- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Ingrid w spacerówce będzie mu się podobać na pewno
dziewczyna głosik na fb oddany pewno idą mu ząbki, mój też jak ma marudny dzień i smaruję mu maścią to przez chwilę spokojniejszy (niestety mam wrażenie że to przynosi ulgę tylko na krótką chwilę)
katiuszka u nas też krucho z kasą w tym mc-u (tak jak pisałam krzesełko i śpiworek dostałam od siostry sama na pewno nie dałabym rady kupić) poza tym mam wrażenie, że ten październik jakiś taki wyjątkowo długi...
rużyczka nieprawdopodobne, kilka dni tylko starsza od mojego Miśka, a taka Spryciula szooook
no nic mykam karmić Niuniusia bo wzywa, miłego dzionka wszystkim
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
a z posiłkami... koło 13-14 dostaje zupkę (na razie słoiczek - teraz już cały i jeszcze czasem po chwili cyc - bo przecież jak bez i ok 16 deserek cyc tak mniej więcej rano i wieczorem to prawie co godz czasem (jakby na zapas) potem co 2-3... noc też różnie... zazwyczaj koło 22, potem jak się obudzi to koło 12... koło 3-4... no i koło 7...
ze spacerówką jeszcze poczekamy bo ma jeszcze zapas a jak coś to podnoszę mu zagłówek...
Dziewczyna nieźle... najważniejsze że nic się nie stało...
Rużyczka Mała jest niesamowita zaczynam się "bać" chwili kiedy u nas się zacznie bo to koniec względnego spokoju Miśkowi czasem udaje się podnieść lekko tyłek ale wtedy nosem ryje
- karolina238
- Wylogowany
- budujemy zdania
Różyczka ale masz sprytną córeczkę, jakoś nie mogę sobie wyobrazić mojej jak tak bryka, póki co nawet na boki nie chce się obracać leżenie na brzuszku też jej nie idzie-poleży pok 10 min i jest ryk bo jest wielce zmęczona, a nie umie się sama przekręcieć na plecki albo na bok. Jakoś tak mi się wydaje że Julka to za wszystkimi w tyle jest
Wczoraj bylismy na szczepienieu i mamty już 7,7kg przy 68cm, także w półtora miesiąca przybyło 1,2kg lekarka powiedziała że mały tłuścioszek z niej.Nie wiem może przez to że jest pulchniutka to nie chce jej się nic robić najlepiej jakby leżała na plecach i wszystko pod nos dostawała albo na rękach, no oczywiście jeszcze lulanie w wózku. Ale też juz sobie z tego zabawy urządza, trze oczy i kwęczy że chce spać, więc jak już porządnie się rozmarudzi i nie chce usnąć sama to ja ją do wózka i lulanie-oczywiście przebiegłe dziecko śmieje się wtedy w najlepsze i gada, jak przestanę lulać to jest ryk i tak usypianie zajmuje nam ponad pół godziny
A jedzonko to mamt tak od paru dni:
7-8 mleko 150ml czasami 120ml
10-11 mleko z kaszką ok 160ml
13-14 mleko 150ml
ok 15 pół słoiczka zupki albo jakieś owocki
17.30-18.30 mleko 150 ml
21-22 mleko 150ml
Mała je w ciągu dnia 5 razy mleko. jak była zmiana czasu to obudziłą się o 4, a wcześniej miała pare dni że budziął się o 6 i teraz znów od dwóch dni wstaje o 7-8.
Jak na razie jeździmy jeszcze w gondoli.
Ingrid super krzesełko też zaczynamy się rozgladać za jakimś ale to jeszcze nie teraz bo z kasiorą ciężko.
Kami chyba Ty pisałaś o 30 dniach opieki na dziecko?to płaci pracodawca?normalnie wypełnia się wniosek tak jak na urlop?jestem zielona w tym a babki w biurze też jakieś nierozgarnięte zero informacji.
Gratulujemy wszystkim dzieciaczkom nowych ząbków!!
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
karolina pięknie rośnie
beadka u nas dzisiaj był króliczek w potrawce z warzywami też smakowało
a w ogóle Miśko mi strasznie płakał przed snem, ząbki mu raczej idą, jakoś przy tych pierwszych nie pamiętam by tak cierpiał, a dziś Bidulek płakał z godzinę na szczęście zasnął i lulka już
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
U mnie same dobre wieści. Wszyscy wykładowcy zgodzili się, żebym robiła mgr w 1 rok, zatem najpóźniej we wrześniu 2013 będę panią mgr
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
Teraz muszę tylko spiąć się z pracą mgr, ale temat już mam i zaczynam zbierać materiały, więc jestem dobrej myśli
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
My dzis po ćwiczeniach, Maksio był bardzo grzeczny i rozmowny ani razu nie zapłakała więc rehabilitant wykorzystał to i robił nielubiane przez Maksia ćwiczenia. Poszło gładko, teraz Młody śpi.
Wcinamy już marcheweczkę regularnie. Misia ty chyba jesteś najbliżej mnie w tej kwestii bo też mm nie dajesz, ja dopiero teraz po 5 m-cu zaczęłam marchewkę dawać. Czy trzymałaś się reguły 1 produkt w tygodniu? Mam teraz nic już więcej nie podawać i dopiero po tygodniu dorzucić ziemniaki itd ?
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
A no i jeszcze jedno- czy Wasze maluchy przestały może sobie gaworzyć, bo mój tak, rzadko kiedy teraz coś tam "powie"..
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.