BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #463367 przez asiale26
śliczne dzieciaczki.
akciak84 cieszę się, że zdjęcia ci się podobają :laugh:
Ja zamierzam wydrukować zdjęcia ze swojej sesji i powiesić je jako seria 4 obrazków na ścianie. Remontujemy pokoik dla Kubusia więc będzie jak znalazł :)
A inne mamy? Czy któraś chce jeszcze zrobić sobie sama taką sesję? Jak widać jest potencjał fotograficzny no i modele i modelki najpiękniejsi na świecie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #463379 przez aga2+1
Dzięki dziewczyny za komplementy :)
misia ciuszki kupuję na allegro używane, ale poluję na "perełki" hehe
Czy Wasze dzieciaczki śpią już w swoich pokojach czy dalej z Wami w sypialni? Tak myślę nad przeniesieniem Tosi do jej pokoju, ale ona jak zgubi smoka to się budzi:(
A co myślicie o takich pieluszkach? allegro.pl/pieluszki-wielorazowe-ecowzor...bus-i2736643971.html

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #463387 przez asiale26
Mój Mały nie dość że śpi z nami w sypialni to jeszcze razem z nami w łóżku. Budzi się parę razy w ciągu nocy na karmienie i nie mam siły do niego wstawać i brać go z łóżeczka. Kubuś jest dosyć ciężki i boli mnie już odcinek lędźwiowy. Czekam aż mały zacznie przesypiać całe noce, wtedy powędruje do swojego łóżeczka, daleko nie ma bo łóżeczko stoi koło naszego łóżka.

Co do pieluszek to są śliczne, ale nie chciało by mi się ich prać. Kuba jak czasem walnie kupę to bój się Boga ;P Jednorazówkę wywalam do kosza i koniec tematu. Nie wiem też jak kalkulują się koszty prania, bo pralka będzie chodzić na okrągło. Generalnie są zwolennicy pieluszek wielorazowych (niby tańsza alternatywa- nie mam zdania) i jednorazowych (to ja). Ja nie używałam nigdy wielorazówek.

12 lata 1 miesiąc temu #463410 przez KAMI
Asiale śliczne foty, chyba ci jakieś podeślę do poprawki :) dziewczyny jakbyście chciały wydrukować w miarę tanio zdjęcia w dużym formacie to piszcie proszę, mamy z mężem możliwość wydrukowania na dobrym materiale bez liczenia tzw minimalki w cenie ok 25 zł / m2. Tak samo drukujemy fototapety i obrazy :)

Ach jakie te nasze majowe dzieciątka wszystkie śliczniusie !!!!

12 lata 1 miesiąc temu #463430 przez asiale26
KAMI skorzystałabym, ale jestem z Wrocławia więc pewnie koszty wysyłki zrównoważyły by koszty wydrukowania w drukarni w moim mieście. Macie możliwość wydruku na płótnie?
Jeśli masz jakieś zdjęci do obróbki to prześlij mi na maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Dla mnie to czysta przyjemność.

12 lata 1 miesiąc temu #463879 przez karolina238
Misia jak robisz śliwki dla Lilki?chcialam zrobić małej ale nie wiem jak się za to zabrać :( a i jeszcze jak dajesz Małej owoce z kleikiem to jak?np jabłka(gotowane czy surowe) i do tego kleik(ile łyzeczek na jaką ilość owoców)? a i jeszcze pisałaś wcześniej że masz schemat żywienia niemowląt to z tej strony? cornetis.pl/pliki/PW/2007/4/PW_2007_4_292.pdf bo szukałam czegoś nowszego ale nie ma żadnych porządnych artykułów naukowych tylko jakieś zwykłe gazetowe :angry:

Ingrid Arturek śliczny, jest taki duży że nie mogę się nadziwić :)

Aguś Tosia też cudnie wychodzi na zdjęciach :) ostatnio czytałam o tych wielorazówkach, chba po porzeczytaniu bloga matki sanepid :) i zastanawiam się poważnie nad tym :) mam koleżankę która używała przez jakiś czas u swojego synka i wsumie była zadowolona tylko najgorsze było pranie kupek bo trzeba najpierw wypłukać no i potrzeba ok 20szt żeby móc prac co drugi dzień i mieć pieluszka na zmianę. Także wydatek spory :(
www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attac...editor/text_bold.png
Kami codziennie głosuję na Maksia i zawsze ok 3 razy w bitwach, troche to porypane bo niektóre zdjęcia powtarzaja się ciągle a ja jak na razie trafiłam na Maksia 4 razy jednego dnia.

Akciak Synuś super wyszedł tez muszę zafundować Julce sesję i podesłać do obróbki Asiale :) będzie super pamiątka :)

Co do spania maluszków w swoim pokoiku to mu na razie nie wygospodarowaliśmy dla Małej i śpi z nami w pokoju ale w swoim łóżeczku, jakoś nie wyobrażam sobie teraz żeby miała spać z nami, za chiny ludowe bym się nie wyspała.A i tak muszę przynajmniej raz w nocy wstawać na karmienie-lecieć do kuchni i robic mleczko ale juz się przyzwyczaiłam :)

A mam jeszcze pytanko dziewczyny jakie dajecie soki i herbatki maluchom?takie ze sklepu-jak tak to jaiej firmy?czy same robicie? mi mała nie chce pic żadnych herbatek :( wcześniej piła zwykłą wodę a teraz nic nie chce tylko mleko :(

12 lata 1 miesiąc temu #463980 przez Ingrid29
karolina238 ja nie daję synkowi żadnych kupnych soków-są bardzo słodkie. Czekam na dostawę jabłek od cioci i będę robić kompocik z jabłek bez cukru. Mój Aturek wciąga ładnie herbatki (około 200ml. dziennie, zapija obiad i deserek i pije pomiędzy posiłkami. Podaje herbatki Hippa i Bobovity, mam: koperkową, mieszankę ziół uspokajającą, melisę z jabłkiem, jedną mam z 3 ziół-melisa, lipa, rumianek. Owocowych na razie nie dawałam.

Ja też zrobię sesję zdjęciową dla Arturka i uderzę z prośbą do Asi o pod rasowanie zdjęć :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #464090 przez dziewczyna84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #464092 przez dziewczyna84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #464094 przez dziewczyna84

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #464095 przez dziewczyna84

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #464108 przez aga2+1
dziewczyna ale słodziak:) Zdjęcia super też muszę zrobić takie Tosi:)

12 lata 1 miesiąc temu #464110 przez labelo
dziewczyny, super zdjonka:)
, jejkku, fajnie,ze umiecei tak zrobic i macie kiedy:P

ja juz na caly etat w pracy, tzn niby na 7h,ale roznie to bywa:(

do domu pedem wracam, a zajmuje mi to ok 1h:(, no i z moim Malenstwem troszke,potem prace domowe i tak dzien za dniem......

jejku, pojutrze Wiki ma juz 6 miesiecy, jak to leci

12 lata 1 miesiąc temu #464131 przez dziewczyna84
dziękuję :)

najładniejsze zdjecia z jego 5 miesięcy życia (dwa dni temu już zaczął 6 miesiac faktycznie szybko leci)i z tych które teraz zrobię - zostaną wybrane na kalendarz na rok 2013 dla nas i dla dziadków. jako prezent na gwiazdkę.

Iabelo, ja wracam w styczniu. Na pełen etat + dojazd do wawy po 2h w jedną strone. nawet nie chcę o tym myśleć. Mimo jego jęków ostatnich ;)

12 lata 1 miesiąc temu #464152 przez Brzuszek
No to ułatwiłam sobie życie!
Na początku podawałam Basi słoiczki by się przyzwyczaiła do nowych smaków, później jadła już pełne posiłki również ze słoiczków, a teraz postanowiłam jej sama gotować i za cholerę nie chce tego jeść. W ogóle ostatnio bardzo mało je i sama wyeliminowała jeden mleczny posiłek, czyli teraz jest ich 4 i zupka + deserek.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka