- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tosia też teraz nawija po swojemu i bardzo jej się to podoba. Najlepsze jest to, że w nocy po karmieniu zaczyna spiewać tak ok. 10 minut i zasypia hehe
Słoiczki idą powoli tak srednio jej to odpowiada, ale po pół je. Zrobiłam jej kaszkę na gęsto i chciałam, żeby zjadła łyżeczką to też nie było mowy - kaszka tylko z butelki:)
KAMI będzie dobrze. Trzymamy kciuki za mężusia:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
Mój tak mało je z tych słoiczków, zastanawiam się czy podać kaszkę Bobovita np. tą mleczo-malinową. Na opakowaniu jest napisane że można od 4 miesiąca. Ale na tej rozpisce od położnej nie było tego. tylko zupka jażynowa. Wy podajecie i jest ok, to chyba tez spróbuje.
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
Maksiu na pewno sobie poradzi, przecież już tyle czasu z nim ćwiczysz i tak ładnie się rozwija. Wszystko będzie dobrze
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
My własnie wróciliśmy z bioderek 2-giej wizyty i wszystko ok teraz kolejna wizyta dopiero jak Ala zacznie chodzić to od tego momentu to tak po 3-4 miesiącach więc póki co luz wszystko ładnie sie wymodelowało.
Lekarz tez mówił zeby nie sadzać dziecka nie podciagac (za rece) wszystko co samo robi moze robic ale nie pomagać
Po powrocie mała sobie lezała na brzuszku i zaczeła troszke podkurczać nózki i z tego podkurczania wyszło że sie lekko przesuwa i taka byla zawzieta że cały czas tak nogi brala żeby sie przemieszczać :)tylko póki co jeszcze ręce wtedy bezwładne sa nie umie sie skupic na tym i tym ale już sobie wyobrazilam jak raczkuje bedzie meksyk
w przychodni jej sie tak nudziło ze cały czas na głos ziewała wszyscy sie śmiali ogólnie najaktywniejsze dziecko od razu do innych ręce zaczeła wyciągac he he he śmieszna ona jest
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A napisz jak z tym macierzyńskim, bo mi by się też przydała taka wiedza
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
A dziś rano była kupka marchewkowa po całym słoiczku. i przewraca się na lewy boczek ciągle. Ale się cieszę. Nastąpił tez skok rozwojowy bo wczoraj po pół godzinie snu, próbował sam włożyć sobie smoka, przewrócił się o 180 stopni w łóżeczku i w końcu zawołał EEE. przyszliśmy a on trzyma się rączkami kratek łóżeczka, główkę ma w nią włożoną i się śmieje do nas. I za 5 minut zrobił to samo. Żartowniś. hihi. Ale to jest cudowne
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Nie odzywałam się bo Miśko marudny coś ostatnie dni, nie wiem czy znów nie ząbkuje... tak poza tym u nas dobrze, w weekend jedziemy na chrzciny do kuzynki Bartusia. Miśko dołączył do grona degustujących nowe smaki już była marchewka, jabłuszko, ziemniaczek, śliwka nawet, podajemy słoiczki i póki co radzi sobie z jedzeniem z łyżeczki choć zawsze na początku trochę się bawi, ale po chwili zajada grzecznie zaczął już robić inne kupki odkąd doszły nowe smaki, ale ostatnio też załatwia się co drugi dzień.
Kami szybkiego powrotu do zdrowia dla Męża, wierzę Ci, że musisz być zmęczona takim stanem rzeczy z jednej strony chcesz być przy Mężu, a z drugiej Maksiu. Będzie wszystko dobrze, zobaczysz! Jesteś dzielna Mamuśka, trzymaj się!
dziewczyna super, że znalazłaś fajną nianię, nas też to czeka raczej.
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
dziękujemy za słowa otuchy, super, że jesteście
Aga to super informacja z tym urlopem !!!! powiedz gdzie to wczytałaś ? ja mam taką dupę księgową w pracy, że wielkie oczy zrobiła jak jej przyniosłam wniosek o dodatkowe 4 tyg po obowiązujących 20.
Moja głowa to balon !!! Maksio cały czas pieje !!! przesyłam Wam filmik, ale nie odzwierciedla faktycznych możliwości głosowych mojego dziabąga !
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
super, że Wasze maleństwa tak ładnie jedzą, Maksio ostatnio nawet mojego mleka z butli nie chce a to masakra jest jak akurat jestem w szpitalu. Cyc górą ! obym tylko jeszcze tam coś miała po tej całej historii. Trochę kaszki wcina ale jak mi się uda go przekonać bo tak to się wcale nie rzuca !
A drzemki też ma 15 minutowe
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
U nas w porządeczku. W piątek i w sobotę byłam na zjeździe w szkole. Zostawiłam Lili z rodzicami i chyba ja to gorzej zniosłam niż Mała. Mama mówiła, że była bardzo grzeczna, jadła ładnie. Uff A ja tęskniłam jak nie wiem co. Do domu wracałam jak na skrzydłach
Przynajmniej dowiedziałam się ile je teraz Lila, wychodzi ok 900-1000ml dziennie.
Dzisiaj spróbowałyśmy pierwszy raz marchewki. Chciałam jeszcze poczekać do pół roczku skończonego, ale muszę teraz, bo za 2 tygodnie kolejny zjazd i wolę teraz wypróbować jak Lila zareaguje. Nie chcę, żeby mamie robiła kłopot. Nawet jej smakowała ta marchewka. Tyle że ja gotowałam ją na parze i zrobiłam papkę. Jeśli wszystko będzie ok to za 2 dni wprowadzę jabłuszko. A potem ziemniaka, dynię itd...
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My po wizycie u Pani neurolog i mam na razie na 1 miesiąc ćwiczenia, z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o te zaświadczenie. Arturek zrobił duże postępy. Jeszcze widać tą asymetrię, jest trochę słabsza nóżka lewa-więc będziemy jeszcze ćwiczyć (bo na razie obraca się i przekręca przez jeden bok).
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*