BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 1 miesiąc temu #455397 przez beadka7
Dołączam do grona niewyspanych mam.. mały w nocy znów gorączka i płacz.. i to nie tylko przez ucho, ale widzę, że ma dziąsła czerwone, więc chyba cierpi biedaczek ze zdwojoną siłą.

Misia ja takie krzesełko właśnie kupiłam mojemu chrześniakowi i teraz rzeczywiście używa tego jako stoliczek i krzesełka osobno, jednak w związku z tym, że mam mało miejsca w domu (bo mam 2 małe pokoje w mieszkaniu) potrzebuję takiego krzesełka, które szybko się składa i zajmuje mało miejsca.

labelo choć jeszcze jeździmy gondolką, to ja chyba też skorzystam z Twojej podpowiedzi ;) drugi mi się bardziej podoba, ale z pierwszego linka ma dziurkę na pas krokowy i chyba ten byłby funkcjonalniejszy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #455435 przez Ingrid29
no i mamy stan podgorączkowy 37,2 czyli wychodzą ząbeczki, oby szybko.

Beadka współczuje nie dość, że ucho, to jeszcze ząbki. Trzymaj się dzielnie :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #456117 przez KAMI
Ingrid Arturka to strach się bać normalnie :)

Misia ja też myślałam o takim krzesełku tylko powiedz mi czy nasze maleństwa mogą tak całkiem pod kątem prostym i bez żadnego przypięcia siedzieć? mnie właśnie to zastanawiało.

współczuję Wam kochane tych męczarni ząbkowania, u nas na razie nic tego nie zapowiada ale też mnie to czeka. Na razie jestem wyspana raczej :)

Dzisiaj Maksio wszamał 4 łyżeczki marchewki, miał przez cały dzień świetny humor, ładnie się bawił i nie marudził więc postanowiłam to wykorzystać.

12 lata 1 miesiąc temu #456141 przez aga2+1
KAMI tak jak pisałam wczesniej moje dzieciaki miały takie krzesełko i ja byłam zadowolona, ale dziecko moze z niego korzystać dopiero jak sztywno bedzie siedzieć no i własnie córka siedziała w nim grzecznie, ale syn niestety próbował wyłazić z niego jak miał 8 miesięcy więc musielismy dokupić szelki, ale i tak bałam sie go w nim zostawiać bez opieki. Później natomiast było super, bo dzieciaki miały i krzesełko i stolik.
Na opisałam :)

12 lata 1 miesiąc temu #456154 przez KAMI
dzięki Aga :)

ja disiaj też z księgową rozmawiałąm i ma się skonsultować ze swoją koleżanką, która jest biegła w tych sprawach. Ja też na pewno wezmę ten opiekuńczy urlop nawet jakby miało być płatne 80 % :)
potem jeszcze urlopy pociągnę i do końca lutego zejdzie, jak będzie trzeba to wtedy jeszcze 60 dni opieki i się roczek zrobi :) miejsce w żłobku musze sobie wydeptać niestety :)

12 lata 1 miesiąc temu #456168 przez aga2+1
KAMI a jak maksio po rehabilitacji? Są postępy? U nas troszke widać przy leżeniu na brzuszku młoda sama się przekręca i leży kilka minut( wczesniej ręce jej się rozjeżdżały i krzyczała)

12 lata 1 miesiąc temu #456169 przez beadka7
Dziewczyny a czy możecie nakręcić filmiki jakie ćwiczenia robicie z dzieciaczkami ?? jestem ciekawa jak to wygląda.

12 lata 1 miesiąc temu #456173 przez aga2+1
beadka ja nie mam czym, a poza tym to był by jeden wielki krzyk , bo młoda tak się drze jak by ją ze skóry obdzierali:(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #456203 przez Ingrid29
No i dziś trochę lepiej spał smyczek, ale to tylko dzięki temu, że wieczorem dałam mu czopek z paracetamolem.
Beadka wpisz w youtube ćwiczenia metodą Vojty (metoda stymulacji uciskiem) lub metodą Bobath (metoda zabawy oraz prawidłowego noszenia, karmienia), my mamy mieszankę obu i Ci kilka wyskoczy,bo ja też oglądałam zanim zaczęliśmy ćwiczyć z Arturkiem. Powiem Wam, że naprawdę Arturek przez to rozwija się szybciej. Chce już siadać ale mam mu nie pozwalać na to(prawidłowo dzieci same powinny siadać między 7-8 miesiącem życia), nie wolno dzieci sadzać ani pomagać podciągając je za ręce).

Czekamy na te ząbki, mam nadzieję, że szybki wyjdą. Bo nie chciałabym zostawiać Arturka z nianią jak te ząbki mu idą-bo jest strasznie marudny i płaczliwy i czasem tylko mamusia może pomóc (przytula się do mnie tak mocno i nawet do taty nie chce wtedy iść).

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #456470 przez KAMI
Aga u nas po rehabilitacji też widze postępy, Maksio leży na brzuszku i zdarza mu się wtedy bawić czymś co mu włożę w rączki. Nie sięga sam po zabawki jak jest na brzuszku i nie interesuje się stopkami a na to rehabilitant naciska (chociaż czytałam że może to być w 7 miesiącu dopiero). jak jest na pleckach to tzreba go nęcić zabawkami z lewej i z prawej żeby się przekulał ale nie ma z tym problemu. Zdarza mu się z plecków na brzuszek przewrócić a z brzuszka to jak się znudzi sam się przkula na plecki. Nasz rehabilitant mówi, że to leń i terrorysta :) nazwał go nawet BieńLaden (od nazwiska) :):):)

Dziś kolejny raz basenik był i Maksio chociaż spięty to ładnie reaguje, próbował nóżkami machać jak pływał na brzuszku :)

12 lata 1 miesiąc temu #456725 przez labelo
dziewczyny, ktor łózeczko turystyczne wybrac... tesciowka chce kupic, zeby Wikunia mogla u babci czasem sie zdrzemnac:p

takie biore po uwage:

allegro.pl/20-lozeczko-turystyczne-kojec...est-i2728117279.html
allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-ko...lay-i2722327904.html

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #456765 przez ruzyczka18
u nas tez ekstra nie dosyć ze kolejny ząbek (już trzeci) to na dodatek sąsiedzi sobie imprezkę zrobili i małą obudzili ledwo co ją na chwile uśpiłam.

Tatuś właśnie ją usypia a ja odciągam mleczko.

12 lata 1 miesiąc temu #456800 przez mloda_mamuska
hej mamusie ;)

labelo ja bym wybrala lozeczko numer 2 o ile ten pałąk jest ruchomy.bo moi rodzice ,ktorzy mieszkaja w polsce kupili wlasnie malemu takie podobne jak nr 2 .. bo ja mieszkam w uk i raz na jakis czas latam do polski ;) i ten pałąk u nas jest wlasnie ruchomy.i mozna go znizyc tak zeby synek sobie mógł łapać misie i bawic sie nimi ;)

sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/2...1418_552278674_n.jpg tutaj jest akurat wysoko ,ale z lewej strony widac,że mozna ten pałąk regulowac;))
i powiem Ci,ze jest to super przydatne ;)

ruzyczka18
powiedz mi jakie są objway ząbków?? Moj mały w nocy budzi się i rzuca dosłownie rzuca na moje ręce i wwszystko co sie do niego zbliża i pcha do buzi jakby go dziąsła swędziały po czym placze... ;/ myslisz,ze to na zębyy?

akciak84 super te krzeselko do karmienia! daj znac czy bedziesz zadowolona , bo my chcemy podobne kupic;))

12 lata 1 miesiąc temu #456952 przez misia88
Witajcie Kochane! Ja wczoraj w nocy wróciłam z Warszawy. 220km drogi było masakryczne! Non stop padało, żadnego pługa na drodze, jechałam zaledwie 50km/h. Dzięki Bogu, że tata mi przed wyjazdem opony zmienił na zimowe, bo nie jeden w rowie siedział... Ja zwykle jechałam 2,5h z Warszawy tak wczoraj trwało to ponad 4h. :/ Byłam mega zmęczona, tym bardziej, że zajęcia miałam od 8 rano do 8 wieczorem.

Przyjechałam do domku, a Lili jeszcze nie spała i czekała na mnie wspaniała wiadomość, bo Lilce wyszedł wczoraj pierwszy zębuś. Nie było żadnych objawów, więc byłam bardzo zdziwiona! :P Żadnych marudzeń, gorączek itp :)
Do tego zaczęła pięknie jeść, ze smakiem zjada kleik ryżowy z jabłuszkiem, wypija soczek marchewkowy. Ehh pięknie :)
No i spodobało jej się przekręcanie z pleców na brzuszek, już teraz nie stanowi to większego problemu.

A w szkole też dobre wieści, jeśli dobrze pójdzie to magisterkę zrobię w rok. Trzymajcie za mnie kciuki!!!

Jeśli chodzi o śpiworek to ja pożyczyłam od siostry ciotecznej męża, taki uniwersalny. Pożyczyła mi też kombinezon, więc dwa większe wydatki z głowy :D

12 lata 1 miesiąc temu #457128 przez aga2+1
labelo ja właśnie też chcę kupić łóżeczko turystyczne tylko,że ta część podwieszana jest do 9 kg max i tak się zastanawiam czy jest sens kupować takie czy kupić zwykłe jednopoziomowe i tańsze

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka