BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #461165 przez KAMI
Beadka ja też mam takie wrażenie, i oczywiście już pytałam organizatorów, to odpisali, że losowo a ja ani na Maksia ani na Lili w ogóle nie trafiłam !!!!!

Maksio też jest maruda po wstaniu i tak jak pisałyście po drzemce nawet 10 minutowej cyc się należy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #461196 przez karolina238
Asiale śliczny synuś :) i zdjęcionko świetne, dobry pomysł muszę też zrobić córci taką sesję :)

kami ja też nigdy nie trafiłam na pojedynek zdjęć z Maksiem. Oczywiście będziemy wypatrywac i głosować :)

Misia założyłam grupę dla Lilki taka jak ma Maksio żeby było od razu pod ręką i nietrzebabyło szukać linku do kliknięcia :)

Dziewczyna super zapowiedz książki :) jestem molem książkowym i jak tylko mam chwilkę to zczytuję co się da :) także czekam z niecierpliwością :) i na następną też :) swoja drogą to podziwiam Cię, opieka nad Dzieciaczkiem i pisanie książki,nie lada wyzwanie :)

Coś Julka od dwóch dni gorzej mi śpi i w dzień strasznie marudna, może ząbki jej idą?

12 lata 6 miesiąc temu #461203 przez karolina238
Asiale a pytałaś o belissę, mam te tabletki i karmienie piersią nie jest przeciwskazaniem, jest napisane na ulotce żeby poradzić się lekarza. Ale czytałam dużo na forach i dziewczynom lekarze pozwalają brać bo tam są tylko witaminy, minerały i skrzyp. Co prawda piersią nie karmię-niestety ale kupowałam ją jak karmiłam jeszcze i pediatra,i farmaceuta polecili więc nie wiem. Decyzja należy do Ciebie :) może też zapyatj pediary będziesz pewniejsza.

12 lata 6 miesiąc temu #461228 przez asiale26
Zapomniałam się spytać pediatry o te tabletki na włosy, a byłam z synkiem na szczepieniu parę dni temu. Myślę jednak, że nic nie powinno się stać. Obawiam się jednak, że nic jednak nie pomoże na wypadanie włosów, zwłaszcza że jest to spowodowane przez hormony. Czytałam ,że w czasie ciąży włosy prawie w ogóle nie wypadają i kiedy gospodarka hormonalna się wyrówna to co miało wypaść niestety teraz nadrabia zaległości :/

12 lata 6 miesiąc temu #461243 przez beadka7
No ja w ciąży miałam włosy jak marzenie... ahh

12 lata 6 miesiąc temu #461298 przez labelo
co do wlosow, to jak tak samo-w ciazy wlosy idealne, a teraz.... lepiej nie mowic:(

wczoraj byla u nas nainia na 2,3 h "zaprzyjaznic" sie z Wiktoria, i powiem Wam,ze nawet ok, wiki sie smiala , byla zadowolona,a niania- fajna, od razu sie wziela za przewijanie, karminie sloiczkiem, fajno, jestem dobrej mysli....
jeszcze zeby w pracy sie poukladalo:)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #461598 przez MartiO
u nas Miśko też bywa marudny... zwłaszcza jak wieczorem zaśnie i potem się przebudzi... to też z rykiem na ogół (czasem nawet co godz. na dojedzenie... tak koło 24 to prawie standard...) ale potem w nocy czasem zanim się obudzę to jest cały już wykopany spod kocyka i leży sobie bawi się smokiem... nie wiem dlaczego tak... czasem jak zgubi smoka a czasem... może coś przygryzie i go zaboli? sama już też nie wiem :unsure:

poza tym od kilku dni zmienił zainteresowania... teraz na tapecie pojawiły się telefony, piloty i gazety/reklamy... nawet strony przewraca... zaczęło się od zabawy z gąsienicą fisher price... ma takie przekładane okienka i wtedy gra i świeci ;) no i spodobało mu się ;) ze stołu jak trzymam obok to sam sobie "zabawki" organizuje :silly: podkładki pod kubki, jego smoki i gryzaki... byle w zasięgu rączki były ;)

Dziewczyna
gratuluję książki ;)

Asiale świetne zdjęcie ;)

a co do włosów to też już kiedyś pisałam... trochę mniej wypadają ale nadal... jest sporo nowych takich 1-1,5 cm i sterczeć zaczynają :silly: nie łykałam tabletek (oprócz tych co w ciąży czyli prenatal complex) ale... kupiłam kurację w ampułkach do wcierania w skórę głowy (seboradin ok 45 zł za 14 ampułek takich jak olejki do ciasta te w fiolkach...ja mam takie czerwone pudełko, mama miała różowe) ... moja mama kiedyś stosowała jak jej mocno wypadały i pomogło... u mnie też trochę mniej jakby... dodatkowo pani w aptece poleciła szampon dermena i też tym myję... Mojego Męża kuzyna żona jest fryzjerką... rozmawiałam z nią o tym i ona polecała jeszcze inne... coś ze skrzypem na "R" ale nie pamiętam na razie dokładnie nazwy i maskę biowax (podobno kiedyś była skierowana dla osób przyjmujących chemię... mam ją... taka puszka 250 ml w superpharmie trafiłam akurat na promocję bodajże do ok 15 zł... na 50% chyba... ale jeszcze nie testowałam... no i dosyć drastycznie zostały skrócone... do brody teraz tylko sięgają ;)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #461608 przez asiale26
Mój Kubuś zasypia ok 19:30 po cycu oczywiście. Budzi się na jedzenie ok 23:30 i śpi do ok 4-5 gdzie muszę dokarmić cycem. Budzi się ok godzi 8, chociaż ostatnio daje pospać do 9:30.

Mam pytanie do karmiących cycem mam. Jak wygląda u was sprawa z karmieniem słoiczkami? Ile razy w ciągu dnia i co dajecie swoim bobasom? jakie na wielkość są te porcje? Dopajacie? jak tak to czym?

MariO mój malutki też jak zobaczy na horyzoncie pilota to aż się trzęsie by go dopaść, nie idzie mu jeszcze raczkowanie więc jest rycz żeby mu go podsunąć. Jak już go capnie to wbija paluszki w guziki. Telefon też jest mega giga superowy ale trzymam go pod nadzorem, bo nie chcę aby uległ destrukcji. Ostatnio dopadł gazetę, wyrwał parę cennych stron porad dla mam ;P No i niestety to fanatyk wszelkich kabli. Odłącza myszkę od laptopa. Po prostu maniak kablowy, jak już chwyci kabelek to nie chce puścić. Na szczęście wszystkie kable mam pochowane, wiec zostaje tylko kabelek od myszki.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #461635 przez MartiO
Asiale z tego co patrzę to mój Bączek jest prawie miesiąc młodszy bo z 27. maja... ale kabelek od ładowarki do telefonu też ostatnio łapał... na razie też jeszcze nie raczkuje ale zaczyna prawie że sam się podciągać do siedzenia... wystarczy, że ma za co złapać... no i przewraca się na brzuch/plecy... a że robił to przez jakiś czas tylko w jedną stronę więc wędrował tak... teraz zaczął w drugą więc bardziej w miejscu... czasem podnosi tyłek w górę a czasem na plecach mostki robi :silly: no i najchętniej to sprężynki na nogach... całkiem sporo ma w nich siły i potrafi się utrzymać... staram się mu to ograniczać bo pediatra nam zabroniła na razie... ale cwaniak kombinuje i choćby czubkiem paluszków byleby do podłża dostać... albo na leżąco lub na siedząco też sprężynuje ;)

a co do słoiczków i karmienia piersią... Młody na razie dostaje cały słoiczek zupki (czasem mieszam mięsny i bezmięsny po połowie bo jeszcze miałam takie i pół słoiczka z owockami... bo dopiero zaczęliśmy... no i ostatnio dostał jeszcze oprócz tego z 10 cm banana rozciapcianego zaraz połowie słoiczka... zazwyczaj po tym jest cyc...a co do wstawania na karmienia to też podobne pory... tylko najczęściej zasypiał koło 21-22... dziś wyjątkowo bo po 20 zasnął... ale miał męczące 2 dni u dziadków i poprzestawiało się spanie... zobaczymy jak dziś w domu będzie ;)

znalazłam te pojedynki na konkursie lenny lamb i trochę poklikałam... faktycznie nieczęst trafia się i Maksio Liliana... ale właśnie trafiłam na pojedynek między nimi dwojgiem :silly:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #461690 przez Ingrid29
Marti0 ale Kubuś to przystojniaczek. Mój Arturek to też poluje na piloty i gazety-to chyba lepsze zabawki dla niego od tych co ma. Powiedcie dziewczyny gdzie mam klikać, żeby te pojedynki były?

Labelo u mnie niania już zostawała na 2-3 godz. z Arturkiem i było okej, nawet go uspała 2 razy. od pon. będzie przychodzić od 7-15, ja jeszcze będę w domu, ale będę robić porządki. Będzie się małym zajmować cały dzień.

Od 12 listopada wracam do pracy :(

Coś śmiesznego dla Was dziewczyny-przeczytajcie sobie:
allegro.pl/wozek-jedo-bartatina-i2665423...source=oo#tabsAnchor

Z mężem czytaliśmy i się tak naśmialiśmy, że hej :lol:
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #461788 przez aga2+1
Ingrid oj też pośmialiśmy się z aukcji hehe Arturek jak zwykle radosny:) Tosia zaczęła juz robić duże postępy po rehabilitacji obraca się na brzuszek i z prawej strony i z lewej. Nawet na plecy udało jej się obrócić parę razy:) Na brzuszku już co raz lepiej jej się leży, sięga po zabawki w takiej pozycji i zaczyna podnosić pupę jak do raczkowania :lol:
Młodej zęby idą i mamy małą masakrę w domu, bo jest straszna maruda z niej nie chce jeść z butli tylko łyżeczką i to małe ilości. W nocy budzi się co chwila jak zgubi smoka , ale szybko zasypia i nawet jedzenia się nie domaga tylko śpi tak do 6 zje i idzie spać do 8.30

12 lata 5 miesiąc temu #461795 przez beadka7
ingrid ale opis, też się uśmiałam :) babeczka była szczera i sprzedała nawet taki złom :)

Co do włosów i wypadania to tez mam specjalny szampon Zdrój, w aptece kupiony po 16 zł. A kupiłam go bo mi się takie strupki robiły na głowie i teraz już jest ok.

Ja w tym tygodniu będę jechać do pracy wypisać wniosek o urlop, bo też tylko do końca tygodnia mam macierzyński ;( kurcze jak to zleciało, także dziewczyny, które wracają do pracy- bardzo Wam współczuję, bo ja bym chyba zwariowała jakbym miała małego zostawić w domu z jakąś nianią. Oczywiście wiem, że wracacie z wąznych powodów (zwykle finansowych) do pracy i gdyby u nas było słabiej z kasiorką to też pewnie bym wróciła.

12 lata 5 miesiąc temu #461805 przez MartiO
Ingrid ja wchodziłam tutaj pl.photosly.com/selections/L38EtdRQ i klikałam wybieraj zdjęcia... ja nie wyskakiwał Maksio albo Lili to cofałam przez sprawdź aktualny ranking... wtedy cofa do tej samej strony co na początku a nie ma głosów dla "rywali" a jak się pojawiali to na zdjęciu trzeba kliknąć "lubię to"

12 lata 5 miesiąc temu #461833 przez akciak84
hello mamusie:)
prześliczne filmiki i zdjęcia:) maluszków

u nas w porządku leci

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #461879 przez asiale26
No proszę akciak84 jakie piękne zdjęcie :D Śliczne!

A co do konkursu fotograficznego z dzieciaczkami do wyboru? To już jest zamknięty konkurs? Chciałabym przesłać zdjęcie mojego Kubusia.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka