deserki... co do glutenu to na razie niby mamy się nie spieszyć... ale kupiłam dziś zupkę bobowity po 5 m-cu jarzynki z kurczakiem i kaszką pszenną (zawiera od razu odpowiednią dawkę glutenu)... Młody zjadł ze smakiem... zobaczymy jak efekty... na razie coraz lepiej radzi sobie z siedzeniem ( o ile nie kombinuje tzn. nie próbuje sprężynować to nawet jakiś czas siedzi sam... jak oprę go o poduszki to z rozkosznym uśmiechem podrzuca tyłek i zjeżdża w dół aż wyląduje płasko... z półleżącej się podniesie do siedzenia ;) no i od jakiś dwóch tygodni zaczął się przewracać sam na brzuszek... a z brzuszka na plecy umiał wcześniej... potrafi tak kilka razy pod rząd się turlać... a że robi to w jedną stronę... to co chwila trzeba go przekładać... trenujemy więc przewracanie w drugą stronę ;) no i umiejętność z ostatniego czasu... jak siedzi na kolanach albo trzyma się go w pionie na ręku, albo nawet jak leży... cały czas sprężynuje... stara się dostać do jakiegoś podłoża choćby czubkiem palców i się zaczyna... na razie pediatra stwierdziła, żeby nie uczyć go na nogi... ale nie jestem w stanie go powstrzymać bo chyba musiałabym go związać... nawet jak siedzi na płaskim podłożu to też "hopki" ćwiczy... no i stopy lądują już w buziaku ;) a dziś bawił się jednocześnie w jednej dłoni trzymając smoka a w drugiej zabawkę :silly: smoka zresztą sam wyciąga i wkłada ;) fajnie to wygląda

a co o czasu kiedy dziecko co powinno... bodajże Ingrid o tym pisała :silly: ja jak miałam 5 miesięcy sama siadałam a jak miałam 8 chodziłam... fakt nie raczkowałam ale jakoś nie czuję, żeby coś mi z tego powodu było :silly: zobaczymy jak to będzie z Młodym bo siły w nogach ma naprawdę sporo i stara się je prostować żeby tylko móc się o coś zaprzeć choćby paluszkiem... Myślę też że nie ma co się mocno spinać że czegoś jeszcze nie robi... u nas z przewracaniem na brzuch tak było, że nie chciał... a potem jak załapał to nie można go teraz zatrzymać... ale też wygodniej mu się turlać na podłodze i w łóżeczku niż np na kanapie...

no i po 1 listopada najprawdopodobniej znowu idziemy do szpitala... bo jak stwierdziła pediatra trzeba sprawdzić to serduszko a tak musielibyśmy czekać w najlepszym wypadku do stycznia...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #457391 przez dziewczyna84

12 lata 2 miesiąc temu #457392 przez Ingrid29

12 lata 2 miesiąc temu #457393 przez dziewczyna84

12 lata 2 miesiąc temu #457394 przez dziewczyna84

12 lata 2 miesiąc temu #457395 przez dziewczyna84
wybaczcie błędy. "asekuracji' mialo byc. czasem za szybko pisze..

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457478 przez beadka7
Dziewczyna- całe szczęście, że nic się nie stało!! to naprawdę chwilka nieuwagi i może stać się tragedia. Mój Krzyś też lubi się plumkać i na leżąco go kładziemy, też rączkami i nogami macha, żeby jak najwięcej nachlapać :) zwykle mąż albo jak podtrzymujemy mu kark, ale też mama wrażenie że sobie dobrze radzi i też nie raz go kłądlismy samego, ale zawsze patrzałam co się dzieje. Nie martw się już kochana, jakby nie było jest nauczka na przyszłość.

A co do krzesełek, łożeczek itd... to ja chciałam kupowć, ale wczoraj właśnie moja siostra mi dała po swoich dzieciach,plastikowe krzesełko do karmienia, łóżeczko turystyczne (różowe :P po córce :) )co bardzo mnie cieszy, bo z $ kiepsko ostatnio.

Małemu uszko się już zagoiło, teraz jeszcze do jutra będę tylko podawać antybiotyk niestety muszę dokończyć, a mówię niestety, bo przez niego robi b.często kupki i to b.rzadkie i ma cały tyłasek odparzony.. :(

I bardzo dziękujemy za miłe komentarze zdjęcia Krzysia na fb :)

No i na koniec chciałam się pochwalić jaka to moja mama jest wspaniała i kupiła mi w lumpku dla małego śpiworek na zimę do wózka... za 2 zł (!!!!)... :)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #457499 przez aga2+1
dziewczyna oj kochana mnie czasami tez tak korci, żeby wyjąć pranie jak mała się kąpie:( My mamy profilowaną wanienkę tak, że mała leży sama i jest zablokowana pod tyłkiem, ale parę razy podniosła pupcię i zjechała niżej :lol: Dobrze, że nic się nie stało małemu.
beadka świetny śpiworek wygląda jak nowy:) Kurcze ja nigdy nie mogę trafić na takie fajne rzeczy w lumpie:(

12 lata 2 miesiąc temu #457512 przez beadka7
aga no własnie ja tez nie- za to moja mama to zawodowiec :)

12 lata 2 miesiąc temu #457584 przez KAMI

12 lata 2 miesiąc temu #457664 przez dziewczyna84
kochane, do zabawy o ksiazki poprosilam szwagra. Ma on 15 kont na FB i dzieki niemu jestesmy juz na pierwszym miejscu :) tak więc on też cos chętnie przeczyta i przekaze wam dalej :) myśle więc że jak razem z nim będziemy codziennie głosować to spokojnie będziemy wymieniać się później opiniami na temat tych 15 książek ;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #457891 przez ewel7
hej Kochane czytałam Was na bieżąco, ale jakoś nie mogłam się zebrać by napisać, za długo by się zeszło teraz by do każdej z osobna więc napisze tylko, że wszystkie Maluszki kochane i słodkie no i gratuluję pierwszych ząbków tym u których się pojawiły :)

U nas dobrze, Miśko wariuje i śmieję się, że ma niemowlęce adhd, nie usiedzi spokojnie ;) :silly: póki co nie ma kolejnych ząbków, ale bywają dni, że jest mega marudny i wszystko do buzi więc niewykluczone, że coś się pojawi w niedługim czasie. W weekend byłam u rodziców, siostra podarowała Miśkowi kolejne rzeczy w tym krzesełko do karmienia i super śpiworek do wózka, jestem bardzo zadowolona bo nie dość, że w dobrym stanie to trochę kaski w kieszeni. Śpiworek świetnie nadaje się też do fotelika samochodowego. Dziś pierwszy spacerek w spacerówce zaliczyliśmy (w pozycji półleżącej oczywiście), ale stwierdziłam, że bardzo fajno i nie widzę sensu by cisnąć się w tej gondoli dłużej ;)

12 lata 2 miesiąc temu #457895 przez ewel7

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #457897 przez ewel7

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458019 przez Ingrid29
beadka kupiłam to krzesełko które polecałaś i mały jest wprost zachwycony- a oto fotki
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka