- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
Super, że mężuś już ze szpitala wyjdzie.
My też w domu ćwiczymy na piłce
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
KAMI dobrze, że Mąż wraca do domku, niech szybko wraca do zdrowia!!!
mnie dziś mąż wyciągnął na zakupy, chciałam sobie kupić sukienkę bo w niedziele jedziemy na chrzciny, no i wróciłam z trzema, trafiłam takie fajne promocje (choć ja bym sobie trzech nie kupiła ale mężuś zabrał te co mi się spodobały do kasy, także nie miałam już nic do gadania jak wyszłam z przymierzalni ;P Misiek był taki grzeczny, a piszczał w tym sklepie, wszyscy się na niego oglądali
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ingrid wszystkiego dobrego dla Arturka:)
Co do kaszek to Tosia je z butelki robię mm i dodaje kaszkę 2 miarki od mleka (kaszka bezmleczna oczywiście) wychodzi taka w sam raz do picia. Tosia lubi najbardziej bananową ( jadła już malinową, jabłkową,bananową a teraz kupiłam brzoskwiniową zobaczymy czy jej będzie smakowała hehe). Raz zrobiłam mleczno-ryżową z malinami na gęsto, ale łyżeczką nie da rady:(
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
Ja też wczoraj podałam pierwszy raz kaszkę Bobovity, z butli.
Ewel ale on ładnie siedzi.
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
dziewczyna nie dam się !!!
Ewel Bartuś jest cudowny i ślicznie siedzi kurteczka też fajowa !!!
a mi udało się nagrac Maksia jak się śmieje na głos
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
co do zwolnienia z pracy-ufff, obylo sie bez,okazalo sie jakie to mam "kolezanki" w pracy, i jak to jest,jak chce sie kogos tzw :podkopac, aby ocalic swoj tylek,na szczescie,po rozmowie z dyr, wyjasnilo sie , takze pracuje,ale .... rozgladam sie za czyms innym, bo atmosfera w pracy jest srednia:(
maz jak narazie nic nie znalazl stalego:(takze jestem glowa rodziny nadal.
a Malutka, coz ma juz zabka "na wierzchu", wiec mega gryzie:P, od dwoch dni daje jej pod wieczor pare lyzeczek kaszki takiej na dobranoc i ,odpukac:P, ladnie przesypia:)
za tydzien zaczynam prace na caly etat, zastanawiam sie jak to bedzie z karmieniem.....
- karolina238
- Wylogowany
- budujemy zdania
Aga ja niedawno podałam pierwszy raz kaszkę mleczną malinową właśnie łyżeczką i jakoś poszło ok 100ml, a bezmleczne to jkiej firmy dajesz?
Kami Maksio superancko się śmieje i macha rączkami i nóżkami jakby startował do odlotu
Labelo super że pracą jednak dobrze, chociaż na jkiś czas masz pewność że będą pieniążki. A jaka jest ta kaszka na dobranoc?bo jakoś nie widziałam nigdzie takiej a jak daje dobry rezultat na spanko to chyba spróbuję
Ingrid Arturek ślicznie wygląda i jaki już duży jest rośnie jak na drożdżach
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karolina ja podaję kaszkę bezmleczną z Nestle. Na dobranoc tez mam kaszkę chyba z Nestle lub BoboVity nie pamietam i ona jest własnie mleczna z jabłuszkiem do podawania na gęsto czyli łyżeczką. Na razie odpada, bo mała taka kaszka pluje ( kaszka ma być w butli i tyle hehe)
KAMI ale Twój Maksio jest słodki i jak fajnie się smieje:)
A ja dzisiaj miałam telefon z osrodka rehabilitacyjnego, ze mojej rehabilitantki nie będzie w poniedziałek( w zeszły tez jej nie było, ale przyszedł na zastępstwo facet) i musi mnie gdzies wcisnąć do innego rehabilitanta. Zaproponowali przyszły piątek ( normalne jaja). Nie zgodziłam się więc znaleźli jeszcze wolny termin w środę na 8.45. Jestem ciekawa co będzie w nastepny poniedziałek z moją rehabilitantką bo na razie to nawet jej nie poznałam, a nie mogę się przepisać do innej, bo oczywiście nie ma miejsc. Jestem zła jak nie wiem. Miałam ochotę wykrzyczeć paniusi przez telefon co myślę o nich, ale co to da
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
a ja dowiedziałam się więcej na temat tego o czym pisała Aga, każdej matce dziecka do lat 2 przysługuje tzw zasiłek opiekuńczy na dziecko w wymiarze do 60 dni w roku kalendarzowym. Trzeba wziąć L4 od lekarza (w zusie powiedzieli, że może być nawet pediatra, niekoniecznie neurolog), że dziecko wymaga opieki i takie L4 przedstawiamy pracodawcy. Zasiłek ten jest płatny 80 % pensji. Jesteśmy w super sytuacji bo większość z nas biorąc taką piekę jest z dzidziusiem do końca roku a już od stycznia przysługuje nam kolejne 60 dni.
W zusie powiedzieli mi, że nawet nie jest konieczne zaświadczenie od neurologa wystarczy L4 od pediatry, który stwierdza, że dziecko wymaga opieki PO 2 roku dziecka już wymagają oświadczenia, że nie ma nikogo innego do opieki nad bąblem ale teraz MAMA rządzi!!!!
Musze tylko dopytać o jedno czy to jest 60 dni roboczych czy kalendarzowych.
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
labeloWspółczuję Ci. Zla atmosfera w pracy potrafi zepsuć humor... Wiem coś o tym... :/
agaKurcze, było jej tam powiedzieć do słuchu przez słuchawkę
Ja dzisiaj Lili zrobiłam po porannym mleku papkę-zupkę marchewkową. Dodałam troszkę kaszy manny, bo wg najnowższego schematu powinno się wprowadzać razem z warzywkami. Ugotowałam na parze marchewkę, zmiksowałam z oliwą z oliwek i tą kaszką. Lili zjadła kilka łyżeczek. Zobaczymy jak jutro. W poniedziałek dodam do tego ziemniaka
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa